Vihjeet 20.9.2016

19.09.2016

Valmentaja-/ohjastajakommentteja:

LÄHTÖ 1

Mauri Jaara, Virkkutar (3) teki viimeksi positiivisen esityksen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin lähtevällä Virkuttarella voi ajaa keulasta, jos sinne pääsee.

Jukka-Pekka Kauhanen, Tasaisesti ja varmasti suorittava Turbo-Tyyne (5) ei vielä oikein ymmärrä kilpailemisen päälle. Uskon, että tamma jatkaa ok suorituksiaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Asiallisesti lähtevä Turbo-Tyyne vapaalta on ehkä hieman yrittävämpi.

Varustemuutokset: Takakengät pysyy tällä kertaa jalassa.

LÄHTÖ 2

Ossi Nurmonen, 20-vauhtia kokeessa mennyt The Last Vici (2) on varmaan tuosta mennyt tuosta vielä hieman eteenpäin. Tamma on vielä hieman arka, ja tuon takia epävarma. Ravilla The Last Vici pystyy tässä pärjäämään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: The Last Vici lähtee reippaasti, ja keulastakin voi ajaa.

Varustemuutokset: Normivarusteilla aloitetaan.

Mauri Jaara, Arctic Euphoria (10) oli viimeksi liian kevyessä kengässä. Tamma meni kolme kertaa peitsille ja rulli yli laukalle. Arctic Euphoria pystyn 19-20 tulokseen. Laukkaa en osaa pelätä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Juoksupaikalla ei ole merkitystä hyvin avaavalle tammalle.

Varustemuutokset: Balanssiin lisätään painoa.

LÄHTÖ 3

Janne Lukkari, Kaikissa ajamissani starteissa pikku nätit juoksut tehnyt Afrodite Lloyd (1) on oikein miellyttävä ohjastettava. Sopivan reissun saadessaan se voi pystyä nytkin yllättämään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Suhteellisen rivakasti avaava Afrodite Lloyd voi saa tästä tarvitsemansa nätin selkäreissun.

Martti Pellikka, Victor Facen (2) pärjäämistä jouduttiin odottelemaan, kun lapsellinen hevonen laukkaili starteissaan. Ruuna on mennyt vahvasti viime starteissaan ja tullut hyvin loppuun asti. Aikuistuneen oloisen Victor Facen kanssa lähdetään tähän kisaan luottavaisin mielin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on käy mainiosti. Victor Facellakin oli helpointa ajaa keulapäästä, mutta ruuna pystyy pärjäämään myös parijonosta.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Mauri Jaara, Ennen paussia mainiota esityksiä tehnyt Sound Of Music (4) oli Torniossa hyvä tauolta. Hevonen ei ole mikään raketti alussa, mutta jaksaa siitä edestä mennä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Sound Of Music pystyy tekemään omaa, eikä paikka johtavan rinnallakaan ole pärjäämisen este.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Mauri Jaara, Hamis Heartbreaker (1) kompuroi viimeksi alussa laukalle. Raville selvittyään hevonen teki hyvän esityksen. Pitempi matka suosinee vahvanoloista menijää, kun taas sisärata ei ole sille paras mahdollinen lähtöpaikka.

Martti Pellikka, Vaivat ovat varjostaneet Little Criminalin (2) uraa. Nyt ruuna on saanut taas juonen päästä kiinni, ja viime esitykset ovat olleet hyviä. Uskoisin tämänkin matkan sopivan vahvasti maaliin asti tulevalle Victor Facelle.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Terävästi avaava Victor Face on saanut sopivan lähtöradan. Kaksi viimeistä ykköstä on tullut keulasta. Ruuna on voittanut myös takaa, joten juoksupaikalla ei ole isoa merkitystä.

Varustemuutokset: Victor Facella etupään liikkeet ovat ahtaat, ja edestä kenkien poissaaminen on osoittautunut kriittiseksi. Kaviot ovat pysyneet sellaisessa kunnossa, ja tuon perusteella optimibalanssin käyttäminen on mahdollista. Jos olosuhteet sallivat, niin kengät otetaan pois. Kärryt vaihtuvat hieman erilaisiin, mutta tuolla ei pitäisi olla vaikutusta suuntaan eikä toiseen.

Jouko Kangas, Hermes Håleryd (7) sairasti talvella neljä virusta, joista viimeiseen se sai lääkekuurin ennen vappua. Kuntouttamiseen on mennyt aikaa. Viime esityksen perusteella hevonen on mennyt eteenpäin, ja toivotaan että sama linja jatkuu edelleen. Kaiken ollessa kohdillaan Hermes Håleryd on pärjännyt tälläkin matkalla. Lähtöpaikka on ikävä, mutta onnistuneella juoksulla voisi olla ainakin korotuille rahoille mahdollisuuksia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: En oikein vielä tiedä, minkälainen juoksu sopii tälle parhaiten.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan, eli olosuhteiden salliessa ajetaan ilman kenkiä.

Jukka-Pekka Kauhanen, Pitkin kautta mainioita startteja tehnyt Johnny Dahlia (10) teki Oulun kovassa finaalilähdössä sen mitä se pystyi. Sitkeästi maalin asti tullut ruuna suoritti tuossakin kisassa hyvin. Tämä on pärjännyt parhaiten, kun alkuun ei ole satsattu, joten takarivin paikka ei ole välttämättä miinus. Vaikka voitot puuttuvat taulusta, niin mikään "icke vinnare" hevonen ei mielestäni kuitenkaan ole.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tasaunen vauhdinjako ja selkäjuoksu olisi Johnny Dahlialle sopivin. Kovissa porukoissa tälle on annettu tarkoituksella suojareissuja, mutta tarvittaessa tämä pystyy tekemään omaakin juoksua.

Varustemuutokset: Muuten samoilla, mutta takakengät jää nyt jalkaan. Tuolla ei ollut nykyään isoa vaikutusta suoritukseen.

Petri Klemola, Quiet Leaderillä (11) oli kurkunpäätulehdus. Se sai vielä jälkitaudin, jonka hoitamiseen tarvittiin lääkekuuri. Pari viikkoa on päästy treenaamaan normaalisti, ja vire on harjoitusten perusteella hyvällä mallilla. 2600 m ei pitäisi olla mikään ongelma. Ruuna on oppinut lähtemään paremmin, joten takarivi on pieni miinus. Vahva Quiet Leader on rehti suorittaja, joka tekee aina sen mihin se pystyy.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kiriin lähtötilanteessa Quiet Leader on hieman turhan totinen. Tuon takia ilman selkää kiriin ei kannata lähteä kovin aikaisin. Toivotaan, että ruuna saa aloittaa loppuvetonsa viimeisellä takasuoralla suhteellisen läheltä kärkeä.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T4-2 / LÄHTÖ 5

Tuomas Pakkanen, Vieremän paikallisraveissa lauantaina Hissun Aarteen (4) ottelu voitosta kovavauhtisella päätöspuolikkaalla Vektorin Maineen kanssa päättyi kengän irtoamisesta aiheutuneeseen laukkaan. Turun hyvien esitysten jälkeen ruuna sai vähemmän liikettä, mikä näkyi suorituksissa. Nyt startteja on taas alle, joten yllätysmahdollisuudet ovat olemassa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tämä lähtö paikka käy Hissun Aarteelle paremmin kun 20 m takamatka. Ihan asiallisesti matkaan pääsevällä ruunalla voi tarvittaessa ajaa myös keulasta.

Varustemuutokset: Ei tule.

Panu Ahonen, Jamas Victor (5) voitti Seinäjoella helposti ja varaakin vielä jäi. Minut yllätti, että se meni noin vaivatta tuollaisia vauhteja ja on näin hyvässä mallissa. Aiemmin ailahdellut hevonen on ollut nyt suorituksissaan tasaisempi. Vastus on viime kerta kovempi, mutta toiveikkaina kisaan lähdetään

Ajotaktiikka / juoksutoive: Keulajuoksu kävisi mainiosti. Sisäpuolelta lähtee hyvin avaava kova vastustaja, joten johtoon pääseminen ei ole ihan helppoa. Paikka johtavan rinnalle ei oikein sovi Jamas Victorille. Ruunalle käy kaikki matkavauhdit.

Varustemuutokset: Jamas Victorin vähiä varusteita ei muuteta.

Jukka-Pekka Kauhanen, Julianne Dahlia (8) laukkasi Kajaanissa tyhjänpäiväisesti, kun menin häiritsemään sitä loppusuoralla. Voittoon ei olisi ollut ravillakaan asiaa, mutta varma kakkonen siinä kuitenkin paloi. Takaisin otetussa lähtöyrityksessä hevonen painoi tosi kovaa ohjille. Se ei palautunut starttiin, ja oli tuon takia voipuneen oloinen koko kisan ajan. Kuopiossa Julianne Dahlia oli oikein mainio ja tuli kovaa maaliin. Aiemmin tällä on ollut alkuun aika iso laukan vaara, mutta viimeisissään tamma ollut varmemman oloinen. Julianne Dahlian kuntopohja pitää edelleen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tasaisen vauhdikas reissu olisi paras. Julianne Dahlia on ot-tanut nykyään paremmin vauhtia, joten enää ei tarvitse lähteä yhtä varhain reissuun kuin aiemmin.

Varustemuutokset: Kuolaimia muutetaan pikkuisen.

Mauri Jaara, Vilma Lyydian (9) kunnossa ei ole vikaa. Pärjääminen on mahdollista, jos se pääsee ravilla matkaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tämän kanssa on vaikea ennalta mitään taktiikka suunnitella. Alussa olisi hyvä, jos selkiä olisi edessä.

Martti Ratinen, Vilma Lyydialla (9) oli yhtenä päivänä hieman lämpöä, ja se jäi tuon takia pois Rovaniemellä. Harjoitusten perusteella tamma on edelleen hyvällä mallilla. Nelosrata ei auta. On kuitenkin pieni helpotus, kun starttitilanteessa edessä on hevonen. 25-vauhtia voltissa mennyt Vilma Lyydia on nyt omassa seurassaan. Tällä homma on aina paljon päivästä kiinni. Oikeana hetkenään, ja askelten osuessa kohdalleen Vilma Lyydia voi pystyä tässä pärjäämään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Omaan juoksuun kykenevä Vilma Lyydia ei ole juoksupaikasta riippuvainen.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Ahti Antti-Roiko, I.P. Sankarin (11) alkukauden vaisuuden syyksi paljastui sydänlihastulehdus. Tuosta vakavasta sairaudesta palautuminen ei ollut ihan helppoa. Tehdyn tutkimuksen mukaan arvot ovat palanneet normaaleiksi, ja tuon perusteella taudista ei jäänyt sydämeen vaurioita. Vaikka ruuna meni kotona samat treenit Siirin Ällin kanssa, niin kisatilanteessa esitykset olivat alkuun vaisuja. Virkeänä kotona olleen I.P. Sankarin suoritukset kahteen viimeiseen ovat olleet jo parempia. Jossain vaiheessa se voisi pystyä tällaisessa tehtävässä yllätykseen, mutta ei varmaan vielä tällä kertaa. Onnistuneella juoksulla 4-5 sakkiin voisi olla mahdollisuuksia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Sopivalta lähtöpaikalta sisärataa pitkin ajellaan mahdollisimman pitkään. Aika lyhyellä kirillä sitten lopussa kokeillaan.

Varustemuutokset: Samoilla kuin viimeksi.

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Janne Lukkari, Isonkokoisella Twist Shadowilla (2) on pitkät askeleet. Se ei pysty oikein teräviin rytminvaihdoksiin, joten viimeksi vauhdinjako maililla oli sitä vastaan. Kuski mukaan ruuna tuli vahvasti maaliin asti. Mielestäni se oli Oulussa jo ainakin kymmenen metriä parempi kuin Kajaanin taukokisassa. Lähtöpaikka on sopiva hyvät viimeistelyt lauantaina tehneelle Twist Shadowille. Ihan kärkisijat tulisivat vielä yllätyksenä, mutta jos hevonen on sellainen kuin odotetaan, niin sopivasti menneellä juoksulla neljän sakkiin voisi olla mahdollisuuksia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ihan nopeimpiin matkaan tämä ei alussa ehdi. Selkäjuoksun perästä viimeisen kierroksen alkupuolella tasaiseen pitkään kiriin koetetaan lähteä. Ylivauhti suosisi.

Varustemuutokset: Kevyillä kengillä ja normaalikärryillä jatketaan.

Ossi Nurmonen, Debra Boko (8) teki viimeksi hyvän esityksen. Matka käy, mutta lähtöpaikka on huono. Katsotaan, mihin täältä päästään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tämä on ollut tullut takaakin, joten vaikea sanoa minkälainen reissu olisi paras. Tamma avaa kovaa, eikä sitä voi ottaa täysin kiinni startissa.

Varustemuutokset: Kengät alla jatketaan.

Ari Heikkinen, Oulussa Berto Vaikolla (11) oli nestevajeen takia lihaksisto jäykkänä, eikä se ei saanut itsestään kaikkea irti. Kajaanissa Berto Vaikko oli jo selvästi parempi, ja tree-neissä se on ollut nyt hyvänoloinen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Selkäjuoksu tältä paikalta tulee. Sopivasti menneen reissun perästä Berto Vaikko kestää sellaisen 500-600 m kirin.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Janne Lukkari, Briso Herman (12) teki Oulun kovassa seurassa hyväksyttävän juoksun, ja tuli päätöslenkin 13,5-vauhtia. Olemus on nyt hyvä, ja tuon perusteella myös terveydentila on mainiolla mallilla. Hyvin viimeistelyissä esiintynyt Briso Herman voi sopivalla reissulla pystyä jossain yllättämään. Totosija ei ole tässäkään onnistuneella juoksulla mahdottomuus.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Minun kokemuksen mukaan Briso Herman kykenee kaiken ollessa kohdillaan tekemään tarvittaessa 800-900 m kirin ilman selkää. Ylivauhti ei haittasi.

Varustemuutokset: Kevyellä balanssilla ja jenkeillä jatketaan.

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Panu Ahonen, Parissa edellisessä mukavat esitykset tehnyt Hit That (1) ei ollut viimeksi parhaimmillaan. Vastus vaikuttaa tällä kertaa melkoisen kovalta.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Paikka sopii, ja asiallinen avaaja saanee tästä nätin sisäratareissun.

Jouko Kangas, Hyvä lähtöpaikaltaan Dresscode (2) voi pystyä oikeana päivänään pystyä roikkumaan tässä johonkin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Selkäjuoksua haetaan.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Kirsi Nikka, Bory (4) oli vielä Oulun loppusuoralla vasemmalla ohjalla. Tuo haitta oli saatu hoidettua pois Seinäjoen starttiin. Ruuna oli siellä jo tallialueella tosi energisenä. Kotona Bory on ollut pirteä ja iloinen. Tämä kisa on hevoselle valmistelua Tampereen 76-lähtö ajatellen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Boryä ei voi ottaa tarpeettomasti kiinni. Eteenpäin taas ajetaan.

Varustemuutokset: Samat hiilikuidun kavioihin on taas rakennettu

Mauri Jaara, Rovaniemen kovassa porukassa Orlando Croft (5) tuli hyvin perille asti. Tässä ruuna voisi olla vaikka totohevosia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Viimeksi Orlando Croft lähti ykköseltä kovaa matkaan. Nyt mennään varmaan koko matka reipasta. Toivotaan, että saamme sopivat asemat parijonosta.

Varustemuutokset: Orlando Croftilla oli viime vetolaput, nyt ne vaihdetaan kokolappuihin. Ruuna juossut noilla molemmilla varusteilla.

Tuomas Pakkanen, Luotin Oulussa liikaa edessä juoksevaan hevoseen enkä kääntänyt Dixie Exclusivea (6) takasuoralla kiriin. Lopussa ei tullut sitten tilaa, ja voimat jäivät käyttämättä. Sopivasti menneellä reissulla Dixie Exclusive pystyy ottelemaan tässä voitosta.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ravilla matkaan koetetaan päästä. Selkäjuoksua pyritään hevoselle antamaan. Jos Dixie Exclusive saa liftata selässä takasuoralle asti, niin kaikki on mahdollista.

LÄHTÖ 8

Harry Halonen, Heikkalan Pehtoor (7) teki Ylivieskassa ihan mukavan esityksen, vaikka meno oli tauolta vielä hieman tukkoista. Ori tuntunut tuon jälkeen treeneissä hieman jämäkämmältä. Tällä ei ajetaan kotona vähän porukassa, joten startti saattoi viedä hevosta eteenpäin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Vaikka Heikkalan Pehtoorilla ei vieläkään välttämättä satsata lähtöön, niin ihan kivat juoksuasemat se voi kuitenkin saada. Tälle käy myös paikka johtavan rinnalla. Kuski saa ajaa kisassa tuntemustensa mukaan.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Jouko Kangas, Nousukuntoinen Jepulis (8) on kahdessa viimeisessä parantanut ennätyksiään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Selkäjuoksu olisi toiveissa. Jepuliksella tulee painetta vähän liikaa, jos sen joutuu kääntämään oikein ahtaassa paikassa reissuun. Tuolloin se voi viime kerran tapaan laukata. Toivotaan tasaisen reipasta matkavauhtia, jotta porukka hieman repeäisi.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Mauri Jaara, Jepulis (8) on noussut hyvään kuntoon. Tein viimeksi ajovirheen, kun lähdin sillä pois Upea Ursulan selästä. Paineissaan ollut ruuna laukkasi loppusuoralla tultaessa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Jepulis lähtee hyvin auton perään. Selkäjuoksua haetaan.

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Ahti Antti-Roiko, Spicy Daylla (1) oli viimeksi jostain syystä normaalia enemmän virtaa. Yksi osanottaja jouduttiin kengittämään esittelyn jälkeen. Tuo tiesi 10 minuutin odottelun, minkä aikana tamman paineet purkaantuivat, eikä se päässyt normaalin terävästi matkaan. Treenien perusteella kunto on säilynyt ennallaan. Keulasta Spicy Day voisi otella tässä voitosta.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Spicy Day on paras keulasta, jolta paikalta se kasvaa pykälän verran. Sinne pääseminen ei ole varmaa, mutta on kuitenkin mahdollista. Joka tapauksessa se saa tästä sisäratareissun.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Jukka-Pekka Kauhanen, Hieman erikoisen psyykkeen omaava Leon Dahlia (5) on ollut kesän hyvässä kunnossa, mutta menestystä ei tullut. Viimeksi ruuna onnistui pitkästä aikaan. Hyvillä mielin tähän starttiin tullaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Reippaasti lähtevällä Leon Dahlialla sopii reissu vapaalla radalla selkeästi paremmin. Toisten takana se seurailee tapahtumia liikaa.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Panu Ahonen, Schakalen (7) jäi kuukausi sitten ajamassani kisassa lopussa ilman kiritilaa, ja paremmilla tuureilla hyvässä kunnossa olevalla ruunalla voisi olla nyt kolme peräkkäistä kakkosta taulussa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Schakalen vaatii juoksua, joten lähtöpaikka on sille hieman ulkona. Tässä voimme joutua kokeilemaan pitempääkin kiriä.

Mauri Jaara, Bodenin kisaan tauolta tulleen Chicotte Chicin (8) ravi sujui. Pitkä paussi näkyi vielä otteissa, ja hevonen kangistui lopussa. Jos startti vei odotetusti eteenpäin, ei pärjääminen ihan mahdotonta ole.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka ei ole vain tasaisesti matkaan pääsevälle Chicotte Chickille paras mahdollinen. Katsellaan sitten, mihin asemiin päästään.

T4-vihje

T4:n tarjoaa taas kerran mielenkiintoista psyykattavaa. Näiden vihjeiden ankkuria käytetty hevonen ei ole rivin varmin voittaja, mutta Debra Bokon matala peliosuus tekee ahneeksi.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Varmaehdokas

Little Criminal (4) ottanee hyvältä lähtöpaikalta heti keulat haltuunsa. Ruuna voi saa viedä porukkaa melkoisen pitkään mieleistään vauhtia. Juostava 2600 m matka sopinee Little Criminalille.

Yllättäjäehdokkaat

Asialliset esitykset viimeisissään tehnyt Johnny Dahlia (10) oli Oulussa maksimireissulla reissulla kolmas. Sen edellä maalissa oli kuitenkin näihin sarjoihin vain kaksi todella huippumenijää. Tällaisessa normaaliseurassa vastaava suoritus voi riittää vaikka voittoon asti.

Juoksunkulku arvaus

Terävästi lähtevä Little Criminal (4) on saanut sopivan lähtöradan, ja voi päästä tässä keulan. Ruuna voitti viimeksi noista asemista, joten sieltä todennäköisesti pyritään ajamaan. Hyvin avaava Prince Dean (6) tarvitsee selkäreissun kärjen tuntumassa. Sellaiseen viime kerran tapaan on taas mahdollisuuksia, jolleivät terävästi käynnistyvät Finn Joska (3) tai Bebina (5) valtaa parhaita paikkoja takaa. Kirikykyiset takarivin hevoset Johnny Dahlia (10) ja Quiet Leader (11) lähtenevät hyökkäykseensä jossain kohtaa loppulenkillä.

A: 4,11,10 B: 6,9,7,5,8,1,2 C: 3,12

T4-2 / LÄHTÖ 5

Varmaehdokas

Turun kuninkuusraviviikonloppuna kaksi kertaa voittanut Hissun Aarre (4) oli välillä helpommalla, ja tuo näkyi heti otteissa. Nyt ruunalla on startteja alla. Viimeisin lauantaina Vieremän paikallisraveissa, missä kamppailu voitosta kovan Vektorin Maineen kanssa päättyi loppusuoralla tulleeseen laukkaan. Tuomas Pakkasen tietojen mukaan hyppy johtui kengän irtoamisesta. Kisan hevosista vain Vilma Lyydia tuntuisi sellaiselta, jolla pystyy antamaan kovaa prässiä keulassa juoksevalla. Tamma on saanut nelosradan, jolta ravilla matkaan pääseminen ei ole ollenkaan varmaa.

Yllättäjäehdokkaat

Hyvässä kunnossa olevan Julianne Dahlian (8) viime kisa pilaantui lähdön uusintaan. Kuopiossa loppua hurjasti tullut tamma on jäänyt ainakin näin aamupäivän prosenttien valossa aivan liian pienelle huomiolle.

Juoksunkulku arvaus

Jamas Victor (5) ja Hissun Aarre (4) ovat molemmat hyviä lähtijöitä, ja molemmilla voi ajaa keulasta. Panu Ahonen hieman aavisteli, ettei hän pääse alussa ohi sisäpuolelta lähtevästä vastustajasta. Poika Vauraus (2) pääsee myös asiallisesti matkaan, mutta kun viime starttien otteet eivät ole olleet ihan kaikista terävimpiä, niin selkäreissuun kärjen takana tyydyttäneen. Liukkaasti käynnistyvä R.R. Samu (10) saanee pienessä lähdössä takamatkasta huolimatta kivat juoksuasemat läheltä kärkeä. Ensimetrit ovat liiallisen innokkuuden takia vaikeita Vilma Lyydialle (9). Jos riski tamma selviää kunnialla matkaan, niin kuskin ei tarvitse suuremmin miettiä kiriin lähtökohtaa eikä odotella selkiä eteen. Vauhtiin päästessään vahva jyrä voi keulassa juoksevalle melkoinen rasite. Jukka-Pekka Kauhasen mukaan Julianne Dahlia (8) on saanut sen vauhtia lisää, että hyökkäyksen voi aloittaa hieman myöhemmässäkin vaiheessa kisaa.

A: 4,5,9,10 B: 1,8 C: 11,3,4,7,6

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Varmaehdokkaat

Nousukuntoinen Debra Boko (8) piti viimeksi maililla varmaan voittoon. Nopea lähtijä on varmaan parhaimmillaan keulajuoksulla, jonne mieluusti eteenpäin ajava kuski saattaa ajokkinsa heti miten ohjailla. Ruotsin starttien perusteella täysimatka ei ole tammalle sen huonompi kuin lyhyt.

Yllättäjäehdokas

Global Perfection (3) tuli viimeksi selkäjuoksulla asiallisesti maaliin asti. Rakettiavaaja ottanee helposti keulat. Kuski päästänee eteensä sopivan valjakon. Jos johtavan takaa löytyy lopussa kiritilaa, ei voittokaan mahdottomuus ole.

Juoksunkulku arvaus

Global Perfection (3) on normaalina ollessaan tässä alussa nopein. Edellisissä starteissa huumori ei riittänyt mailillakaan. Viimeksi ajettiin selästä, ja ruuna tuli hyvin perille asti. Näin täydellä matkalla hyvä vetojuhta kelvannee eteen. Eturivin ainoa varteenotettava ehdokas tuohon roolin lähtöpaikastaan huolimatta on Debra Boko (8), joka nopeana avaajana saattaa keikkua keulassa jo ekakaarteessa. Viimeistään jollain vaiheessa toisella tuhannella takarivin omaan juoksuun pystyvät vahvan loppuvedon osaavat Strait Iron (9), Berto Vaikko (11) ja Briso Herman (12) lähtevät jossain järjestyksessä kireihinsä. Viimeksi hienosti kakkoseksi kirinyt Texas Gel (5) ei ole erityisen liukas ensimetreillä, joten se voi joutua aloittamaan loppuvetonsa aika kaukaakin.

A: 8 B: 9,3,5,1,11,12 C: 2,4,6,7,10

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Varmaehdokas

Hoitojen ansiosta Bory (4) ei nojannut Seinäjoella vasemmalle ohjalle. Olo oli kuin nuorella hevosella, mikä näkyi suorituksessa. Vastaavana kova avaaja on tässä vaikea voitettava. Kirsi Nikka ei kuitenkaan uskaltanut ennalta luvata mitään varmaa Boryn tilanteesta, ja peliprosentti tuntuu aika korkealta.

Yllättäjäehdokas

Konkareilla mielialat ja sen myötä suoritukset vaihtelevat päivän mukaan. Myös juoksuasemilla on näissä kekkereissä iso rooli. Suuren suosikin maistuvimmiksi vastustajiksi nousevat selkäjuoksulla vaarallinen Dixie Exclusive (6) ja kovissa porukoissa mallikkaasti suorittanut veteraani Carmel (10).

Arvoitus

Uudelta valmentajalta aloittavan tauolta palaavan Breedloven (9) iskukyky on ennalta iso kysymysmerkki.

Juoksunkulku arvaus

Eturivissä on useampi melkoinen starttiraketti. Ei ole ihan helppo arvata, kuka niistä on ensimetreillä liukkain. Jos Bory (4) on yhtä letkeänä kuin Seinäjoella, niin se voi ottaa tässä heti porukan komentoonsa. Maililla keulapaikasta ei hevin luovuta. Terävästi lähtevälle Dixie Exclusive (6) haetaan suurella todennäköisyydellä selkäreissua. Uransa selvästi kovimmat vastustajat melkoisessa ylisarjassa kohtaava Bone's Quick Girl (3) on sekin yksi mahdollinen johtopaikalle. Myös Bwt Hellionilla (7) voidaan ajaa alussa eteenpäin. Vaikka Dresscoden (2) otteet eivät ole olleet enää muuten entisellä tasolla, niin ahnaasti se autoa seuraa. Kakkoselta se voi olla kaikista vikkelin, ja kuski saa päättää kenet hän eteensä laskee.

A: 4,6 B: 10,5,7 C: 9,3,12,10,2,8,1

T4-systeemit

Pieni: 4,11,10 (6,9) 4,5,9,10,1,8 (11,3) 8 (9,3) 4,6 (10,5) = 30 riviä
Suuri: 4,11,10, 6,9,7,5,8,1,2 (3,12) 4,5,9,10,1,8 (11,3) 8 (9,3) 4,6,10,5,7 (9,3) = 360 riviä

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Varmin kolmen sakkiin

Koitos on ennalta todella tasainen. Kaikilla on periaatteessa mahdollisuus sijoittua kolmen sakkiin, mutta jokaisella on myös vaara jäädä pois mitaleilta.

Yllättäjäehdokas

Kenenkään pää ei nouse selkeästi muiden yläpuolelle, mutta ei myöskään jää merkittävästi alemmas, joten yksittäisten yllättäjäehdokkaiden esille tuonti on hankalaa.

Juoksunkulku arvaus

Goldshoe Flight (3) pystyy tarvittaessa avaamaan todella kovaa. Kemijärven 1000 m kisassa ruuna piti 0,7-avauksessa viereltään lähteneen Dresscoden alussa ulkopuolellaan. Keulasta ei välttämättä ajeta, mutta ruuna voi estää hyvin Oulun ykköseltäkin matkaan pääsevän Spicy Dayn (1) etenemisen mielipaikalleen keulaan. Toinen johtopaikkaa tavoitteleva Leon Dahlia (5) voisi näin ollen päästä vetotöihin. Myös Heart Star Boy (4) on nopea alussa. Hieman verkkaisesti käynnistyvälle Chicotte Chicille (8) kasi on ilkeä alkuasema. Takarivin osanottajat voivat joutua lähtemään ajoissa kiriin. Saattaa olla, ettei niistä yksikään kykene tekemään pitkää kiriä ilman selkää.

A: 1,5 B: 12,8,2,6,4,7,11,9,10,3

Muut lähdöt

1. 3. Virkkutar – 8. Herra Helminen – 10. Katajan Kunnari – 5. Turbo-Tyyne – 11. Tovin Lento (2. Tosi-Jytky)
2. 5. Rover Broline – 2. The Last Vici –10. Arctic Euphoria – 6. Bocelli Beyonce – 9. Cool Photos (4. Enjoy's Paycheck – 3. Donyone Gran)
3. 2. Victor Face– 3. Jaro's Domain– 1. Afrodite Lloyd – 6. Zefyr Six (11. Double Cross – 7. Forceberg – 12. Gary Ale)
8. 11. Vallun Ralli – 7. Heikkalan Pehtoor – 10. I.P. Soturi – 5. Vasker – 8.Jepulis
10. 4. Beaming Chic – 7. Wild Fourmotion – 2. Dolorian Web – 8. Capricorn Lindy– 9. Mum's Kassandra – 1. Quick Diesel –11. Alonzo – 12. Wasa Windy (10. Endless Zefyr)

(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)

Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen