Vihjeet 12.9.2019

11.09.2019

Valmentaja-/ohjastajakommentteja

LÄHTÖ 1

Niko Jokela, Koelähdön perusteella Mikko Tooma (1) on ihan vauhdikas varsa. Vielä tuossa kisassa se puutui pikkuisen lopussa.

Niko Jokela, Goncourt Daipetin (2) liikkeelle pääseminen oli Kaustisella vaikeaa, ja se lähti kuin saappaat jalassa. Kun vastustajat kiitivät ohitse, niin varsa hätääntyi laukalle. Kun Goncourt Daipert sai 500 m juostuna rytmistä kiinni, niin se liikkui tuon jälkeen ihan mukavasti. Lisää nopeutta ja varmuutta saadessaan tästä voi kehittyä vielä ihan mukava kilpahevonen.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Ehjä juoksu täytyy yrittää saada.

Janne Soronen, Kolmivuotias Joyful Boko (3) teki uransa alkuun pari tasapaksua esitystä. Rovaniemellä selvästi paremmin suorittanut hevonen lopetti helposti noita vauhteja. Paussia on alla, ja kun viime startin jälkeen ei ole käyty radalla ajamassa kovempaa, niin ainakaan parempi Joyful Bokon en usko nyt olevan. Toivotaan, että Joyful Boko on säilyttänyt viimekertaisen tasonsa. Ehjä startti olisi taas tärkeä saada. Toinen kisan suosikeista näytti pääsevän voltista liukkaasti matkaan, joten johtoon ei taida olla asiaa. Tuo seikan takia kakkossija tuntuisi tässä todennäköisemmältä kuin voitto.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Joyful Boko voisi päästä ihan mukavasti matkaan, mutta hieman varmistellen tässä liikkeelle yritetään lähteä.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.

Petteri Joki, Cosmic Soul (5) teki viimeksi hyvän juoksun, ja vain yksi parempi jäi edelle. Hevonen on ollut meillä aiemmin treenissä, joten tunnen sen aika hyvin. Uskoisin Cosmic Soulin olevan tässä voittomatsissa mukana.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Järkevänoloinen Cosmic Soul pääsee tästä reippaasti liikkeelle. Katsotaan sitten tilanteen mukaan, miten juoksu lähtee menemään.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla kuin viimeksi myös tässä ajetaan.

LÄHTÖ 2

Niko Jokela, Aiempiin esityksiin nähden Noriina (3) teki viimeksi ihmeen hyvän juoksun. Meno alkoi olla hieman sinne päin, mitä sen tämän sukuisella hevosella kuuluisi ollakin. Jos Noriina on samanlaisena kuin viimeksi, niin sen pitäisi pystyä tässä pärjäämään.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Noriina lähti viimeksi itsestään terävästi matkaan. Tilanteen mukaan ajetaan.

LÄHTÖ 3

Marko Hakkarainen, Kajaaninradan hieman epätasaisessa pinnassa oli irtotavaraa, ja yhden huonon askeleen ottanut Bwt Devil (9) kompastui tuon takia laukalle. Tallimme hevosilla on ollut syysflunssaa, mutta ainakin tähän asti tämä on ollut terveenä. Bwt Devil ei ole erityisen hyvä kaarrejuoksija ja ei ole täysin varmaa, miten se menee Oulun kurvit. Hevonen on vielä ensi kertaa takarivissä, joten paljon kysymysmerkkejä on ennalta ilmassa. Jos Bwt Devil toimii ja ravaa, niin se pystyy tässä pärjäämään.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Täältä on vain katsottava, että miten juoksu lähtee menemään.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Etukenkiä pikkuisen muutetaan, mutta ei ole isoa merkitystä.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Kari Alapekkala, Ihanodotetusti Listas Hector (1) ei ollut viimeksi heti tauolta aivan terävimmillään. Hevosta on tuon jälkeen liikuteltu, ja se on tuntunut pirteältä. Uskon että Listas Hector on nyt startti alla tähän kisaan jo ihan eri hevonen.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Listas Hector on vahva hevonen, jolle kunnossa ollessa paikka johtavan rinnalla saattaa olla se paras juoksuasema.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Listas Hectorkilpaili viimeksi treenikengätedessä.Nyt balanssia kevennetään.

Mauri Jaara, Sopivilla reissuilla Erica Field (6) on tehnyt tasaisen hyviä juoksuja, joten kunto näyttäisi olevan ihan mukavalla mallilla.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Erica Field on tehnyt selästä hyviä kirejä. Tamma pääsee ihan asiallisesti matkaan, ja katsotaan tilanteen mukaan, miten tässä koetetaan ajaa.

Markus Pulkkinen, Dreaming Artist (4) on yleensä hyvä tauolta. Viimeksi Kuopiossa esitys ei ollut kuitenkaan erikoinen, ja kiri katkesi tosi lyhyeen. Mitään vikaa hevosesta ei tutkimuksissa löytynyt. Jos Dreaming Artist on nyt normaali, niin startti alla uskoisin sen parantavan.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Tarkka selkäjuoksu on tälle tarpeen.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Ilman etukenkiä tämä kisa on tarkoitus ajaa.

Kari Alapekkala, Kuumeen takia Oulusta poisjäänyt M.T. Miss Molly (7) oli Torniossa pikku paussilta hieman vaisu. Treeneissä tamma on tuntunut paremmalta, joten uskoisin sen kykenevän tässä kisassa enempään. M.T. Miss Molly ei ole ollut erityisen suoritusvarma, ja esitykset ovat vaihdelleet. Lähtöpaikka on aika ulkona. Oikeana päivänään ja onnistuneella juoksulla hyvä kirihevonen ei ole ilman mahdollisuuksia tässäkään kisassa.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Selkäjuoksu on M.T. Miss Mollylle parempi vaihtoehto.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.

Marko Hakkarainen, Gladstone Comerylle (11) toisten takana juokseminen ei ole mieleen, mutta hevosen noin huono kuuluisi kuitenkaan olla kuin mitä se viimeksi oli. Tähystystä ei tuon jälkeen ole tehty, mutta ainakaan verikokeissa ei löytynyt mitään epänormaalia. Gladstone Comery on saanut olla lauantain jälkeen helpolla. Startin uskoisi avanneen ruunan henkiä. Suuria kysymysmerkkejä on ilmassa. Tähän lähdetään vain ajamaan ilman sen isompia tavoitteita.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Gladstone Comery on selkeästi parempi vapaalta radalta, joten suljettu lähtöpaikka on tälle iso miinus.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Oikein mitään en osaa lähteä vaihtamaan.

LÄHTÖ 5

Antti Ala-Rantala, Härmässä Siiri Vei (4) lämpeni, kun autolähtö uusittiin. Pää ei sitten kestänyt hyväksytyssä lähtöyrityksessä, ja hyppy tuli. Tamma on hieman herkkä häiriöille, ja toinen laukka tuli, kun se häiriintyi vastustajan laukasta. Koko ajan lisää vauhtia saanut Siiri Vei tuntui Härmässä vielä paremmalta kuin Oulussa. Ravilla Siiri Vei voisi pystyä hyvissä olosuhteissa mailin matkalla 28-tulokseen.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Startti pitää on vähän sen mukaan kuinka paineissaan Siiri Vei on auton takana. Jos tamma on rauhallisena, niin se voi lähteä aika kovaa matkaan. Juoksupaikalla ei ole isoa merkitystä. Puolijaksavalla hevosella voi ajaa tarvittaessa vaikka johtavan rinnalta.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.

Niko Jokela, Laareni (10) on erittäin kyvykäs hevonen, jolla on ollut välillä ongelmaa ravin ja välillä liian innon kanssa. Onnistuessaan Laarenin pitäisi pystyä tässä pärjäämään

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Alku on Laarenin kannalta kriittinen, joten se on yritettävä ottaa aika tavalla varman päälle.

T4-1/ LÄHTÖ 6

Kari Alapekkala, Suoritusvarman Ginger Halmin (1) pärjääminen ei ole lahjoista eikä kunnosta kiinni. Tamma ei anna startissa itsestään kaikkea ulos, ja puristus loppusuoralla on jäänyt hieman vajaaksi. Märkä rata olisi tälle miinusta.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Startti Ginger Halmilla on koetettu ottaa tarkoituksella rauhallisesti. Tamma pääsisi tarvittaessa aika reippaasti matkaan. Selkäjuoksu on tavoitteena.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Todennäköisesti samoilla jatketaan.

Janne Soronen, Hyvin uransa kaksivuotiaana aloittanut Ileana Web (2) on tällä kaudella tullut aina välillä kipeäksi, ja starttiin tulo on aina siirtynyt. Nyt hevonen on ollut terveenä. Torniossa Ileana Web sai vetää alun keulassa rauhallista tempoa. Kun vauhti viimeisellä takasuoralla kiihtyi, niin se kompuroi hieman huonolla alustalla laukalle. Raville selvittyään Ileana Web tuli ihan hyvin perille asti. Tuon esityksen perusteella Ileana Webin tämän hetken vireestä on vaikea lähteä mitään kovin tarkkaa sanomaan. Kaksivuotiaana Ileana Web meni täydellä matkalla 17-tuloksen. Ehjä suoritus tähän kohtaan olisi tärkeä saada, jotta nähtäisiin, missä hevosen kanssa ollaan menossa.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Ravilla koetetaan liikkeelle päästä. Ileana osaa lähteä. Jos alkuun satsattaisiin, niin se voisi singahtaa aika kovaakin matkaan. Torniossa tamma meni keulassa sen verran laiskasti, että ajaisin ehkä tämän kisan mieluimmin selästä.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Ileana Webillä on hieman ahtaat liikkeet, joten kenkien poisottamisesta olisi sen liikkeille varmaan apua. Jos olosuhteet sallivat, niin tuo varustemuutos saatetaan hevoselle tehdä.

Niko Jokela, Valmentajan mukaan viimeksi hieman vaisummin suorittanut Kivarin Merengue (6) teki Oulussa hirveän hyvän juoksun. Mainiot vauhdit omaavan tamman fysiikassa tuntuisi olevan vielä hieman parannettavaa.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Kivarin Merengue teki ajamassani Rovaniemen startissa keulasta ihan mukavan esityksen. Oulussa tamma tuli kuitenkin selkäjuoksun perästä paljon paremmalla tyylillä perille asti, joten sellainen tuntuisi sopivan vielä paremmin.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Varusteita ei muutettane.

Petri Korpela, Viimeisissään tasaisia juoksujatehnyt Kenisha Windcape (2) on starttien myötä kehittynyt mielentilaltaan, ja se on tullut nyt paremmin loppuun asti. Neljän sakkiin tamma odottelen.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Uskon, että kuski ajaa alussa jonkun matkaa eteenpäin. Viimekertaisen kaltaista juoksua saatetaan lähteä taas hakemaan. Jos keulaan pääsemien onnistuu helposti ensimmäisten satojen metrien aikana, niin sieltäkin voidaan ajaa. Kuski saa menetellä taktiikan suhteen parhaaksi katsomallaan tavalla.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Kenisha Windcape jatkaa puolilaput silmillä. Jos keli sallii, niin kaikki kengät otetaan taas pois.

Mauri Jaara, Kenisha Windcape (7) teki perjantaina hyvän esityksen. Lähtöpaikka on aika ulkona. Katsotaan nyt miten juoksu lähtee täältä etenemään

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Oulussa Kenisha Windcape sai selkäjuoksua, ja tuo tuntui sopivan hevoselle mainiosti.

Petri Korpela, Vielä alkuvuodesta ailahdellut Wretched (8) on tehnyt nyt asiallisia esityksiä. Toissa kerralla se sai aika raskaan reissun, minkä takia hieman turhaan säästelin hevosta viimeksi Rovaniemellä. Rohkeammalla ajolla Wretched olisi voinut vaikka voittaa tuon kisan. Kehityskelpoisen oloinen Wretched antaa itsestään startissa paremmin ulos kuin tallikaverinsa Kenisha Windcape.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Wretched lähtee kovempaa kuin Kenisha Windcape. Kiertämistäkin kestävälle tammalle tuntuu käyvän monenlaiset juoksut. Keulastakin voidaan ajaa, jos sinne pääsy käy heti alussa helpolla tavalla. Kuski saa ajaa kuitenkin tuntemustensa mukaan.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Wretched jatkaa samoilla, eli puolilaput silmillä ja olosuhteiden salliessa ilman etukenkiä.

Petteri Joki, Meadows Hanover (10) on aiemmissa starteissaan jarrutellut pitkin matkaa, eikä se ole oikein käsittänyt mistä ravikilpailuissa on kyse. Viime kisassa tamma teki sijoitustaan paremman esityksen. Sille laitettiin ekakertaa laput silmille. Maalisuoralla jäi hieman jossiteltavaa, kun tilaa ei löytynyt. Meadows Hanoverilla on tähdätty Bodenin kolmivuotislähtöihin ja tuon takia sillä on ajettu kilpaa harvakseltaan. Nyt startti on hieman lähempänä. Ihan mukavan oloinen pääsee aika kovaa. Jos juoksu onnistuu, niin ei olisi iso yllätys, vaikka Meadows Hanover kykenisi kamppailemaan ihan kärkisijastakin.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Meadows Hanoverilla startit on tarkoituksella ajettu selästä. Lähtöpaikka sopii, jos edestä päästään reippaasti liikkeelle, kun tämä seuraa selkää hyvin.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Laput päässä, ja muutenkin samoilla jatketaan.

T4-2 / LÄHTÖ 7 / Troikka-1

Niko Jokela, Härmässä vaivatta voittanut Special Present (1) teki hyvän juoksun Derby-karsinnoissa, vaikka ei ihan riittänyt tuota korkeammalle. Lähtöpaikan takia kisaan ei tulla takki auki, kun vastus on näinkin kova. Voitosta lähdetään tietenkin ajamaan, mutta ei pussiin jääminenkään hirveästi tässä kohtaa harmittaisi.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Special Presentin lähtönopeus vaihtelee hieman päivän mukaan. Toisinaan se pääsee aika hyvin matkaan. Ulkopuolella on kuitenkin tosi kovia avaajia, enkä usko, että pystymme pitämään keuloja. Jalkoihin Sir Present ei startissa kuitenkaan jää, joten ihan hullun kauas emme alussa varmaan vajoa.

Jari Hietala, Westcoast Titanilla (2) oli kesällä kaviopaise. Tuota parannellessa sille tuli muunkinlaista pientä ongelmaa. Kajaanissa tauolta hevonen ei ollut vielä ihan parhaimmillaan. Kisan jälkeen oria taas hoideltiin. Tätä starttia varten tehdyissä viimeistelyissä Westcoast Titan oli tosi hyvän oloinen.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Westcoast Titan on sen verran nopea lähtijä, että se mennee tästä keulaan. Meillä oloaikana orilla ei ole ajettu johtopaikalta.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.

Petteri Joki, Viime kerran kovassa lähdössä Execute (7) joutui kiertämään kirissä kolmatta ilmaan selkää, ja lopussa tuli väsy. Lähtöpaikka on vain tavallisesti käynnistyvälle ruunalle huono. Voitto voi olla liian tiukassa, mutta juoksun onnistuessa Execute saattaisi pystyä nousemaan totokamppailuun mukaan.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Selkäreissu on juoksua tarvitsevalle Executelle parempi.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Executelta otetaan ensikertaa etukengät pois, minkä uskoisi helpottavan sen menoa.

Niko Jokela, Jo edellisessä kisassa hyvin mennyt Seachocolate (9) teki viimeksi Rovaniemellä elämänsä juoksun. Äärettömän nopea lähtijä kärsii takarivin paikasta. Oikeana päivänään paljoon pystyvä, voimakkaasti ailahteleva Seachocolate on viime esityksen perusteella mainiossa kunnossa.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Sisärataa pitkin Seachocolaten on selvästi helpompi mennä. Jo toisella radalla juokseminen on ollut sille joskus kurveissa hankalaa.

T4-3 / LÄHTÖ 8 /PD-1

Antti Ala-Rantala, Varmaan pitkän kuljetuksen, josta osa tehtiin laivalla, Callaway Scoop (2) ei ollut Umeåssa oma itsensä. Vermon 3100 matkalla Callaway Scoop ei kyennyt köhäisenä suorittamaan omalla tasollaan. Pienen lääkekuurin jälkeen ruuna oli Seinäjoella parempi. Voltista suhteessa nopeampaa liikkeelle pääsevää hevosta lähtötapa suosii. Normaalisti pitkä matka sopii Callaway Scoopille.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Alkuun satsataan. Jos keulaan päästään, niin sieltä kokeillaan ajaa.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Callaway Scoop särki tarhassa hieman kavioittensa reunoja, minkä takia edestä kenkiä ei voi ottaa pois. Ruuna on mennyt myös tällä balanssilla.

Mauri Jaara, Meillä jonkin aikaa ollut, Kajaanissa ilman etukenkiä juossut Wilda Tigern Jack (6) oli tuossa kisassa hyvänoloinen. Laukatessaan loppukaarteessa ruuna oli voimissaan. Kajaanin hieman karkealla radan pinnalla saattoi olla osuutensa asiaan. Sopivalla juoksulla Wilda Tigern Jack menee tämänkin matkan.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Niko saa päättää taktiikasta.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Kisa ajetaan ilman takakenkiä ja vetolaput silmillä.

T4-4 / LÄHTÖ /PD-2, Troikka-2

Petteri Joki, Välillä kotona käynyt Fifth Avenue Vice (6) palasi Tornion startin jälkeen taas talliimme. Kelpo esityksen Rovaniemellä tehneellä ruunalla mikään ei ole treenien perusteella mennyt tuon jälkeen ainakaan huonompaan suuntaan. Vaikka tälle tuli kevään parissa startissa hyppyjä, niin mikään laukkuri sen ei pitäisi olla. Fifth Avenue Vice voisi mennä maililla 15-tuloksen. Matka sopii, ja pärjäämään kisaan lähdetään.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Fifth Avenue Vice lähtee ihan reippaasti matkaan.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Rovaniemellä Fifth Avenue Vicellä oli ensikertaa laput silmillä. Tuo tuntui sopivan, joten niillä jatketaan. Kengitystä hieman kevennetään.

Antti Ala-Rantala, Mountain Twinkle (10) teki Solängetissä sijoitustaan paremman juoksun. Kasiradalta en uskaltanut satsata alkuun satsaa alkuun, kun tämä voi siinä tilanteessa jäädä painamaan ohjille liikaa. Tamma tuli aivan porukan perältä viimeisen tuhannen loppukaarteen ulkoratoja kiertänyt 15,1-kyytiä. Mainiosti pitkän reissun ottanut hevonen on saanut tuon jälkeen vain palautua. Takarivin lähtöpaikka maililla on tietenkin miinusta, kun tällä matkalla hevosella olisi kärsinyt eturivistä lasettaa täysiä. Toivotaan, ettemme jää startissa liian kauas kärjestä. Kunnossa oleva, todella ravivarma Mountain Twinkle voisi kyetä hyvissä olosuhteissa tässä tehtävässä 14–15-tulokseen. Menestymiseen pitäisi olla mahdollisuudet.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Selkäjuoksua täältä tulee. Käännetään hevonen reissuun, kun siltä tuntuu. Toivotaan, että kärjessä pidetään puolireipasta matkavauhtia.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Jos olosuhteet puoltavat, niin takakengät voidaan ottaa pois. Jos niin tehdään, niin peitsivaaran takia eteen on laitettava putsit. Muuten samoilla jatketaan.

LÄHTÖ 10

Kari Alapekkala, Viimeksi startissaturhan innokkaan ollut Svartsjöfax (3) oli liian paineissaan, ja laukka tuli. Pienessä lähdössä pääsemme varmaan näin takamatkalta rauhassa liikkeelle. Normaalina ollessaan Svartsjöfax on mennyt tämänkin matkan.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Nätti selkäjuoksu olisi toiveissa.

Niko Jokela, Viehko Venla (10) tuntuisi jatkavan tasaisessa kunnossa. Vaikka tamma vaikuttaa vahvalta, niin se ei ole ollut viime kuitenkaan lopussa loistanut.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Alkuun on laukkariski.

T4-vihje

Illan T4-pelin kerroin saattaa muodostua tietyissä tapauksissa aika pieneksikin, kun yhtä kohdetta lukuun ottamatta muihin löytyy helposti havaittavat suosikit.

T4-1/ LÄHTÖ 6

Varmaehdokas Kivijalkaatähän ennalta erittäin tasaiselta vaikuttavaan matalaan tammalähtöön on aika hankala kovin vakavalla naamalla ketään lähteä ehdottelemaan.

Yllättäjäehdokas Piristymisen merkkejä Bodenin loppusuoralla osoittanut Meadows Hanover (10) näyttää jäävän liian vähälle huomiolle peleissä.

Arvuuttelua juoksutapahtumista Monella näistä tammoista ei ole välttämättä vielä koskaan satsattu starttiin, joten maksimaalisista lähtönopeuksista ei ole kovin tarkkaa ymmärtämystä. Ginger Halm (1) ei ole ollut erityisen räväkkänä auton takana, kun sillä ei ole tarkoituksella panostettu alkuun. Tarvitsemansa kivan sisäratareissun hevonen voi ykköseltä saada. Ileana Web (2) meni Janne Sorosen mukaan Rovaniemellä kärjessä sen verran laiskasti, että selkäreissua hän tässä hieman tuntui suunnitteleva. Yleensä vain aika tavanomaisesti autoa seuraavalle Ida Luxille (3) tavoiteltaneen mukavaa paikkaa parijonosta toiselta radalta. Normaalisti kohtuullisesti avaava Giant Leap (5) pääsi Kokkolassa ykköseltä aika kankeasti matkaan. Reippaasti lähtevä Kivarin Merengue (6) jäi Oulun toukokuun kisassa keulasta toiseksi. On hieman vaikea veikata millä taktiikalla hevosella kuski haluaa tässä ajaa. Kenisha Windcape (7) ei ole vielä päässyt kokeilemaan, miltä vetotyöt tuntuvat. Paikan läheltä kärkipäätä hyvin siivekkeestä irtoava tamma taas saanee. Kun Wretched (8) on juossut em. tallikaverinsa kanssa samassa lähdössä, on se ollut yleensä ennen maalissa. Sujuvasti matkaan pääsevä Wretched ei jääne alussa kasiltakaan porukan hännille. Arvoituksellisten kiihdytystapahtumien takia on hankalaa ennustaa minkälaisiin asemiin takarivin osanottajat päätyvät matkaamaan. Mukavassa kunnossa kilpaileva Tilda Sonic (9) voi hyvin saada tarvitsemansa kivat juoksuasemat. Selkäreissu on varmaa myös Meadows Hanoverille (10) selkeästi parempi vaihtoehto.Vauhdikkaasti käynnistyvälle Hope To Copelle (11) eturivi olisi ollut etu. Paikka ei vie kuitenkaan parhaimmillaan vahvaan kiriin kykenevän kaikkia voittomahdollisuuksia. Rata kaksitoista on Blady Sagalle (12) melko iso haitta pärjäämisen kannalta.

A: 6,2,7,9,8,11,10 B: 1,3 C: 12,5

T4-2 / LÄHTÖ 7/ Troikka-1

Varmaehdokas, Special Present (1) ei riittänyt Derby-karsinnoissa sisäratajuoksun perästä ihan kamppailussa toisesta finaalipaikasta. Härmän 3100 m voiton eteen ori ei joutunut tekemään töitä ollenkaan tosissaan. Sarjamääritys ja normaalit ravit huomioiden, vastus on todella kova. Ykkösratakaan ei ole koskaan mikään toivelähtöpaikka, joten vaikka voittoon pitäisi olla aika hyvät saumat, niin mitenkään saletissa se ei välttämättä kuitenkaan ole.

Yllättäjäehdokas Todella vahvoja juoksuja viime starteissaan tehneen Electric Eye Amin (8) aamun alle 10 prosentin kannatuslukemat tuntuvat turhan pieniltä.

Arvuuttelua juoksutapahtumista Special Present (1) on hyvä avaaja, mutta keulojen pitäminen ei tässä kuitenkaan välttämättä onnistu. Kovin kauas kärjestä se ei ykköseltä kuitenkaan jää, joten kirinsä ori päässee aloittamaan mukavasti asemista. Vastus vaikuttaa Westcoast Titanin (2) kannalta tässä aika kovalta, ja hyvälle lähtijälle etsittänee vain kivoja asemia kärjen tuntumasta. Sama taktiikka-arvaus koskee myös kohtuullisesti kiihtyvää Staro Kung Fuuta (3). Asiallisesti matkaan pääsevä Armani Press (5) on ollut parempi parijonosta kuin vapaalta radalta. Tauolta palaavalle Maana’s Black Roselle (6) voi jäädä kovassa seurassa heti alusta asti hieman statistin rooli. Mainiossa kunnossa kilpaillevat Execute (7) ja Electric Eye Am (8) eivät ole niin nopeita lähtijöitä, jotta näin ulkoa johtoon pääsyyn olisi mahdollisuuksia. Edellisen pärjääminen mahdollisuus jäänee loppukirin varaan. Jaksavalla, mutta hivenen yksitahtisella Electric Eye Amilla jouduttaneen lähdetään jo ajoissa reissuun, mahdollisesti jopa heti startista. Tornion huippuolosuhteissakeulastamaililla huippuajan tehtaillut Seachocolate (9) on ailahtelevuutensa takia todella vaikea ennakoitava. Takarivi on hevoselle Petteri Joen mielestä haitta. Tasaisen kivasti suorittavan Big Boss Kempin (10) voi olla vaikea yltää täältä ihan totoon asti. Syksykeleillä parhaitten menestynyt Rocknroll Kronos (11) osaa kiriä sisäratareissun perästä terävästi loppua, ja hyvillä tuureilla tauolta palaaja voi sellaisenkin saada.

A: 1,8 B: 5,7 C: 9,2,11,3,10,6

T4-3/ LÄHTÖ 8/PD-1

Varmaehdokkaat Kovissa 75-porukoissa asiallisesti suorittanut Exceptional Boko (4) kohtaa tässä paljon helpompia vastustajia. Näyttöä vastaavasta tehtävän suorittamisesta en löytynyt, mutta vahvanoloisen ruunalle pitemmän matkan uskoisi olevan vain etu. Ravien edelleen sujuessa Exceptional Boko voi olla tänään vaikea takana pidettävä. Umeåssa pitkän reissun takia poissa tolaltaan ollut Callaway Scoop (2) on mennyt hyvin 3100 m matkaa. Mieliasemiin, johtopaikalle on mahdollisuudet päästä, josta ruunan ohittaminen voi olla hankalaa.

Yllättäjäehdokas Vaihdettuaan Mauri Jaaran treeniin Wilda Tigern Jack (6) vaikuttaa piristyneen. Viimeksi Kajaanissa ruuna oli kuski mukaan täysissä voimissa loppukaarteessa kärjen rinnalla ulkoradoilla, kun radan tuon päivänä hieman hankala pinta aiheutti laukan. Sopivalla reissulla Wilda Tigern Jack selvittänee myös maraton matkan.

Arvuuttelu juoksutapahtumista: Kohtuullisesti käynnistyvä Flying Heel (1) voisi olla alussa nopein. Asiallisesta ajasta huolimatta ruunan Kajaanin esitys ei ollut erikoisen lupaava. Mahdollisesti yksiriviseksi muodostavan jonon vetäminen voi kuitenkin tässä houkuttaa, jos sopivaa veturia ei ole välttämättä tarjolla eteen. Mukavasti voltista pyörähtävä Callaway Scoop (2) on Antti Ala-Rantalan mielestä paras keulasta, joten johtoon pyritään. Huonosti sarjassa sisällä olevalle Hillbilly Willylle (3) nätti imureissu tuntuu tässä tehtävässä lähes välttämättömälle. Pitkällä matkalla ja pienessä lähdössä Exceptional Bokolla (4) voidaan startti ottaa aikalailla varman päälle. Kiriin suunnattaneen sitten sopivassa kohtaa kisaa. Jouhevasti voltista käynnistyvälle Wilda Tigern Jackille (6) haettanee sisäradan juoksupaikkaa mahdollisimman läheltä kärkeä. Kiriin ei lähdettäne vasta, kun on pakko. Tasainen Going Ville (7) voi jäädä porukan perälle matkaamaan. Ruuna saattaa kuitenkin nousta jossain vaiheessa kisaa ensimmäiseksi toisen radan jonoa vetämään.

A: 4,2 B: 5,7,1 C: 3

T4-4/ LÄHTÖ 9/PD-2/ Troikka-2

Varmaehdokas Rovaniemellä keulasta helpon voiton ottaneen Fifth Avenue Vicen (6) menestys laukattomassa juoksussa tuntuisi tässä todennäköiseltä.

Yllättäjäehdokas Viime perjantaina loppusuoralla voittoon puikannut Caldera Amour (9) voi saada taas vastaavanlaisen reissun. Jos viime kerran piristyminen ei ollut vain tilapäistä, voi sijoitus olla tässäkin korkealla

Arvuuttelu juoksutapahtumista: Härmässä aika kovaa ohjille painanut Rain’s Bansheen (1) saattaa vastaavassa mielentilassa sännätä aika vauhdilla liikkeelle. Lyhyestä matkasta huolimatta selkä olisi varmaan tarpeellista saada eteen. Edellisessään pitkästä aikaa hieman pirteämmin suorittanut Mountain Twinkle (2) oli viimeksi tosi vaisu. Kohtuullisesti kiihtyvän tamman parhaat menestykset ovat tulleet johtopaikalta, mutta noita asemia sen voi tässä vaikea saada ja pitää. Aiemman perusteella Eastern Sisu (3) ei ehdi alussa nopeimpien mukaan. Finosåfinin (4) uran ainoa voitto ja totosija ovat helmikuun Oulun lounasravien mailin kisassa, missä se eteni 22-lopetuksessa ykköseksi. Kaustisen taukostartissaan aika tukkoiselta vaikuttanut tamma tarvitsee nätin reissun, jonka se suhteellisen mukavasti siivekettä seuraavana voisikin saada. Kivasti kiihtyvällä Slipper Stepillä (5) on vaara jäädä matkaamaan johtavan rinnalle. Fifth Avenue Vice (6) on sen verran ripeä startista, että se päässee heti hallintapaikalle. Sieltä ruuna voi saa tehdä aika paineettoman oman juoksunsa. Täydellisen sisäreissun perästä viimeksi ykköseksi yltänyt Caldera Amour (9) saanee taas nätin juoksun. Mutta kuinka kaukana kärjestä, niin se on ennalta jonkinlainen arvoitus. Hyvin loppua tulevalle Mountain Twinklelle (10) takarivin lähtöpaikka ei ole hirveän iso miinus. Omaan juoksuun kykenevä tamma noussee viimeistään maalisuoralla kamppailuun mukaan. Terävästi avaavan Quastellan (11) kaikki ykkössijat ovat tulleet keulapaikalta. Kun tauolta palaaja ovat monesti ekastarttiin tukkoinen, ei lyhyt matka ole eduksi, joten aika moni seikka puhuu tamman menestystä vastaan.

A: 6,10 B: 9 C: 2,1,5,4,11 D: 3,8

T4-systeemit

A: 6,2,7,9,8,11,10,1,3,12,5 (6,2) 1,8 (5,7) 4,2,5,7,1 (3,2) 6,10,9 (2,1) = 330 riviä

B: 6,2,7,9,8,11,10,1,3,12,5 (6,2) 1,8,5,7 (2,9) 4,2 (5,7) 6,10,9 (2,1)= 264 riviä

Muut lähdöt

  1. 5.Cosmic Soul – 3.Joyfull Boko – 2.Councourt Dairpet (1.Mikko Tooma)

  2. 6.Rilento – 3.Noriina – 1.Tuulten Taika – 4.Kylmänkukka – 8.Kaunis Elsa – 5.Äitin Poika – 10. Eedwartti (7.Mukstu – 12.Leijan Liito)

  3. 9.Bwt Devil – 2.Artic Iceman – 5.Rim Bay Willmore – 3.Enjoy Boost – 7.Case By Case (1.Mama’s Hope)

  4. 3.Estelle Crown – 1.Listas Hector – 6.Erica Field – 2.Absolut Artica –9.Snowline Ace – 4.Dreaming Artist – 12.Moonwhisper – 8.Lucas Gran (11.Gladstone Comery)

  5. 10.Laareni – 7.Tuittura – 4.Siiri Vei – 1.Mylverin Yrjö – 3.Aika-Otus – 9.Miksutar – (5.Suutarin Tyttö – 6.Krisliina)

  1. 2.Pankeri – 6. Vinksahti – 3.Svartsjöfax – 1.Pontriot

(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)

Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen