Vihjeet 6.6.2016

06.06.2016

Vihjepaketti illan OP Perheraveihin, runsaiden tallikommenttien kera! Ravit alkavat klo 18.00, ja kavioura lämmitellään kahdella ponilähdöllä alkaen klo 17.30.        
Valmentaja-/ohjastajakommentteja

LÄHTÖ 1

Jorma Hannus, Jefersson (1) jäi viimeksi hieman väsyvien taakse, ja kärki pääsi tuossa kohtaa hieman karkuun. Uskon, että hevonen kykenee hieman parantamaan. Tässä sillä on kokeneempia vastassa, ja tarkempaa pärjäämistä on vaikea lähteä ennustamaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Jefersson lähti tästä viimeksi tältä paikalta ihan ok. matkaan. Vielä tässä vaiheessa on hieman vaikea tietää, että minkälainen juoksu sopii parhaiten.

Varustemuutokset: Jefersson kilpailee nyt ilman etukenkiä, mikä auttanee vähän ahtaat liikkeet omaavaa hevosta aika paljon.

Kari Alapekkala, Mad Man Blues (6) oli viimeksi hyväntuntuinen. Jäimme kuitenkin ratkaisuvaiheissa sisälle kiinni, eikä hevonen pääsyt tulemaan loppua vapaasti. Ihan nättiä treeniä saaneella ruunalla on ollut kaikki kohdallaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Mad Man Blues lähtee hyvin. Jos keulaan päästään, niin sieltä koetetaan ajaa. Myös selkäreissu käy.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Panu Ahonen, Härmässä positiivisen vaikutuksen itsestään jättänyt Enya Web (7) kuumeni useista lähdön uusinnoista, eikä rauhoittunut starttiin. Keulat ottanut tamma meni tiukkaan ekakaarteeseen ihan liian kovaa, ja laukka tuli. Hevonen on mielenkiintoinen, mutta vielä arvoituksellinen. Kaiken onnistuessa totosijakaan ei tunnut aivan mahdottomuudelta.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Sisäratareissu olisi toiveissa.

Varustemuutokset: Härmässä ajettiin ilman kenkiä, ja jos mahdollista, niin samalla balanssilla jatketaan.

Mauri Jaara, Yhden ajetun startin perusteella New Grove Stormista (12) on vaikea kertoa mitään tarkempaa. Ikävältä paikalta pärjääminen riippuu aina paljon juoksunkulusta.

LÄHTÖ 2

Mauri Jaara, Mäen Eino (3) otti Vieremällä ekakerta hyvin kyytiä. Maalisuoralla tuli ulkoa vastustajia, ja ori kuljaili laukalle. Ravilla Mäen Eino pystyisi tässä pärjäämään, mutta suoritusvarmuus on vielä aika vaatimattomalla tasolla.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Eteenpäin jaksavalla menijällä ajetaan.

LÄHTÖ 3

Janne Lukkari, Reborn Excalibur (9) oli viimeiseensä sellainen kuin siltä jo talven aikaan odotettiin. Kuski sai ajaa ekatuhannen sopivasti, ja hänen mukaan hevonen tuli toisen kierroksen oikein väljästi. Ruuna otti startin oikealla tavalla, ja on ollut sen jälkeen parempi joka harjoitukseen. Reborn Excaliburin ominaisuudet tuntuvat sellaisilta, että tämäkin laji voisi sopia sille hyvin. Kaiken toimiessa voittokaan ei yllätä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kokeilukisaan ei ole etukäteistaktiikkaa.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Kari Alapekkala, Viime kisaan tauolta palannut Vasil Victor (2) oli paremman oloinen kuin ennen sitä. Sopivan virkeänä olleen ruunan esitys ei olut huono.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tämä on parempivapaalta radalta tai läheltä kärkeä.


Mari Mökkönen, Positiivisen esityksen tehnyt Vasil Victor (2) oli yllättävän hyvä heti paussilta. Ruunalla on ollut kaikki hyvin startin jälkeen. Vasil Victor tarvinnee vielä jonkun startin alle, joten tästä tauon jälkeisestä toisesta startista en osaa vielä ihan hirveitä odottaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Nopea lähtijä on ollut parhaimmillaan vapaalta radalta.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan, ja kengät pysyvät vielä todennäköisesti alla.

Keijo Hakala, Asiallisessa kunnossa olevan Svadilfarin (3) viime suorituksia ei voi moittia. Jos kaikki on yhä samalla mallilla, niin kaiken onnistuessa ruunan pitäisi otella kärkisijoista.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Svadilfarilla alku pitää ottaa hieman varman päälle. Kaikilla matkoilla rehellisesti loppua tulevalla hevoselle juoksupaikalla ei ole suurta merkitystä.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan

Mauri Jaara, Viimeksi koko matkan mentiin tosi lujaa, eikä Zell Memento (4) päässyt vain kovempaa. Täysi matka on tälle varmaan sopivampi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Selkäjuoksu ja sen perään pitkähkö kiri.

Erkki Paaso, Zell Memento (4) teki viimeksikin hyvän juoksun, mutta kaksi oli vain parempaa. Hevosella on edelleen kaikki kunnossa, ja juoksun onnistuessa totosija on mahdollinen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Selkäreissu lähellä kärkeä sopisi parhaitten. Toivotaan, että kiriin lähtöhetkellä ei tarvitse pujotella, vaan siihen päästään kääntämään ilman esteitä.

Varustemuutokset: Kevyt kultakengät vaihtuvat alumiineihin, mutta tuolla ei ole merkitystä.

Arto Komulainen, Jos mukavassa kunnossa jatkava E.V. Jory (5) saa kohtuullisen juok-sun, niin se voi pystyä tässäkin pärjäämään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Keulasta E.V. Joryllä mielellään ajettaisiin, mutta sinne ei tässä pääse. Toivotaan, että hevoselle löytyy paikka parijonossa lähellä kärkeä.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Tarja Laurila, Charexcel (7) laukkasi Seinäjoen loppusuoralla käskettynä, ja siinä saattoi mennä totosija. Vihreätä saaneena sillä on nyt enemmän lihaa päälle. Torstaina ajetuissa vedoissa hyvältä tuntunut ruuna on paremmassa iskussa kuin mitä viime sijoitukset antavat ymmärtää. Pidempi starttiväli ei haittaa, ja ihan toiveikkaina kisaan lähdetään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Toivotaan, että sopivan paikan parijonosta saamiseksi Charexcelin ei tarvitse seiskaradalta satsata liikaa alkuun. Loppua hevonen on tullut yleensä rehdisti.

Varustemuutokset: Alumiinikenkä on saatu aiempaa parempaan kuosiin.

Mauri Jaara, Tulin hieman liian myöhään hitaasti lähteneen auton perään ja Rim Bay Goliath (9) laukkasi. Ruuna teki raville selvittyään kovan juoksun.

Janne Lukkari, Rim Bay Goliath (9) on auton taakse mentäessä omanlaisensa, ja Kajaanissa se ei ehtinyt ajoissa starttiin. Raville selvittyään ruuna kierteli hyvin. Viime esityksen ja viimeistelyjen perusteella kunto on yhä kohdallaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Takarivi sopii. Startti pitää ottaa hieman varman päälle, jotta ravilla päästään matkaan.. Katsotaan sitten juoksutapahtumien perusteella, missä vaiheessa ratkaisut tehdään. Tämä pystyy tekemään pitemmänkin kirin. Suhteellisen hyvällä rytminvaihtajalla voi ajaa matkallakin pätkän eteenpäin.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan

T4-2 / LÄHTÖ 5

Panu Ahonen, Cunning Captorilla (2) oli viimeksi jonkinlaista ongelmaa pidon kanssa. Tuon takia se ei pääsyt normaalin kovaa matkaan. Alkukiihdytykseen kului tuon takia tavallista enemmän voimia, mikä saattoi maksaa loppua ajatellen. Vauhtinsa asiallisesti maalin asti pitänyt ruuna jatkaa mielestäni mainiossa kunnossa. Kuopion perusteella täysimatka käy tälle yhtä hyvin kuin maili. Pärjätäkseen Cunning Captorin pitää pystyä viime kertaa parempaan, jolloin se pystyy kamppailemaan kärkisijasta.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Nykyään keulasta rennosti menevä Cunning Captor lähtee automaattisesti kovaa. Katsotaan tilanteen mukaan, miten ajetaan.

Varustemuutokset: Pitoa oli hyvä olla enemmän. Paikan päällä päätetään ajetaanko Cunning Captorilla ensimmäistä kertaa ilman kenkiä. Vaikutus on arvoitus, mutta aikakin hevosen liikkeitten perusteella siitä pitäisi olla etua.


Antti Ala-Rantala, Monista ongelmista kärsinyt Ghost Story (3) teki Tampereen talviradalla hyvän esityksen ja ravikin käytti. Kurakeleillä ajetuissa starteissa kengityksen kanssa oli probleemaa. Ennen Seinäjokea hevosta hoidettiin. Ravi oli taas parempaa, mutta kovemman ajon puute näkyi lopun otteissa. Uskon, että ori nyt startti alla parantaa. Toista rataa pitkin Ghost Story voisi pystyä menemään matkan hyvällä kelillä 15-pintaan. Mielestäni hyvän perusluokan omaava hevonen saattaisi yltää neljän sakkiin, ja mainiolta lähtöpaikalta ihan pienet yllätyssaumatkin saattaisi olla.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ghost Story ei kerkiä alussa nopeimpien mukaan, joten reipas vauhti sopisi.

Varustemuutokset: Taakse laitettiin takaisin hokit. Tuo balanssilta tuntuisi pelittävän hyvin. 

Mauri Jaara, Vieremällä Also Starringin (5) ajolinjat menivät Vieremällä pieleen. Annoin alussa keulat pois. Lopussa löytyi vääriä selkiä eteen, ja hevoselle jäi kaikki talteen. Onnistuneella reissulla Also Starring pystyy tässä pärjäämään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Also Starring lähtee auton perään terävästi. Jos keulaan päästään, niin sieltä koetetaan ajaa.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Jukka-Pekka, Hyvän kuntoon nousseen Sunday's Roberttan (6) kavioon tuli naulan pisto, mikä aiheutti isomman vahingon kuin osattiin odottaa. Viime viikon hiitillä ajettiin matka 23-vauhtia läpi. Vire ei voi olla ihan sama kuin ennen paussia. Kovassakin vauhdissa hyvin seuraava tulinen tamma avaa ja pääsee oikeana päivänään lujaa. Tässä vielä hieman kuulostellaan, ja voitto tulisi jonkinlaisena yllätyksenä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Startista pitää ajaa hieman eteenpäin.

Varustemuutokset: Kenkiä ei voi ottaa pois, ja samoilla jatketaan..

Jorma Hannus, Bluehouse Power (10) jäi Bodenissa viimeisellä takasuoralla väsyvän taakse, ja menetti siinä sijoitustaan. Kunto hevosella tuntuisi tuo perusteella olevan ihan ok. Vastus vaikuttaa kovalta, mutta tuurilla meillä voisi olla saumoja kolmen sakkiin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Takarivin paikalta ylivauhtinen juoksu olisi toiveissa.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan

Kari Alapekkala, Näteillä hiittivauhdeilla Rovaniemen taukokisaan tullut Borga Gigolo (11) teki hyvä esityksen. Hevonen on vielä sen verran uusi tuttavuus, että menestysmahdollisuuksia on vaikea alkaa kovin tarkkaan lähteä arvailemaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: En vielä tiedä kuinka pitkään kiriin Borga Gigolo kykenee.

Varustemuutokset: Jos olosuhteet sallivat, kaikki kengät otetaan pois.

Ville Pohjola, Viime kisasta haettiin parempaa ravia, ja siinä suhteessa olimme tyytyväisiä Queenslandiin (12). Tehty kengityskokeilu tuntui tähän asti onnistuneimmalta. Vastassa on jokunen hyvä hevonen, ja paikka on hankala. Ravin sujuessa Queensland jaksaa tehdä töitä, eikä pärjääminen nytkään ole ihan mahdotonta.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Queensland on pystynyt voittamaan joskus kierroksen kirilläkin. Toivotaan vetäviä selkiä eteen.

Varustemuutokset: samoilla jatketaan.

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Antti Ojanperä, Koko ajan parempaa suuntaan mennyt, ja varmistunut Evartti (4) oli vielä tauolta hieman turhan innokas. Kajaanissa matkalla oli useita häiriökohtia, joissa se olisi halutessaan voinut laukata. Tuon kisan jälkeen hevosella on ollut kaikki hyvin. Normaalina ollessaan sen ei tarvitse tässä kenellekään hävitä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Nelosrata ei ole tietenkään mikään optimaalinen lähtöpaikka, mutta liukkaasti kääntyvä Evartti lähti siitä viimeksi laukatta matkaan. Ravilla ori avaa kovaa. Jos keulaan päästään, niin sieltä on tässäkin helpointa jaa.

Varustemuutokset: samoilla jatketaan.

Pasi Impola, Härmän uudella radalla ajetuissa paikallisraveissa mentiin alussa verkkaista kyytiä, mikä sopi vauhdikkaalle Pauskerille (13). Esitys oli ihan kohtuullinen, mutta on aika vaikea tietää mihin hevonen tässä riittää.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Jos alussa mennään turhan reipasta, olisi se tauolta palailevalle Pauskerille hankalaa. Toivotaan, että ori saisi matkata selässä mahdollisimman pitkään.

Varustemuutokset: Suurin piirtein samoilla jatketaan.

Antti Ala-Rantala, Nopea ravivarma Fjeldstad Goggenin (14) esitys Härmässä oli ihan ok. Hevonen ei ollut kuitenkaan ihan yhtä hyvä kuin Seinäjoella, mikä saattoi johtua pehmeämmästä alustasta. Terävänä perjantain viimeistelyissä olleelta orilta odotan nyt hyvää esitystä. Fjeldstad pystynee 24-tulokseen. Kolmen sakkiin on uskoa, ja voittokin kohta mielellään otettaisiin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Nopealla hevosella ajetaan jo varhain eteenpäin.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Tuomas Vasala, Viimeksi hyvällä esityksellä voittaneella Leemark's Ambrosella (1) on ollut startin jälkeen kaikki kunnossa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvältä lähtöpaikalta yritetään mahdollisimman kovaa matkaan. Keulasta voidaan ajaa, mutta myös selkäreissu käy.

Varustemuutokset: Samalla balanssilla jatketaan eli ilman etukenkiä, mikä mahdollistaa suojien vähentämisen.

Tarja Laurila, Pari kuukautta meillä olleen Boulardin (7) olemus on täysin nyt täysin erilainen. Orimaiseksi muuttunut hevonen on elämää täynnä. Hieman sitä on hoideltu, mutta missään suhteessa mitään erityistä ei ole tehty. Iso kysymysmerkki Boulard vielä tähän kisaan. Viimeistelyt sujuivat hyvin, ja tuonkin perusteella olen pettynyt, jollei se suorita jonkinlaisella tasolla.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hevoselle on tähän kohtaan tärkeä saada hyvä mieli kisasta. Alkuun ei revitetä, vaan toivotaan, että kuski löytää mahdollisimman kivan paikan pari-jonosta.

Varustemuutokset: Samoilla kuin aiemminkin. Vetopallot korviin. Alumiinikengät, ja eteen välipohjat.

Kari Alapekkala, Viimeksi loppukaarteessa hieman kiinni ollut Berto Vaikko (8) teki kovavauhtisessa kisassa tasaisen hyvän esityksen. Minulle jäi sellainen kuva, että täysimatka voisi sopia mailia paremmin. Juoksun jollainlailla onnistuessa totoon saattaisi olla mahdollisuuksia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Toivotaan, ett haasteelliselta lähtöradalta löytyy jonkinlainen juoksupaikka.

Kaj Sundholm, Vaasassa Strait Iron (11) oli jo lämmittelyssä rennomman oloinen. Kisassa se meni väljästi. Voitto oli helppo, vaikka ruuna jäi tapansa mukaan lopussa vähän muita odottelemaan. Ylivieskassa tämä oli kiihdytyksessä jo hieman ohi keulahevosesta. Tiukassa kaarteessa vauhti oli kovaa, ja alun kolmatta kiertänyt Strait Iron puolsi kurvissa sisälle päin. Se löi kaviot yhteen ja laukkasi. Keskiviikkona hevosen maha oli hieman kuralla. Lauantaina otetun tarkistusajon perusteella kaikki tuntuisi olevan taas kohdillaan. Juoksun onnistuessa Strait Iron pystyy tässäkin pärjäämään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Strait Iron ei ole nuuka mistään juoksusta. Selästä se tuntuu tulevan tosi terävästi. Jos vauhti menee matkalla turhan verkkaiseksi, niin ajoissa eteenpäin ajetaan.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Mauri Jaara, Pineapple Boylla (12) on kovassa porukassa vaikea lähtöpaikka, joten pärjääminen on hankalaa

Ajotaktiikka / juoksutoive: Katsotaan sitten lopussa, mihin pystyy nousemaan.

LÄHTÖ 8

Ville Pohjola, Härmän hieman pöpperöinen rata ei sopinut Ralli-Tähkälle (2), eikä laukka varoittelujen jälkeen tullut yllätyksenä. 2600 m matka suosii vahvaa jyrää.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Koetetaan päästä ravilla ja katsotaan sitten, miten juoksu lähtee kehittymään.

Varustemuutokset: Muutoksista ei ole ollut puhetta.

Mauri Jaara, Matka käy Olegille (8), mutta tässä sillä on 2-3 hieman liian kovaa vastassa, joten parempi pärjääminen on hankalaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Toivotaan, että hevonen menee ravia.

Jukka-Pekka Niskanen, Upea Ursula (9) lopetti Virpiniemessä harjoitusraveissa 29-vauhtia ja voitti 32-tulosella. Jo lämmityksessä ryhdikkäänä ollut tamma jaksoi mennä matkan mainiosti. Upea Ursula on olemassa hyvä hevonen. Vaikka pärjääminen heti tauolta kilpailleiden seurassa ei kovin todennäköistä, niin ei se ole ihan mahdotontakaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Passiivinen ajo. Toivotaan, että tamma tulee juosten maaliin.

Varustemuutokset: Samoilla kuin viime kaudella jatketaan.

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Mauri Jaara, Classic Trotter (2) joutui viimeksi liian ulos ja laukka tuli. Se menetti siinä aika hyvän sijoituksen, ja ravilla hevonen olisi varmaan kamppaillut voitosta. Kyvykkään Classic Trotterin mieliala on hieman ailahdellut. Starttien myötä se on nyt toiminut jo vakaammin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kakkosrata on tällaiselle tasaiselle avaajalle hyvä paikka, kun se pääsee heti toiselle radalle. Jos matkalla mennään hiljaa, niin jaksavalla orilla voi ajaa jo aikaisin eteenpäin.

Varustemuutokset: Muutaman kisan ilman kenkiä juossut Classic Trotter kilpaillee nyt alumiinit alla.

Ville Pohjola, Starteissaan hieman sisäänsä jättävä Heart Star Boy (3) sai Vieremällä kaikki ilmaiseksi, mutta kiriä ei vain lopussa irronnut.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kovaa lähtijä on selkäreissulla rehdimpi, joten sellaisen tällä mieluimmin ajaisi.

Arto Laurukainen, Heady Hunter (11) teki Vieremällä hyvän esityksen. Lähtöpaikka on huono. Vastus vaikuttaa edelliskertoja hieman helpommalta, ja kaiken onnistuessa ruuna pystyy olemaan tässä kärkipäässä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tilanteen mukaan ajetaan. Tarvittaessa Heady Hunter kykenee aika pitkään kiriin.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

LÄHTÖ 10

Mauri Jaara, Hyvässä kunnossa kilpaileva Unbelievable Story (7) teki Rovaniemellä asiallisen esityksen, mutta ei vain ihan riittänyt.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Täältä tulee selkäjuoksu. Katsotaan sitten lopussa kuinka korkealle on mahdollisuuksia.

Jani Hartikainen, Caraway Runner (9) oli ihan hyvä Vieremällä. Juoksunkulku oli vas-taan, ja ruuna joutui kovassa lopetuksessa loppukaarteessa neljännelle radalle. Juoksun onnistuessa Caraway Runner pystyy tässä pärjäämään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Jos vauhti menee matkalla turhan hiljaiseksi, niin jo ajoissa eteenpäin voidaan ajaa.

Jukka-Pekka Niskanen, Virpiniemen harjoitusraveissa 20-ajalla voittanut Endless Zefyr (8) ei tunnu ihan nololta menijältä ja voi kohta jossain pärjätä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Valmentajan mukaan Endless Zefyr on parempi radalta. Katsotaan lämmittelyn ja hänen toiveiden perusteella miten ajetaan.

 

Ville Pohjola, Pitkän tauon jälkeen pari ok-starttia tehneen Stardust Boylle (12) olisi voinut paremmalta paikalta odottaa tässä menestystä. Tuureilla ruuna voi pystyä nytkin pärjäämään, eikä sijoitus 3-4 sakissa siinä tapauksessa yllätäisi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ruuna kesti viimeksi kunnialla pitkän. Toivotaan nyt selkiä eteen.T4-vihje

Oulun illan T4:n helpontuntuinen ankkuriehdokas on Evartti. Nuori vielä epävarma ori kerännee selkeiden vaihtoehtojen puuttuessa ehkä hieman liian suuren kannatuksen.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Varmaehdokas

Hienoon kuntoon noussut Svadilfari (3) on aamun prosenteissa jäänyt turhan vähälle huomiolle. Ruuna paikkasi viimeksi alussa tulleen laukan hienosti, ja nousi toiseksi. Keijo Hakalan mukaan ensimetrit sillä joutuu ottamaan laukkariskin takia varman päälle, mutta kivalta lähtöpaikalta se ei jääne kuitenkaan kovin huonoihin asemiin. Kaikki juoksupaikat käyvät. Amatöörilähdössä saatetaan mennä alussa turhankin kovaa, mistä ei ole Svadilfarille ainakaan haittaa. Ylivauhtinen juoksu sopisi myös Rim Bay Goliathille (9). Tälle hevoselle auton perään meno ei ole aina ihan yksin yksinkertaista, ja Kajaanissa startti meni pieleen. Raville selvittyään Rim Bay Goliath kulki taas mainiosti, joten kunto on yhä kohdallaan. Ohjaksiin tarttuu ruunan oikein hyvin tunteva kuski, joka pystynee kiertämään alun karikot.

Yllättäjäehdokkaita

Tauolta aika lupaavalla suorituksella aloittanut Vasil Victor (2) on nopea startista. Keulajuoksu käy hyvin, eikä koko matkan johtokaan ihan mahdottomuus ole.

Juoksunkulku arvaus

Keulassa viihtyvä startista nopea Vasil Victor (2) tuntuisi etukäteen todennäköisimmältä porukan vetäjältä. Terävästi avaavalle Zell Mementolle (4) haettanee paikka kärjen takaa vahvaa loppua vetoa ajatellen. E.V. Joryllä (5) on terävä kuski takana, joka saattaa laukkariskiä uhmaten satsata alkuun. Svadilfarilla (3) joudutaan alku ottamaan hieman varman päälle, mutta sen jälkeen ruunalla pystyy ajamaan rohkeasti, kun vähän kaikenlaiset juoksut käyvät. Rim Bay Goliath (9) pystyy spurttaamaan pätkiä jo matkalla, joten vauhdin mennessä hiljaiseksi sillä ajetaan eteenpäin.

A: 3,9,4,7 B: 5,8,2 C: 10,1,6,11

T4-2 / LÄHTÖ 5

Varmaehdokas

Tähän kisaan ei ole oikein näkyvissä yhtään muista mielekkyyden puolesta erottuvaa piikkiehdokasta.

Yllättäjäehdokas

Asialliset suoritukset molemmissa tauon jälkeisissä starteissa tehnyt Mistrals Chuck (1) saanee ykkösradalta kivan reissun, ja yllätykseen tässä tasaisen oloisessa mahdollisesti ylivauhtisessa kisassa voisi olla saumoja. Paussilta palannut Bluehouse's Power (10) ei ollut Jorma Hannuksen mukaan huono Bodenissa, mutta juoksu ei onnistunut. Mahdollisen kovan alkuvauhdin jälkeen ruuna ei ole välttämättä ulkona voittokamppailusta. Pikku tauolta Seinäjoella vielä hieman tukkoisena ollut Ghost Story (3) saattaa nyt startti alla parantaa selvästi. Uuden (vanhan) kengityksen ansiosta ravi on nyt Antti Ala-Rantalan mielestä parempaa, ja peruslahjakkaan hevosen pärjääminen ei ole tässäkään ihan mahdotonta.

Arvoitus Edellisessä kotimaassaan Borga Gigolo (11) oli nopeampi alussa kuin lopussa. Noissa starteissa se vaikutti paremminkin mailin hevoselta. Aloitus Kari Alapekkalan treenistä oli siihen nähden yllättävän vahva. Takarivi on kovalle avaajalle miinusta.

Juoksunkulku arvaus Omista haluistaan tosi kovaa avaava Cunning Captor (2) saanee kakkoselta ekakeulat. Jos kengättömyys antaa etua, voi ruuna vetää porukkaa maaliin asti. Kiihdytys voi mennä pitkäksikin. Also Starring (5) otti Vieremällä aluksi johtopaikan, mutta luopui niistä. Lopussa ei löytynyt sitten tilaa. Tänään voin olla tuon takia aggressiivisemman taktiikan vuoro, ja keulaan pyritään tosissaan. Pitkään kiriin kykenevä Queenslandin (12) ravi toimi Ville Pohjolan mielestä uudella kengitysvirityksellä paremmin kuin millään aiemmalla kokeilulla. Ruuna on hänen mukaan kyennyt voittoon kierroksen kirillä, joten aikaisin reissuun voidaan lähteä.

A: 5,2,12,4,1,10 B: 11,6,9 C: 3,8

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Varmaehdokas

Viisivuotias lahjakkuus Evartti (4) meni Kajaanissa ensikertaa koko matkan ravia. Tulosena oli voitto, ja hienot uudet ennätyslukemat. Jos kova avaaja pääsee viime kerran tapaan neloselta laukatta matkaan, voi ohitusyritykset olla tuhoon tuomittuja.

Yllättäjäehdokas

Viimeksi lujaa lopun kirinyt Hymyhattara (1) voi saada tässä tosi kivan reissun sisäradalla, josta se saattaa olla paljon korkeammalla kuin mitä taulu antaa ymmärtää.

Juoksunkulku arvaus

Paalun ylivoimaisesti terävimmin matkaan pääsevä Evartti (4) ottanee ravilla lähtiessään helposti keulat. Kuski ajanee koko matkan tasaisen reipasta, mikä tietää vaikeuksia kolmelta pakilta starttaaville kovimmille vastustajille. Jos suosikki ei pääse laukatta liikkeelle, on johtopaikka melkoisen avoimessa haussa. Asiallisesti viime kisoissaan suorittanut Fjeldstad Goggen (14) lähtee liukkaasti, ja Antti Ala-Rantala koettaa ajaa kärjen mahdollisimman nopeasti kiinni. Dieselmäisellä verkkaisesti käynnistävällä Metkutuksella (15) lähdetään puksuttamaan heti eteenpäin, kun porukka saadaan kiinni. Pauskeri (13) avaisi kovaa, mutta sille haettaneen vielä tässä vaiheessa mahdollisimman tasaista reissua.

A: 4 B: 14,15,13,1 C:11,3,9,12,6,7 D: 2,8,5,7

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Varmaehdokas

Lupaavalla esityksellä kautensa Kokkolassa aloittanut Strait Iron (11) kompuroi Ylivieskan mailille hankalassa ekakaarteessa laukalle. Vaasassa voitto tuli vakuuttavalla esityksellä. Juoksun onnistuessa voitontahtoinen vahva kirin omaava ruuna on kovavauhtisessa kisassa vaikea takana pidettävä.

Yllättäjäehdokas
Niiden pari kuukauden aikana minkä Boulard (7) on ollut uudessa tallissa, on sen olemus muuttunut Tarja Laurilan mukaan ihan erilaiseksi. Viime kaudellakaan esitykset eivät olleet huonoja, mutta terävyyttä puuttui. Jos uusi ilme näkyy myös kisatilanteessa, ei kyvykkään orin pärjääminen ole tässä mahdotonta.

Juoksunkulku arvaus

Sisimpien ratojen kunnossa olevat Leemark's Ambrose (1) ja Prin Holz (2) lähtevät molemmat tosi liukkaasti. Jälkimmäiselle selkäreissu saattaisi olla parempi, eikä se ole huono toisellekaan. Jos Prin Holz pääsee keulaan saattaa matkavauhti mennä aika verkkaiseksi. Strait Iron (11) lähtee ajoissa kiriin. Jos alkuvauhti menee kovaksi, on sitkeä lopun tulija vahvoilla.

A:11,1,2 B: 9,8,5,7 C: 4,6,12

T4-systeemit

Pieni: 3,9,4,7 (5,8) 5,2,12,4,1,10 (11,6) 4 (14,15) 11 (1,2) = 24 riviä
Suuri: : 3,9,4,7,5,8,2 (10,1) 5,2,12,1,4,10,11,6,9 (7,5) 4,14,15,13,1 (11,3) 11 (1,2) = 270 riviä

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Varmin kolmen sakkiin

Viimekertaisia selvästi kevyemmän vastuksen kohtaavan Vieremällä hienosti loppua tulleen Heady Hunterin (11) pitäisi pystyä takarivin paikaltakin kiertämään kolmen sakkiin.

Juoksunkulku arvaus

Heart Star Boy (3) lähtee terävästi, ja on todennäköisesti alussa nopein. Ville Pohjolan mielestä ruuna menee rehdimmin selästä. Viimeinen satanen on ollut keulajuoksun perästä monesti vaikea, mutta hyvän selän puuttuessa johdosta voidaan joutua ajamaan. Chip (5) ja Wannabe Star (7) avaavat reippaasti, joten alkuvauhdista voi tulla kiivaskin. Vahvasti loppua tulevat suosikit ovat kovatempoisessa kisassa vahvoilla.

A: 11,2,1 B: 7,10,3,8,6,9,5 C: 4,12

Muut lähdöt

1. 1. Jefersson – 2. Super Mango – 4. Magic Wish – 6. Mad Man Blues – 12. New Grove Storm – 11. Betruska – 7. Enya Web (5. Umberta Jet – 10. Sheridan's Eight – 7. Enya Web)
2. 4. Valtroks – 3. Mäen Eino – 6. Suvi-Siiri – 10. Vika Haaste – 9. Mathilde – 15. Hullupoika (8. Ryöväri –13. Hulppea)
3. 4. Big Brave – 9. Reborn Excalibur – 2. Enzo Cobra – 1. Westcoast Lord (6. Dresscode –3. Across The Bridge)
8. 6. Faija – 9. Keisun Roope – 4. Nalli Napero – 10. Upea Ursula – 3. Svartsjöfax – 7. I.P.Soturi
10. 9. Caraway Runner – 5.Lumilina –11. Silveriina – 7. Unbelievable Story – 4. Forceberg – 6. Evira di Quattro (12. Stardust Boy)

(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)

Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen

Vihjeet