Vihjeet 7.9.2019

06.09.2019

VIHJEET PDF-MUODOSSA TÄSTÄ!

Lähtö 1 - A: 8,5,3 B: 1,10,11,2,4 C: 6,7,9,12

Nordic Cupin finaalin A-kolmikko kohtasi Seinäjoen osakilpailussa ja saapui maaliin lähes tasapäin. Toisessa ulkona juossut 8 Blue Cates ohitti edessään matkanneen numeron 3 I Feel On Fire tasaisen reippaan matkavauhdin päätteeksi, eikä ulkoa kovaa kirinyt 5 Emmanuel de Gigue ehtinyt suorittaa ohitusta ennen maalipaalua. Viimeksi mainittu oli maalin kohdalla eniten voimissaan ja palasikin Kaustisella voittokantaan Blue Catesin kustannuksella. Maalisuoran taisto oli tosi tiukkaa, ja Niko Jokela joutui korjaamaan Blue Catesin juoksulinjaa ulospäin pariinkin kertaan. Se saattoi ratkaista voiton, mutta kaksikko jatkaa joka tapauksessa lähes tasaveroisena. Nopea Blue Cates pystyy selvittämään kasiradan, ja vauhtikestävä Emmanuel de Gigue selvittää puolestaan kaikki juoksupaikat.

I Feel On Fire on vireensä puolesta arvoitus, kun alla on flunssanpoikanen ja poisjäänti Oulu Expressin karsinnasta. Seinäjoen suoritus keulan rinnalta oli loistava, ja nopea avaaja voi päästä viime voittostarttien tapaan keulaan. 1 Her Man Gran on lahjoiltaan vähintään edellisten tasoa, mutta ruunalta löytyy vielä nelivuotiaana varsamaisia oikkuja. Lähtötilanteessa on tullut laukkoja, ja viime ehjät suoritukset ovat päättyneet ylivoimavoittoihin. Her Man Gran osoitti viime startissa kuntonsa nousemalla alkulaukan jälkeen alle ennätysvauhtiaan neljänneksi. Sisärata tuskin on etu. 10 Zulamit on noussut tänä kesänä elämänsä iskuun ja ansaitsee pikkuhiljaa paluun voittokantaan. Tamma sai Kaustisella tarkan juoksun keulahevosen takana ja eteni maalisuoralla mukaan tiukkaan voittomatsiin. Viime näytöt eivät ole kaukana A-kolmikosta, mutta takarivin lähtöpaikka laskee osakkeita.

Lähtö 2 - A: 10,9,6 B: 2,4,12,3,11,8,5,7,1
Läpi kesän luotettavaa työtä tehnyt 10 Hillbilly Bruce sai Torniossa pikimustan Maijan kouraan, kun kasiradalta tiedossa oli kolmoskaistaa koko matkan ajaksi. Vauhti oli alusta alkaen kovaa, eikä ruuna luovuttanut taustalla missään vaiheessa. Edellisessä starteissa edelle jäivät vain kovassa nousukiidossa kilpailevat Backward’s Boy ja Kivarin Raindance, eikä viivalla ole nyt lainkaan samantasoisia vastustajia. 9 Gladstone Comery teki positiivisen suorituksen Kuopion kolmella kilometrillä, vaikka maalisuoralla nähtiin vain seurailua. Matkalla mentiin puolireipasta, ja ruuna pysyi 75-tasoisen kärkikaksikon tuntumassa maaliin saakka. Tehtävä on nyt lievästä ylisarjasta huolimatta sopivampaa tasoa.

6 Jolly Jane teki viime sunnuntaina elämänsä suorituksen lyhyen alkulaukan jälkeen. Tamma pääsi rytmin löydettyään neljänteen sisälle ja oli kirivaiheessa ainoa ulkokautta parannellut. Vahvapotkuinen hevonen näytti pääsevän vasta päätössatasella kunnolla vauhtiin. Vastaava kunto riittää tässäkin pitkälle, ja lähetystapa suosii. 2 Black Reaction starttasi viimeksi 20 metriä Jolly Janen takaa, eikä tavoittanut tätä kirivaiheessa. Tamma on tehnyt parhaat suorituksensa kärjen läheltä ja pystyy nappaamaan tässä tehtävässä totosijan. 4 Erica Field ponnisteli Lieksassa kaikin voimin kohti keulaa, muttei päässyt sinne ja otti asemat toisesta ulkoa. Kirivaiheessa ei etenemistä nähty, mikä oli alun spurtista huolimatta pettymys. Nopea tamma olisi huippukuntoisena soiva peli tähän porukkaan. 12 Letitzia May matkasi Bodenissa toisessa ulkona ja hävisi maltillisen matkavauhdin jälkeen vain piikki-selkäkaksikolle. Tamma jatkaa nousussa ja olisi kunnollisista lähtökuopista selkeä A-hevonen tähän seurueeseen.

Lähtö 3 - A: 6 B: 11,10,1,2,8,4,5,9,7,12,3
6 Bluebird Nash kiskaisi Porissa viidennestä ulkoa kirikierroksen 12,5-vauhtia, ja lähtö oli voittajan osalta valmis jo ennen maalisuoraa. Vermossa vastus oli vaativampi, eikä kasiradalta alussa taustalle pakitellut tamma tavoittanut kiihtyvää vauhtia lopettanutta kärkeä. Bluebird Nash lopetti samaa tahtia kärjen kanssa, eikä sijoitukseen kannata kiinnittää huomiota. Lähtönopeus tuskin riittää parhaille, mikä voi tietää raskasta juoksua, mutta viime näyttöjen puolesta Tommi Kylliäisen ajokki on porukan ykkönen.

Kovatasoisessa porukassa vauhdinjako ratkaisee paljon, ja eturivistä löytyy iso nippu nopeita avaajia. 11 Backward’s Boy on vaikeista lähtökuopista kauden tiukimman tehtävän edessä, mutta pystyy viime otteiden perusteella vastaamaan haasteeseen. Kuopiossa tuli niukka tappio repivän matkavauhdin jälkeen, ja taulun neljä ykkössijaa ovat peräisin tätä selvästi kevyemmistä porukoista. Vauhtikestävällä ruunalla voi ajaa takaa aktiivisesti, jos siihen ylipäänsä tarjoutuu mahdollisuutta. 10 Uomo Show on kolmen viime startin perusteella tuloillaan, mutta takarivit ja aiempaa tasokkaampi vastus jarruttavat hieman. Ruuna kiri viimeksi toisesta ulkoa hieman päälle 12-vauhtia ohi keulahevosen, mutta yksi vastustaja paineli maalisuoran ulkoa vieläkin kovempaa. 1 Fairstorm nitkahti Bodenissa keulasta päätössatasella ja jatkaa ennätysiskussa. Nopea avaaja on loistoasemissa ja kaksariviritelmien perushevonen. Voitto vaatisi lisää kovuutta maalisuoran taistoon. Loistopaikan saanut 2 M.T.Kopitar jatkaa huippuiskussa ja pystyy näistä asemista kärkeen mailillakin. 4 Attaboy avaa Petteri Joen tallista tasokkaassa porukassa ja joutuu tekemään voiton eteen uransa parhaan suorituksen. Lähtönopeus on kunnossa ja hevosella paljon käyttämätöntä kapasiteettia.

Lähtö 4 - A: 2,6 B: 7,11,1,10,3,4,9 C: 5,8
2 Pofori ja 6 Ihalempi kohtasivat heinäkuussa Äimärautiolla ja taittoivat kärkiparina matkaa rinnakkain. Toiselta radalta vakuuttavasti voittoon lipunut Pofori oli tuolla kertaa selvästi parempi, mutta Ihalempi on pystynyt nostamaan tasoaan tuon kilpailun jälkeen. Hannu Hietasen suojatti voitti Ylivieskassa 24,5-vauhtisella kirillä vakuuttavasti, ja viimeksi Kaustisella nähtiin vieläkin rankempi suoritus. Ihalempi jäi alkulaukan myötä taustalle, kulki jatkossa 25-vauhtia ja laukkasi maalisuoralla uudelleen kolmostaistosta. Tamma on usein yli-innokas heti auton takana ja lipsuu herkästi laukan puolelle. Ravilla Ihalempi lähtee kovaa ja pystyy ohittamaan Poforin, joka viimeisteli vajaat kaksi viikkoa sitten Äimärautiolla niukalla kirivoitolla. Ruunalla on ollut tapana ratkaista lähdöt pienellä marginaalilla, eikä tankki ollut viimeksikään maalissa tyhjä.

7 Jullen Eko nousi Kajaanissa kirikaistalle jo toisessa kaarteessa ja pääsikin kirilenkin alussa keulaan. 26-vauhtinen kolmas puolikas näkyi maalisuoralla sen verran, että ulkoa kirinyt Pankeri iski selityksittä ohi. Ruuna nappasi edellisessä startissa sisäratajuoksulla sen minkä otettavissa oli, kun Novan Voitto karkasi 23-vauhdilla maisemiin. Voimia jäi käyttämättä, mikä oli 29-vauhtisen ensimmäisen mailin jälkeen odotettu juttu. Suosikkiparin ulkopuolelta voittaminen vaatii paljon. 11 Warre kohtasi elokuun lopussa Härmässä tätä kevyemmän vastuksen ja kiri maalisuoralla ulkokautta mukaan kärkirintamaan. Edelliskerralla ori joutui 23-vauhtisella kirikierroksella liian kovaan kyytiin ja taipui kakkossijalta jo ennen loppukurvia. Nopeus kantaa tässäkin kärkipäähän, mutta voitto yllättäisi näistä asemista.1 Aparis otti Seinäjoella yllätysvoiton, vaikka meinasi laittaa johtopaikalle siirryttyään jarrut pohjaan. Nopea tamma on noussut 11-vuotiaana elämänsä kuntoon ja pystyy seuraamaan nappiasemista lähdön parhaita.

Lähtö 5, Toto75-1 - A: 9 B: 5,4,1,3,8,11,10,2,7 C: 6,12
Kovatasoinen kakkosdivari käynnistää Toto75-pelin. 9 Raggari on viime kerran tappiosta, takarivin lähtöpaikasta ja kunnioitettavasta vastuksesta huolimatta ainoa A-hevonen. Viime startissa kärki pääsi maalisuoralle tultaessa karkuun, kun ulkokautta kirinyt ruuna joutui väistämään taipuvia ja laukkaavia. Ruutia jäi paljon käyttämättä, ja aiemmat voittokisat kertovat ruunan osaamisesta paremmin. Raggari kiri Joensuun kuusivuotiskunkussa maltillisen ensimmäisen mailin jälkeen alle 20-vauhdilla voittoon, ja myös Ylivieskassa taakse jäi ikäluokan muita kärkinimiä.

Haastajalauman kärki kamppailee alussa parhaista juoksupaikoista. 5 Iikori vastaa keulasta vaikka ravikuninkaalle, ja alla on kolme voittoa juuri johtopaikalta. Sisäpuolella on nopeita pelihevosia, eikä keulaan pääseminen taida onnistua ilman muiden suostumusta. Vahva totosauma myös toiselta ilman selkää. Kaksi keulavoittoa alla matkaan lähtevä 4 Koveri on suurin este Iikorin keulahaaveille. Kovalla voittoprosentilla jatkava ori on vastannut sarjojen nousuun hienosti ja kohtaa nyt kenties koko uransa vaativimman vastuksen. 1 Lakuri spurttasi Porissa kiripuolikkaan kolmannesta sisältä kahtakymppiä, ja vauhti tuntui vain kiihtyvän loppua kohti. Kymmenen totosijaa putkeen napannut ori saa sisäradalta hyvän selkäjuoksun ja voi sopivilla tuureilla vaikka voittaa. Tauolta palaava 3 Kartier on antanut muutaman kerran hurjan näytön lähtönopeudestaan, mutta taktiikka voi olla tässä kilpailussa passiivinen. Ori olisi huippukunnossa kuumimpia suosikkeja näinkin tasokkaassa porukassa.

Lähtö 6, Toto75-2 - A: 1,13 B: 14,7,3,2,10,9,8,4,15 C: 5,12,16
1 War Child on paalupaikalta tammavoltin suosikki, vaikka keulojen pitäminen ei ole mitenkään varmaa. Voltin vetäjä jää Oulussa harvoin muiden jalkoihin, ja War Child on lähtenyt muutamassa volttilähdössä asiallisesti matkaan. Viimeksi Forssassa tuli laukka kesken voittotaiston, ja Turussa ykkössija irtosi vakuuttavalla 14,5-vauhtisella kirikierroksella kolmannesta ulkoa. Kuntonäytöt riittävät, paikka suosii ja kuski on huippuluokkaa. 13 Anni Sue juoksi Porin kovavauhtisella maililla pitkään toisella ilman vetoapua ja saa kolmossijalle kestämisestä puhtaat paperit. Tamma voitti edellisen starttinsa kierroksen kirillä neljännestä ulkoa, ja tässä on luvassa samankaltainen kirikierros. Oulun 75-tammalähtöjä ei ole helppo voittaa takamatkalta, mutta Anni Suen kiriherkkyys riittää siihen.

14 Luna de Paris on hieman turhalla takamatkalla, mutta nousee jättikuntoisena B-leirin kärkinimeksi. Tamma jäi Ylivieskassa rintaman taakse voimissaan pussiin ja jatkaa sekavaa tauluaan parempana. 7 Amaranth Artist päästi Kaustisella prässääjän edelleen avauksen jälkeen, kuittasi tästä kirivaiheessa ohi ja jäi niukasti kakkoseksi. Viime voitto tuli kengittä kanuunakirillä, ja tässä startin onnistuminen juoksuradalta on tärkein asia. Kunto riittää voittomatsiin, jos paikka parijonosta löytyy ajoissa. 3 Outfield Olga piti viimeksi vauhtijuoksussa tahtinsa hyvin ja jatkaa ennätyskunnossa kovempaan tehtävään. Lähtöpaikka on parempi kuin tällä hevosella normaalisti.


Lähtö 7, Toto75-3 - A: 3,6 B: 7,8,2,4,12,10,9,11,5,1
A-kaksikko erottuu muista pelimielessä selvästi ja saattaa taivaltaa koko matkan rinnakkain. 3 Batman Godiva on keulapsyykillä tiukimmin kiinni voitossa, ja 6 Global Solidarity ansaitsee viime suorituksellaan selkeän ykköshaastajan aseman. Batman Godiva aloitti Suomen uransa avaamalla ja lopettamalla kymppiä, eikä matkallakaan menty mitään hölkkää. Lahdessa tehtävä oli lähtöpaikan ja tiukemman vastuksen vuoksi paljon haastavampi, ja tuloksena oli niukka tappio kuolemanpaikalle etenemisen jälkeen. Keulahevosen nujertaminen onnistui hieman ennen maalia, mutta ulkoa kovaa kirinyt Grainfield Aiden ehti päätösmetreillä ohi. Tappiosta huolimatta loistosuoritus, ja nyt tie keulaan näyttää avoimelta. Global Solidarity ei pystynyt Lahdessa tasolleen, mutta palasi Kuopiossa päiväjärjestykseen runnomalla keulan rinnalta varmaan voittoon. Lähtöä johtanut suosikki Exuberance ei yksinkertaisesti voinut paremmalleen mitään. Vauhtikestävyys on Marko Hakkaraisen suojatin paras puoli, ja suosikki tuskin saa vetää keulassa pitkään rauhallista tahtia.

7 Ronzon Face oli Killerin starteissa hieman tasainen, mutta viimeksi Vermossa ruuna jäi 11,5-ajalla pussiin ja vaikutti erittäin lupaavalta. Kengittä ajaminen näytti helpottavan isokokoisen hevosen menemistä. Matka on kierrosta pidempi, lähtöpaikka haastava ja viivalla tasokas vastus, mutta ei ruunaa kannata viime startin perusteella unohtaa peleistä. 8 Elliot Web eteni Kuopiossa Global Solidarityn tuntumaan ja on tehnyt muutenkin vahvaa jälkeä kovapalkintoisissa lähdöissä. Lähtönopeudesta ei ole erikoisia näyttöjä, ja vaikka ruuna on tottunut tekemään oman juoksunsa ulkoradoilla, on näistä asemista voittaminen vaikeaa. 2 Only Eyes Broline teki Oulussa porukan perältä sen minkä pystyi ja eteni ulkokautta 12-lopetuksessa neljänneksi. Ori on kengittä paras ja hyötyy tasaisena avaajana lähtöpaikastaan suuresti. Oulussa kesken hyvin alkaneen kirinsä laukannut 4 Daddy’s First on vaihteeksi eturivissä ja pystyy viime otteiden perusteella kärkipäähän. Ruuna lopetti kahdessa viime ehjässä startissa alle 12-vauhtia ulkoratoja pitkin ja kohtaa nyt noita kertoja hieman kovemman vastuksen.

Lähtö 8, Toto75-4 - A: 8 B: 3,2,11,5,6,1,4 C: 7,9,10
Suomenhevosten Oulu Expressin suuri yksinäinen on ainoastaan uransa avauksessa tappion kokenut 8 Parvelan Retu. Alla on yhdentoista voiton suora, ja Petri Laineen suojatti on tehnyt etenkin viime kilpailuissaan kaiken oikein. Voittoja on napsunut sekä keulasta että toisten takaa, ja välillä muun porukan jättäminen on vaatinut Parvelan Retulta vain parin sadan metrin spurtin. Uran ainoa laukkamerkintä löytyy huhtikuulta Teivosta, ja viime otteiden perusteella laukalla spekuloiminen juuri tässä paikassa tuntuu turhalta. Viikonlopun suurin suosikki ja itseoikeutettu Toto75-pankki.

Valtaosa osallistujista kohtasi Lahden Pikkuprinssissä, ja parhaiten Parvelan Retua seuranneet 3 Lucas, 2 Viisori ja 11 Suven Sametti ovat tässäkin ykköshaastajia. Suven Sametti pääsi tuolloin takarivistä sujuvasti kolmanteen sisälle ja piti kakkosporukasta vauhtinsa parhaiten. Tamma viimeisteli voittamalla Teivossa selvänä suosikkina ja on kuntopuntarin niukka kakkonen, mutta lähtöpaikka laskee rankinglukua. Isoin askelin eteenpäin mennyt Lucas ei jäänyt Lahdessa kauas Suven Sametista, ja suoritus oli jälleen hevosen uran paras. Viisori avaa auton takaa kovaa ja yrittää viime kerran tapaan pysyä sisäradalla kärkikuvioissa perille saakka. 5 Vauhti Teppo laukkasi Lahdessa noususta ja haastoi edellisessä Suven Sametin tiukkaan voittomatsiin. 6 Säihkeen Sähinä ei tarvitse kovin suurta parannusta viime starteista yltääkseen tässä taistoon himmeistä mitaleista. Kilpailun kääntämätön kortti on pohjoisessa helppoja lähtöjä helposti voittanut 1 Toivotuli, joka vastasi viimeksi 28-lopetuksessa muille nauraen. Nyt ruunan kantti mitataan ikäluokan Suomen parhaita vastaan.

Lähtö 9, Toto75-5 - A: 2,4,5 B: 1,6,3,11,10,12,9 C: 8
Lämminveristen Oulu Express tarjoaa pelillistä kontrastia kotimaisen rodun finaaliin nähden. Viivalla ei ole näyttöjen puolesta suurta suosikkia ja juoksunkulkuun löytyy paljon potentiaalisia vaihtoehtoja. Lennokkaalla tyylillä karsintavoittoon kirinyt 2 Raskolnikov Frido oli valmentajan odotusten mukaisesti parempi kuin Lahdessa. Keulassa tasaisen reipasta vetänyt 4 Callela Ikaros jäi selityksittä kakkoseksi, kun Markku Nieminen päästi suojattinsa vauhtivarat maalisuoralla valloilleen. Tuloksena uudet ennätyslukemat, eikä kaikki ollut päätössatasella pelissä. Callela Ikaros puutui lopussa hieman, ja 6 Samurai Comery ehti hyvällä spurtillaan tasapääkakkoseksi. Sen kohdalla lähtöpaikka tuo mukanaan isoja haasteita, sillä sisäpuolella on useampi starttinopea.

1 Marschall Match otti Vermon karsinnassa keulat, puolusti paikkaansa sen 50 metriä minkä täytyi ja voitti vakuuttavasti. Maalisuoran irrotus näytti sen verran letkeältä, että ruunaan pitää suhtautua vakavasti myös finaalissa. Keulojen pitäminen tuskin onnistuu yhtä helpolla kuin karsinnassa, jos johtojuoksua halutaan ylipäänsä yrittää. 5 Sahara Peyote jäi edellisen rinnalta kakkoseksi, mutta finaaliin satsataan varmasti enemmän alusta alkaen. Mikkelin voittokisan ja etenkin sitä edeltäneen Vermon kakkossijan suoritukset kertovat hevosen osaamisesta enemmän. Ruuna taisteli tuolloin voitosta Battle Jackin kanssa 11-lopetuksessa, mutta jäi niukasti kakkoseksi. 3 Vaya Con Dios piti ajettuna Oulun hitaamman karsinnan voittoon. Rinnalla haastetta heittänyt 9 Bobby Blue Frido teki paremman suorituksen, ja keulan kantaan umpipussiin jäänyt 10 Main Stage on sekin huomioitava tässä jollain tavalla. Myös 11 Sahara True Lies jäi karsinnassa mehut pullossa kiinni, ja 12 Mercedes Match on jo osoittanut riittävänsä ehjällä suorituksella tämän tason karkeloissa. Häiriöherkällä tammalla ajettiin karsinnassa täysin varman päälle, ja maalisuora sujui viimeistä finaalipaikkaa varmistellessa.

Lähtö 10, Toto75-6- A: 7 B: 4,6,3,5,2,1
Tuore ravikuningas 7 Tähen Toivomus palaa tositoimiin Lahden urakan jälkeen ja lähtee uloimmasta lähtöradasta huolimatta matkaan suurena suosikkina. Nopeus on Pauli Raivion suojatin paras ase, ja siitä nähtiin hyvä näyte kunkkarien maililla, kun ori paineli kiripuolikkaan ulkoratoja pitkin alle 18-vauhtia. Päätösmatkalla muita ei kiinnostanut prässätä keulaan edennyttä Tähen Toivomusta, ja hieman päälle 20-vauhtinen kirikierros riitti suvereeniin kuninkuuteen. Kunto ei ole mennyt kauden päätähtäimestä ainakaan merkittävästi alaspäin, ja Tähen Toivomus on kiinni voitossa kaikilta juoksupaikoilta.

4 Josveis nousi Vermossa toisesta ulkoa 500 jäljellä kiriin, mutta etenemistä ei nähty kovan matkavauhdin jälkeen. Suoritus oli selkeä pettymys, vaikka lähtö oli tasoltaan tämänkertaista parempi. Ruunakunkkarien päätösmatkan suoritus oli lupaava, ja hevosen parhaat suoritukset kestävät vertailun suosikkia vastaan. Pieni arvoitus tähän paikkaan. 6 Vixus jäi Torniossa parijonoon, kun takaa hyökättiin kierros ennen maalia, eikä lopussa tullut oikein minkäänlaisia kiritiloja. Kajaanin voitto keulahevosen rinnalta irtosi vakuuttavaan tyyliin, mutta tätä selvästi kevyemmässä porukassa. 3 Vixen ei pystynyt Lahdessa parhaalle tasolleen ja on pienen huilin jälkeen arvoitus. 5 Koskelan Akseli luovutti Kajaanissa muutamaan askeleeseen, kun rinnalla painostanut Vixus lähti maalisuoralla maisemiin. Ruuna ei ole ollut viime aikoina niin hyvä kuin kesän parhaissa starteissa.

Lähtö 11, Toto75-7 - A: 12 B: 9,2,3,10,8,5 C: 1,4,6,7,11
Porissa suomenennätysaikaa sivunnut 12 Sobel Conway on valtakunnan kuumin hevonen tällä hetkellä ja iso suosikki vaikeista lähtöasemistakin. Maili alle kymppiä on Suomessa harvinainen tapahtuma, ja Sobel Conway juoksi koko matkan toista sekä kolmatta rataa pitkin. Olli Koivusen ei täytynyt kuin istua kyydissä ja ihastella voittajahaastattelussa suoritusta. Viivalla on muutama pystyvä haastaja, mutta viime kerran kaltaisena suosikki kiertänee taas kaikki.

9 Mr Golden Quick eteni Bodenissa aikaisin keulassa juosseen suursuosikki Höwings Starin rinnalle ja puski maalisuoralla väkisin ohi. Jäätävä suoritus, mutta Sobel Conwayn tasoon on vielä matkaa. Lähtöpaikat eivät puolla kovin paljoa. 2 Bret Boko tekee luotettavaa työtä startista toiseen, ottanee tässäkin keulat ja on pitkään mukana kärkikuvioissa. Alla on kaksi keulavoittoa, eikä veteraani päässyt kummallakaan kerralla ollenkaan helpolla. 3 Workout Wonder piti Porissa sisäradalta neljänneksi ja jäi aivan viime metreillä pussiin. Ruuna vaikuttaa olevan tuloillaan, ja totokantaan paluu voi tapahtua hyvinkin tässä. 10 Special Promise oli viimeksi mahdottoman tehtävän edessä alun pakittelun jälkeen.Viime sijoitukset eivät kerro totuutta hevosen iskukyvystä, mutta takarivistä kärkeen yltäminen vaatii joka tapauksessa kauden parasta antia.

Valmentaja- ja ohjastajakommentteja:

L1/3 I Feel On Fire: “Tallissa oli pari viikkoa sitten flunssaa, ja tämä jäi toisen Oulu Expressin karsintaan ilmoitetun kanssa pois. Vaikea sanoa miten tuo vaikuttaa vireeseen, mutta hyvä olisi jos hevonen jatkaisi viime kerran tasolla. Hyvä lähtöpaikka ja nopea hevonen, satsataan alkuun ainakin jonkin aikaa.“ (Martti Pellikka)

L3/4 Attaboy: ”Ruuna tuli meille viime startin jälkeen, oli hetken aikaa sairaspotilaana ja on saanut jonkun viikon normaalitreeniä. Hyvän oloinen nelivuotias, joka meni Mantorpissa täyden matkan neljäätoista sisäradalta. Paikka on hyvä ja tältä löytyy aika paljon lähtönopeutta tarvittaessa. Vastus on hyvää tasoa ja viivalla paljon kokeneempia, mutta en usko tämän jäävän ihan jalkoihin.” (Petteri Joki)

L3/6 Bluebird Nash: “Tammalla on ollut urallaan lihasongelmia, mutta niiltä on vältytty jonkin aikaa ja hevonen on mennyt hyvin taulun starteissa. Jenkkikärryillä ajaminen ei ole ykkössyy muutokseen, mutta niitä on käytetty kun se tuntuu sopivan tammalle. Aiemmin se oli vapaalta radalta paras, eikä täysin ymmärtänyt ohittamista, mutta ainakin Porin voittokisan perusteella tuo ei ole enää niin iso ongelma. Varusteet samat kuin aiemmin, paitsi että mailin matkalle saatetaan laittaa kokolaput, joilla tamma meni Seinäjoella ennätyksensä. Tuon osalta päätös tehdään ohjastajan kanssa paikan päällä. Odotukset on ihan kärjessä, jos juoksu ei mene ihan mahdottomaksi.“ (Ville Mäkelä)

L5/5 Iikori: ”Ei voi kun kehua hevosen viime voittosuorituksia. Lahdessa oli kova vastus ja tuntui ettei tarvitse kuin pidellä maalisuoralla. Nyt starttiväli on vähän normaalia pidempi, mutta en ole tuosta sen kummemmin huolissani. Ori on saanut liikettä kotona. Hieno lähtö tuli, luottoa löytyy omaan silti.” (Markus Porokka)

L5/6 Villi-Anna: ”Tamma jäi viimeksi pitkäksi aikaa väsyvän taakse ja menetti asemansa. Kantavana olevalla hevosella ajetaan vielä sen aikaa kun voi, ja tässä porukassa haetaan tarkkaa sisäratajuoksua. Villi-Anna avaa auton takaa terävästi, ja sille haetaan peesijuoksua sisäradalla. Tietysti paras olisi jos voisi päästää tallikaverin eteen, mutta on tässä muitakin nopeita.” (Markus Porokka)
L5/7 Kobardi: ”Ruuna otti alkuvuodesta takapakkia hankosidevamman muodossa, ja nyt yritetään päästä takaisin kilparytmiin. Hyvältä se on tuntunut treeneissä, mutta tauoltapaluuseen tuli lähtölaukka eikä päästy oikein näkemään. Luokka riittää näitäkin vastaan.” (Markus Porokka)

L6/1 War Child: “Tamma on pitkästä aikaa volttilähdössä, mutta lähetystapaa ei olla sen kummemmin vältelty. En näe tuon osalta uhkakuvia varsinkaan ykkösradalta. Forssassa Moilanen avasi suoralle tultaessa hevoselta korvat ja napautti kerran, mikä oli vähän liikaa ja laukka tuli. Tamma on taulun parista hypystä huolimatta varmistunut kovasti täksi vuodeksi. Terveyspuoli on huomattavasti parempi nyt. Tämänkin kanssa on kärkisijat tavoitteena. Sen verran pitkällä reissulla ollaan, että pitää tavoitella kunnon kotiinviemisiä.“ (Ville Mäkelä)

L7/2 Only Eyes Broline: ”Ori haparoi viimeksi alussa muutaman laukka-askeleen verran, mutta paikkasi virheensä hyvin ja nousi kaukaa takaa pitkällä kirillä neljänneksi. Kunto pitää, ja jatketaan ilman kaikkia kenkiä jos vain mahdollista. Se tekee tähän hevoseen merkittävän eron. Kova lähtö tuli, sija kärjen tuntumassa tyydyttäisi” (Petteri Joki)

L7/12 Orlando Knick: ”Lähtöpaikka vie kovatasoisessa porukassa lähes kaikki mahdollisuudet. Ruuna oli etenkin Seinäjoella hyvä ja pärjää tämän tason hevosia vastaan, mutta ei radalta kaksitoista voi odottaa ihan kärkisijaa. Tälläkin starttiväli venähti hieman.” (Martti Pellikka)

L10/3 Vixen: ”Kunkkarit menivät valittettavasti penkin alle. Ori oli ennen päätavoitetta oikein hyvä, muttei pystynyt Lahdessa tasolleen. Suussa oli hoitamista ja tulehdusarvot koholla. Hevonen tuntuu nyt paremmalta, ja uskallan odottaa tästä porukasta menestystä. Raivion hevosen lyöminen voi olla liikaa vaadittu, jos se palaa kunkkaritauolta huippukunnossa.” (Markus Porokka)

Toto75-vihjesysteemit:

Pieni systeemi:

9,5,4 (1,3)
1,13,14,7,3 (2,10)
3,6 (7,8)
8 Parvelan Retu (3,2)
2,4,5,1 (6,3)
7 Tähen Toivomus (4,6)
12 Sobel Conway (9,2)

120 riviä – 6 euroa

Suuri systeemi:

9,5,4,1,3 (8,11)
1,13,14,7,3,2,10,9,8,4 (15,5)
3,6 (7,8)
8 Parvelan Retu (3,2)
2,4,5,1,6,3,11,10,12,9 (8,2)
7 Tähen Toivomus (4,6)
12 Sobel Conway (9,2)

1000 riviä – 50 euroa

Toto4-vihjesysteemit:

Pieni systeemi:

8 Parvelan Retu (3,2)
2,4,5,1 (6,3)
7 Tähen Toivomus (4,6)
12 Sobel Conway (9,2)

4 riviä – 0,8 euroa

Suuri systeemi:

8 Parvelan Retu (3,2)
2,4,5,1,6,3,11,10,12,9 (8,2)
7 Tähen Toivomus (4,6)
12,9,2,3 (10,8)

40 riviä – 8 euroa

Vihjeet