Vihjeet 20.11.2017

19.11.2017

Valmentaja-/ohjastajakommentteja

LÄHTÖ 1

Marko Hakkarainen, Aiemman valmentajan aikana Nemea Efodi (6) on ollut treeneissä parempi kuin se on starteissa esittänyt. Huonojen kelien takia hevosella ei ole meillä vielä päästy harjoituksissa kokeilemaan kaikkea mitä olisin halunnut. Pieniä oireita raviongelmista on ollut yhä havaittavissa. Nemea Efodi on minulle vielä aika tavalla kääntämätön kortti. Parempi pärjääminen yllättäisi, ja vielä tähän kisaan lähdetään vähän kokeilumielellä.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Ehjää juoksua tavoitellaan.

Varustemuutokset: Nemea Efodi lämmitetään perusvarusteilla. Tuon perusteella sitten katsotaan, millä vehkeillä startissa kokeillaan ajaa.

LÄHTÖ 3

Antti Ala-Rantala, Tutun Impillä (6) on tässä ongelma kuin Ylivieskassa, missä startissa oli vastustajia molemmilla puolilla, ja tamma hätäili laukalle. Kilpailuhenkinen Tutun Impi vastaa hyvin ohitusta yrittäville. Voittojuoksuissa sillä on pitänyt ajaa maalisuora pito päällä. Kun tämä jäi Ylivieskassa laukkojen jälkeen yksin, niin menosta tuli laiskaa. Juoksun onnistuessa kunnossa jatkava Tutun Impi pystyy ottelemaan tässä istuvassa sarjassa kärkisijoista.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Alkumatkasta Tutun Impillä on iso laukkariski. Jos ekapuolikas sujuu ravilla, niin tällä pystyy ajamaan eteenpäin.

Varustemuutokset: Tulleiden laukkojen takia korvia koetetaan tukkia enemmän. Samasta syytä lappujen käyttöön ottamista harkitaan.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Marko Hakkarainen, Vähän tasapaksusti viime starteissaan esiintyneelle M.T.Illustriousille (1) on koetettu antaa treeneissä rivakampaa liikettä. Toivotaan, että tamma olisi nyt terävämpi.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: M.T.Illustrious ei ole niin nopea ensiaskelillaan, että pystyisi hyödyntämään lähtöpaikkansa. Tästä se saa kuitenkin hyvän juoksun.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Janne Soronen, Vaikka Pedro Biitä (4) ovat aiemmin pikku jalkajutut haitanneet, niin tänä ja viime vuonna suurimmat ongelmat liittynevät huumoripuoleen. Mukava terveentuntuinen isokokoinen ja nopea ruuna on fyysisesti hyvässä kunnossa. Starttiväli venyi suunniteltua pidemmäksi, kun hevoselle tuli haava jalkaan. Näin ekastarttiin parempi menestys yllättäisi. Toivotaan, että Pedro Bi löytää vielä kadoksissa olleen kilpailuintonsa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Itsestään kovaa lähtevä Pedro Bi ottanee tässä ekakeulat. Kuski ratkaisee, miten kisassa ajetaan.

Varustemuutokset: Ei ole vielä ollut puhetta, millä kamppeilla ekastartti ajetaan. Tämä kisa kertoo sitten jo tarkemmin, mitä varusteita kannattaa käyttää.

Janita Luttunen, Mr Big S:n (6) laukka otti Oulun 76:ssa johtui vanhasta kaviohalkeamasta, joka aukesi. Viimeksi hevonen meni johtopaikalta hetkellisesti toisohjaiseksi. Keulasta pyrkivä ruuna ei osannut oikaista itseään, ja hyppy tuli. Kuskin mukaan hyvältä tuntunut Mr Big S tuli raville selvittyään vielä kovaa maaliin. Kovaluokan omaavalla hevosella on ollut aina ongelmia terveytensä kanssa. Pohjoisessa ovat olleet hyvät treeniolosuhteet, eikä viime kisan jälkeen yhtään harjoitusta ole tarvinnut jättää väliin. Odotan elämänsä kunnossa olevalta aina hyvin perille asti tulevalta Mr Big S:ltä tässä menestystä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Suomeen tullessa hitaasti käynnistynyt Mr Big S on löytänyt tänä kesänä lähtönopeutensa. Nyt joudutaan ajamaan kengät jalassa, enkä tiedä tuon vaikutusta tuohon asiaan. Tälle käy kaikki juoksupaikat, myös asemat johtavan rinnalla.

Varustemuutokset: Kengät ovat nyt alla. Viime kerran hypyn takia kuski halusi lisätä varusteisiin smurffi-lapun. Jenkkikärryt laitetaan taas perään.

Hannu Heikkilä, Remote Controlin (7) Bodenin vaisuuteen olivat syynä pitkät kuljetukset ja pienet muutokset ruokinnassa. Oulussa esitys oli sitten jo normaalilla tasolla. Hevonen alkanut nyt tottua uuteen ympäristöönsä, ja tuon takia se on tuntunut kotona paremmalta. Tehtävä ei vaikuta liian kovalta, ja kolmen sakkiin pitäisi olla mahdollisuuksia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin lähtevä Remote Control on saanut ikävän lähtöpaikan, ja näin ulkoa keulaan pääseminen voi olla vaikeaa. Viime kerran perusteella ruuna osaa tulla takaakin, joten muutkin juoksupaikat käyvät.

Varustemuutokset: Remote Controlilla oli jo viimeksi hokkakengät alla.

T4-2 / LÄHTÖ 5

Kati Pekkala, Valtroksilla (1) ei ollut otettu kotioloissa vauhteja, joten esitys Ylivieskassa yllätti minut positiivisesti. Kaikki on vaikuttanut tuon jälkeen hyvältä, ja ruuna oli pirteänä lauantaina treenissä. Tärkeintä tässä kisassa olisi, että Valtroks olisi startin jälkeenkin terveenä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Vapaalta radalta paremmin kyytiä ottava Valtroks ei nopea alussa, mutta vauhti sillä paranee loppua kohti. Lähtönopeus auton takaa on ennalta jonkinlainen kysymysmerkki.

Varustemuutokset: Vetopallojen lisääminen varusteisiin on vielä harkinnassa.

Harry Halonen, Pihtiputaan jälkeen Heikkalan Pehtoorin (2) lihaksisto meni vääränlaisten heinien takia tosi jäykäksi. Rokotuksen ja oman loukkaantumiseni takia starttiväliin tuli vielä ylimääräistä pituutta. Ori on ollut aiemmin ihmeen hyvä paussilta. Kesällä emme ehtineet ajaa kuin kaksi kisaa, joten tauko on käytännössä lähes kymmenen kuukauden mittainen. Hieman pulskassa kunnossa oleva terveenoloinen Heikkalan Pehtoor oli aika vireän oloinen lauantaina ajetuissa treeneissä hieman pitemmäksi Todellisuudessa aika pitkältä tauolta palaavan hevosen vauhtikestävyys on ennalta itselleni jonkinlainen arvoitus, ja hieman epävarmoin miettein kisaan tullaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Minulla ei ole oikein tarkkaa käsitystä Heikkalan Pehtoorin lähtönopeudesta auton takaa. Kuski saa päättäätaktiikan.

Varustemuutokset: Samoilla mennään, jollei lämmityksen jälkeen tehdä jotain pientä viritystä.

Jukka-Pekka Kauhanen, Ekon Kavan (5) nuljuluu murtui vajaa vuosi sitten. Kun vammaa ei haluttu leikata, niin luutumiseen kului pitkä aika. Treeni on ollut hieman varovaista, eikä kovempaa ole päästy ajamaan. Viime vuonna tehdyn ruunauksen jälkeen Ekon Kava ei ollut heti ihan parhaassa henkisessä vireessä. Näiden seikkojen takia hieman odottavalla mielin pitkältä tauolta aloitetaan. Jos hevonen kulkee ravia, niin jonkinlaista panosta siltä kuitenkin odotan. Rahasija tuntuisi tässä kohtaa sopivalta tavoitteelta.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tärkeintä olisi päästä ravilla matkaan. Tasaisesti pyritään ajamaan. Selässä juostessaan viime vuonna hieman mutkuillut Ekon Kava oli parempi vapaalta radalta. Nyt hevosta on treenattu paljon toisen takana, joten tuokin juoksupaikka saattaa käydä jo paremmin. Tilanteen mukaan ajetaan.

Varustemuutokset: Ei mitään erityisiä.

T4-3 / LÄHTÖ 6/PD-1

Juhani Kärki, Meillä treenipaikat ovat olleet sen verran kovina, että jouduimme käymään hevostemme kanssa lauantainaSeinäjoellaajamassa Cousin Bowl (4). Tuon treenin perusteella ruuna jatkaa yhä samassa kunnossa. Kun hiittejä ei ole päästy ottamaan normaalin tapaan, ovat hevoset olleet oikein virkeinä. Kovia hevosia Cousin Bowlilla on tässä vastassa, ja matkarahojen saaminen jo tyydyttäisi.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Napakasti matkaan yritetään. Keulaan päästessään Cousin Bowl ei aiemmin mielellään luopunut asemistaan. Nykyään tilanne on toinen. Kovaa lähtevä Hit That saatettaisiin päästää eteen, kun ruuna on oppinut tulemaan takaakin.

Varustemuutokset: Cousin Bowlin vetolaput suhutettiin valkoisiksi. Muuten samat.

Marko Hakkarainen, Kuopiossa pikku huililta Lago Negro (8) teki mainion esityksen, ja kaikki oljenkorret jäivät vielä käyttämättä. Vermossa ruuna oli tosi mainiontuntuinen. Jostain tuntemattomasta syystä tullut laukka kuitenkin pilasi tuon ravipäivän. Iloisen ja hyvätuntuisen hevosen terveydentila on nyt oikealla mallilla. Vaikuttaisi, että hokka-aika on tälle etu. Hyvällä mielellä Lago Negron kanssa tähän starttiin tullaan.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Eteenpäin täältäkin ajetaan, Ei ole iso haitta, vaikka jäisimme johtavan rinnalle, kun tuokin paikka käy Lago Negrolle. Loppukirin varaan menestymistä ei jätetä.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Hannu Heikkilä, Bear A Titlen (11) on ollutpitkään mainiossa kunnossa, mutta tosi huonojen lähtöpaikkojen takia menestys on ollut suhteellisen vaatimatonta. Bodenissa kuskin mukaan todella hyvältä tuntunut ruuna pääsi takarivistä kolmanteen ulos. Häirintä ensimmäisen takasuoran alussa pilasi menestysmahdollisuudet. Meillä päin treenikelit ovat olleet moitteettomia, ja Bear A Titlen pitäisi jatkaa entisessä vireessä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Näin takarivin paikalta ylivauhti oli toiveissa.

Varustemuutokset: Bear A Title jatkanee normaalit pitkät hokit alla. Muuten samat.

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Antti Ala-Rantala, Parhaimmillaantosi kovaa matkaan päässeellä Sort Of Sorrowilla (1) on ollut viime aikoina lähtemisen kanssa ongelmia. Tuntuu, että pää ei tahdo kestää starttitilanteessa, ja alkuun on voinut tulla pomppuja. Hyvän luokan omaavan Sort Of Sorrowin tätä kautta ovat häirinneet jalkaongelmat. Perjantaina Seinäjoen raskaalla radalla hiittikärrryistä ajetussa treenissä hevonen tuntui ihan kohtuulliselta. Pitävä talvirata sopii Sort Sorrowille mainiosti. Olisin tässä tyytyväinen jo rahasijaan. Voittoon en jaksa oikein uskoa, mutta jos kaikki menisi aivan nappiin, niin sijoitus 3-5 sakkiin voisi olla mahdollinen.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Puolireippaasti matkaan koetetaan päästä. Laukka voi tulla, mutta sen Sort Of Sorrow antanee taas nopeasti alas. Juoksupaikka voisi olla toinen kolmas sisällä.

Varustemuutokset: Tulleiden laukkojen takia aina avovehkeillä kilpailleella Sort Of Sorrowilla saatetaan kokeilla jotain lappuja.

Janne Soronen, Viime startti näytti, että Smooth Criminal (2) olisi tulollaan. Kaikki tallella perille tullut ruuna painoi ohjille vielä maalin jälkeenkin. Kesällä hieman ailahteleva Smooth Criminal on enemmän talvihevonen. Pitävillä talviradoilla se on ollut suoritusvarmempi. Lähtöpaikka on mainio nopealle avaajalle. Moni asia puoltaa tässä Smooth Criminalia, joten pärjäämiseen pitäisi olla edellytykset.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvänä olleessaan selästäkin tulevalle Smooth Criminalille keulajuoksu käy mainiosti. Paikka johtavan rinnalla ei ole tämän psyykelle eduksi.

Varustemuutokset: Tällä on käytetty välillä vetopalloja ja vetolappuja. Hevosen hyvänä päivänä millään tietyllä varusteella ei ole kuitenkin ollut ratkaisevaa merkitystä suoritukseen.

Juhani Kärki, Stardust Fibberille (5) ei ole tullut pitkään aikaan nappionnistumisia, mutta kuntonsa tamma on pitänyt yllättävän sitkeästi. Kelit ovat haitanneet treenaamista. Pirteänä olleen Stardust Fibberin vire on Seinäjoella lauantaina ajetun hiitin perusteella sama kuin mitä se on ollutkin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Mahdollisimman hyvään paikkaan parijonoon pyritään pääsemään. Lopussa sitten hyökätään, mitä värkeissä on varaa.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Jukka-Pekka Kauhanen, Johnny Dahlia (6) ok-juoksuja ennen viime starttiakin tehnyt suoritti Kuopiossa mainiosti. Tarvittaessa hyvin avaava ruuna on saanut sopivan lähtöpaikan. Talvikelit käyvät tälle paremmin. Hokit ovat tälle suhteessa etu, kun kaikki joutuvat nyt juoksemaan kengät alla. Johnny Dahlia rokotettiin viime kisan jälkeen. Tuolla ei ole muuta merkitystä, kun se, että yksi treeni jäi väliin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kivan selkäreissun perästä sopivan lyhyt kiri. Matkavauhdilla sinänsä ei ole tälle isoa merkitystä.

Varustemuutokset: Johnny Dahlialla oli jo viimeksi hokit alla. Muutenkin samoilla jatketaan.

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Sanna Loukusa, Pitkältä tauolta palaavaa Stanley Good Speediä (5) on treenattu määrällisesti aika paljon, mutta kelien päästy ajamaan kovempaa. Tuon takia tarkka vire on ennalta hieman vaikea arvioitava. Lauantaina olimme ensi kertaa kunnon lumipolanteelle, mutta oikein kovaa harjoitusta ei voinut tietenkään heti ottaa. Hevonen oli tuossa treenissä ihan terävänoloinen. Stanley Good Speedillä on kesällä pientä ongelmaa hengityksen kanssa. Ruuna on mennyt mukavasti talvikeleillä, jolloin sen henki kulkee paremmin.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Reippaasti lähtevällä Stanley Good Speedillä ajetaan tässä tilanteen mukaan, eikä mihinkään hirveisiin revittelyihin ole tarkoitus lähteä mukaan.

Varustemuutokset: Suurin piirtein samoilla jatketaan.

Janne Soronen, Herrera Boko (10) on ollut tasaisen hyvä starteissaan. Sitkeästi perille asti tulleen ruunan viime esitystäkään ei voi moittia, vaikka se jäi toiseksi. Lyhyt matka ei suosi tasavauhtista menijää.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ylivauhtinen juoksu olisi toiveissa. Herrera Bokolle olisi hankalaa, jos se joutuisi loppukaarteessa ulkoradoille.

Varustemuutokset: Viime starttiin tehdyt varustemuutokset toimivat hyvin, joten niillä samoilla taas ajetaan.

LÄHTÖ 10

Jukka-Pekka Kauhanen, Kuopiossahyvin suorittanut ja tilaa saatuaan tosi terävästi viime metrit tullut Express Junior (5) teki Vermossa alun laukan jälkeen normisuorituksen. Kolmatta pitkin viimeisen kierroksen 16-pintaan tulleen orin terävyys ei ollut silti aivan edellisen startin tasolla. Tasaisessa kunnossa jatkavaa Express Junioria hoidettiin hieman tuon kisan jälkeen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvältä lähtöpaikalta reippaasti liikkeelle koetetaan päästä. Joko selästä tai vapaalta radalta, keulasta tai sen lähellä olisi mukava päästä ajamaan.

Varustemuutokset: Kolmivuotiaalla on nyt kisatilanteessa ensimmäistä kertaa hokit alla. Tuon seikan merkitystä suoritukseen en ennalta varmuudella tiedä. Toisaalta Express Junior on selväliikkeinen hevonen, joten en osaa balanssin muutosta etukäteen pelätäkään.

T4-vihje

Jälleen oikein mielenkiintoiselta vaikuttavaan T4:n löytyy useampia hyviä varmaehdokkaita. Yhden niistä peliosuus on ainakin näin aamupäivästä niin alhaisella tasolla. Vaikka ko. hevosen kohdalla onkin ennalta kysymysmerkkejä ilmassa, niin houkutuksesta on vaikea kieltäytyä.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Varmaehdokas Remote Controlin (7) Bodenin vaisuuden syynä oli aivan ilmeisesti väärin ymmärretty ruokintaohje ja pitkät kuljetukset, kun esitys Oulussa oli taas normaalilla tasolla. Sisäpuolella on useampia nopeita starttareita, eikä johtoon pääseminen ole helppoa. Viimeksi voitto tuli selkäreissun perästä, joten keulapaikka ei ole menestyksen edellytys.

Yllättäjäehdokas. Mr Big S (6) ei ole kolmessa viimeisessä pysynyt ravilla. Janita Luttisen mielestä hevonen on elämänsä iskussa. Lähtönopeus hokit alla on pieni kysymysmerkki. Jos ruuna on tälläkin balanssilla yhtä terävä alussa, niin koko matkan johtoon on Oulun heinäkuun kisan tapaan mahdollista. Valmentajan mukaan Mr Big S ei ole juoksuriippuvainen, joten muistakin asemista pärjääminen on mahdollista.

Juoksunkulku arvaus M.T.Illustrious (1Benjamin Duo (3)¸Pedro Bi (4) (ehkä nopein ensimetreillä), Mr Big S (6) ja Remote Control (7) seuraavat kaikki tiivisti siivekettä. Aiemman perusteella Mr Big S saattaisi olla kiinnostunein vetotöistä. Myös muutamalle muulle edellä mainituista keulajuoksu kelpaisi. Se ei saisi kuitenkaan maksaa liikaa, joten selkäreissuun saatetaan tyytyä. Hyvänä päivänään jokin takarivin kolmesta seniorista saattaa pystyä tekemään selässä pitemmänkin kirin.

A: 7,6 B: 2,1,11,10,3 C: 8,4 D: 4

T4-2 / LÄHTÖ 5

Varmaehdokas Useampi kisan ennalta lahjakkaimmalta vaikuttava palaa/palailee tauolta, mikä tekee porukasta ennalta voiton suhteen tosi tasaisen. Hyvässä kunnossa pitempään olleen, varmasti suorittavan Päällykäisen (6) jääminen mitalisijojen ulkopuolelle tuntuisi aika epätodennäköiseltä. Voittaminen ei ole ollut ruunalle aina ihan yksinkertaista, mutta näillä peliprosenteilla hevonen tuntuu ihan hyväksyttävältä kupongin ankkurilta.

Yllättäjäehdokas Koskelan Helemi (8) saa tänään taakseen Santtu Raitalan. Edelliskerralla parivaljakon yhteistyö tuotti kakkossijan. Nousuvireinen tamma tuntuisi olevan nyt paremmassa iskussa kuin tuossa vaiheessa. Jos juoksu ikävältä lähtöpaikalta sujuu suotuisasti, ei voitonkaan mahdollisuutta voi sulkea pois.

Juoksunkulku arvaus Eturivissäei ole havaittavissa yhtään erityisen räväkkää starttaria. Hyvin autoa seuraava Hullupoika (7) voisi olla alussa nopein, ja keulastakin saatetaan ajaa. Ravilla matkaan pääseminen ei ole aiemman perusteella täysin varmaa. Parhaimmillaan asiallisesti avaava Ekon Kava (5) on pitkältä tauolta monella tapaa arvoituksellinen, myös lähtötilanteen suhteen. Olegilla (4) on ollut monesti auton takaa lähdettäessä vaikeuksia, mutta oikean päivänään ruuna ei ole jäänyt startissa muiden jalkoihin. Kohtuullisesti lähtevä Heikkalan Pehtoor (2) voi saada aika mukavatkin asemat läheltä kärkeä. On tosi vaikea arvata, minne parijonoon vain tavallisesti avaavat Aavan Sisu (3) ja Päällykäinen (6) onnistuvat pääsemään. Nousukuntoinen Koskelan Helemi (8) on käynnistyt aika verkkaisesti, joten kasilta tamma voi jäädä alkuun aika tavalla taustalle.Positiivisin ottein tauolta aloittaneelle Valtroksille (1) sisäradan lähtöpaikka saattaa olla ongelmallinen, kun ruuna on ollut Kati Pekkalan mielestä parhaimmillaan vapaalta radalta. Ensimmäisenä reissuun lähtevää en osaa tässä lähteä arvailemaan.

A: 6,2,1,8,7,3 B: 9,5,4,11

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Varmaehdokkaat: Mainiota yhdeksänvuotiskautta tekevä Hit That (6) voisi päästä keulaan, mistä ruuna on vastaillut sitkeästi ohitusta yrittäville. Maili olisi hieman sopivampi tehtävä, mutta myös täydellä matkalla voittoon on mahdollisuudet. Nousuvireinen Lago Negro (8) kohtaa illalla aika sopivan tuntuiset vastustajat, ja ykkösrahoihin on realistiset saumat.

Yllättäjäehdokas Hyvässä kunnossa pitkään ollut Bear A Title (11) hyötyisi kisan mahdollisesta ylivauhdista, eikä voitto tältäkään lähtöpaikalta ole mahdoton.

Juoksunkulku arvaus Terävästi avaavan Hit Thatin (6) sisäpuolella ei yhtään ensiaskelillaan erityisen nopeaa vastustajaa, ja kuutosradalta johtoon pääsemiseen pitäisi olla mahdollista. Jos sinne päästään, niin asemista pyrittäneen pitämään kiinni. Vaikka Lago Negron (8) lähtöpaikka on ulkona, niin Marko Hakkaraisen aikoi päästellä asiallisesti avaavalla ruunalla startista heti eteenpäin. Nousukuntoisella ajokilla hän lähtee kisaa positiivisella asenteella. Paikka johtavan rinnalla kelpaa, ja sinne päästessään hän pitää tempoa yllä. Keulasta Kuopiossa Willy Wingstonin ja Venicen takanaan pitänyt Minto's Starman (1) tuntuisi olevan tuolta paikalta selvästi paras. Auton takaa sisäradalta ruuna ei ole ollut niin liukas starttari, että johtoon pääseminen tuntuisi kovin todennäköiseltä. Mahdollinen kovavauhtinen kisa lisäisi Rocking Loven (2), Cousin Bowlin (4) ja Bear A Titlen (11) menestysmahdollisuuksia.

A: 6,8,1,11 B: 4,2 C: 5,9,10,12

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Varmaehdokas: Viimeksi ihan asiallisen esityksen tehnyt Smooth Criminal (2) pystynee kakkosradalta ottamaan keulapaikan haltuunsa. Jos hieman ailahtelevaisella ruunalla on se hyvä päivänsä, voivat lopun ohitusyritykset olla vaikeita.

Yllättäjäehdokkaat Joku nelikosta Bebina (4), Stardust Fibber (5), Johnny Dahlia (6) ja Zell Memento (9) voi saada oikein itselleen oikein sopivan reissun, jolloin kaikki sijat voi olla mahdollisuuksien rajoissa.

Juoksunkulku arvaus Smooth Criminal (2) tuntuisi ennakkoon todennäköisimmältä johtoon pääsijältä. Asemista pidettäneen aika tiukasti kiinni. Vaikka Last Finn (3) on parhaillaan avannut tosi kovaa, niin edellä mainitun ulkopuolelta lähtevänä sen voi olla vaikea voittaa kiihdytyskilpailua. Juoksupaikka toisella ilman vetoapua on uhkakuvana, josta tamman voi olla hieman hankala pystyä olemaan muita edellä maalissa. Myös Sort Of Sorrow (1) avaa ravilla hyvin, mutta sille asemat toisena sisällä kelvannevat mainiosti. Lyhyempi starttiväli sopi taas Crystal Eyelle (8) ja se suoritti viimeksi keulasta asiallisesti. Vaikka hevonen on kova starttari, niin täältä sillä tuskin uskalletaan täysillä alkuun satsata. Zell Memento (9) voi pystyä pitämään alussa Smooth Criminalin selän. Ensimmäisenä kiriin uskaltautuvaa on hieman vaikea lähteä arvailemaan. Se voisi olla päätöslenkillä joku kolmikosta Bebina (4), Stardust Fibber (5) ja Johnny Dahlia (6).

A: 2,3 B: 6,4,5,9 C: 8,1,10,11,12

T4-systeemit

Pieni: 6 (7,2) 6,2,1,8,7,3 (6,8) 6,8,1,11 (4,2) 2 (10,2) = 24 riviä

Suuri: 6 (7,2) 6,2,1,8,7,3,9,5,4,11 (6,2) 6,8,1,11,4,2 (5,9) 2,3,6,4,5,9 (8,1) = 360 riviä

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Tomerimmin tyrkyllä troikkasijalle Säännöllisesti kilpaillut Herrera Boko (10) saanee aika todennäköisesti kohtuullisen paikan parijonosta, josta hyvävireisen ruunan uskoisi riittävän ainakin jollekin troikkasijalle.

Yllättäjäehdokasta, jonka menestymismahdollisuudet tuntuisivat etukäteen olevan yleisesti arvioitua suuremmat enää osaa osoittaa.

Juoksunkulku arvaus. Vähän kilpailevat ohjastajat ovat vaikeita ennakoitavia taktiikkaratkaisuissaan. Ketään ei juuri pystytä kunnioittamaan, joten keulapaikan edullisuutta on hankala aavistella. Kun kyseessä on vielä mailin matka, niin parijonon ennalta hahmottaminen on aika turhauttavaa pohdinnan aihe, kun tässä kohtaa väärin veikkaamisen mahdollisuus on erittäin suuri. Stanley Good Speed (5) ottanee nopeana avaajana alussa hallintaansa johtopaikan, ja asemista kokeiltaneen pitää kiinni. Spirit Of Butch (3) on yleensä seurannut autoa asiallisesti. Sunrise Sign (7) on ollut paras lyhyellä matkalla keulasta, mutta näin ulkoa kokemattoman ohjastajan voi olla sinne liian vaikea päästä. Rehdisti loppua tulevalle Herrera Bokolle (10) yrittäneen vain löytää kohtuulliset lähtökohdat loppuvetoa ajatellen. Alfas Finans (1) ei ole ollut aina ensimetreillä erityisen rivakka, mutta kohtuullisena avaajana se saanee paikan kolmantena neljäntenä sisäradalla, joten viimekertaisen kaltaiseen reissuun on taas mahdollisuuksia.

A: 5,10,1 B: 6,9 C: 4,7,3,11

Muut lähdöt

  1. 2. Hide Snow White – 15. Holy Victory Koks – 9. Can Conor – 3. Babaraz – 11. Sjöhultets Lilo – 16. Rover Broline – 12. Shaking Dude – 10. Gusten Gold ( 4. Mucho Macho Man – 6. Nemea Efodi – 5. Funny Foe)

  2. 4. Snowline Ace – 3. The One And Only – 8. Dreaming Artist – 12. Hell Raiser – 6. Bwt Admiral – 5. Jolly Jane – 10. Caraway Express – 9. Mary's Lily (2. Boulder Rocket – 1. Vic Afeidas)

  3. 6. Tutun Impi – 5. Alman Into – 11. Valentiini – 9. Metsärinteen Sisu – 15. Salaman Paroni – 16. Mimmin Kurko (12. Don Merlin – 3.Virkutar)

  1. 7. Listas Hector – 12. Senator Case – 2. Salama Star –9. Mr Pirate –4. Amaze Me Peak – 10. Lilla Longleg – 5. Cool On Photos (3. Vanilla Price)

  1. 1. Make No Mistake – 4. Express Junior – 7. Starling Chick – 2. Amigo Brodde – 8. Spartan Fury - 11. Patricia Hilton – 5. Cubana (10. Amazing Flight – 6. Bongo – 12. Giant Leap – 9. Mandy Laday)

(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)

Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen