Vihjeet 18.7.2016

17.07.2016Valmentaja-/ohjastajakommentteja

LÄHTÖ 1

Tapio Kalaja, Beaming Chicillä (3) on startissa vaara sortua peitsille, ja tuon takia se on alussa epävarma. Jos kehityskelpoinen vahva lopun tulija pääsee kunnialla matkaan, ei pärjääminen ihan mahdotonta ole.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Juoksupaikalla ei ole isoa väliä, jos Beaming Chic ei jää alussa liikaa.

Ville Pohjola, Ajoin Kaustisen samassa koelähdössä omalla ajokillani viimeisen tuhannen 18-vauhtia,ja Greytail Eric (6) meni meistä suhahtamalla ohi.

Mauri Jaara, Kokeesta parantanut Day After Mayday (8) pystynee hieman alle 20-tulokseen, mutta suuria odotuksia vielä tähän kisaan ei ole.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ravivarmalle menijälle ei ole isoja toiveita juoksun suhteen.

Varustemuutokset: Laiskasti kokeessa suorittaneelle tammalle laitetaan umpilaput.

Niko Jokela, Midnight Rumba (11) on tuntunut koko ajan juoksijalta, mutta ensimmäisiin Nuorten lähtöihin se laukkasi aina alkuun. Tästä tulee varmaan ajan kanssa ihan hyvä hevonen, mutta tässä vaiheessa ennalta ei voi alkaa mitään lupaamaan. Midnight Rumba pystynee onnistuessaan hieman alle 20-tulokseen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Nättiä reissua uran ensimmäisessä oikeassa kisassa hevoselle on tarkoitus tarjota.

LÄHTÖ 2

Mauri Jaara, Koko ajan parannut Armadillo Armour (2) ei tee vieläkään ihan totta. Ravivarmantuntuinen asiallinen ruuna jaksaa kyllä mennä. Hyvälle avaajalle lähtöpaikka on sopiva.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Katsotaan, miten juoksu lähtee menemään. Tälle käy monenlaiset reissut.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Niko Jokela, Muutenkin tasaisen hyvin suorittanut Amex (4) teki Härmässä tähän asti parhaan esityksensä. Ajolinjat tuli arvattua ratkaisuhetkillä hieman väärin, ja viimeisellä takasuoralla jäimme huonoon selkään. Tilaa saatuaan ruuna tuli lujaa maaliin. Vauhtia lisää saanut Amex ei ole alussa kaikkein nopein, muttei hitainkaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tasaisen reipas matkavauhti käy Amexille parhaitten.

Ville Pohjola, Terveen oloinen Shiny Iron (11) palasi ajamaani lähtöön pitkältä tauolta. Kisassa se otti kumman laukan. Shiny Iron parantanee, kun saa startteja alle.

Niko Jokela, Kun aiemmin ajoin Johnny Englishiä (12), niin se oli vielä epävarma. Tehtyjen varustemuutosten ansiossta hevonen oli viimeksi selvästi varmemmanoloinen. Hyvän jakson ja kyydin ansiosta kyvykkäällä menijällä pitää lähteä radasta 12 huolimatta taas pärjäämään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Johnny English pystyy tekemään omaa juoksua ja tarvittaessa pitkänkin kirin.


Kari Lehtonen, Johnny Englishillä (12) ajeltiin sunnuntaina reippaammin, ja ihan hyvältä hevonen yhä tuntui. Lähtöpaikasta huolimatta odotan ruunaa kärkikamppailuun.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Vahva Johnny English pystyy omaan juoksuun ja pitkään kiriin.

Varustemuutokset: ei muutoksia.

LÄHTÖ 3

Jyri Mämmi, Vivaltsua (5) hoidettiin tauon aikana, ja ravi oli Joensuussa jo paljon parempaa. Kotona hevonen ei mene tosissaan, joten tarkasta vireestä ei saa selvää kuvaa. Ravipaikalla ori virkistyy. Rutinoimaton hevonen ei kuitenkaan vielä täysin ymmärrä kilpailemisen päälle. Viitonen ei ole etu ravilla isolle hevoselle, mutta laukkaa osaa kuitenkaan pelätä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Vivaltsu on juoksut kaikki starttinsa kärkipäässä. Vapaalta radalta ori vastaa hyvin, joten sellainen juoksupaikka on ehkä sopivin.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.


Henry Ala-Korpi, Seppälän Hilima (6) oli Kaustisella sen oloinen, että ohitukseen olisi ollut tuolla kertaa halukkuutta. Osuimme loppusuoralla vastustajan rattaaseen, ja laukka tuli. Voittokin hypyssä saattoi mennä. Tamma oli sunnuntain treeneissä hyvänoloinen. Vastus on viime kertaa kovempi, mutta kaiken onnistuessa totosijakin voisi olla mahdollinen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Paikka sopii mainiosti toimivalle Seppälän Hilimalle, joka ra-vaa ja seuraa hyvin selässä.

Varustemuutokset: Ei tehdä.

Mauri Jaara, Sabira (10) paransi Sodankylään, ja otti voiton kevyessä porukassa. Nyt vastus on selvästi kovempi, joten tamman pitäisi parantaa vielä paljon lisää. Pärjääminen tuntuu tässä aika epätodennäköisestä. lapsellinen tarvitse startteja

Ajotaktiikka / juoksutoive: Vielä startteja tarvitsevalle lapselliselle Sabiralle käy hieman kaikenlaiset juoksut.

Niko Jokela, Hyviä juoksuja tehnyt Riivin (13) pääsi viimeksi keulaan, mistä se menee vapaammin. Tässä tehtävä on erilainen, muttei pärjääminen ihan mahdotonta nytkään ole. Porukassa tamma hätäilee enemmän.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Laukkariski on suurin alkuun. Jos ravilla matkaan päästään, niin eteenpäin saatetaan heti ajaa.

Varustemuutokset: Ylivieskassa varusteisiin oli tehty pieniä muutoksia, ja niillä nyt jatketaan.

Veli-Erkki Paavola, Hyvässä kunnossa olevan Valtroks (16) on ollut välillä hieman helpommalla, ja takamatka vaikeuttaa tehtävää. Näihin lähtöihin kyvykästä menijää pitää kuitenkin odottaa ihan kärkeen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kaikenlaiset juoksut sopivat.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Marko Hakkarainen, Prince Dean (1) on karsittu, ja sopivien sarjojen puutekin on haitannut. Starttaamaan ei ole päästy, joten hevonen ei ole varmaan nyt ihan terävimmissä kilpailuvireessä. Viime kisan jälkeen on tehty huoltoa, mistä pitäisi olla apua loppukaarteen epävarmuuteen. Ensiaskelillaan tosi nopea ruuna on saanut pitkästä aikaa itselleen kaikista sopivimman lähtöpaikan, ja parhaasta mahdollisesta sijoituksesta lähdetään ajamaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Paikka johtavan takana on toiveissa. Prince Deanille olisi parempi, jos vauhti matkalla välillä hieman rauhoittuisi.

Varustemuutokset: Samoilla mennään.

Mauri Jaara, Hamis Fameraiser (6) voitti Ylivieskassa keulasta tosi helposti.

Niko Jokela, Hamis Fameraiser (6) on voittanut tälle kaudelle jo yhdeksän kertaa, mikä kertoo sen hyvistä kilpailijan ominaisuuksista. Lämmittelyssä ja esittelyn jälkeen se ei vielä loista.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Vaikka Hamis Fameraiser avaa voltista suhteessa vieläkin paremmin, niin se lähtee autonkin takaa kovaa matkaan. Sisärataa tässä olisi hyvä päästä ajamaan. Ulkoratoja kiriessään ruuna saattaa mennä lopussa vinoksi.

Varustemuutokset: Ei tule.


Kari Lehtonen, Hyvältä sunnuntain viimeistelyssä tuntunut Hamis Fameraiser (6) sai Ylivieskassa vetää keulassa nätisti, ja vain viimeiset 200 m piti mennä kovempaa. Vastus vaikuttaa paperilla viime kertaa hieman kevyemmältä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Keulaan kuutoselta pyritään. Hamis Fameraiser pystyy tulemaan takaakin, jos se ei joudu kirissä kaarteissa liian ulos. Suorilla ruuna kykenee ohituksiin.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Kari Alapekkala, Bodeniin pikku sairastauolta palannut keulassa juossut Kinglane Art (9) kangistui lopussa neljänneksi, eikä esitys ollut missään tapauksessa hyvä. Startti alla ruuna pitäisi parantaa. Tämä avaisi eturivistä kovaa, mutta tämäkin lähtöpaikka käy. Sijoitus kolmen neljän sakissa tyydyttäisi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kinglane Art saanee ysiradalta tällä hetkellä tarvitsemansa sisäratajuoksun.

Varustemuutokset: Ilman takakenkiä taas ajetaan.

Mauri Jaara, Hamis Fameraiser on Bessie Blissille (11) liian kova vastusjata kamppailee, ja tamma kamppailee tässä vain muista totosijoista.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Bessie Bliss vaatii kirissä selkiä eteensä.

T4-2 / LÄHTÖ 5
Jorma Hannus, Hyvässä kunnossa kilpaileva Bluehouse Power (2) on saanut sopivan numeron. Tämä voi lähteä hieman ryykäämällä matkaan, ja sen täytyy vain antaa mennä startissa. Juoksun onnistuessa kolmen sakkiin voisi olla mahdollisuudet.

Ajotaktiikka / juoksutoive: kova matkavauhti ja sellaisen perästä kiri, on ollut Bluehouse Powerille sopivaa. Tämä osannee juosta johtopaikalla

Varustemuutokset: Kengät alla, eikä varusteita muutenkaan muuteta.

Veli-Erkki Paavola, Ajamassani Ylivieskan kisassa Sahara Hot Ladyllä (4) yritettiin ajaa ilman kenkiä. Se arkoi kavioitaan, ja laukkoja tuli. Asiallisen oloinen tamma on vain kohtalainen avaaja. Sahara Hot Lady pitäisi pystyä tässä pärjäämään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Selkäjuoksun perästä Sahara Hot Lady kirii palasen kivakasti.


Saara Puranen, Jo pitkään mainiossa kunnossa kilpaillut Sahara Hot Lady (5) on tehnyt hyviä juoksuja. Se on tullut hankalista asemista mukavasti maaliin asti, eikä ykkösten puuttuminen ei ole ollut voitontahdosta. Sahara Hot Lady ei ole niitä nopeimpia alussa, mutta yritetään nyt lähteä niin kovaa kuin mahdollista, jottei jäätäisi ihan hännille. Tamman voitto roikkuu ilmassa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Sahara Hot Lady menee vähän paikasta kuin paikasta. Hevonen pystyy omaan juoksuun ja pitkän kiriin.

Ville Pohjola, Sundsvik Jetlag (8) ei ollut viimeksi parhaimmillaan. Syyksi ilmeni vanha vika. Ilman kenkiä kilpaillut ori aristeli kavioitaan. Kunto on kova, ja pärjääminen on mahdollista.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Täältä kuskin pitää varmaan hieman alussa tarkkailla tilannetta. Jos tempo uhkaa mennä liian löysäksi, hän voi ajaa Sundsvik Jetlagin ajoissa kuolemaan.

Varustemuutokset: Kengät ovat nyt alla. Uusi balanssia voi mielestäni sopia orille paremmin.

Mauri Jaara, Salama Sea (9) teki Ylivieskassa hyvän esityksen. Kovalla radalla kevennetyllä balanssilla juossut ruuna rulli yli kiriin lähtöhetkellä ja laukkasi. Tässä Salama Sealla pitäisi olla hyvät saumat pärjätä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Salama Sea vaatii sopivan reissun. Näin takarivistä on katsottava, miten juoksu lähtee menemään.

Ville Pohjola, Varmistunut Queensland (10) on ruvennut kulkemaan ravia. Viimeisissään ruuna on saanut epäsopivat reissut. Vaasan ylisarja ajeltiin vain siksi, että tähän kisaan saatiin välistartti. Suljettu paikka ei ole tälle iso miinus. Vaikka Queensland pystyisi avaamaan terävästi, niin laukkariskin takia sillä ei uskalla satsata alkuun. Jos juoksussa tuurit ovat kohdallaan, niin kunnossa oleva hevonen voi kyetä tässä pärjäämään,.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tasaisen reipas matkavauhti kävisi parhaitten. Sopivan selkäreissun perästä Queensland pystyy kirimää 200 m tosi kovaa.

Ville Pohjola, Pihtiputaan finaalilähdössäkään Heart Throb Boyn (11) ei ollut huono, mutta paras terä oli jo hieman kateissa. Oikein hyvin karsinnassa suorittanut ruuna teki tuona päivänä sekä voltti- että autoennätyksensä, joten kunto on kohdillaan. Kirissä sopivaa vetoapua saadessaan jonkinlainen pärjääminen on tässäkin mahdollista.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Rehti Heart Throb Boy on parempi selkäreissulla kuin vapaalta radalta.

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Mauri Jaara, Terveenä ollut Anaheim Kemp (1) on nostanut tasoaan ja koventunut. Esitykset Kuopiossa ja Kaustisen Isla-ajossa ovat olleet mainiosta.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvällä avaajalle tavoitellaan keulajuoksua.

Varustemuutokset: Hyvät kaviot omaavalla Anaheim Kempillä ajetaan taas ilman kaikkia kenkiä, mistä on sille etua

Niko Jokela, Tosi hyvät esitykset tehnyt Texas Gel (2) on oppinut vanhemmuuttaan lähtemään voltista liukkaasti. Sisäradalle tästä yritetään. Ihan kärkeen en osaa ruunaa tässä odottaa, mutta onnistuneella juoksulla totosijalle pitäisi olla mahdollisuudet.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Sopivan reissun perästä tämä tulee pätkän kovaa.

Varustemuutokset: Ei tehdä.

Timo Lahti, Justine's Joy (4) tuntui sunnuntain viimeistelyissä ihan asialliselta. Voltistakin reippaasti lähtevälle tammalle lähtöpaikka on ihan sopiva.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Koetetaan päästä suosikin selkään, josta Justine's Joy voisi pystyä kaksarisijalle.

Varustemuutokset: Tärkeämmät etukengät otetaan ainakin pois, ja katsotaan sitten mitä takakenkien kanssa tehdään.

Niko Jokela, Wasa Aragorn (6) suoritti Ylivieskassa ihan asiallisesti, mutta hevonen joutui tekemään ikäiselleen turhan pitkän kirin, eikä veto riittänyt ihan maaliin asti.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Jos voltista napakasti avaava Wasa Aragorn saa tulla sopivissa selissä loppua, niin veteraanilla voisi olla saumoja rahasijalle.

Veli-Erkki Paavola, Varsinkin Härmässä hienon esityksen The Jackpot (11) tehnyt kilpailee hyvässä kunnossa. Tältä lähtöpaikalta juoksusta hankala voi tulla hankalakin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kaiken ollessa kunnossa The Jackpot ei ole juoksupaikasta riippuvainen. Jos tempo menee liian verkaiseksi, niin omaan juoksuun kykenevällä hevosella voi ajaa jo matkalla eteenpäin

Henry Ala-Korpi, Meillä ajetun hiitin ja Ruotsin lähtöjen perusteella Todays Popular (9) on hyväravinen hieman tasavauhtinen menijä. Vielä tässä en odota sitä rahasijaa korkeammalle.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Nätisti tämä eka Suomen kisa vielä ajetaan.

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Tapio Kalaja, Vielä Kaustisen lämmityksessä Ainur Hoss (2) oli letkeänä. Kun Starttiin etukengät otettiin pois, niin tamma ei ollut enää niin hanakkana. Verikokeissa mitään vikaa ei löytynyt, joten hevonen saattoi vain aristella kavioitaan. Ainur Hoss ei ehtinyt maililla teräviin aukaisuun mukaan. Asialliselle avaajalle kakkosrata on sopiva lähtöpaikka. Mitään varmaa en uskalla ennalta luvata. Jos maanantaina kaikki on kunnossa, ja tamma saa mieleisensä juoksun, niin kärkikamppailuun pitäisi olla mahdollisuudet.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tasaisen reipas tempo sopii Ainur Hossille parhaiten, ja sellaisella juoksupaikalla ei ole juuri merkitystä. Hiljaisessa matkavauhdissa on pieni vaara, että hevonen jää painamaan liikaa ohjille .

Varustemuutokset: Nyt ajetaan kengät alla, millä ei pitäisi olla isoa vaikutusta suoritukseen.

Iida Lantto, Hitaasti avaava Forastero (4) tulee vahvasti loppua. Sunnuntain viimeistelyissä se tuntui yhtä hyvältä kuin Sodankylässä. Hevosen kanssa ollaan vasta tutustumisvaiheessa. Vielä tähän kisaan ei ole suuria odotuksia, ja rahasija tyydyttäisi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Toivotaan ylivauhtista juoksua, mikä parantaisi pitkään kirin kestävän vahvan Forasteron osakkeita.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Kaj Sundholm, Jo lämmitykseen Kaustisella oikein letkeänä ollut Strait Iron (5) oli parempi kuin koskaan ajamani. Olin tosi tyytyväinen esitykseen, vaikka tuloksena ei ollut kuin kolmossija. Etukenkien poisotto saattoi lisätä hevosen speediä. Tämä ei avaa erityisen kovaa, mutta niin lujaa matkaan yritetään kuin on mahdollista.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Selkäjuoksulla Strait Iron tämä on tullut hyvin loppua, mutta myös paikka johtavan rinnalla sopii.

Varustemuutokset: On mahdollista, että taas yritetään ajaa ilman etukenkiä.

Kari Alapekkala, Rovaniemellä Bone's Quick Girl (7) voitti helposti ja oli ylivoimainen. Lähtönopeus vaihtelee, mutta tuona päivänä tamma avasi kovaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on ulkona, mutta oikeana päivänä johtoon pääsy voi olla täältäkin mahdollista. Bone's Quick Girl menee hyvin keulasta, joten jos sinne päästään, niin sieltä koetetaan myös ajaa.

Korkiakoski Kai, Bone's Quick Girlin (7) kiihdytti Kaustisella ulkoradalta terävästi. Vauhti meni ilmeisesti vain niin kovaksi, että laukka tuli. Tuon jälkeen pirteänä olleella tammalla on ollut kaikki kunnossa. Tällä oli viime kaudella myös treeneissä alumiinit alla. Nyt kotona on ollut rautakenkä. Bone's Quick Girl on ollut startissa varmempi, eikä lähtönopeus ole ailahdellut. Astutuksen takia tuli parin viikon huili treeneihin. Kun Kaustiseltakaan ei tullut kunnon kisaan, on startti aika pitkä. Tuon takia vireestä ei ole täyttä varmuutta.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Eteenpäin seiskaltakin on ajettava. Toivotaan, että tällä kertaa ei tule laukkaa alkuun.

Varustemuutokset: Kenkiä ei oteta nyt pois. Rovaniemellä kengät alla kovaa lähtenyt Bone's Quick Girl sivusi ennätystään, joten balanssilla ei pitäisi olla isoa vaikutusta.

Mauri Jaara, Buster U.S. (8) on parantanut, mutta huono lähtöpaikat vie paljon mahdollisuuksia. Pakkostarttisumma teki tehtävistä merkittävästi vaikeimpia, ja ori tarvitsee kisoja alle.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Selkäjuoksua tavoitellaan.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Jani Hartikainen, Hyvät startit tehneen What's Going Onin (9) pitäisi olla asiallisessa kunnossa. Se ei ole mikään starttiraketti, joten paikka sopii. Kaikki hevosella tuntuisi olevan yhä kunnossa. What's Going Onin pitäisi riittää näissä lähdöissä. Jotain sen uskoisi tästä saavan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Toivotaan, että kisassa mennään koko ajan tasaista reipasta. Rehti What's Going On on matkannut usein kuoleman paikalla, ja se jaksaa tehdä omaa juoksua.

Varustemuutokset: Ei muuteta.

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Mari Mökkönen, Olin tyytyväinen oikeaan suuntaan menneen Vasil Victorin (2) Pihtiputaan kumpaakin esitykseen. Ruuna teki molemmissa kerroilla uudet ennätykset. Lähtöpaikka on sopiva asialliselle avaajalle

Ajotaktiikka / juoksutoive: Vasil Victor teki viime kesänä hyviä esityksiä vapaalta radalta.

Varustemuutokset: Todennäköisesti jotakin kenkiä riisutaan pois. Isoja sillä ei saavuteta, mutta hieman vauhteja saadaan parannettua.

Niko Jokela, Hyviä juoksuja tehnyt Bebina (6) jäi Kaustisella voltista hännille. Loppua tamma tuli asiallisesti. Bebina on vain kohtuullinen avaaja, ja ennalta on hieman vaikea tietää, mihin paikkaan parijonossa se tässä pääsee.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Selkäjuoksua ja lyhyttä kiriä toivotaan.

Timo Lahti, Cosmic Photo (7) on kuumentunut alkukauden kisoissa , ja tulos on ollut murheellista. Tämä on hevoselle kokeilustartti, jossa katsotaan innostuuko se menemään oikealla askellajilla. Kotona mukavasti ravaava ruuna on vain tasainen avaaja, joten lähtöpaikka hieman turhan ulkona.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Jos Cosmic Photo menee ravilla, ja on voimissaan, niin hieman tasavauhtisella hyvin loppua asti tulevalla hevosella pitää ryhmittäytyä jo ajoissa reissuun.

Varustemuutokset: Cosmic Photolle laitetaan umpilaput, millä se on ollut kotona rauhallinen.

Heikko Valli, Last Finnillä (8) oli monta kovaa starttia, ja se piti hieman paussia. Se on ollut myös treeneissä hieman helpommalla, joten vireestä ei voi olla tällä kertaa ihan varma. Starteista tamma ei ole ottanut itseensä, ja se syönyt koko ajan hyvin. Aiemmin hieman turhan virtavana ollut hevonen oppi viime talvena kävelemään treeneissä, mikä on ollut ehkä suurin syy parantuneisiin esityksiin. Kolmen parhaan sakkiin on tässäkin odotukset. Last Finn ei ole täysin ravivarma, ja jossain kisassa voi laukkakin tulla.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Last Finnille käy myös paikka johtavan rinnalla, joten täältäkin saatetaan ajaa heti eteenpäin.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan, eli alumiinit edessä ja takana.

Mauri Jaara, Minulla ei tarkempaa tietoa sairastauolta palaavan Glamdring Slim (11) nykytilanteesta.

LÄHTÖ 10

Korkiakoski Kai, Aiemmin rautakengässä kilpailut Bone's Star (1) juoksi Kaustisella alumiineilla, ja nopeutta tuli lisää. Hevosessa oli välillä hieman sanomista. Annetusta hoidosta näyttäisi olleen hyötyä. Positiivisin mieliin kisaan lähdetään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Toivotaan, että tamma pääsee ravilla matkaan. Tämä oli viime vuonna hyvä keulasta, ja sieltä tässä mieluusti ajettaisiin.

Varustemuutokset: Samoilla mennään kuin viimeksi eli alumiinit ovat taas alla.

Ville Pohjola, Ilmeisesti yhä hyvässä kunnossa oleva Up Sultan (3) avaa itsestään reipasta, joten paikka käy. Onnistuessaan ori pystyy tässä pärjäämään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Oulun kakkossijaan päättyneen esityksen perusteella keulajuoksu ei sovi Up Sultanille, ja se kaipaa selkiä eteensä.

Jani Hartikainen, Jo tauolta Oulussa Easy Vacation (4) oli hyvä, mutta moni asia oli meitä tuolla kertaa vastaan. Vieremällä esitys oli jonkin terävämpi, muttei hevonen vieläkään aivan parhaimmillaan ollut. Laiskasta harjoittelijasta ei saa kotona ihan tarkkaa kuvaa, mutta ihan mukavasti Easy Vacation on treeneissä mennyt. Ruuna on tässä ensi kertaa autolähdössä eturivissä. Kävimme perjantaina siivekkeen takana, ja hevonen toimi ihan asiallisesti. Maanantaina on enemmän kavereita ympärillä, joten startin onnistuminen on ei ole ennalta ihan varmaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Easy Vacation olisi paras keulasta. Tuo paikka ei ole kuitenkaan elinehto, ja melko monenlaiset reissut käyvät.

Varustemuutokset: Ei tule, ja kengät jalassa ajetaan.

Kari Alapekkala, Mad Man Blues (6) oli viimeksi Bodenissa takamatkalta tosi nihkeä, ja tuntuu että toisen selässä juokseminen ei ole sille mieleen. Oulussa ori voitti keulasta miten tahtoi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on hyvä. Eteenpäin heti startista on tarkoitus ajaa. Vapaan radan reissua tavoitellaan. Jos johtoon ei päästä, niin sitten ajetaan johtavan rinnalta.

Varustemuutokset: Mad Man Bluesilta otetaan ensimmäistä kertaa kaikki kengät pois. Uskon siitä olevan selvästi etua.


Saara Puranen, Tyrone Steel (8) jäi Pihtiputaalla hieman painamaan keulassa liikaa ohjille. Tosi pitkältä tauolta palanneella ei ollut ennen kisaa kovempaa ajoa alla, joten tuo huomioiden esitys oli ihan hyvä. Startti vei varmaan eteenpäin. .

Ajotaktiikka / juoksutoive: Parhaiten lyhyellä kirillä menevälle Tyrone Steelille toivotaan kivaa selkäreissua.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Jorma Hannus, Vernaccia (11) on ollut kunnossa. Neljä viikkoa on kertynyt starttiväliä. Hevonen on kerran karsittu, eikä sille ole löytynyt muita sopivia lähtöjä. Juoksun onnistuessa hyvin treenaavalla tammalla voisi olla saumoja kolmen sakkiin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Mihinkään omiin pitkiin kireihin Vernaccia ei kykene. Näistä alkuasemista toivotaan ylivauhtia ja vetäviä selkiä eteen.

Varustemuutokset: Ei tule.

Henry Ala-Korpi, Illan paras pärjäämissaumani on tosi hyvässä kunnossa oleva Global Passion (12) , jonka menestysmahdollisuuksia tällainenkaan lähtöpaikka ei täysi vie.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kova matkavauhti suosisi Global Passionia, jonka spurtti pitää säästää loppuun.T4-vihje

Oulun illan T4:n näyttää ennalta vaarallisen helpolta. Kaksi sopivan vastuksen kohtaavaa suursuosikkia on saanut hyvä alkuasemat, ja kummankin voiton todennäköisyys vaikuttaa ennalta aika suurelta. Myös päätöksen pelatuimmat ovat mainiolla paikoilla eturivissä. Vaikka toisessa kohteessa on useampia voiton tavoittelijoita. Oikein maistuvat haastajat ovat kateissa, ja voitto-osuuden jäämiseen minilukemiin on vaara.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Varmaehdokas

Huippuiskussa kilpailevalla Hamis Fameraiser (6) lähtee myös auton takaa asiallisesti matkaan. Heti alussa se ei ole välttämättä ihan nopein. Ilmeisesti vastustajien suurta kunnioitusta nauttiva ruuna päässee kuitenkin jo alkuvaiheissa vetotöihin, josta se Ylivieskan tapaan saanee tehdä ihan oman juoksunsa, jolloin hevosen lyöminen on tosi vaikeaa. Sopivanoloisessa seurassa myös muunlaisilla reissuilla kauden kymmenenteen voittoon on hyvät saumat.

Yllättäjäehdokkaita

Parhaitten kärjen takaa pärjännyt Prince Dean (1) on tosi Marko Hakkaraisen mukaan tosi nopea ensiaskelillaan. Tässä ruunalla on mahdollisuudet saada suosikin selkä eteensä. Sellaisen reissun perästä Prince Dean pystyy sopivan matkavauhdin perästä lyhyeen napakkaan kiriin. Pitkän starttivälin takia tarkka vire on pieni arvoitus.

Juoksunkulku arvaus

Vaikka Oulun ykkösrata ei ole etu, niin Prince Dean (1) on sen verran vikkelä heti ensiaskelilla, että se saanee alussa johtopaikan. Keulasta ruuna voi jäädä painamaan liikaa ohjille, joten selkä otetaan eteen. Irwin Saknussen (3), Frode Saknussen (4) ja Hamis Fameraiser (6) ovat kaikki nopeita avaajia. Marko Hakkarainen ei päästäne ketä vaan eteensä, vaan varaa paikan suursuosikille.

A: 6 B: 4,3,1,11 C: 9,2,5,8,10,12,7

T4-2 / LÄHTÖ 5

Varmaehdokas

Hieman hitaasti käynnistyvä Sahara Hotlady (4) on jäänyt usein huonoihin asemiin, ja hyvistä kireistä huolimatta vuoden voittosaldo näyttää vielä nollaa. Jos tamma onnistuu saamaan kohtuulliselta lähtöpaikaltaan nyt hieman paremmat asemat, voi vahva kiri tuottaa kauden avausykkösen.

Yllättäjäehdokkaat

Ville Pohjolan mukaan Queensland (10) oli Vaasan kovassa ylisarjassa mukana vain saadakseen startin alle tähän kisaan. Kuskin mielestä tasaisen kovasta matkavauhdista hyötyvä kunnossa oleva hevonen pystyy terävään 200 m pätkään. Kirinsä Queensland voi päästä aloittamaan tässä aika mukavankin läheltä kärkeä, joten voittomahdollisuudet ovat olemassa.

Juoksunkulku arvaus Dear Josie (1) ja Bluehouse Power (2) ovat molemmat nopeita avaajia. Kakkosrata on Oulussa yleensä hieman edullisempi lähtöpaikka. Bluehouse Powerilla ajettaneen keulasta, jos sinne pääsy onnistuu. Vahva Sahara Hot Lady (4) pystyy omaan juoksuun, ja tamma aloittanee kirinsä ensimmäisenä. Salama Sea (9) on parhaimmillaan suhteellisen lyhyellä loppuvedolla,

A: 4,9,10,2 B: 3,1,6 C: 11,7,5

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Varmaehdokas

Vaikka kahdessa viimeisessä menestys ei ole ollut täydellinen, niin Anaheim Kemp (1) on tehnyt yhdet uransa parhaimmat esitykset. Voltin ykköseltä terävä starttari ottanee keulat. Kun ainoa potentiaalinen prässin antaja on radalla 12, voi ruuna saada vetää alkumatkan mieleistään hölkkää.

Yllättäjäehdokas

Ainoa jonkinlainen, tosin aikaa kaukaa haettu ehdokas tähän virkaan on pienessä nousussa oleva Astaire America (3). Lähtöpaikka on mainio. Voltista ruuna ei avaa suhteessakaan läheskään yhtä hyvin kuin auton takaa, joten tulevat juoksuasemat ovat hieman arvailujen varassa.

Juoksunkulku arvaus

Anaheim Kemp (1) ottanee ykkösradalta vaivatta keulat, kun toiselle kovalle avaajalle Justine's Joylle (4) haetaan selkäreissua. Suosikki saanee vetää maltilla, kunnes The Jackpot (11) kiertää rinnalle. Muilla haettaneen menestystä lyhyellä kirillä.

A: 1 B: 11,4,2,3 C: 9,10,6,8 D: 7

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Varmaehdokas

Kivan lähtöradan saanut Strait Ironille (5) käy kaikenlaiset reissut. Jos ruuna pystyy tänään yhtään huikeaan lennokkaaseen kiriin kuin viimeksi Kaustisella ilman etukenkiä, niin sen voitto tuntuu tässä erittäin todennäköiseltä.

Yllättäjäehdokkaat

Vaikka voitot vielä uudessa kotimaassa puuttuvat, niin hyvässä kunnossa oleva What's Going On (9) on tehnyt vahvoja esityksiä. Lähtöpaikka on takarivissä, mutta nopeat selät edessä, joten juoksun onnistumiseen on saumoja.

Huomio 1

Ainur Hoss (2) ei ollut Kaustisella ihan parhaimmillaan. Tuo saattoi johtua Tapio Kalaja mukaan siitä, että ilman etukenkiä juossut tamma arkoi kavioitaan. Häni ei voinut kuitenkaan ennalta olla täysin varma hevosen päivän vireestä.

Huomio 2

Astutuksen takia pari viikkoa helpommalla olleella Bone's Quick Girl (7) on tähän kisaan käytännössä pitkä starttiväli, kun Kaustisen kisa päättyi kiihdytyksessä tulleeseen laukkaan. Tämänkin tamman iskukyky on etukäteen jonkinlainen kysymysmerkki.

Juoksunkulku arvaus Bone's Quick Girl (7) pystyy lähtemään auton takaa tosi liukkaasti. Kaustisen maililla kiihdys kasiradalta oli ehkä jo liiankin raju, ja laukka tuli. Seiskaradasta huolimatta johtoon pääsy on mahdollista. Jos tuo onnistuu, niin asemia puolustetaan. Eturivin toinen nasakka avaaja Zarrine Kemp (3) on kakkosradalta toinen ehdokas keulapaikalle. Ainur Hoss (2) ei ole varmaan ensimetreillä niin liukas, että pystyisi pitämään startissa vastustajat ulkopuolellaan . Jos tempot hiljenee liiaksi, niin Kaj Sundholm ajaa Strait Ironilla (5) eteenpäin ja johtavan rinnalle vaatimaan vauhtia.

A: 5 B: 2,9,7,3,4 C: 8,6,11 D: 12

T4-systeemit

Pieni: 6 (4,3) 4,9,10,2 (2,8) 1 (11,4) 5 (2,9) = 4 riviä
Suuri: : 6 (4,3) 4,9,10,2,3,1,6,11,7,5 (4,9) 1 (11,4) 5,2,9,7,3,4 (6,8) = 60 riviä

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Varmin kolmen sakkiin

Hienossa kunnossa jo pitempään ollut Svadilfaria (10) on ehjällä juoksulla tässä vaikeaa suistaa mitaleilta.

Yllättäjäehdokas

Eturivissä ei ole oikein muita rivakoita lähtijöitä, joten terävästi avaava Lucky Toy Boy (5) voi hyvin ottaa ekakeulat. Johtavan selästä ruuna saattaisi pystyä roikkumaan himmeimmille mitaleille.

Arvoitus

Pikku paussin aikana Last Finn (8) on saanut olla Heikki Vallin mukaan hieman helpommalla, joten ei ole varmaa, onko se heti ihan yhtä vahvassa iskussa kuin ennen taukoa.

Juoksunkulku arvaus

Lucky Toy Boy (5) ottanee ensimmäisenä johtopaikan hallintaansa. Selkä tarvitaan eteen. Tuolle paikalle saattaa olla ensimmäisenä tulossa hyvin vapaalta radalta menevä kohtuullisesti avaava Vasil Victor (2), jolla saatetaan ajaa keulasta. Last Finnillä (8) voidaan ajaa kasiltakin heti eteenpäin. Takarivin vahvalla Svadilfarilla (10) lähdetään sopivassa paikassa reissuun.

A: 10,8 B: 2,6,11,5,1,7,9 C: 3,4

Muut lähdöt

1. 6. Greytail Eric – 11. Midnight Rumba – 3. Beaming Chic – 2. Cool On Photos – 16. The Chief Of Rome (10. Jimmigration – 4. Little Raindance)
2. 2. Armadillo Armour – 12. Johnny English – 4. Amex – 9. Lady Devil – 8. Lindy Blizz – 3. Surprise Lost – 10.Zoltan Kemp (1. Impossible Bella – 6. Paris Blues –5. Moonlight Music)
3. 16. Valtroks – 5. Vivaltsu – 2. Auran Haaste – 13. Riivin – 7. Jonnin Joutava (6. Seppälän Hilma )
8. 9. Fjeldstad Goggen – 8. Tohari – 2. Meliisi – 6. Hilkkerman – 3. Mullin Mallin
10. 4. Easy Vacation – 1. Bone's Star – 3. Up Sultan – 6. MadaMan Blues – 12. Global Passion – 8. Tyrone Steel – 7. Boogie After Rain (9. Zoom Kemp)

(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)

Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen