Tips på svenska 29.12.

27.12.2016

5 tippar och videointervjun med Olli Koivunen i botten av sidan.Lopp 1:


5 Virin Vihtori är förstahäst i det jämna öppningsloppet, trots att det är länge sedan han vann. Hingsten har visat bra fart efter galopp och får han travet att stämma ska han kunna förbättra sitt rekord. 10 Aavan Sisu har visat vassa spurter i senaste loppen och ska med ett passande rygglopp vara med långt framme.

3 Tosi-Jytky öppnade långsamt senast, men kunde till slut vinna klart. Han har en svårare uppgift här, men är inte alls borta. 6 Juguli förlorade loppet sista biten senast. Han har nu två lopp i kroppen och ska förbättras för varje start.

A: 5,10,3 B: 6,8,11,1,9,13,14,2,12


Lopp 2:

7 Faith In Life är en mycket bra häst sett till hans prissumma och är ensam A-häst efter en liten paus. Han har vunnit alla sina felfria lopp och det berättar en del om hästens kapacitet.

10 Super Mango fick ett fint lopp på Vermo senast som trea invändigt och nådde andraplatsen till slut. Loppet höll bra klass och hon ska räknas tidigt. 5 Gary Ale fick ett rygglopp i andraspår senast och spurtade till säker seger och siktas troligen mot en fin ryggresa igen.

9 Blady Bols Blue återkom efter paus senast och var positiv efter galopp. Valacken har haft en del problem, men senaste loppet berättar att han hittat formen. 3 Sandelsson har varit bra i flera lopp i följd och vann senast från utvändigt ledaren. Motståndet är nu tuffare och sexåringen måste göra en fin prestation för att räcka.

A: 7 B: 10,5,9,3,4,8,11,6,12,2,1


Lopp 3:

3 Elzar Creek gick utvändigt utan draghjälp senast och avgjorde till klar seger. Stoet har fått två lopp och ska utvecklas och motståndet verkar inte tuffare än att hon ska räknas tidigt. 2 Speedy Lilly återkom efter paus senast och hade greppet, men fick ge sig i en tät slutstrid sista biten.

9 Look Complete har haft aktionsproblem, men farten räcker gott för den låga klassen. Han kommer åter från paus och provstarten kan ge fina besked om hur travet fungerar. 5 Finn Boko verkar lite på gång och kan han förbättra sig ytterligare nu kan det bli en framskjuten placering. 7 Rover Broline har inte fått visa någonting av sin kapacitet i lopp då hon galopperat båda gångerna. 10 Design Director var tvåa bakom tipsettan senast och det kan bli svårt att få revansch från bakspår.

A: 3,2 B: 9,5,7,10,6,1,4


Lopp 4, V75-1:

3 Dexterous vann på bra sätt från utvändigt ledaren senast och är första strecket, men har haft en paus på drygt tre månader och gör första starten på vinterunderlag. 1 Next Direction höll sig i trav hela vägen senast och vann efter en stark insats utvändigt ledaren. Treåringen har kapacitet för årgångslopp och kan öppna snabbt bakom bilen när han går felfritt.

10 Armani Press långspurtade senast och kunde på upploppet besegra sista motståndaren. Kapaciteten räcker bra i detta lopp och hästen kan avsluta fint, men från bakspår är han lite utelämnad till vilket utgångstempo täten håller. 12 Jetline hade med ett bättre startspår varit ett hetare bud. Vinsten näst senast togs enkelt och senast var han inte borta från en fin placering när galoppen kom på upploppet. 2 Glory’s Easy har ett passande läge och Jorma Kontio upp. Valacken har gjort plusbetonade insatser innan han senast galopperade från början.

5 Beat Me Kemp vann i Boden i november efter en bra insats, men stoet har fått snabba pengar och möter nu tuffare motstånd. 8 Hilarious Hangover var mycket bra senast, men kan från detta läge behöva en del hjälp på vägen för att vinna. 11 Tripel Crown var bra från kön näst senast och fastnade senast. Utgångsläget försämrar hästens utsikter.

A: 3,1 B: 10,12,2,5,8,11,7,6,4


Lopp 5, V75-2:

5 Rim Bay Kickapoo spurtade till seger senast när utgångstempot straffade täthästarna. Han är tempostark och lång distans är passande. Det är flera bra motståndare, men han är svår att frångå i tipset.

13 Aslan L.C. tog andraplatsen efter en fin insats utvändigt ledaren senast och styrkan är hästens bästa vapen. 11 Dream Divine är en fin häst som återkommer efter uppehåll. Hans främsta egenskap är löphuvudet som under hösten gav flera vinster. 15 Sunbird Chelsea galopperade från start senast, men hade innan vunnit två gånger efter starka spurter. Den långa distansen är en fördel.

3 Crossover har snabbt gått upp i klass och går nu ut i karriärens tuffaste gäng. 4 Tequila Croft gjorde en godkänd insats senast i ett fartfyllt lopp. 2 Willy Fog spurtade till seger efter en bra spurt senast, men för vinst i detta gäng krävs en ännu bättre insats.

A: 5 B: 13,11,15,3,4,2,1,7,14,6,9,10,12,8


Lopp 6, V75-3:

11 Kentucky har gått bra under sin debutsäsong och senaste segern togs lätt. Han blir allt bättre och är ett tidigt bud trots läget och motstånd som han inte mött tidigare. 2 Caraway Runner vann överlägset från andra utvändigt i lättare gäng senast. Han har nu sitt tuffaste motstånd i karriären framför sig, men formen sitter där och utgångsläget är passande. 7 Sahara Crack It rundade alla senast trots att det länge var långt fram till ledaren, men fyraåringen fullföljde bra och avgjorde. Han blir allt bättre, men det krävs säkert i detta gäng.

10 Armadillo Armour har varit bra under sin ännu korta karriär och kan vara med långt framme. 9 Shestheone Pellini vann i rikstoton senast och gjorde sitt livs lopp. Ett begåvat sto som har fått travet i balans och nu visar sin kapacitet. 1 Delilah har vunnit tre lopp i följd och ska räknas även om hon inte är så högt rankad om hon inte fastnar invändigt. 12 Little Donnie som har flera fina insatser med sig i bakfickan kommer från en paus. I ett jämnt lopp är läget en klar nackdel.

A: 11,2,7,10,9 B: 1,12,3,5,6


Lopp 7, V75-4:

4 Ypäjä Hereiam har fem segrar i följd och är klar tipsetta. Han kan öppna bra och nås ledningen är mycket vunnet trots bra motstånd. 7 Umberto Croft vann i Tammerfors från tredje utvändigt och visade fortsatt fin form. Startspåret är långt ut, men han kan öppna och få en bra position.

2 Willy Wingston vann lätt i Jyväskylä senast, men kampen om ledningen med favoriten Ypäjä Hereiam blir inte lätt. 1 Sacramento S gick fram utvändigt ledaren i sista kurvan senast, men kom inte förbi. Innerspåret är en klar fördel och han kan få en fin resa.

5 Sort Of Sorrow är i fint slag och vann från utvändigt ledaren senast. Det kan bli svårt att komma till i loppet då startsnabbheten hos några av de andra är bättre. 8 Archie Press har fin form, men startspåret talar emot. 10 Prince Dean har bra form, men bakspår över kort distans.

A: 4 B: 7,2,1,5,10,8,3,6,9,12,11


Lopp 8, V75-5:

9 All Laid Out spurtade fint till seger senast före Bret Boko. Det skiljde inte så mycket i mål och det kan bli tempo och positioner som avgör mellan hästarna. 4 Bret Boko var tvåa från ledningen senast och möter igen samma motståndare som blev för tuff senast. Får han bestämma i ledningen kan det räcka till seger.

10 Regent Zet vann från rygg ledaren i Jyväskylä senast. Valackens främsta egenskap är finishen och får han ett fint rygglopp igen är han med där framme. 12 Lindsey Jersey Boy backades från början till kön senast och hade inte fritt spurtutrymme över hela upploppet. 11 Maffioso Face gick bra senast och håller fin form, men från detta läge krävs en del tur.

2 Minto’s Romeo har inte varit som bäst och seger skulle överraska lite trots bra läge. 1 Up Up And Away gick bra i somras. Nu kommer han från paus, men han kan öppna och läget passar.

A: 9,4 B: 10,12,11,2,1,6


Lopp 9, V75-6:

4 Wilhelm Nash är för stunden en av de mest omtalade hästarna i landet och inte utan orsak efter sju raka segrar. Näst senast rundade han till seger trots galopp och fart finns för högre klasser för tipsettan.

12 Midnight Hour har ett svårt läge bakom bilen, men han går bra i ryggar och gjorde en fin insats vid segern senast. Även 8 Elliot Boko har ett svårt läge. Senast blev det startgalopp och valacken kom tillbaka till andraplatsen över lång distans och kapacitet finns för en fin placering.

1 Victory Pilot fick ett fint lopp bakom ledaren och spurtade till seger senast och från innerspåret finns möjligheten till en bra placering. 10 Archie Dream har fart för en tätplacering, men är missgynnad av läget då han varit bäst i ledningen.

A: 4 B: 12,8,1,10,2,5,9,11,6,7,3


Lopp 10, V75-7:

3 Ranch Kelly har kommit i toppform och är ett av landets bättre ston. Hon vann efter en offensiv styrning av Iikka Nurmonen senast från utvändigt ledaren och styrka samt löphuvud är hennes trumfkort. 5 Vagabondo kördes invändigt senast och spurtade till slut fint nära vinnaren. Han har utvecklats sin startsnabbhet senaste tiden och ska räknas tidigt.

9 Extreme Luca tog en spetsseger som favorit senast. Bakspåret är en nackdel, men han kan vinna i tuffa gäng även bakom andra hästar.  6 Thai Armani har fått ett lopp i kroppen i sitt nya stall. 8 Anastacia Trot har länge gått under sin fulla potential, men på slutet har det varit skillnad och hon har tre fina vinster och senast blev det för mycket med utvändigt ledaren i tufft gäng. 4 Tip Chip hade ett svårt läge med spår tolv senast och nu är startspåret bättre. Han gör alltid sitt och kan ta en pallplacering.

A: 3,5,9 B: 1,6,8,4,2,10,7,11,12

Stora V75-systemet, 1152 rader:

V75-1: 1,3,10,12
V75-2: 5
V75-3: 1,2,7,9,10,11
V75-4: 1,2,4,7
V75-5: 4,9
V75-6: 4
V75-7: 3,4,5,6,8,9

Lilla V75-systemet, 144 rader.

V75-1: 1,3,10,12
V75-2: 5
V75-3: 1,2,7,9,10,11
V75-4: 4
V75-5: 4,9
V75-6: 4
V75-7: 3,5,9

Tips: Teemu Hyvönen
Översättning: Torbjörn SundbergOlli Koivunen om omgångens största favorit Ypäjä Hereiam