Vihjeet 2.3.2020

01.03.2020

Valmentaja-/ohjastajakommentteja

LÄHTÖ 1

Mauri Jaara, Salainen Toive (1) on aina vaikea ennakoitava. Omanlaisensa hevonen välillä menee ja välillä sitten taas

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvänä päivänään Salainen Toive lähteekin kovaa.

Jukka-Pekka Kauhanen, Vähän ennenkoelähtöä meille tullut Loisto-Veikko (3) oli harjoituksissa sen oloinen, että sillä päätettiin alkaa kilpailemaan. Esitys tuossa juoksussa oli hyvä. Loisto-Veikolla on ollut uransa aikana isoja ravivaikeuksia, mutta tuohon haittaan ei ole löytynyt yrityksistä huolimatta viisasten kiveä. Tällä oli aiemmin myös kotona ongelmia ravinsa kanssa, mutta nyt askellus on harjoituksissa sujunut. Pitkältä huililta aloittava Loisto-Veikko on mennyt treeneissä hyvin. Vaikka sarja ei ole ihan kaikista osuvin, niin ihan ilman toiveita ei tähän kisaan lähdetä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Porukka on pieni, joten kaikilla on varmaan aika suoraviivainen ajotaktiikka käytössä.

Kengitys- ja varustemuutokset: Kokeessa ilman obersekkiä juosseelle Loisto-Veikolle on tehty meillä muitakin pieniä muutoksia. Lämmittelyn jälkeen varusteiden suhteen pitää olla vielä hereillä.

LÄHTÖ 2

Mauri Jaara, Ruhvanan Urho (2) tuntuisi olevan mainiossa kunnossa. hyvässä kunnossa lähtee hyvin auto takaa

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tilanteen mukaan ajetaan. Auton takaakin hyvin lähtevällä Ruhvanan Urholle voitaisiin kokeilla lasketella keulasta, jos sinne päästään.

LÄHTÖ 3 / TROIKKA 1

Jukka-Pekka Kauhanen, Penelope Dahliassa (2) on enemmän hevosta kuin mitä se tähänastisissa starteissaan on näyttänyt. Kilpailuissaan flegmaattisesti suorittaneen tamman esitykseen Jyväskylässä olin jo jollain tavoin tyytyväinen. Tärkeintä olisi, että Penelope Dahlia alkaisi kisatilanteessa suorittaa omalla tasollaan. jollakin tavalla tyytyväinen viime starttiin tärientä alkaisi suorittamaan hevosta on ollut flegmaattinen lähtee kovaa

Ajotaktiikka / juoksutoive: Viimeksi kovaa avanneella Penelope Dahlialle ei ole merkitystä ajaako sillä selästä vai keulasta. Pärjääminen on enemmän hevosen fiiliksestä kiinni. Paikka johtavan rinnalla ei ole tälle sopiva.

Kengitys- ja varustemuutokset: Viime starttiin tehtiin pieniä varustemuutoksia. Silmien edessä olivat hieman erilaiset vetolaput, ja korvat uskallettiin avata ensikertaa. Samoilla tämäkin kisa on tarkoitus ajaa.

Ville Pohjola, Cankus Xport (4) näytti viime vuonna, että sillä on kykyjä. Hyvin alkuvuonna menneelle hevoselle tuli loppukaudesta ongelmia, eikä hengitys toiminut. Viime vuonna ajoittain turhan kovilla kierroksilla startissa käynyt Cankus Xport käyttäytyi nyt selvästi paremmin. Kaustisella hyvän fyysisen esityksen tauolta tehneellä, juosten maaliin tulleella Cankus Xportilla on voittosummaansa nähden kova kapasiteetti. Kaiken ollessa edelleen kohdillaan hevosen pitäisi pystyä tässä ilman muuta pärjäämään

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ravilla koetetaan matkaan päästä. Jos alku selvitetään kunnialla, niin sen jälkeen ajetaan rohkeasti.

Kengitys- ja varustemuutokset: En usko, että varusteisiin tulee muutoksia.

T65-1 / LÄHTÖ 4

Jukka-Pekka Kauhanen, Tapiro Jet (1) on kilpaillut pitkään jenkkityyppiset kärryt perässä, mutta viimeksi oli käytössä oikeat jenkkikärryt. Tuolla oli positiivinen vaikutus hevosen esitykseen. Jos Tapiro Jetillä on maanantaina se hyvä päivänsä, ja saamme paikan Minto’s Don Juanin edestä tai takaa, niin kaikki voi olla mahdollista.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tapiro Jet lähtee kovaa. Jos keulat saadaan pidettyä, niin sieltäkin saatetaan koettaa ajaa.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla kuin viimeksi jatkettaneen.

Jouko Kangas, Ihan asiallisesti harjoituksissa menevää Ypäjä Hereiamia (2) on ajettu hieman tehokkaammin kuin tallikaveri Baretta Bokoa, mutta jonkin verran tukkoinen tämäkin saattaa näin tauolta olla. Hevosistamme Ypähereiamiin minulla on tällä kertaa enemmän odotuksia. Säännöllisesti startannut ja hyvin mennyt suosikki on varmaa liian kova vastustaja, mutta seuraavista sijoista Ypäjä Hereiam voi pystyä jo ottelemaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on sopiva näihin porukoihin vain normaalisti lähtevälle Ypäjähereiamille.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla varusteilla kuin viimeksi jatketaan.

Minna Piironen, Minto’s Don Juan (3) oli hyvä myös viimeksi. Maanantaina startin jälkeen ilmeni, että hevosella oli verenpurkauma kaviossa. Tuo näkyi maalisuoran ravissa ja viime metrien vauhdissa. Edellä mainittu tietäen esitystä ei pääse oikein moittimaan. Kotona tehdyissä treeneissä tuota ongelmaa ei ole näkynyt. Kilpailuvauhtien suhteen ei voi tietenkään lähteä ennalta mitään varmaa lupaamaan Minto’s Don Juania ajo on ollut nyt hieman vähäisempää, mutta ihan normaali se on ollut tavanomaisissa rauhallisissa harjoituksissaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Eteenpäin tästä pitää yrittää ja keulaan.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Jouko Kangas, Eilen Torniossa Baretta Boko (4) lähti hyvin auton takaa, ja kun ruuna ei ole ollut erityisen innokas taaempaa, päätti kuski ajaa keulasta. Pitkän tauon takia hevonen oli tukkoinen. Seei lopettanut juoksemista, mutta hieman kangistui viimeisessä kaarteessa. Baretta Boko palautettiin hyvin kisan jälkeen. Toivotaan, että startti aukaisi paikkoja, ja hevonen tulisi nyt paremmin perille asti.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Baretta Bokolle näyttäisi olevan tulossa tällä kertaa selkäjuoksu.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla mennään.

Marko Hakkarainen, Replay Pellinin (5) viime juoksu meni pieleen, kun vastustaja pysähtyi ratkaisuvaiheissa eteen. Vaikka lähtö on tälle sarjamäärityksen suhteen aika kova, niin parhaimmillaan ollessaan Replay Pellini ei häpeä tässä kellekään. Suosikki on varmaan liian kova voitettava, mutta muiden kanssa tämän pitäisi pystyä pärjäämään. Juoksupaikalla on tällaisessa lähdössä iso merkitys tulojärjestyksen. Viime startin jälkeen Replay Pellinin valmennusta on muutettu, eikä se ole

Ajotaktiikka / juoksutoive: Johtavan rinnalta tätä kisaa ei haluta ajaa.

Kengitys- ja varustemuutokset: Käännettävät laput silmillä kilpaillut Replay Pellini jatkaa ne silmillä ja muutenkin samoilla varusteilla.

Marko Hakkarainen, Pirteämpänäviimeisissään ollut Good Dynamite (6) häviää pikkuisen lopussa, kun se puskee hieman sisäänpäin. Kuopiossa ruuna oli voinut kolmas maalissa, jos se olisi saanut tulla loppua vapaasti. Sopivasti menneellä reissulla Good Dynamite voi otella tässä totosijasta.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Sisäpuolella on muutama kova avaaja, joten alussa on turha lähteä riehumaan.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T65-3 / LÄHTÖ 5 / TROIKKA 2

Kirsi Nikka, Tapaturma-altis Typhoonsky (1) on eloisa kaveri, jolle sattuu aina kaikenlaista. Tuon takia sillä ei ole päästy ajamaan kilpaa niin säännöllisesti kuin olisi haluttu. Viimeksi Porissa ruuna oli loppusuoralla hämmentynyt, kun kuski joutui pakittamaan sen johtavan takaa ulos. Vauhti katosi tuossa kohtaa täysin. Jos tilaa olisi löytynyt aiemmin, niin Typhoonsky olisi Rekilän mukaan otellut voitosta. Tuon 2600 m kisan perusteella tämäkin matka voisi käydä vielä tässä vaiheessa enemmän kestävälle kuin nopealle hevoselle. Asiasta ei voi olla kuitenkaan ennalta varma. Viimeistelyt päästiin tekemään alkuviikosta täysipainoisesti.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Rehti Typhoonsky tekee aina sen minkä pystyy, eikä ruuna ole moittinut keulassa juoksemista.

Kengitys- ja varustemuutokset: Korvat tukossakilpailleella Typhoonskyllä kokeillaan ajaa nyt vetohupuilla, ja korviin jätetään vain pumpulit.

Ville Pohjola, Viime startissaanhyvin ravannut Boogiewoogie Laday (5) oli tosi mainion tuntuinen. Matkavauhti oli rauhallista. Tilaa saatua ruuna tuli asiallisesti loppua. Saamansa pikku huilin jälkeen hevonen ei ollut edellisissään ihan omalla tasollaan, vaikka yksi voittokin tuli. Nyt kun startteja on saatu alle, niin Boogiewoogie Laday alkaa olla taas mallillaan. Fysiikka on hyvä, joten sen puolesta matka käy.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Äkkiä rahaa lisää saanut Boogiewoogie Laday tarvitsee näissä aiempaa kovemmissa seuroissa juoksun. Boogiewoogie Laday pystyy avaamaan voltista aika liukkaasti, jos lähtöön satsataan. Ruuna on vastaillut keulasta hyvin ohitusta yrittäville. Uskoisin kuitenkin, että Boogiewoogie Laday saattaisi olla paras selästä tehdyllä 300–400 m kirillä, jonka se osaa tulla melkoisen kovaa.

Kengitys- ja varustemuutokset: Boogiewoogie Ladayllä oli viimeksi ensi kertaa vetolaput silmillä, ja ne saatetaan pitää edelleen varusteissa

Janne Soronen, Enter Mayweatherin (8) kanssa kisaan tullaan tauolta. Radalla ei ole käyty, eikä hevonen ole missään nimessä heti herkimmillään. Jostain piti vain aloittaa. Tasavauhtinen menijä on kuitenkin kunnossa. Matka käy, ja Enter Mayweather voi olla tässä yksi mahdollinen pärjääjä. Sijoitukseen kolmen neljän sakkiin olisin tyytyväinen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Enter Mayweather ei lähde kovaa liikkeelle, mutta tällaiselta paikalta se pääsee varmemmin ravilla matkaan. Jos vauhti menee turhan hiljaiseksi, niin siinä tapauksessa Enter Mayweatherillä on pakko lähteä ajamaan eteenpäin.

Kengitys- ja varustemuutokset: Ihan samoilla varusteilla kuin ennen jatketaan. Enter Mayweather on kilpaillut joskus ilman etukenkiä, mutta tuohon ei ole nyt mahdollisuuksia.

Mauri Jaara, Rue De Roi (9) teki viimeksi Bodenissa mainion esityksen ensimmäisellä takasuoralla tulleen haparoinnin jälkeen. Seinäjoen raskas rata ei ollut pienikokoisella isoliikkeiselle hevoselle etu. Kun keulassa juossut painoi vielä hieman ohjille, niin tuotakaan esitystä ei oikein voi moittia. Vaikka hevosen pitäisi mennä pitkäkin matka, niin tasaisenoloisessa porukassa tällaisessa tehtävässä pärjääminen on paljolti juoksunkulusta kiinni. Kaiken onnistuessa Rue De Roi voisi olla tässä yksi mahdollinen pärjääjä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Rue De Roin edellinen kilpailu oli vasta viime viikon torstaina, joten starttiväli on lyhyt. Tuon takia tämä kisa pitää ajaa hieman päälle.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Nina Mustonen, Stonecapes Pro (13) juoksi meiltä ensimmäistä kertaa Oulun helmikuun alun hiittiraveissa. Jo tuolla kertaa se suoritti ihan hyvin. Näppärästi vauhtia ottanut osoitti olevansa kilpailukuntoinen, joten päätimme ilmoittaa sen Bodeniin. Taulu oli mennyt kuitenkin sen verran huonoon kuntoon, ettei se päässyt mukaan kuin pistelähtöön. Uskoisin, että Stonecapes Pro menee tämänkin matkan. Paljon sillä on tässä ohitettavaa, ja jo rahasijaan olisin tyytyväinen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Stonecapes Proolla on isot liikkeet, eikä lähde voltista erityisen kovaa liikkeelle. Kakkonen ei tälle ole pahin mahdollinen lähtörata. Kunnossa olleessaan ja hyvänä päivänään Stonecapes Pro on pystynyt nousemaan takaakin kamppailuun mukaan.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla mennään, millä viimeksikin ajettiin.

Ville Pohjola, Fastoche Thiebenillä (16) oli syksyllä paljon ongelmia, ja loppukausi meni rikkonaiseksi. Tuon takia valmentaja toivoi alkuun hevoselle nättiä starttia. Vaikka tauko näkyi vielä hieman vauhdeissa, niin hyvän esityksen mainiosti ravannut Fastoche Thieben kisassa teki. Paikkojen uskoisi olevan nyt startti alla auki. Fastoche Thieben on riski kuin mikä menemään, ja pitkä matka on sille selvä etu.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Fastoche Thieben on tosi hyvä ajaa. Jos matkavauhti menee turhan verkkaiseksi, niin ruunalla uskaltaa lasketella jo matkalla rohkeasti, kun se voittanut myös johtavan rinnalta.

Kengitys- ja varustemuutokset: Fastoche Thiebenin varusteet pysynevät ennallaan.

T65-5 / LÄHTÖ 6 / PD-1

Janne Soronen, Bodenin starttiin Ileana Webille (1) löytyi viimein hyvä balanssi, mutta sitten tuli hokkikelit ja hevonen jätettiin tauolle. Treenivauhdeissa hokeista ei ole ollut ongelmia, mutta on kuitenkin eri asia, että miten askellus niillä kisavauhdeissa käyttää. Esityksen perusteella päätetään, että jatketaanko kilpailemista, vai jäädäänkö odottelemaan kesäkelejä. Jos Ileana Web menee ravia, ja lopussa löytyy kiritilaa, niin voittoonkin pitäisi olla jonkinlaisia saumoja.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ileana Web on suhteessa parempi lähtemään voltista, eikä se ehtine tässäkään alussa nopeimpien mukaan.

Kengitys- ja varustemuutokset: Muuten ihan samoilla jatketaan, mutta nyt Ileana Web ei tietenkään juokse kesäkengässä.

Kati Kaikkonen, Huonoilta lähtöpaikoilta viimeisissään startannut Holy Victory Koks (3) teki Oulussakin ihan asiallisen esityksen, mutta kiristä tuli vaan liian pitkä. Tamma on nyt päässyt kilpailleen säännöllisesti, joten kunnon uskoisin säilyneen ennallaan. Treeneissään Holy Victory Koks on mennyt ihan hyvin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Toivotaan, että Holy Victory Koks saisi nyt juoksupaikan lähempää kärkeä.

Kengitys- ja varustemuutokset: Holy Victory Koksille rata oli viimeksi hieman kova, joten alumiinit saatetaan vaihtaa rautakenkään. En usko, että tuolla olisi isoa merkitystä uran alkustarteissa raskaalla kengällä hyvin menneelle hevoselle.

Marko Hakkarainen, Massives Mistressin (5) balanssia kevennettiin jonkin verran viime kisaan, ja hieman puskemalla lähtenyt tamma avasi vähän turhankin kovaa. Laukan pelossa en uskaltanut ottaa kiinni. Jäimme sitten johtavat rinnalle matkaamaan, mikä oli hevoselle liikaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Nätimpi juoksu hevoselle koetetaan nyt saada, ja ainakin kuoleman paikkaa yritetään välttää. Jos jostain syystä keulaan päästään, niin sieltä koetettaneen ajaa.

Kengitys- ja varustemuutokset: Massives Mistress kilpaili viimeksi avovehkeillä, ja niillä se oli nihkeämpi. Tässä kisassa puolilaput laitetaan takaisin silmien eteen.

Ville Pohjola, Exploding Anna (8) on tehnyt hyviä juoksuja, mutta voitot ovat kiertäneet. Hankalalta lähtöpaikalta tamman voi olla vaikea nousta kärkikamppailuun mukaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Exploding Anna ei nopea lähtijä, joten mitään se ei saa tässä ilmaiseksi, vaan töitä hevonen joutuu taas tekemään.

Kengitys- ja varustemuutokset: Exploding Annalla oli aiemmin ongelmia. Ravi on saatu nyt kohdilleen, joten varusteiden kanssa tuskin ryhdytään tässä kohtaa kikkailemaan.

T65-vihje (Oulun lähdöt 65-kohteet, 1 & 3 & 5)

Oulun T65:n kaksi viimeistä kohdetta (T65-3 ja T65-5) ovat ennalta melkoisen tasaisia, että ne ovat pelaamisen kannalta suorastaan aika vaikeita. Suosikin tosi iso kannatus avauslähdössä (T65-1) ei sekään oikein innosta, joten haastetta kupongin laatimisessa tuntuisi olevan.

T65-1 / LÄHTÖ 4

Varmaehdokas Minto’s Don Juanin (1) juoksi viimeksi Oulun 75:n avoimessa ryhmälähdössä. huolimatta vastus ei ollut tuossa kisassa aivan niin kova kuin mitä se tuolla tasolla voisi olla. Ylisarjassa kilpaillut ruuna piti koko matkan johdon perästä lopussa niukkaan voittoon. Päällepäin näytti, että lopussa oli aika tavalla kaikki pelissä. Minna Piironen kertoi, että startin jälkeen ruunan kaviosta oli löytynyt verenpurkauma, mikä haittasi menoa maalisuoralla. Ainakaan treeneissä tuota haittaa ei ole enää näkynyt. Keulasta voittoisasti menneellä Minto’s Don Juanilla pitäisi olla hyvät mahdollisuudet päästä suosikkiasemiinsa. Pienessä porukassa johtopaikka on usein melkoinen etu. Vauhdin pääsee usein säätelemään aika mieleiseksi, ja ykkössijaan pitäisi sieltä olla aika suuretkin saumat. Sisältä avataan kovaa, ja Minto’s Don Juan voi myös jäädä johtavan rinnalle matkaamaan. Aamun kovissa peliprosenteissa nuo edellä mainitut epävarmuustekijät eivät näy laisinkaan.

Yllättäjäehdokas Terävästiavaavalle Tapiro Jetille (1) ykkönen on mainio lähtöpaikka. Oulun maalisuora on nykyään pitkä, ja lyhyellä kirillä ori voisi jopa pystyä haastamaan lopussa suursuosikin. Tapiro Jet voitti viime keväänä Kaustisella 75-kisan mailin matkalla koko matkan johdon perästä, joten useampikin taktiikka kuskilla on tässä käytössään.

Arvailua juoksunkulusta Tapiro Jet (1) saattaa olla ensimetreillä nopein. Jukka-Pekka Kauhanen luotti ajokkiinsa. Jos juoksu paikka on kärjessä tai suosikin takana, piti hän ykkössijaakin mahdollisena. Taas tauolta palaava Ypäjä Hereiam (2) ei ole huono lähtijä, mutta keulaan sillä ei taida kakkosradaltakaan mahdollisuuksia päästä. Keulasta voittoja napsineella Minto’s Don Juan (3) ajettaneen heti johtopaikka mielessä määrätietoisesti eteenpäin. Jos keulaan pääsy ei onnistu, niin sitten päästeltäneen kärjen rinnalta. Eilen Torniossa porukkaa viimeisen kaarteeseen asti vetänyt Baretta Boko (4) saanee tyytyä paikkaan, mihin se onnistuu neloselta pääsemään. Hyvin kiihtyvä Replay Pellini (5) on mennyt parhaitten keulasta, minne ruunalla ei taida olla nyt mahdollisuuksia päästä. Nätin reissun tarvitseva Good Dynamite (6) tarjottaneen taas sisäratajuoksua.

A:3 B: 1,2,5 C: 6,4 D: 7

T65-3 / LÄHTÖ 5 / TROIKKA-2

Arvoituksellinen varmaehdokas Charmike (2) voitti Oulussa tammikuussa keulasta, mutta matkavauhti oli ruunan kannalta tuossa kisassa tosi edullinen. Minun ei ole tarvinnut muuttaa käsitystäni, että selkäreissu tuottaa Charmikkeelle varmemmin hyvän lopputuloksen. Sellainen nyt näyttäisi olevan tulossa. Pitkän matkan sopivuus on ennalta jonkinlainen kysymysmerkki.

Maistuvat merkit Matka huomioiden porukan kovimmilta tuntuva ranskalainen, Ville Pohjolan mielestä umpivahvaa,tässäkin tehtävässä omaan juoksuun kykenevää Fastoche Thiebeniä (16) en uskaltaisi jättää pois kupongilta. Johtopaikka on monesti pitkällä matalla oiva juoksuasema. Oulun joulukuussa tulleen uran ainoan ykkössijan perusteella Typhoonskylle (1) keulajuoksu käy mainiosti. Aiempaa hieman kovemman vastuksen vaikutusta harvakseltaan starttaamaan pääsevän ruunan menestysmahdollisuuksiin on ennalta hieman vaikea tietää.

Arvoitus Enter Mayweather (8) on paremmin vahva kuin nopea, josta hevosen volttiennätyskin kielii. Pitkän matkan pitäisi olla vain plussaa, mutta tarkempi vire pitkältä tauolta on kuitenkin aika tavalla arvailujen varassa.

Arvailua juoksunkulusta. Yksin paalultaan starttaava Typhoonsky (1) voi saada vetää porukkaa aika mieleistään vauhtia, kun keulahevosen prässääminen 3100 m on melkoisen haastava tehtävä. Asiallisesti voltista käynnistävälle Charmikeelle (2) koetettaneen löytää mahdollisimman kiva paikka parijonosta läheltä kärkeä. Jos tie johtopaikalle jostain syystä helposti aukeaa, niin sieltäkin saatetaan koettaa ajaa. Hyvin lähtevä T.P.Fromadream (3) tarvitsee tällä matkalla tosi nätin juoksun, joten sisälle mahdollisimman nopeasti suunnattaneen. Parijonosta hieman tasaisesti viimeisissään suorittaneen Boogiewoogien (5) moni ykkönen on tullut johtopaikalta. Sinne pääsemiseen ruunan vain kohtuullinen lähtönopeus ei ihan riittäne. Ville Pohjolan oli tyytyväinen hevosen viime esitykseen. Hän arveli, että Boogiewoogie Ladayolisi paras suhteellisen lyhyellä kirillä selkäjuoksun perästä. Ylivieskassa keulassa juossut, ehkä lopun renkaan rikkoontumiseen voittonsa menettänyt Jeppas Roulette (6) kiri Seinäjoella 2600 m ykköseksi. Mainiosti myös tällä lähtötavalla käynnistyvälle hevoselle yrittänee tarjota taas selkäreissua. Hyvin voltista avaavalle Shaking Dudelle (7) juoksulangan lähtöpaikka käy mainiosti, ja tauolta palaajalle voi löytyä kivatkin asemat läheltä kärkeä. Enter Mayweatherille (8) tällainen lähtöpaikka saattaa olla miinusta, kun hieman verkkainen avaaja voi jäädä tässä alussa ulkoradoille roikkumaan. Jos matka uhkaa muodostua hieman tasavauhtisen menijän kannalta turhan löysäksi, aikoi Janne Soronen suunnata vahvalla ajopelillään eteenpäin. Tarkoilla reissuilla molemmissa starteissa tauon jälkeen napsineelle Amaranth Artistille (9) koetettaneen saada taas vastaavanlainen juoksu. Ihan kivasti viimeisissään suorittanut Rue De Roi (11) tarvinnee kirissä selän eteensä. Stonecapes Pro (13) on hyvän ollessaan kyennyt pitkiinkin loppuvetoihin, eikä vetoapuakaan ole aina tarvittu eteen. Jo pitempään kunnossa ollut Bluehouse’s Powerin (15) on edellyttänyt sopivaa reissua, jonka saamiseen näin kaukaa tarvittaneen rutkasti onnea. Omaan juoksuun kykenevä Fastoche Thieben (16) saatetaan nähdä ensimmäisenä ulkoradoilla.

A: 16,2,5,11 B: 5,6,9,8,13,15 C: 7,12,10,4,3,1

T65-5 / LÄHTÖ 6 / PD-1

Varmaehdokkaat Tammalähtöjen tapaan tämän kohteen juoksutapahtumat ja tulojärjestys on vaikea ennustettava. Fancy Creekille (7) tehtävä vaikuttaisi aika sopivalta. Jos juoksu ikävältä lähtöpaikalta sujuu suotuisissa merkeissä, ei kauden avausvoitto hirveästi yllättäisi. Holy Victory Koks (3) ei ollut 75-päivänä ihan parhaimmillaan. Jos sopivalta paikalta matkaan pääsevän tamman iskukyky on edes lähellä sitä mitä se oli viime syksyn Ylivieskan voitossa, niin kaikki tässä seurassa on mahdollista.

Yllättävän paljon luottamusta saanut Ginger Halm (4) kiri viimeksi mukavasti loppua, mutta kerran urallaan ensimmäisenä maaliin tulleen tosi tarkan juoksun yleensä tarvinneen tamman asema suosikkiasema hieman ihmetyttää.

Yllättäjä Kaiken kaikkiaantosi mystisessä tammakoitoksessa oikein mikään ei ole ennalta varmaa. Jos Kuopiossa johtavan rinnalta lopussa taipunut Massives Mistress (5) onnistuu jostain syystä pääsemään keulaan, niin asemien pitämien maaliin asti ei tunnu aivan mahdottomalta.

Arvailua juoksunkulusta Tammojen kisatessa keskenään ovat lähtönopeudetkin hankalia avattavia. Ihan hirveittä starttiraketteja ei näyttäisi eturivistä löytyvän. Kun yksikään ei ole erityisesti kunnostautunut johtopaikalta, on juoksutapahtumia aika mahdotonta lähteä ennustamaan. Kohtuullisesti avaava Parisiodi (2) sai poisjäännin ansiosta ykkösradan. Ei ole mahdotonta, että hevosella kokeillaan pitää muut ulkopuolella pitemmänkin aikaa. Yleensä hieman kankeasti käynnistyvä Holy Victory Koksin (3) ei ehtine alun kamppailuun mukaan. Kakkoselta se on kuitenkin jo valmiiksi toisella radalla. Tamma on pystynyt oikeana päivänään tosi hurjaan loppuvetoon, ja sellaisen varaan menestys tässäkin jäänee. Tavanomaisesti kiihtyvä Ginger Halm (4) on tarvinnut aika nätin reissun. Joensuussa alun kolmatta kiertänyt ja sitten johtavan rinnalla matkannut Massives Mistress (5) hyytyi lopussa porukan hännille. Tuo saattaa painaa taktiikan valinnassa. Toisaalta vaikka Massives Mistress ei ole mikään starttihirmu, niin keulapaikka mielessä eteenpäin saatetaan koettaa ajaa. Fancy Creekin (7) viime kauden voitosta kolme tulivat aika sopivasti menneillä selkäreissuilla. Kesäkuussa Oulussa tammalla oli se huippupäivänsä, jolloin ykkönen tuli koko matkan johdon perästä. Vastaavana ollessaan seiskaradaltakin saatetaan kokeilla ajaa eteenpäin. Hitaahkosti avaavalle Exploding Annalle (8) tällainen lähtöpaikka on miinusta. Vaikka tamma tuntuu jaksavan tehdä hieman omaakin juoksua, niin aika tarkkana kirinajoituksen kanssa ajaja joutuu olemaan. Tauon takia kymppirata vaikuttaa Silveriinalle (10) melkoisen ideaalilta lähtötilanteelta. I am Your Dreamin (11) pärjäämisen edellytys näistä alkuasemista edellyttää melkoisen kovia tuureja juoksunkulun suhteen. Bodenissa johtavan takana matkannut, viimeisessä kaarteessa jonkin aikaa kiinni ollut Make Me Rich (12) kiri hidastuvassa vauhdissa lopussa aivan keulassa juosseen rinnalle, ja matkan hieman jatkuessa voittajan nimi olisi vaihtunut. Nyt ennakkoasetelmat ovat tamman menestymisen kannalta huonommat sekä lähtöpaikan että matkan suhteen.

A: 7,3,2,4,5 B: 8,12,10 C: 6,11,9

LÄHTÖ 3 / TROIKKA-1

Troikan avainhevonen Kokonaisuutena kamppailu vaikuttaa ennakkoon tosi tasaiselta. Monenlaiset tulosjärjestykset tuntuvat mahdollisilta, joten hieman vajaasta osanottajamäärästä huolimatta kohde vaikuttaa pelaamisen kannalta mielenkiintoiselta. Tauolta Kaustisella lupaavalla esityksellä aloittanut Cankus Xport (4) noussee sopivalta lähtöpaikaltaan ansaitusti eniten luotetuksi..

Yllättäjäehdokas Viime kautensa hyvillä esityksillä aloittaneen Mas Commanderin (8) viimeisen puolikkaan vauhti Oulun taukokisassa oli lupauksia herättävä. Kasirata on pienessä porukassa vähäisempi haitta ja vastaavalla tykityksellä ruunan pitäisi olla tässä korkealla.

Arvuuttelun juoksutapahtumista Viimeksi Bodenissa Reynolsinin (1) yrittämä 700 m kiri toisesta ulkoa ei kantanut ihan perille asti. Hieman epävarmalle menijälle ykkösrata ei ole varmaankaan etu, kun startti jouduttanee ottamaan vähän varman päälle. Yleensä hyvin lähtevä Penelope Dahlia (2) on ottanut joskus laukan alkuun. Jyväskylän kovassa lopetuksessa tamma ei kestänyt keulapaikalla viimeistä sataa metriä, vaan tipahti ulos totosta. Selkäreissu voisikin olla paremman lopputuloksen tuottava vaihtoehto. Mieluinen veturi saatetaan päästä eteen. Tarkan reissun tarvitsevalle Yes I Willille (3) yritettäneen löytää juoksupaikka mahdollisimman läheltä kärkeä. Parhaimmillaan kovaa lähtevälle Cankus Xportille (4) saattaisi olla tässä vetotyöt tarjolla. Kohtuullisesti avaavalla Rim Bay Willmorella (5) ajettaneen vähän matkaan. Toista kertaa peräkkäin hevosta ei haluttane kuitenkaan masentaa, joten mihinkään hirmurevityksiin tuskiin ryhdytään. Viime starteissaan hieman tasapaksusti suorittanut Glimmer Creek (6) on jonkin epävarma starttiin. Vaikka tamma pääsisi ravilla aika reippaasti matkaan, niin vähään aikaan kiihdytykseen ei ole satsattu. Viime vuoden ainoa voitossaan Glimmer Creek kiersi jo ensimmäisellä takasuoralla johtavan rinnalle ja puristi siitä aavistuksen ylivauhtisessa kisassa ohi keulassa juosseesta. Asiallisesti lähtevälle, koko ajan mukavasti ja luotettavasti suorittavalle Bwt Dallasille (7) yritettäneen löytää mahdollisimman kivat asemat parijonosta, jotta ruunan tasainen kiri tuottaisi mahdollisimman hyvän lopputuloksen. Jos Mas Commanderin (8) vire on startti alla mennyt eteenpäin tai edes pysynyt samalla tasolla, voi ruuna kyetä kiertämään lopussa otteluun mukaan. Nätin juoksun tarvitseville Goros Pepperille (9) ja Sjöhultets Lilolle (10) tällaiset alkuasemat tuntuvat varsin sopivilta.

A: 4 B: 8,2,7,6,5 C: 1,9,3,10

Muut lähdöt

  1. 2.Olaus Magnus – 3.Loisto-Veikko – 6.Pelin Sälli – 7.Margetta (4.Mimmin Myrsky – 4.Tilun Taru 1.Salainen Toive)

  2. 2. Ruhvanan Urho – 6.Siinan Tähti – 3.Eurovaltikka – 5.Rojaali – 1.Oleg (4.Aika-Sisu – 7.Jonnin Joutava)

(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)

Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen