Vihjeet 29.8.2016

29.08.2016

Valmentaja-/ohjastajakommentteja

LÄHTÖ 1

Veli-Erkki Paavola, Rapakeli taisi olla pahasti Siirin Hillaa (3) vastaan, joten Ylivieskan startin voi unohtaa. Oulussa esitys oli hyvä. Nyt on taas autolähtö, eikä Siirin Hillaa kannata peleistä täysin unohtaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Siirin Hilla lähti auton takaan kovaa. Jos keulaan päästään, niin sieltä koetetaan ajaa.

LÄHTÖ 2

Marko Hakkarainen, Hyvän esityksen Kuopiossa tehneen Faith In Life (2) ei pitäisi olla nyt ainakaan huonompi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Vieremällä Faith In Life auton avasi hyvin auton takaa, joten se hyötynee lähtöpaikastaan. Tämä ei ole tarkka reissusta, ja sillä voi ajaa ihan reilusti.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

LÄHTÖ 3

Pauli Raivio, Ellin Sisu (4) sairastui heti pari päivää Turun voiton jälkeen. Kuumeesta ja limasta päästiin jo ajat sitten eroon. Veriarvot eivät ole vielä nousseet ihan normaalille tasolle. Tuo ei ole näkynyt treeniotteissa, ja kunto on nousemaan päin

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kaustisella Ellin Sisu alkoi mutkitella, joten porukassa juoksemista sille tahtoisin vielä opettaa. Hyvältä lähtöpaikalta ori taitaa vaan taas viedä keulaan.

Varustemuutokset: Aiemmissa starteissa tällä on ollut korvat tukossa. Viimeksi vetopallot lisättiin varusteisiin, mutta ne jäivät käyttämättä. Samoilla varusteilla jatketaan.

Veli-Erkki Paavola, Ypäjän Jallu (6) on kehittyvän oloinen hevonen, joka on pärjännyt ikäluokkalähdöissä. Tässä kisassa on yksi ylitse muiden, mutta seuraavista sijoista Ypäjän Jallu pitäisi kyetä ottelemaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ypäjän Jallulle passaa vähän kaikenlaiset juoksut.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Janne Soronen, Modern Seadragon (1) oli hyvä kauden avauksessaan huhtikuussa Seinäjoella. Tuon jälkeen sille tuli ongelmia. Nyt tamma on ollut jo pitemmän aikaa mainio treeneissä. Tällä ajettiin pari kolme viikkoa sitten yksi ratahiitti. Hevonen oli siinä sen tuntuinen, että finaalipaikkaa päätettiin lähteä tavoittelemaan. Modern Seadragon meni kaksivuotiaana täyden matkan 17-vauhtia ja teki hyviä esityksiä. Pitkältä tauolta palaavaan varsaan ei voi tietenkään heti täysin luottaa, mutta pelilapuille terävä Modern Seadragon kannattaa mielestäni ottaa mukaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Modern Seadragon lähtee hyvin, joten ripeästi matkaan yrite-tään. Jos keulat saadaan, niin sieltä voidaan ajaa. Oikein sopivan vastustajan selkä voi näin paussilta kelvata eteen.

Varustemuutokset: Karsintavaiheessa mennään vielä ihan perusvarusteilla.

Markku Nieminen, Kovia rahalähtöjä juossut First Revenge (3) on tässä ensi kertaa ikäluokkakisassa mukana. Hevonen on kunnossa, ja finaalipaikkaan pitäisi olla mahdollisuudet.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Jos akselimerkit osuvat kohdalleen, niin First Revenge pystyy avaamaan terävästi. Hieman tasavauhtisena ruuna ei pysty matkalla nopeisiin rytmivaihdoksiin, joten keulasta olisi paras ajaa.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Heikki Korhonen, Batman Evolla (4) on vielä voiman puutetta, ja tuon takia takapään liikkeet eivät ole vielä täysin sujuvia. Vauhtia orilla on mukavasti, ja ravin sujuessa se voisi pystyä 15,5-tulokseen. Finaaliin Batman Evo voisi yltää, mutta kärkisijasta se ei pystyne ottelemaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Batman Evo menee vähän paikasta kuin paikasta.

Varustemuutokset: Batman Evo kopsii hieman takajalkoihinsa, joten taakse saattaa tulla putsit.

Heikki Korhonen, Hengitysongelmista kärsivä isoliikkeinen ja harppova Benjamin Evo (5) jaksaa tulla, jos ilma vain kulkee.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Benjamin Evolla ei voi oikein ajaa kuolemasta, ja sen pitäisi jossain vaiheessa kisaa päästä huokaisemaan selässä. Jos johtavan rinnalle kuitenkin päädytään, niin keulaan joudutaan pyrkimään.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Eero Lappeteläinen, Obrigadolla (6) pitäisi kaiken olla kunnossa. Välillä kotonakin terävämpänä ollut hevonen on ollut taas hieman laiskempana. Obrigadon vuoden päätähtäin on kriteriumissa, kun se ajetaan tälle vielä paremmin sopivalla 2600 m matkalla.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin lähtevä Obrigado on saanut mainion lähtöpaikan. Vahvalla hevosella voi tarvittaessa ajaa vaikka johtavan rinnalla.

Varustemuutokset: Obrigado on hörppinyt ilmaa sisäänsä, ja nyt sille laitetaan ilmavetosuoja.

Markku Nieminen, Empire Sharkille (7) on arvottu jatkuvasti huonoja lähtöpaikkoja ja reissuista on tullut tosi raskaita. Hyvät esityksiä se on kuitenkin tehnyt. Jos juoksu menisi tällä kertaa hieman helpomman kautta, niin pärjäämiseen pitäisi olla edellytykset.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Pienien kaarrevaikeuksien takia tällä olisi helpompi ajaa sisärataa.

Varustemuutokset: Samoilla mennään. Etukenkien poisottaminen on tälle tärkeää

Pekka Korpi, Hyviä esityksiä alkuvuodesta Ruotsissa tehnyt Arctic Lord (9) ei ollut huono E3-karsinnoissa, mutta ajoni tuossa kisassa ei täysin onnistunut. Mikkelissäkään juoksu ei mennyt putkeen. Eturivi olisi ollut asiallisesti avaavalle hieman erikoiselle hevoselle lähtijälle sopivampi. Toisten takaa Arctic Lord ei keskity kunnolla, vaan tyytyy seurailemaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Reipas matkavauhti olisi tälle paras.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T4-2 / LÄHTÖ 5

Mika Haapakangas, Kun hyvänoloisen Special Directorin (2) asiat saadaan kohdalleen, niin se voi pystyä aika paljoon. Hevonen on löytämässä itsensä. Viimeksi alkoi tuntua, että se on alkanut nyt ymmärtää, mistä tässä hommassa on kyse. Special Director voisi pystyä 15,5-tulokseen. Hyvillä mielin finaalipaikkaa lähdetään tavoittelemaan. Useampaan merkkiin orin voisi ottaa T4-lapulle mukaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Special Director lähti viimeksi aika kovaa, ja tuon perusteella se voisi vaikka päästä alussa keulaan. Ainakin hyvän reissun orin pitäisi kakkoselta saada.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Markku Nieminen, Koko ajan kehittynyt Golda Paris (4) on hyvä tamma. Tammakriteriumin jälkeen hieman taukoa pitänyt Golda Paris on varmasti suorittava all around -hevonen, jolle käy kaikki matkat ja juoksupaikat.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Golda Paris avaa hyvin, mutta mikään starttiraketti se ei ole.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan. Ilman etukenkiä juokseminen on se tämänkin juttu.

Heikki Korhonen, Jyväskylässä Easy Riden (5) olisi pitänyt tapella voitosta paremmin. Otteet perjantain ajetun hiitin alkuvaiheissa eivät tyydyttäneet minua. Loppua kohti ruuna paransi. Sopivalta lähtöpaikalta Easy Riden pitäisi olla kärkikamppailussa mukana.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Startissa tästä ei ole vielä kukaan päässyt ulkopuolelta ohi. Jos keulaan päästään, niin sieltä koetetaan ajaa.

Varustemuutokset: Viimeksi kavioita säästettiin, mutta nyt kengät otetaan pois. Varusteisiin lisätään puolilaput.

Pekka Korpi, Koko ajan hieman eteenpäin menneellä Ferris Webillä (6) pitäisi olla pienet sanssit päästä jatkoon.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin avaava Ferris Web on terävä heti ensi askelillaan, ja reippaasti yritetään lähteä. Jos keulaan päästään, niin sieltä kokeillaan ainakin jonkin matkaa ajaa, jollei vauhti mene ihan hullutteluksi.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Markku Nieminen, Stella Unica (9) on todella hyvä lähtijä, joten suljettu paikka on miinusta. Hyvässä kunnossa olevalla Stella Unicalla, kuten muillakin tallimme näihin karsintoihin osallistuvilla hevosilla pitäisi olla mahdollisuudet finaalipaikkaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Stella Unica ei ole kovin tarkka juoksun suhteen, ja se osaa tulla myös takaa.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Minna Piironen, Minto's Daisy Star (10) ei ollut Tampereen tammakriterium-karsinnassa ihan terve. Viime metrit olivat vaikeita, ja palautuminen kisasta oli huonoa. Kurkusta löytyi sanomista. Viime viikon veriarvoissa kaikki oli jo kohdillaan. Tätä kisaa ajatellen sairastauolta palaaja olisi tarvinnut yhden startin alle. Paussi näkynee vielä esityksessä, eikä hevonen voine olla heti ihan parhaimmillaan. Finaalipaikkaan saattaa olla mahdollisuudet, mutta tässä tilanteessa mitään varmaa ei voi luvata.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tasaisen reipas tempo olisi tälle sopivin. Jos Minto's Daisy Star jää ihan takapareihin, niin silloin oikein kova matkavauhti olisi edullinen.

Varustemuutokset: Entisillä jatketaan.

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Jani Hartikainen, Saladino (2) ei ollut jostain syystä kesällä ihan hyvä kuin keväällä. Koko ajan taas parantavalle ruunalle matkasta ei pitäisi olla haittaa. Näistä alkuasemista hevosemme ovat tässä kisassa aika tasavertaiset, vaikka What's Going On onkin paremmassa vireessä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kohtuullisesti avaava Saladino saanee kakkoselta mukavat asemat. Ruuna on ollut paras selkäjuoksulla.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Mika Haapakangas, Special Firebird (4) voitti viime vuonna neljä kertaa ja sai niistä paljon rahaa. Säästöreissun perästä hyvin loppua tuleva ori ei kovin nopea alussa. Special Firebird menee kaikki matkat.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Parijonosta ajetaan ja lopussa sitten kokeillaan.

Varustemuutokset: Etukengät otetaan pois.

Susanna Laulumaa, Captivaten (7) viime esitystä ei voi moittia. Kotona treeniotteet ovat säilyneet ennallaan. 2600 m pitäisi periaatteessa sopia ruunalle hyvin. Menetystä tällä matkalla ei ole kuitenkaan tullut, kun juoksut niillä kerroilla eivät ole onnistuneet.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Captivate meni viimeksi hyvin selkäjuoksulla, joten ikävältä lähtöpaikalta sellainen reissu olisi toiveissa.

Varustemuutokset: Viime kerran tapaan takakengät otettaneen taas pois. Tuolla seikalla on kuitenkin vain pieni positiivinen vaikutus suoritukseen.

Janne Lukkari, Vaikka Sivori Effen (9) taulu on risuaitaa, niin luottamus hevoseen ei ole kadonnut mihinkään. Torniossa juoksu meni pahasti pieleen, kun ajoissa etenemään lähtenyt ruuna jäi kolmannelle roikkumaan. Treenien perusteella kaikki pitäisi olla kohdillaan. Ravivarman menijän laukkaa en osaa pelätä. Sopivalta paikalta ja sopivalla matkalla kärkisijallekin pitäisi olla mahdollisuuksia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Sivori Effe saanee tästä kivan juoksun parijonossa, minkä perästä lähdetään päätöskierroksella kiriin.

Varustemuutokset: ei tule.

Jani Hartikainen, Asiallinen tuntuisessa kunnossa jatkava What's Going On (11) on hitaahko avaaja, eikä takarivi ole sille kovin iso miinus. Aikaisemmin tämä on mennyt paremmin pitkää matkaa, joten 2600 m ei pitäisi olla haittaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvänä ollessaan What's Going On pystyy tekemään juoksunsa, eikä se tarvitse kirissä välttämättä selkää eteensä.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Timo Salmela, All Laid Out (4) tuli talliin viime syksynä. Talven aikana sillä ajettiin parhaimmillaan parikin kertaa päivässä. Mainiosti harjoituksissa ja koelähdössä ravanneen oriin terveydentila on nyt hyvällä mallilla. Treeneissä on huomannut, että kyse on hieman paremmasta hevosesta. Edellisen valmentajan mukaan jaksava ori on parempi täydellä matkalla. Ekastartti on vielä hieman tunnustelua, mutta ihan ilman toiveita ei tähänkään kisaan lähdetä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: All Laid Out on pääsyt kovaakin matkaan.

Varustemuutokset: Takana on varmuuden vuoksi pikku hokki, jotta pitoa löytyisi tarpeeksi.

Ari Moilanen, Koelähdössä All Laid Outin (4) sai juosta haluamaansa vauhtia. Viimeisen kierroksen ori tuli 15-kyytiä. Ihan lopussa annoin sen mennä, ja pätkä tultiin varmaan kymppiä. Terveenoloinen ravasi hyvin. Näkemieni juoksujen perusteella All Laid Out ei ole välttämättä mikään starttiraketti, mutta hyviä kirejä tehnyt hevonen jaksaa tehdä töitä.

Lauri Evijoki, Vaikka Dixie Exclusive (5) jäi lauantaina Rovaniemellä viideksi, niin ihan tyytyväinen olin sen asemista huonoista esitykseen. Dixie Exclusive käy toisinaan turhan lämpimänä. Rauhallisena pysyessään ruuna voi pystyä ottelemaan tässä kärkisijoista.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Dixie Exclusive pystyy avaamaan kovaa, ja voi päästä johtoon. Tuollaista en kuitenkaan haluaisi, kun hevonen saattaa jäädä painamaan keulassa liikaa ohjille. Toivotaan, että Dixie Exclusive pääsisi ulkopareihin, millaisen reissun perästä se pystyy lopettamaan kovaa.

Varustemuutokset: Ei muutoksia.

Kirsi Nikka, Bory (6) oli Rovaniemellä alleajossa iloinen ja pirteä. Ravikin oli parempaa kuin Ylivieskassa. Juoksu ei mennyt ollenkaan hevosen mieleisellä tavalla, mikä vei yrityshalut. Yhtään se ei puhaltanut startin jälkeen. Lyhyellä starttivälillä Bory on ollut jopa hieman parempi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Alkuun satsataan, ja eteenpäin ajetaan. Jos johtoon päästään, niin katsotaan sitten miten ajetaan. Borylle käy sekä selkä- että keulajuoksu.

Varustemuutokset: Tässä päästäneen ajamaan ilman etukenkiä. Tuolla on tosin vaikutusta lähinnä hevosen mielialaan.

Kirsi Nikka, Kokkolassa Thula Sanan (10) juoksu ei mennyt ollenkaan toivotusti, kun se jäi johtavan rinnalle. Asiallisesti tamma tuli kuitenkin perille asti. Tässä välissä hevosta on hierottu ja sen annettu laittautua etelän kovien starttien jälkeen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Thula Sanalle tavoitellaan nätillä reissulla maksimitulosta, joten lähtöpaikka on mainio.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Minna Piironen, Minto's Romeo (11) on taas parannellut starttien myötä. Täydellä matkalla olisi ollut enemmän odotuksia. Maili ja takarivi ovat näihin sarjoihin vain rajalliset vauhdit omaavalle ruunalle isoja miinuksia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Toivotaan, että kärki vetää ylivauhtia kovaa, jolloin voisi olla pieniä mahdollisuuksia kärkisijojenkin suhteen.

Varustemuutokset: Kengittä ajo on ollut harkinnassa, mutta samoilla vielä jatkettaneen.

LÄHTÖ 8

Jani Hartikainen, Kun Dominicilla (7) on kaikki kunnossa, se on olemassa rehti menijä. Näin kesäaikaan orin henki ei kulje ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Sillä on kuitenkin pyritty starttailemaan säännöllisesti, jotta vire ei pääsisi laskemaan liikaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Palautuminen ei ole ollut vieläkään aivan normaalia, ja hyvälle lähtijälle tavoitellaan mahdollisimman nättiä reissua.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Antti Ala-Rantala, Helmen Vili (9) oli hyvä jo Ylivieskaan. Olosuhteet olivat kovasta kelistä pitävää hevosta vastaan. Ori protestoi myös hieman liian tiukalle tullutta sekkiä. Se ei ollut väsynyt kisassa, mutta juoksuhalut loppuivat. Kun Seinäjoella pääsimme kiihdytyksessä Siirin Ällin edelle, niin ajattelin, että aika paljon oli voitettu. Helmen Vili meni tuossa kisassa helposti keulassa. Tässäkin ensimmäiset pari sataa metriä ratkaisevat paljon. Jos pääsemme taas Siirin Ällin etupuolelle, niin mahdollisuudet voittoon ovat taas olemassa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kovaa yritettiin lähteä, jotta keulaan päästäisiin.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan. Helmen Vilillä on aiemmin ollut jonkin verran vino. Puolipäätangoilla se on ollut suorempi.

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Mika Haapakangas, Viime kauden huippuvirettä ole löydetty, ja Master Shark (2) on mennyt tänä vuonna jostain syystä hieman käsijarru päällä. Jos ruuna antaa parhaansa, niin kolmen sakkiin pitäisi olla saumat. Alleajo kannattaa katsoa. Jos Master Shark käy siinä kuumana, niin tuo on huono merkki kisaa ajatellen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kovaa avaava Master Shark on voittanut keulasta, joten sinne pyritään.

Varustemuutokset: Ainakin etukengät otetaan pois.

Miika Tenhunen, Kahdessa viimeisessään Bad Boy Press (3) kävi kuumana auton takana, mistä laukat johtuivat. Tallimme hevosten tapaan tämä oli kolme päivää kovassa kuumeessa. Nyt ruuna on taas terve. Kunto tuntuu treenien perusteella säilyneen ennallaan. Jos Bad Boy Press pääsee erheittä matkaan, niin kärkisijasta sen pitäisi pystyä tässä kamppailemaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ravilla hevonen koetetaan saada matkaan. Selkäreissua tavoitellaan. Omaa juoksuun kykenevällä Bad Boy Pressillä lähdetään hyvissä ajoin kiriin.

Varustemuutokset: Ravilla matkaan pääsemisen varmistamiseksi korviin lisätään tavaraa. Kengät jalassa tällä kertaa ajetaan. Se osaa juosta tälläkin balanssilla, eikä tuo seikka ole Bad Boy Pressille iso miinus.

Jani Hartikainen, Hamis Heartbreaker (6) oli viimeksi pitkällä matkalla kohtuullinen. Hevonen ei ole kauhean nopea, mutta vauhtinsa se pystyy pitämään hyvin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hamis Heartbreaker ei ole raketti lähtemään, ja se jäänee alussa. Ajoissa tämän kanssa pitää lähteä reissuun.

Marko Hakkarainen, Prince Dean (7) ei taistele nykyään enää keulasta. Viimeksi vähän jouduimme sinne. Kotona hevonen ollut hyvä ja ravikin on ollut parempaa. Tuo perusteella mitään ei voi kuitenkaan alkaa lupailemaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Alkuun ladataan, eteenpäin ajetaan. Selkäjuoksua tavoitellaan.

Varustemuutokset: Samoilla mennään.

Antti Ala-Rantala, Yrittävä Löten's Anselm (9) on puolisakea menijällä, jolla olisi viimeksi pitänyt ajaa eteenpäin. Yritin ottaa sitä kiinni, josta oli laukka seurauksena. Kellotukseni mukaan se kulki raville selvittyään viimeiset 1200 m 11,9-vauhtia. Takarivistä auton taakse tällä täytyy mennä aika tavalla oikeaan aikaan, muuten voi tulla hyppy. Jos starttihetki selvitetään, niin odotan Löten's Anselmilta tässä menestystä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Vauhdikkaalle hevoselle tarjoaisin mielellään selkäjuoksua. Myös keulasta voi ajaa, mutta paikka johtavan rinnalla on pyrkivälle menijälle hankala.

Varustemuutokset: Puolilaput saatetaan vaihtaa vetolappuihin.

LÄHTÖ 10

Miika Tenhunen, Grace Sundance (9) oli viime starttiin tosi räkäinen, ja tuon takia kaukana parhaastaan. Paljon liikettä saanut tamma on tuntunut treeneissä virkeältä. Hevonen on mennyt koko ajan starttien myötä eteenpäin, vaikka kokemattomuus on vielä näkynyt otteissa. Tämä kisa on pientä tutkailua Lappeenrannan Villimies- tammakisaa ajatellen, mutta ihan tosissaan nytkin lähdetään pärjäämään. Grace Sundance on saanut huippulähtöpaikan, kun se on valmiiksi toisella radalla. Luokaltaan hyvän hevosen kanssa lähdetään kisaan positiivisin mielin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Vahvalla hevosella ei tarvitse liian pitkään selkiä kyttäillä.

Varustemuutokset: Grace Sundance juoksee kengät alla, mutta tuolla seikalla ei ole mielestäni isoa vaikutusta esitykseen.

T4-vihje

Illan aika haasteellisen oloisen T4:een ei ole ennalta oikein edullisen oloista varmaa. Päätöskohteen All Laid Out on lähtöönsä luokaltaan hurja menijä. Tauko on pitkä tauko, eikä kisan voittaminen ole hevosen kannalta ihan huipputärkeää, joten mitenkään hirveän alipelattu vaihtoehto tämäkään ei varmaksi ole.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Varmaehdokas

Hyvin suorittava Obrigado (6) lienee tästä ensimmäisessä karsinnasta se todennäköisimmin jatkoon pääsijä. Asiallisesti avaava hyvin loppuun asti tuleva ruuna saanee kohtuullisen paikan parijonosta.

Yllättäjäehdokkaat

Modern Seadragon (1) on tehnyt ikäluokkalähdöissä mukavia esityksiä. Pari viikkoa sitten ajettu hiitti nosti Janne Sorosen menestystoiveita. Terävästi avaava tamma saattaa pystyä pitämään ykköseltä keulat. Pitkä kilpailutauko tietenkin hieman arveluttaa. Tulosriviään selvästi parempi Empire Shark (7) on taas saanut hieman ikävän lähtöpaikan. Aika liukkaasti lähtevän ruunan juoksun onnistumiseen saattaa olla kuitenkin mahdollisuudet (kts. Juoksunkulku arvaus).

Juoksunkulku arvaus

Modern Seadragon (1) ja First Revenge (3) kamppailevat alussa tiukasti johtopaikasta. Keulaan päästessään Janne Soronen saattaa hyvinkin pitää asemistaan kiinni. First Revenge sen sijaan voisi päästää tallikaverinsa Empire Sharkin (7) eteensä. Batman Evon (4) ja Benjamin Evon (5) lähtönopeudesta eturivistä auton takaa ei ole kenelläkään tietoa. Jälkimmäisellä ei voi Heikki Korhosen mukaan ajaa johtavan rinnalta. Jos sinne kuitenkin jostain syytä päädytään, niin keulapaikka mielessä eteenpäin ajetaan.

A: 6,7,10,1 B: 1,5,3,9 C:8,2

T4-2 / LÄHTÖ 5

Varmaehdokas

Easy Ridella (5) on tässä saumat päästä johtoon. Jos matkavauhti säilyy maltillisena, voi ruuna pystyä pitämään paikkansa jopa aika vaivatta maaliin asti.

Yllättäjäehdokkaat

Eturivin toinen liukas lähtijä Ferris Web (6) on Pekka Korven mukaan heti ensimetreillä nopea, eikä johtoon pääseminen ihan mahdottomuus ole.

Juoksunkulku arvaus

Kovaa avaava Easy Ride (5) on aika todennäköisesti johtopaikalla ensikaarteeseen mentäessä. Ihan ekaskelillaan ulkopuolelta lähtevä Ferris Web (6) saattaa olla hieman terävämpi, ja johtopaikasta saatetaan ajaa jonkin matkaa kilpaa. Todennäköisesti heti kärjen takana kivan reissun saava Golda Paris (4) noussee lopussa kamppailemaan voitosta.

A: 5,4 B: 10,6,9 C: 1,2,8,3,7

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Varmaehdokkaat

Hankalista asemista Captivaten (7) kiri onnistui viimeksi mainiosti. Lähtöpaikka takasuoralle on hieman ulkona, mutta juoksun onnistumiseen pitäisi olla saumat.

Yllättäjäehdokas

Jonkinlaisessa nousukunnossa oleva kivasti avaava Saladino (2) saanee kakkosradalta mukavat juoksuasemat, ja pienet voittosaumat ovat olemassa.

Juoksunkulku arvaus

Hit That (5) ottanee alussa keulat, mutta sillä tuskin halutaan asemia kovin tarmokkaasti puolustaa. Keulasta parhaiten menevä Todays Popular (6) on ollut ensimetreillä hieman epävarma. Johtopaikka mielessä ruunalla saatetaan heti miten eteenpäin ajaa. Tilaisuuden tullen Captivatellakaan (7) ei välttämättä jäädä parijonoon uneksimaan. Sivori Effen (9) kiri säästettäneen nyt viimeiselle tuhannelle.

A: 7 B: 9,6,11, 2 C: 12,10,1,5,4 C: 8

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Varmaehdokas/Arvoitus

Monessa suhteessa arvoituksellinen kaksi- ja kolmivuotiaana meritoitunut All Laid Out (4) palaa kisaan lähes kolmen vuoden kilpailutauolta. Ennätykseltään ja voittosummaltaan tähän porukkaan erisarjalainen ori ei voi olla heti ihan parhaimmillaan, mutta sitä voitto tässä tehtävässä ei edellytäkään. Ensimmäisenä maaliin tuleminen ei ole varmaan kisan tähän kohtaan äärimmäisen tärkeää, joten hampaat irvessä voitosta tuskin lähdetään ajamaan.

Yllättäjäehdokas

Tauluaan paremmassa kunnossa oleva Bory (6) saa nopeana avaajana hyvän reissun joko kärjessä tai heti sen takana. Kirsi Nikan mukaan lyhyt starttiväli suosii, joten kauden avausvoitto on mahdollinen.

Juoksunkulku arvaus

All In (3), Dixie Exclusive (5), Bory (6) ja Callela Lancelot (7) avaavat kaikki terävästi. Viimeksi mainittu on ollut hyvä keulasta, joten sillä saatetaan innokkaimmin tavoitella johtopaikkaa, vaikka seiskaradalta se voi tietää vaativaa reissua. All Laid Outin (4) lähtönopeudesta ei ole käsitystä, mutta sillä tuskin panostetaan alkuun. Nousukuntoisella Minto's Romeolla (11) lähdettäneen etenemään matkavauhdin ja tilanteen mukaan.

A: 4, B: 5,11,6,7,10 C: 3,9,1,2

T4-systeemit

Pieni: 6,7,10,1 (5,3) 5,4 (10,6) 7,9,6 (11,2) 4 (5,11) = 24 riviä
Suuri: 6,7,10,1,5,3,9 (8,2) 5,4,10,6,9 (1,2) 7,9,6,11,2 (12,10) 4 (5,11) = 175 riviä

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Varmin kolmen sakkiin

Sopivia vastustajia kohtaavalla Bad Boy Pressillä (3) on kivalta lähtöpaikaltaan pikku tauosta huolimatta mainiot saumat sijoittua mitaleille.

Yllättäjäehdokas

Hyvin avaava Master Shark (2) juossee tässä keulasta. Rauhallisena pysyessään ruuna voi säilyttää asemansa pitkään. Marko Hakkaraisen mukaan Prince Dean (7) ravaa ja treenaa hyvin. Viimeksi ruuna joutui keulapaikalle, mikä asema ei hänen mukaan hevosta enää nykyään miellytä. Selkäreissulla kolmen sakkiin voisi olla saumoja.

Juoksunkulku arvaus

Master Shark (2) ottanee keulat. Kun hevonen on ollut tuolta paikalta paras, niin sieltä saatetaan kokeilla ajaa. Pine Ross (4) ja Irwin Saknussen (5) lienevät muut virkeät starttarit. Jos Löten's Anselm (9) pääsee kunnialla matkaa, niin huippukuntoinen menijä lähtenee kovaan kiriinsä takasuoran lopussa.

A: 9,3 B: 3,8,4,2,1,5 C: 7,10,6,11,12

Muut lähdöt

1. 12. Liisan Tulilintu – 9. I.P. Riimi – 3. Siirin Hilla – 1. Savon Sutku – 9. Nalli Napero (10. Vienan Myrsky – 2. Suiher – 7. Myrskyn Tuuli)
2. 2. Faith In Life – 9. Armadillo Amour – 1. Grainfield Alex –3. M.T. Jaqueline – 8. Erica Nyx – 10. Boulder Lucky (6. Bone's Star – 4. Papa Gallon )
3. 4. Ellin Sisu – 6. Ypäjän Jallu – 1. Arvon Herra – 9. Lumi-Masi – 10. Malkin (7. Sokker –2. Enon Vilppi)
8. 9. Helmen Vili – 10. Siirin Älli – 8. Vektorin Maine
10. 9. Grace Sundance – 11. Mr Money Maker – 8. Listas Hector – 2. Cee Over Her Eyes– 3. Quick Diesel – 6. Whitecharm Oscar – 7. Classical Star (5. Moonlight Music)

(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)

Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen