Vihjeet 12.5.2018

12.05.2018

Valmentaja- / ohjastajakommentteja:

L1/2 A Nice Officer: Tamman hyvin onnistunut treenitalvi alkaa näkyä sen suorituksissa radoilla, mutta vielä kun saisi vähän tuota yli-innokkuutta pois. Pää tahtoo viedä nopeammin kuin jalat kykenevät, kuten viime statin loppukurvissa. Tämä on viime laukoista huolimatta varmistumaan päin, mutta eturivistä auton takaa laukka voi hyvin tulla. Kunnossa ei ole edelleenkään moitetta. (Mira Hepo-Oja)

L4/12 George Birdland: Ruuna on tehnyt hyvää työtä 76-tasoa myöten ja mielestäni sillä on parhaat viime meriitit tähän lähtöön. Maili sopii ja odottelisin paremmista lähtöasemista jopa 12-alkuista aikaa auton takaa. Nyt juoksu voi mennä työlääksi ja ihan noihin lukemiin tuskin ylletään. Ajoin ruunalla torstaina vetoja ja sen perusteella kaikki on OK. Totosija on mielessä. (Pasi Väisänen)

L7/5 Boulder Lucky: Tälle hevoselle kengittä ajaminen on melkein elinehto, ainakin tämän tason lähdöissä. Kaarrejuoksu on hankalaa kengät jalassa, mutta avojaloin tällä voi painaa jopa Oulun kurveihin täysillä. Ruuna on mainettaan parempi avaaja, ja tässä tekisi mieli vähän kokeilla satsaamista, mutta Teivainen ainakin tulee ulkoa tosi kovaa ja taitaa mennä keulaan asti. Ruuna on tehnyt selästä monenmittaisia kirejä, ja luultavasti luotetaan vanhaan taktiikkaan siltä osin. (Pasi Väisänen)

L7/12 Replay Pellini: Ruuna on ollut hieman pois tasoltaan alkuvuoden kisoissa, mutta odotan sen parantavan kesäkeleillä. Tässä vaiheessa vire ei taida riittää näin vaikeista asemista pärjäämiseen, mutta hevosta ei missään nimessä kannata unohtaa kesää ajatellen. (Marko Hakkarainen)

L8/7 Bonanza Hoss: Ruunalla on ajettu kesäkengässä pari starttia, ja laukat ovat pysyneet poissa. Kajaanin suoritus oli OK, eikä siihen kisaan satsattu mitenkään vaan ennemminkin palveltiin tätä kilpailua. Matka käy, ja kyllä ruuna pystyy nykyiskussaan tässäkin seurassa korkealle. (Marko Hakkarainen)

L8/9 Zirkon Hoss: Ruuna on ollut nyt kaksi kertaa hyvä ja odotan sen vielä parantavan aikojen puolesta otteitaan. Tämän kanssa tuntee jo treenilenkillä, että on tavallista rajumpi peli edessä, kun ori pyytelee lisää menolupaa vaikka mennään jo viittätoista. Ruuna ottaa kovassa vauhdissa huonoja askelia, mikä taitaa johtua vanhojen vaivojen välttelystä. Nyt se tuntuisi olevan vielä vähän paremmin balanssissa parin kisan jälkeen. Vapaalta radalta ajaminen olisi mieluisinta, ja eteenpäin ajetaan luultavasti heti alussa. (Pasi Väisänen)

L9/6 Tequila Arette: Tamma saapui valmennukseeni viime vuoden loppupuolella ja halusin odottaa sillä kesäkelejä ennen starttaamista, kun hokit eivät oikein sovi tälle. Hirveän kovaa ei olla ajettu ja tähän kilpailuun tullaan katsomaan missä hevonen menee. Tamma avaa terävästi ja voi se yltää parhaiden tuntumaan jos juoksu luonnistuu. Voitto yllättäisi paljon. (Tapio Kalaja)

L9/7 Die Kaiserin: Komearaaminen tamma saapui meille viime kilpailun jälkeen ja lähdetään nyt kokeilemaan mitä kilpaileminen tämän kanssa on. Oulun takakurvi ja volttilähtö isossa porukassa vähän mietityttävät isokokoisen hevosen kohdalla. Tästä lähdöstä ei voi oikein sanoa menestyksen kannalta mitään, mutta kyllä näin vankan oloinen tamma menestyy vielä monta kertaa. (Marko Hakkarainen)

Lähtö 1:

Tallia vaihtanut 3 King Casper esitti viime syksynä sellaisia otteita, että saa suosikin aseman puolen vuoden tauosta huolimatta. Ruuna voitti ennätysjuoksunsa ulkokautta kiertämällä ja vaikutti tuossa vaiheessa oikein mielenkiintoiselta aloittelijalta. Viimeisin startti meni täysin pieleen. 11 Rose's Tara kiri Härmässä vahvasti mukaan voittotaistoon ja teki tappiosta huolimatta uransa parhaan suorituksen. tamma vaikutti saaneen lisää vauhtia, luultavasti takakenkien riisumisen vuoksi. Voimapuoli riittää asemien selvittämiseen.

2 A Nice Officer on mennyt viime aikoina nopeasti eteenpäin, mutta yli-innokkuus on kostautunut laukkoina. Toissa startin laukka johtui häiriöstä, ja viimeksi ruuna räpiköi itse loppukurvissa laukalle, kun pää veti nopeammin kuin jalat. Laukkariski on merkittävä heti alussa, mutta ravilla luvassa on uudet ennätyslukemat ja kärkipään sija. 10 Oxan Cockadoodledoo vaikutti Kouvolassa taukotukkoiselta, mutta terävöitynee startti alla. Ruunalta löytyy viime syksyltä pari lupaavaa suoritusta. 4 Moon Eagle voitti toissa kerralla tätä helpomman lähdön keulasta ja laukkasi viimeksi loppukurvissa toiselta ilman selkää jo taipuneena. Nopea avaaja voi saada tarkan reissun ja yltää sen avulla totoon.

A: 3,11,2 B: 10,4,9,6,12,7 C: 1,8

Lähtö 2:

8 Ekon Kava nousee positiivisen välistarttinsa myötä niukaksi rankingkärjeksi. Ruuna matkasi Vieremällä kolmannessa sisällä ja ehti maalisuoralla terävällä loppuvedollaan niukaksi kakkoseksi. Viimeiset 400 metriä sujuivat 23-vauhtia, eikä laukasta ollut kirivaiheessa tietoakaan. Uusittu lähtöyritys sen sijaan meni läskiksi, kun ruuna otti kunnon pomppulaukan. Kasirata voi olla ravilla pysymisen kannalta hyvä asia.

3 Suviprinssi ja 5 Oleg kohtasivat viimeksi, ja hevosten ero maalissa oli senttiluokkaa. Molemmat tekivät hyvät suoritukset, ja Suviprinssin kohdalla rattaille istuva Antti Teivainen on mielenkiintoinen lisä. Oleg on tehnyt vakaata työtä jo pitkään ja venynyt sarjojen noustessa tasaiseen tahtiin. Viime startista olisi yhtä hyvin voinut tulla keulavoitto, mutta marginaalit olivat sillä kertaa vastustajien puolella.

2 Aaprahami sai viimeksi painetta läpi matkan ja taipui kärkipariin verrattuna aikaisin, muttei luovuttanut missään vaiheessa. Starttiväli on nyt lyhyempi ja asemat suosivat, joten tässä voi olla jo totosijan vuoro. 12 Myrsky-Ralli jatkaa elämänsä iskussa, mutta totoputki on vaarassa katketa hankalista asemista.

A: 8,3,5,2 B: 12,10,11,6,1,7 C: 4

Lähtö 3:

1 Jokivarren Kunkku ei pystynyt Oulussa kärkihevosten kyytiin ja oli selvästi taukotukkoinen, mutta Vermon suoritus oli jo paljon lähempänä Kunkun omaa tasoa. Keulojen nappaaminen onnistui, mutta päätössatanen oli hieman liikaa Polaran mankelin alla. Ohi kiri myös 3 Tähen Toivomus, joka on tänäänkin hyvin vakava haastaja, mutta lähtöpaikat sanelevat rankingjärjestyksen.

Muusta porukasta oikeastaan vain 6 Siirin Älli on pystynyt viime aikoina kahden edellä mainitun tasolle. Ruuna kiri viimeksi tilat saatuaan kovaa maaliin ja pystyy jo nyt kuntonsa puolesta haastamaan suomenhevoshuiput. 5 Elias Intomieli teki Lahden vauhtijuoksussa positiivisen suorituksen, vaikka ei tavoittanut alusta asti kaukana vetänyttä kärkeä. Ori hyötyy kesäkeleistä ja balanssin keventämisestä merkittävästi. 4 Vixen kiri viimeksi kengittä lujaa maaliin, mutta kohtaa nyt parhaiden osalta tasokkaamman vastuksen.

A: 1,3 B: 6,5,4,7,8 C: 2,9

Lähtö 4:

6 Special Major teki toissa kerralla oikein lupaavan suorituksen ikäluokkatason lähdössä, eikä 14,5-ajassa ollut edes kaikki pelissä. Viimeksi Bergsåkerissa rata oli kurainen, eikä hevosen suoritustasosta saanut oikein selkoa, kun kiripuolikkaalla eteen väsähti hevonen ja aiheutti laukan. Lähtönopeus auton takaa on kunnossa, ja mailin matkalla ei ole syytä jarrutella.

Keulaan tahtoo myös 1 Blady Bols Blue, joka ei saanut Mikkelissä kirisaumaa keulavoittajan takaa, mutta mahtui etenemään kakkoseksi. Ruuna on ottanut valtaosan voitoistaan keulasta ja taktiikkaa tuskin tarvitsee arvailla ykkösradalta. 12 George Birdland on takonut viime starteissaan porukan parhaat meriitit, mutta lähtöpaikka on yönmusta etenkin mailin matkalle. Ruuna kyttäsi Forssassa pitkään selissä ja iski maalisuoralla vastustamattomasti ohi Andreen. Aikainen reissutus voi olla näistä asemista pakollista.

2 Titan Rain hävisi viimeksi keulapaikalta takanaan juosseelle, joka pääsi iskemään päätössatasella terävään kiriin. Edellinen pitkän matkan suoritus oli sekin lupaava, ja ruuna saanee tässä kakkosradalta hyvät juoksuasemat kärjen tuntumassa. 8 Boulder Luke ei ollut viime startissa parhaimmillaan, mutta alla oli pieni paussi ja ruuna on osoittanut pystyvänsä paljon parempaan. Lähtönopeus on kunnossa, mutta kasiraiteelta luvassa on silti ongelmia.

A: 6,1,12 B: 2,8,7,4,9,10,3,11 C: 5

Lähtö 5, Toto76-1:

Hopeadivarissa on mukana paljon juuri ja juuri pronssidivisioonarajan ylittäneitä hevosia, mutta lähtö on silti tasoltaan päivän parhaimmistoa. Mukana on monta vauhtikestävää hevosta, ja luvassa tuskin on tylsää taktiikkajuoksua. 3 Zeus Kemp jäi Forssan pitkällä matkalla kolmanneksi, muttei saa moitteita lähdön kärkiparin oltua huippukova. Ruuna parantaa kesää kohti on oli jo viime syksynä vahvasti matkalla kohti avoimia sarjoja.

7 Tessa's Devil sai rauhoittaa Vermossa tahtia vasta ensimmäisen takasuoran lopussa, ja päätössatanen oli liikaa huipputasoisessa lähdössä. Ruuna pamauttaa auton takaa niin kovaa matkaan, että muilla ei taida olla sanomista keulapaikan suhteen. 2 Vic De Luxe laukkasi viime startissa kolmanteen kurviin, ja kurainen rata saattoi olla syynä askelvirheeseen. Ruuna kiri edellisessä startissa lujaa maaliin, ja tuolloin vastassa oli vähintään tämäntasoinen ruotsalaisseurue.

9 Minto's Daisy Star jäi Tammaderbyssä lopulta pussiin ja näytti rintaman takana jäätävän hyvältä. Tamma oli jo karsinnassa vahvasti plusmerkkinen, ja ikäluokkatason menestyjillä on tapana pärjätä 76-lähdöissä. Edestä lähtee vain kohtalaiset avaajat, ja juoksusta uhkaa tulla vaativa. 1 Don Juan Sisu ei voinut Seinäjoella Grainfield Acelle mitään, mutta pisteli lähes kymppivauhtisella kirillä kakkoseksi ja jatkoi lupaavia esityksiään. Ori saattaa lähteä kenkiä riisumalla nähtyä kovempaa matkaan, mutta keulojen puolustaminen yllättäisi kovasti.

A: 3,7,2 B: 9,1,8,4,6,11,12 C: 5,10

Lähtö 6, Toto76-2:

10 Faija on noussut 12-vuotiaana elämänsä iskuun, ja alla on jo useampi nousujohteinen suoritus. Viimeksi Mikkelissä 22-vauhtinen avauskierros keulassa oli lopulta liikaa, mutta ori korjasi ennätyslukemiaan eikä luovuttanut missään vaiheessa kokonaan. Vermon voitto lohkesi kovassa seurassa lähinnä nappijuoksun ansiosta, mutta juosta silti täytyi. Faija on tehnyt parhaat suorituksensa kärkiporukasta, ja takarivistä edessä voi olla aikainen reissutus.

Viime syksyn Kriterium-kakkonen 5 Herra Heinämies palaa tauolta 76-tasolle ja on luonnollisesti lähdön ykkösseurattava. Voitto vaatii noin kolmen sekunnin ennätysparannuksen, mikä ei missään tapauksessa ole mahdoton asia. Ori on mennyt talven aikana eteenpäin, mutta tätä starttia tuskin ajetaan hampaat irvessä, kun viisivuotiaalle suomenhevoselle on tarjolla parempiakin lähtöjä. 4 Veluuri yllätti Mikkelissä takakengittä kirimällä maalisuoran ulkokautta tulisesti ja ehtimällä kakkoseksi. Tamma paransi aiempaan nähden paljon ja pystyy samalla tasolla jatkaessaan tässäkin totoon.

3 Jepulis on koristellut tulosriviään tätä helpommissa lähdöissä, mutta hevosen kunto on toisaalta koko ajan nousemaan päin. Viime voitto tuli tiukassa kolmen hevosen taistossa, ja nyt viivalla on muutama selvästi kovempi naama. 11 Myrskyn Tuuli laukkasi Kuopiossa toiseen kaarteeseen ja jäi taustalle. Edelliset startit sisältävät yhden 76-voiton, mutta tempun uusiminen näistä asemista vaatii paljon.

A: 10,5 B: 4,3,11,7,2,6,9 C: 1,8,12

Lähtö 7, Toto76-3:

A-kaksikko erottuu muista viime näyttöjensä puolesta. 5 Boulder Lucky on ilman kenkiä kuin eri hevonen, ja Ylivieskan kirjavatasoisen lähdön perusteella kunto on kohdallaan. Keulassa juossut Boys Going In oli liian kova pala purtavaksi, mutta suosikki kiri painokkaasi perille saakka ja teki voitavansa kakkossijan arvoisesti. Ruunalta löytyy nähtyä enemmän lähtönopeutta, mutta selkäjuoksu on ollut normaalisti taktiikkana.

8 Aragorn Hoss mankeloi Maarianhaminassa keulahevosen, mutta joutui itse taipumaan maalisuoralla olus totosta. Suoritus oli joka tapauksessa hyvä, ja nopealla avaajalla on hyvät keulasaumat eturivin uloimmalta lähtöradaltakin. Viimeisin voitto irtosi johtopaikalta maltillisen matkavauhdin päätteeksi. 11 Onboard Broline jäi Uumajassa pussiin ja jatkaa keskinkertaisesta sijoituksesta huolimatta iskussa. Suosikkiparin haastaminen näistä asemista vaatii silti huipputason jälkeä. 2 Tarabuso Jet puristi Rovaniemellä tallikaverinsa 4 Smooth Criminal edelle ja oli selityksittä parempi, mutta Smooth Criminal voi saada lähtönopeutensa turvin taas paremman juoksun. Sillä on tällä tasolla enemmän merkitystä kuin viime lähdössä.

A: 5,8 B: 11,2,4,12,9,1 B: 3,7

Lähtö 8, Toto76-4:

13 Hollywood Hills voitti ensimmäisenä hevosena koskaan kaikki neljä Stayer Cupin karsintaa ja on finaalissa itseoikeutettu suosikki, muttei mikään varma voittaja. Pitkältä pakilta on luvassa vielä karsintoja vaikeampi tehtävä, sillä välipaalulta löytyy monta kelpo pitkän matkan menijää. Etukenkien riisuminen auttaa suosikkia, mutta viime Vermon lähtölaukka muistutti pelikansaa sen haavoittuvuudesta.

9 Zirkon Hoss voitti Ylivieskassa keulasta helposti ja irrotti muista päätössatasella kevyesti, vaikka ravi ei ollut sataprosenttisen kaunista. Alla on kaksi hyvää starttia, ja hevosen luokka riittää oikeana päivänä vielä parempaan. Juoksuradan lähtöpaikka sopii jenkkikärryillä mielellään kilpailevalle ruunalle hienosti, ja Tuomas Pakkanen saattaa iskeä jo avauspuolikkaalla kohti keulapaikkaa. 2 Filius Felix voitti Bodenissa sopivan lähdön keulasta nauraen ja hakee tässäkin johtojuoksua. A-kaksikko oli karsinnassa selityksittä parempi, joten hieman lisää tehoja vaaditaan.

5 Crystal Bay kiri toissa startissaan lupaavasti, mutta kunnon suuntaa ei nähty viime startissa täysin, kun ensimmäisen kaarteen laukka vei menestyssaumat. Orilta löytyy näyttöjä 2600 metriltä, ja luvassa on peesijuoksu sisäradalla. 8 Bunker Shot voitti Vermossa johtavan takaa tyylikkäästi, mutta nyt juoksusta tuskin tulee yhtä suotuisaa. Nuori tamma voi toki parantaa edelleen.

A: 13,9 B: 2,5,8,6,7,15,14 C: 1,3,12

Lähtö 9, Toto76-5:

Kova tammakolmikko kansoittaa A-ryhmän, ja paalulta pakomatkalle pyrkivä 7 Die Kaisern rankataan ensimmäisenä. Sen viime kilpailu oli Tammaderbyn karsinta, eikä suoritusta voi moittia finaalista tippumisesta huolimatta. Tamma ei saanut takajoukoista kunnon kirisaumaa, mutta pisteli maalisuoran sisäkautta hyvällä paineella, eikä ollut maalissa täysin väsynyt. Die Kaisern on vaihtanut tässä välissä tallia, mutta hevosen kunto tuskin on muuttunut parissa viikossa suuremmin.

16 Juliet Ale kiri Tammaderbyn finaalissa hienosti kakkoseksi ja teki tavalliseen 76-tammalähtöön peilattuna jättiluokan suorituksen. Die Kaisern voi saada juoksunkulun turvin niin ison edun, ettei Juliet Alella välttämättä ajeta väkisin voitosta. Sille on jatkossa tarjolla paremmin sopivia tehtäviä. 15 M.T. Kitty näytti Kuopiossa maalisuoralle tultaessa voittajalta, mutta askel alkoi painaa ja ulkoa kovaa kirinyt Driller Man ehti linjalla edelle. Ylivauhtia keulassa vetänyt tamma saa suorituksestaan puhtaat paperit ja jatkaa nousussa kohti kesää.

4 Jimmigration juoksi Lahden rajuvauhtisessa lähdössä valtaosin kolmannessa sisällä ja sinnitteli lopussa parhaansa mukaan. Kengittä ajaminen on tuonut tammaan lisää tehoja. Startin onnistuminen voltin neloselta arveluttaa, vaikka lähtönopeus auton takaa on kunnossa. 14 Miss Golden Quick voitti viimeksi montéssa yllättäjänä ja vakuuttavalla suorituksella. Edellinen kärrylähtö oli sekin positiivinen, kun tamma kesti kuolemanpaikan hyvätasoisessa porukassa.

A: 7,16,15 B: 4,14,9,6,12,3,10,13,2,5,8 C: 1,11

Lähtö 10, Toto76-6:

6 Evartti laukkasi Mikkelissä kaksi kertaa ja olisi ilman jälkimmäistä hyppyä osallistunut voittotaistoon. Ori lähti etenemään viimeisellä takasuoralla ahnaasti, kun Antti Ojanperä käänsi sen vapaalle, mutta laukka seurasi hyvin nopeasti. Mikkelin rata oli tuona iltana pehmeä ja vaikutti aiheuttavan monelle muullekin hevoselle ongelmia. Jorma Kontio istuu nopean avaajan rattaille ja vastus näyttää sopivalta.

4 Kobardi oli yksi Mikkelissä laukkailleista, mutta ruuna ehti kulkemaan ravilla vauhdikkaasti ja paljasti jatkavansa vireessä. Vermon suoritus keulahevosen rinnalta oli oikein hyvä, ja lähtönopeus riittää ainakin samoihin asemiin pääsemiseen. 9 Ekosan voitti aiemmin mainitun Mikkelin lähdön keulahevosen takaa, eikä aivan kaikki ollut pelissä. Takarivin lähtöpaikka on myrkkyä nopealle avaajalle, ja tuureja tarvitaan. 5 Vaellus matkasi Suomen Cupin finaalissa toisessa ulkona ja sai maalisuoralla vapaata, muttei pystynyt kovaa lopettaneiden kärkihevosten vauhtiin. Edellinen suoritus raskaimman kautta ansaitsee kehuja tappiosta huolimatta. Maili ei vaikuta tässä vaiheessa Vaelluksen parhaalta matkalta.

A: 6 B: 4,9,5,2,3 C: 1,7,8,10

Lähtö 11, Toto76-7:

Lähtöasemat ratkaisevat tämän vuoden Number Onen suosikkien voimasuhteet. 2 Top Of The World tähtää kakkosradalta keulaan ja pystyy viime starttien valossa lähelle rataennätyslukemia 11,2. Ruuna jäi Mikkelissä keulahevosen rinnalle, mutta se ei ollut maltillisen avauskierroksen vuoksi valtava haitta. Keulahevosesta ei ollut asiaa ohi, mutta Top Of The World tarjosi vankan haasteen.

9 Next Direction on jo osoittanut menevänsä kaikki matkat, mutta takarivistä saattaa tulla silti kiire. Edes kuolemanpaikalle pääseminen ei välttämättä onnistu, jos tätä kilpailua halutaan ylipäänsä ajaa niin aktiivisesti. Ruuna osoitti Seinäjoki Racessa kuuluvansa maan lämminverieliittiin, ja tiedossa voi olla viime kauden kaltainen tilivuosi. 3 Express Duo kiri Mikkelissä vihaisesti maaliin, vaikka matkavauhti oli vastaan. Ori on löytänyt viime aikoina muutenkin itseään, ja vain lähtöpaikka suosikin ulkopuolella estää pääsyn A-ryhmään.

4 Big Headache jäi Joensuun hurjassa kissa-hiirileikissä kakkoseksi, kun keulassa täyttä höyryä vetänyt All In kesti kuin kestikin voittoon. Ruunan suoritus oli tappiosta huolimatta hyvä, ja kunto lienee edelleen noususuunnassa. Vastus on merkittävästi viime kertaa kovempi. 5 Ypäjä Hereiam jäi viime kilpailussaan alusta alkaen surkeisiin asemiin, eikä heikkoa sijoitusta kannata huomioida. Viivalla on muutama tosi kova, ja totosija edellyttää suotuisaa reissua.

A: 2,9 B: 3,4,5,6,7 C: 1,8

Lähtö 12:

1 Mr Golden Quick jäi viimeksi totosijojen ulkopuolelle, mutta siihen löytyy vedenpitävä selitys, kun ruuna sai kiritilat liian myöhään ja pisteli päätösmetrit kuin tuli hännän alla. Tamma ei ole päässyt autolähdössä pitkään aikaan eturiviin, mutta viimeisin kiihdytys kakkosradalta sujui vain kohtalaista kyytiä. Pussitusriskiä on silti turha liioitella.

5 Papa Corleone sai kontrolloida Mikkelissä tahtia perille saakka ja voitti parastaan antamatta. Edelliskerran voitto irtosi kolmannesta ulkoa vakuuttavalla kirillä, ja nyt juostava 2600 metrin matka sopii vauhtikestävälle hevoselle. Keulaan pääseminen voi onnistua, mutta ei välttämättä omin voimin. 10 Oxan Winx And Wonx pakitteli Mikkelissä heti alussa taustalle ja jäi taktiikkajuoksussa täysin vaille mahdollisuutta. Tamma aloitti kautensa hyvin ja on tässä takarivistäkin varottava.

2 Vincent Croft eteni Seinäjoella kirivaiheen sisärataa pitkin, eikä saanut lopulta täyttä mahdollisuutta. Kakkosrata ja keskipitkä matka sopivat ruunalle mainiosti. 7 Lennox Laday kiri viime startissaan maalisuoran tosi kovaa ja osoitti jatkavansa nousussa. Ruuna on tehnyt muutenkin hyvää jälkeä Pohjois-Ruotsissa.

A: 1,5,10 B: 2,7,4,6,3,12,9

Toto76-vihjesysteemi:

3,7,2,9,1 (8,4)

10,5 (4,3)

5,8 (11,2)

13,9,2,5,8 (6,7)

7,16,15 (4,14)

6 Evartti (4,9)

2 Top Of The World (9,3)

300 riviä