Vihjeet 4.10.2018

03.10.2018

Valmentaja-/ohjastajakommentteja

LÄHTÖ 1

Janne Soronen, Viimeksi hyvin ja suorassa ravannut He Man Gran (2) on vielä tosi varsamainen. Ruunahäiriintyi laukalle viime kaarteessa, kun vastusta otti hyppy. Tuossa meni varmaan kaksarisija. Keskiviikon viimeistelyissä hevonen oli ihan normaali. Laukka voi tulla taas mihin kohtaan kisaa tahansa, mutta ehjällä juoksulla ruuna voi pystyä ottelemaan tässä ihan kärjessä. Kun jaksava ja rehti He Man Gran saa lisää rutiinia, niin se voi pystyä pärjäämään sarjoissaan ihan jonkin aikaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on He Man Gran hankala ja tästä on iso laukan vaara alkuun. Toivotaan, että ruuna sattuisi pääsemään ravilla matkaan

Kengitys- ja varustemuutokset: Mitään merkittävää ei ole tarkoitus muuttaa.

Pasi Väisänen, Hyvin kotona menevä Excel Porsche (3) pysyy treeneissä mainiosti muiden tallin hevosten mukana. Kolmivuotias on kuitenkin vielä varsamainen. Viime kerran paikallisraveissa se teki Hannu Korven mukaan omia mutkia startin aikana. Isokokoisen vielä kasvaneen hevosen tavoitteet ovat vasta ensikaudessa. Mikään sijoitus ei tässä kuitenkaan yllättäisi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Mieluimmin selkäjuoksua, mutta kuski saa ajaa parhaaksi katsomallaan taktiikalla.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan, eli kengät alla ja normaalit kärryt takana.

Marko Hakkarainen, Zio Paperone Jet (5) on paljon parempi olemassa kuin miltä se on se päällepäin näyttänyt. Pienellä ja hennolla hevosella on ollut kasvukipuja, eikä ravaaminen ole ollut vielä ihan helppoa. Viitosradalta laukatta matkaan pääseminen oli sille viimeksi aivan liian vaikeaa. Kun ruuna sai rytmistä kiinni, niin se tuli lopun omista haluistaan mallikkaasti

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kokeillaan päästä ravilla liikkeelle, ja toivotaan, että Zio Paperone Jet pysyisi nyt askelillaan. Jaksava ja pääsevä ruuna einuuka juoksun suhteen.

Kengitys- ja varustemuutokset: Kengitystä on viime kerran jälkeen hieman muutettu, mutta tuolla ei ole ollut suurta vaikutusta suuntaan tai toiseen.

LÄHTÖ 2

Petri Klemola, Normaalisti startissa hieman turhan laiskasti mennyt Salaliitto (4) painoi viimeksi johtavan rinnalta turhan paljon ohjille, ja makasi tuon takia sekille.Uskon ja toivon, ettäviikon treeneissä hyvin mennyt Salaliitto voisi tähän kisaan hieman parantaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Salaliitto on juossut starttinsa johtavan rinnalta, kun se menee vapaalla radalla rennommin. Vaihteeksi olisi hyvä opettaa sitä juoksemaan muillakin paikoilla.

Kengitys- ja varustemuutokset: Viime kerran painamisen takia korviin laitetaan vetopallot ja obersekki vaihtuu kovemmaksi.

Jouko Tarvainen, Kyvykäs Pärttyl (6) onväläytellyt pari kertaan. Viime kerran startissa hevosella oli tilanteita matkan aikana, ja se vastaili hyvin keulasta. Sarjat ovat nousseet menestyksen myötä. Jos Pärttyl malttaa taas ravata, ei pärjääminen ole nytkään mahdotonta.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Sisärataa pitkin olisi hyvä päästä ajamaan.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

LÄHTÖ 3

Martti Pellikka, Hard To Trick (5) oli viimeksi Lappeenrannassa jostain syystä huono, ja tamma antoi liian aikaisin periksi. Mitään kummempaa vikaa ei ole löydetty. Viime suorituksen jälkeen ei voi olla varma, että onko hevosella kaikki aivan kohdillaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtörata on sopiva hyvälle lähtijälle, joten johonkin paikkaan lähelle kärkeä yritetään päästä.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Ville Pohjola, Kiimat ovat olleet Amaranth Artistille (6) hankalia. Viimeksi tammalla oli sellainen kova päällä. Tuon takia se oli startissa täysin vetämätön ja kaukana parhaastaan. Muuten Amaranth Artist on tehnyt lähdöissään kohtuullisia esityksiä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin lähtevällä Amaranth Artistilla on ajettava jonkin matkaa eteenpäin. Keulasta mainiosti mennyt tamma on tehnyt nyt myös asiallisia kirejä takaa.

Ville Pohjola, Dizebell Gran (8) tuli Kaustisen kisaan tauolta melkoisen kevyillä valmisteluilla, joten tuollainen esitys oli vähän odotettavissakin. Suoritus oli kuitenkin ihan kohtuullinen, ja nyt startti alla tamma voisi siitä hieman parantaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Dizebell Gran on ollut joskus hieman vino sisäänpäin, joten kärjen läheltä sisärataa pitkin sillä olisi hyvä päästä ajamaan.

T5-1 / LÄHTÖ 4

Jouko Tarvainen, Black Maya (2) on tehnyt kahdessa kolmessa viimeisissään hyviä urheita juoksuja. Jyväkylässä kovassa avauksessa tamma joutui uurastamaan keulaan päästäkseen. Kun se sai vielä kisan aikana pariinkin kertaan prässiä ja hävisi vain niukasti maalikamerassa, niin esitys olisi mielestäni mainio. Kerrankin hyvän lähtöpaikan saaneen Black Mayan en uskoisi olevan se, joka tässä ensimmäisenä nyökähtää, vaikka matka on hieman pidempi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tasaisen kova matkavauhti olisi Black Mayalle paras. Tammalle tuntuu käyvän vähän kaikenlaiset juoksupaikat, myös paikka johtavan rinnalla. Keulastakin voisi olla taas kiva ajaa.

Kengitys- ja varustemuutokset: Normikengillä Black Maya tehnyt työnsä moitteitta, eikä kengitystä tai muutakaan varustusta ole tarkoitus vaihtaa.

Janne Soronen, Herrera Bokon (3) juoksu viime kerran Bodenin helpossa lähdössä meni hankalaksi, kun kuski joutui pakittamaan sen takamatkan juoksulangalta hännille. Hevonen teki hyvän esityksen, kun kykeni nousemaan vielä noista asemista toiseksi. Suoremmassa tuossa kisassa juossut hevonen tuntuisi olevan nyt mainiolla mallilla. Herrera Boko on jaksanut mennä hyvin, joten matkan pitäisi käydä.Vastus nyt viime kertaa paljon kovempaa luokkaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Herrera Boko ei pystyne hyödyntämään lähtöpaikkaansa. Tämä ei ole tarkka juoksupaikan suhteen. Tasaisen reipas tempo olisi parempi.

Kengitys- ja varustemuutokset: Herrera Boko ottaa ilman kenkiä hieman paremmin vauhtia, joten se jatkaa tuolla balanssilla. Muutenkin varusteet pysyvät samoina.

Ville Pohjola, Blady Bols Blue (5) aloitti Torniossa tauoltahyvällä ajalla ja esityksellä. Keulaan päästyään ruuna jää hieman muita odottelemaan, joten jouduin sitä lopussa hieman pyytelemään. Varoja hevosella olisi ollut jonkin verran enempäänkin. Tällä ei ole ennen ajettu 2600 m, mutta tuota en osaa pelätä. Ajotaktiikassa pitempi matka pitää koettaa ottaa vain huomioon.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Aiemmin lähes täysin keulahevosena pidetty Blady Bols Blue on tehnyt hyviä juoksuja myös selästä, joten sillä voi ajaa kisan monella eritavalla.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatkettaneen.

Marko Hakkarainen, Tosi hyvät juoksut ennen sairastaukoa tehneellä Rio Crowella (6) pitäisi kaikki olla taas kohdillaan. Treenien perusteella hevonen tuntuisi olevan ihan mukavalla mallilla, mutta ihan viimeisen vireen esiintulo voi edellyttää startin tai kaksi alle.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Rio Crowe on mennyt rennommin vapaalta radalta.

Kengitys- ja varustemuutokset: Kääntölapuilla ja muutenkin samoilla varusteilla jatketaan.

Martti Pellikka, Pitkä tauon aikana Little Bossin (9) vatsaa hoidettiin. Nyt hevosella tuntuisivat asiat olevan taas kohdillaan. Treeneissä Little Boss on nyt toiminut ja mennyt hyvin. Kaikki tuntuisi olevan nyt kunnossa, ja onnistuessaan Little Boss voisi kyetä nousemaan kärkikamppailuun mukaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Eturivistä Little Boss on käynyt ylikovilla kierroksilla, joten suljettu lähtöpaikka saattaa olla sille hyvä. Toivotaan, että hevonen lähtee ravilla matkaan. Muita isompia toiveita juoksun suhteen ei ole.

Kengitys- ja varustemuutokset: Jotain pieniä muutoksia varusteisiin tehdään.

Petri Klemola, Smart Leader (10) oli Lappeenrannassa ankaran hyvä ja varaakin vielä jäi. Tuon jälkeen sillä on ollut kaikki kohdillaan. Derbypäivänä ruuna ei ollut jostain ihan parhaimmillaan. Matkasta ei pitäisi olla haittaa. Näiden ravien hevosistamme odotan tältä eniten.

Ajotaktiikka / juoksutoive: En usko, että juoksupaikalla olisi läpirehelliselle Smart Leaderille isoa merkitystä.

Kengitys- ja varustemuutokset: Varusteisiin ei ole suunniteltumuutoksia.

Jani Hartikainen, Easy Vacation (12) otti kesän starteissa 15-kyytejä. Esitykset eivät olleet ihan huonojakaan. Jotain kuitenkin puuttui, eikä hevonen ollut sellainen kuin se on parhaimmillaan ollut. Lihaksistosta löytyi hieman sanomista, ja veret olivat menneet paksuiksi. Nyt hevonen on ollut harjoituksissa taas letkeämmänoloinen. Kymmenen päivää sitten ajettiin yksi rata hiitti. Sen Easy Vacation otti sen hyvin. Muuten kovempaa ei ole menty, ja treeni on ollut aika kevyttä. Tuon takia en osaa odottaa nyt mitään hirmusuoritusta. Kaikki mitä tästä saadaan, on plussaa. Pääasia olisi, että Easy Vacation ottaa startin oikealla tavalla, jotta alettaisiin päästä taas kunnon starttirytmiin kiinni.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Mitään helppoa juoksua näistä alkuasemista ei ole tulossa. Täältä on ajettava sen mukaan mihin satutaan pääsemään.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla varustuksella kuin ennenkin taas ajetaan.

T5-2 / LÄHTÖ 5

Jani Hartikainen, Going Above (2) on suorittanut viimeiset lähtönsä kohtuudella. Kotona laiskaa treenaajaa ei saa menemään juuri alle 30-vauhtia. Noissa harjoituksissa se on tuntunut samalta kuin ennenkin, joten juoksun onnistuessa Going Above voisi pystyä edelleen ottelemaan kärkipäässä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Puoliasiallisesti avaava Going Above lähtee auton perästä kovempaa. Mitään kiirettä tämän kanssa ei välttämättä tarvitse ensiaskelilla pitää. Mainiosti Going Aboven ajoissa onnistunut kuski saa tehdä omat räkninkinsä juoksun suhteen. Going Abovella ei ole ainakaan vielä mitään räjähtävän kovaa pätkää loppuun. Hevonen jaksaa pitää hyvin vauhtinsa, joten tasaisen reipas matkavauhti olisi tälle parasta.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Mauri Jaara, Välillä vaisumpana ollut Sorella Aggiornata (3) teki jo Oulussa hyvän esityksen. Ylivieskassa voittanut tammaon mennyt eteenpäin ja alkaa olla jo sinnepäin, mitä se pystyy olemaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Oulussa Sorella Aggiornata lähti hyvin liikkeelle, ja reippaasti koetetaan taas matkaan päästä. Tamma meni viimeksi mainiosti keulasta, mutta myös muut juoksupaikat käyvät.

Pasi Väisänen, Greedy Pepper (4) jäi viimeksi lopussa täysissä voimissa ilman kiritilaa. Tuollainen teki varmaa sille henkisesti hyvää. Virkistynyt tamma voisi pystyä 16-tulokseen. Jos Greedy Pepper klaaraa startin, niin toton tuntumaan, kuten viimeksi Oulussa, voisi olla realistisia saumoja.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Toivotaan, että Greedy Pepper onnistuu lähtötilanteessa paremmin kuin viimeksi, jotta se pääsisi ajoissa parijonoon. Paikka johtavan rinnalle ei ole tälle sopiva.

Kengitys- ja varustemuutokset: Jenkit perässä ja ilman kenkiä jatketaan.

Juha Pylkkänen, Hieman turhan tasaisesti starteissaanjytkinyt Summer Amour (5) tuli talliin kesällä, ja sitä on yritetty saada paremmaksi. Tammaa treenattiin aiemmassa paikassa pääasiassa yksinään. Nyt sitä on ajettu porukassa, mikä tuntuu piristäneen hevosta. Jyväskylässä Summer Amour kilpaili ensi kertaa meiltä käsin. Vaikka lopuntulo oli hieman tahmeaa, niin tauko huomioiden esitys oli ihan asiallinen. Summer Amour tuntuisi olevan aiempaa paremmassa kunnossa, joten juoksun onnistuessa jonkinlainen pärjääminen voisi olla mahdollista

Ajotaktiikka / juoksutoive: Sopivalta lähtöpaikalta keulaan yritetään.

Kengitys- ja varustemuutokset: Vielä tässä vaiheessa ei aleta tekemään mitään virityksiä, vaan samoilla jatketaan.

Niko Jokela, Hyviä juoksujatehnyt Blanket Slipper (9) on hieman aikalaiska hevonen. Kaustisella vastustaja laukkasi loppukaarteessa rinnalta. Tämän yritys hieman väheni, ja selässä matkannut kiri maalisuoralla ohitse.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Blanket Slipperillä olisi varmaan helpoin ajaa keulasta. Juoksu menee täältä niin kuin se menee. Selkäreissun sopivuudesta minulla ei ole tarkkaa käsitystä.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla vehkeillä jatketaan.

Tuomas Pakkanen, Mainiossa kunnossa kilpaileva Neymar (10) on tehnyt viimeisissään hyvät juoksut. Terävälle starttarille lähtöpaikka on miinusta.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Neymar olisi helpompi ajaa keulasta. Tältä lähtöpaikalta selkäreissu on tulossa, ja sellainen on nyt ajettava.

T5-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Petri Klemola, Rata meni viimeksi hieman pehmeäksi, mikä ei auttanut Quiet Leaderiä (1). Ruuna nousi kuitenkin takaa vaikeista asemista asiallisella esityksellä viidenneksi. Tuon startin jälkeen hevosesta ei ole mitään negatiivista kerrottavaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kokeillaan pitää keulat. Jos siinä onnistutaan, niin sieltä ajetaan. Jos joku pääsee alussa ohi, niin ajetaan sisäradalta kärjen takaa.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Marko Pellinen, Lovetown (2) oli keskikesällä vaisumpana. Hevostatutkittiin ja vikaa etsittiin, mutta mitään ei löydetty. Lovetown on huono juomaan, joten kuumat ilmat saattoivat olla sille hankalia. Viimeksi ruuna oli taas oma hyvä itsensä. Minun ei tarvinnut puuttua lopussa peliin, ja voitto tuli ajamatta. Tarvittaessa Lovetown olisi pystynyt varmaan hieman parempaankin. Valmentajalta saamani tekstiviestin mukaan hevosella on edelleen kaikki ok. Voitosta lähdetään ajamaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Heti ensiaskelillaan nopea Lovetown pystyy tarvittaessa avaamaan kovaa. Keulastakin voidaan ajaa, mutta tuosta paikasta en aio hirveään hintaa alkaa maksaa. Tälle käy kaikki juoksupaikat, myös kuolemanpaikka, vaikka se ei ole tietenkään Lovetownillekaan mikään toiveasema.

Kengitys- ja varustemuutokset: Kengät jalassa edelleen juokseva jatkanee muutenkin samoilla varusteilla.

Mauri Jaara, Willy Wingston (5) teki viimeksikin asiallisen esityksen, mutta pärjäämisen suhteen hevonen oli takapareista mahdottoman tehtävän edessä. Kurakeli oli ilman kenkiä juossutta hevosta vastaan. Tuon startin jälkeen Willy Wingstonilla on ollut kaikki kunnossa ja se on treenannut ihan hyvin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Willy Wingston ei ole yleensä jäänyt startissa muiden jalkoihin. Yritetään lähteä mahdollisimman reippaasti matkaan ja katsotaan sitten mihin päästään.

Kengitys- ja varustemuutokset: Kengät jalassa tämä kisa ajetaan.

Juha-Matti Paavola, Jyväskylässä Fade To Jamiltä (6) otettiin ensikertaa etukengät pois, ja esitys aika tavallisessa seurassa oli melkoisen vaatimaton. Maanantaina ruuna juoksi kengät alla, ja esitys kovassa porukassa oli hyvä. Kovatempoinen kisa oli Fade To Jamille eduksi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Fade To Jamille olisi parasta, jos koko matka mentäisiin kovaa.

Kengitys- ja varustemuutokset: Kengät jalassaajetaan.

Marko Hakkarainen, Ukebell Jet (7) oli Rovaniemellä sairas. Vaikka se ei ole vielä varmaan ihan priima, niin mainiosti liikkuvan orin meno treeneissä on ollut hyväntuntuista. Ukebell Jet on tosi hyvänoloinen hevonen. Jos ruunan asiat ovat torstaina vähänkään mallillaan, niin se ei jää tässä muiden jalkoihin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Jos kaikki on kohdallaan, niin menosuuntaan hevonen käännetään

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan kuin viimeksi, eli avovehkeillä ja kengät jalassa.

Mauri Jaara, Tasaisessa kunnossa pitkän kautensa aikana ollut Ambrogio (10) ei ollut Kajaanissa ihan huonokaan, mutta jotain hevosesta tuossa kisassa uupui.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kaiken ollessa kohdillaan on Ambrogiolle käynyt monenlaiset reissut.

T5-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Mauri Jaara, Lahjottu (2) ei ollut viimeksi parhaimmillaan. Meno hieman oli jostain syystä hieman tahmeaa ollut, eikä ravikaan ollut ihan normaalia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin avaavalla Lahjotulla voi ajaa keulasta.

Antti Ojanperä, Olin tyytyväinen Vappuäijän (6) viime kerran tosi hyvään esitykseen. Jouduimme lähtötilanteessa pikkaisen väistämään sisäpuolella laukannut vastustajaa, ja korjausliikkeen takia ori otti hypyn. Ylivieskan heinäkuun alun startin jälkeen Vappuäijä on ollut varmempi starteissaan. Vieremällä tulleen hypyn otan omaan piikkiin. En osaa pelätä enää laukkaa isommin. Lähtöpaikka on mainio hyvälle avaajalle, ja tehtävä vaikuttaa ennalta aika selväpiirteiseltä. Vappuäijä on vahva menijä, joten en usko, että pitemmästä matkasta olisi sille haittaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Keulasta kokeiltaneen ajaa.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Juha-Matti Paavola, Lappeenrannan Villimiehen tammakilpailun hyvän esityksenjälkeen Corinna (7) lähti kotiin, kuten oli jo useampi vuosi sitten sovittu. Kiimat haittaavat tamman kesäaikaan pahasti. Helpoissakin tehtävissä se teki tuon takia tosi löysiä suorituksia. Aurinko laskee, ja syksyn myöten kiimahaitat vähenevät, minkä ansiosta tamman esitykset tasaantuvat. Kaiken ollessa kohdillaan enemmän riski kuin vauhdikas Corinna tulee vahvasti perille. Matka suosii ja Corinna voisi pystyä tässä 28–29-tulokseen. Rahasija kovassa porukassa olisi hyvä saavutus

Ajotaktiikka / juoksutoive: Reipas matkavauhti ja vapaan radan juoksu olisivat tälle parasta.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatkettaneen.

Pasi Impola, Koveri (8) joutui pitämään välivuoden, kun sitä vaivannutta vikaa ei meinannut löytyä. Nyt kaikki on kunnossa, ja aikuistunut hevonen on mennyt hyvin kauden starteissaan. Ori juoksee ensikertaa 2600 m, mutta en usko matkan olevan ongelma. Koveri ei ole kilpaillut ennen näin lyhyellä starttivälillä, ja palautuminen maanantain kisasta on ennalta pieni arvoitus.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka takamatkalla sisäradalla on haasteellinen, ja hyvälle avaajalla saattaa huonolla tuurilla olla alussa karikkoja edessään. Vaikka Koveri on voittanut paljon keulasta, niin se pystyy tulemaan myös takaa, kuten Rovaniemen voitossa nähtiin.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Juha-Matti Paavola, Menoks (12) oli Seinäjoella voitossa kiinni, kun laukka tuli, mikä otti kuskia kovasti pattiin. Hyvässä kunnossa olevalla orilla on tässä paljon kierrettäviä. Voittoon asti voi olla vaikea yltää. Korotettu rahasijakin olisi tässä tilanteessa mainio saavutus.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Näin kaukaa ei taktiikkaa voi alkaa ennalta kovin tarkkaan suunnittelemaan. Kokeillaan tuurilla luovimalla seilata lähemmäs kärkeä.

Kengitys- ja varustemuutokset: Otetaan kengät pois, jos olosuhteet sallivat. Muutenkin samoilla jatketaan.

T5-5 / LÄHTÖ 8

Ville Pohjola, Kohtuullisessa kunnossa kilpailevalla Handsome Knightin (3) on ollut viime starteissaan huonoja lähtöratoja, eikä menestystä ole tullut. Jyväkylän viimekertainen pehmeä rata oli tälle iso miinus. Handsome Knight on saanut nyt hyvän lähtöradan, joten jonkinlaiseen pärjäämiseen voisi olla mahdollisuuksia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Handsome Knight tarvitsee tarkan juoksun.

Juha Pylkkänen, Viimeksi Lappeenrannassa All Inillä (4) oli kaikki maailman mestarit vastassa. Se teki tuossakin kisassa hyvän esityksen. Pirteänä ollut ruuna on edelleen hyvällä mallilla.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Keulaan koetetaan.

Kengitys- ja varustemuutokset: Hyväksi havaitulla varustuksella jatketaan, eli etukengät otetaan pois ja jenkit laitetaan taakse.

Antti Ojanperä, Ihan ok:ltaviimeistelyissä tuntunut Regent Jet (6) menee koko ajan treenien myötä eteenpäin. Vielä hyviä harjoituksia tarvitsevan ruunalle menestys ei ole vielä tässä kohtaa ihan elintärkeää.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Uskon, että viimekertaisen kaltaisella taktiikalla edelleen jatketaan, eli lopussa vasta koetetaan.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samalla varustuksella jatketaan.

Ville Pohjola, Disco A.E. (7) palasi Tornion pikkupaussilta. Treenit olivat menneet valmentajan mukaan hyvin, ja rohkeasti päätettiin ajaa. Hevonen osoittautui kuitenkin vielä tukkoiseksi. Startti vei varmaan eteenpäin. Disco A. E teki vuonna kelien viilettyä ja vauhtien hieman rauhoituttua hyviä esityksiä. Uskon, että tämä alkaa taas syksyn mittaan pärjätä. Tältä lähtöpaikalta Disco A.E. voisi oikein onnistuneella juoksulla pystyä nousemaan totosijan tuntumaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Vaikka lähtöpaikka on hankala, niin eteenpäin tällä joutuu jonkin päästelemään. Disco A.E. tarvitsee nätin reissun, joten toivotaan, että pääsemme pudottamaan johonkin kohtaan parijonoon.

Kengitys- ja varustemuutokset: Vetolappujen käyttöön ottamisesta on ollut puhetta, mutta en tiedä kokeillaanko niitä sitten vielä tällä kertaa.

Antti Ojanperä, Shadow Woodlandia (10) on Lahden jälkeen hoidettu ja vähän siinä sivussa treenattu. Harjoituksissa ei ole menty vielä kovempaa. Parhaasta puuttuu vielä jonkin verran, ja vanhemmalle hevoselle haetaankin vielä tässä kohtaa lähinnä starttia alle.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Näin ensialkuun yritän tarjota Shadow Woodlandille nätin reissun.

Kengitys- ja varustemuutokset: Varusteita en ole vielä aivan tarkkaan päättänyt, mutta saattaa olla, että otetaan kengät pois.

Mauri Jaara, Remote Control (12) on aina hyviltä lähtöpaikoilta menestynyt, mutta tämä kerran tapaan sillä on ollut usein tosi huono tuuri rata-arvonnassa. Ruuna on ollut pitkään mainiossa kunnossa. Vastassa on kovia hevosia, ja näistä alkuasemista tuurien pitäisi olla todella kohdallaan, jotta pärjäämiseen olisi mahdollisuuksia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tämä startti nyt vain ajetaan, kun Remote Controllin pitäisi saada juoksupaikka läheltä kärkeä.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla mennään.

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Timo Hulkkonen, Vauhdikas Lovemore (5) on ollut huono-oppinen, eikä rutinoimattoman tamman käytös starteissa ole ollut vielä toivotunlaista. Menetysmahdollisuuksia on ennalta vaikea lähteä arvioimaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ehjä startti on pääasia.

Kengitys- ja varustemuutokset: Kengät jalassa ja normivarusteilla tämä kisa ajetaan.

Petri Klemola, Muuten mainioita startteja tehnyt Tonight Leader (6) kävi Seinäjoen Kasvattajakruunukarsinoissa turhan kovilla kierroksilla. Tamma on olemassa hyvä hevonen, joka pystynee tässä 16-alkuiseeen tulokseen. Tonight Leaderillä kiima tuntuu olevan tällä hetkellä pahimmillaan, ja tuon vaikutusta suoritukseen en osaa sanoa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Pakittelemaan ei alettane, ja eteenpäin ajetaan.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Timo Hulkkonen, Laukat ovat sotkeneet kyvykkään Surprise Rosen (8) menoa. Hevosesta välillä hieman hoideltiin. Mitään vikaa ei onnistuttu löytämään, joten on taas koetettava ajaa kilpaa. Surprise Rose on ollut herkkä suustaan hampaan poiston jälkeenkin eikä se ei kestä äkkinäisiä ohjasliikkeitä. Mika Forss on onnistunut tämän kanssa aiemmin hyvin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Olisi mukavaa, jos Surprise Rose selviäisi täältä hyvään juoksupaikkaan toiseen riviin. Asemaa johtavan rinnalta en tälle toivo.

Kengitys- ja varustemuutokset: Jos olosuhteet sallivat, niin ilman kenkiä mennään.

Mauri Jaara, Starfly Sel (9) juoksi Torniossa ekastarttinsa meiltä. Ottamansa laukan jälkeen ruuna otti hyvin vauhtia ja tuli vahvasti perille asti. Lähtöpaikka on sopiva. Viime esityksen perusteella uskoisin Starfly Selin kykenevän tällä matkalla 16-alkuiseen tulokseen, eikä pärjääminen tulisi suurena yllätyksenä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Starfly Sel päässee tästä hyvin matkaan ja saanee nätin reissun.

Kengitys- ja varustemuutokset: Kengitystä oli viime starttiin kevennetty, ja sitä on tuon jälkeen kevennetty vielä hieman lisää.

Pasi Väisänen, Starttien myötä virkistynyt Mountain Triton (11) on ollut tallin paras treeneissä. Jos matka olisi ollut viimeksi lyhempi, niin se olisi voinut vaikka voittaa. Lähtöpaikka on tälle iso miinus.Mountain Tritonille voisi pystyä polkemaan matkan 16-vauhtia läpi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Isoliikkeisen hevosen pitäisi päästä vapaalle radalle, mikä tällaiselta lähtöpaikalta hankalaa.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan. Etukengät otetaan pois ja jenkit laitetaan taakse.

LÄHTÖ 10

Pasi Impola, Pankeri (6) jäi maanantaina lähtötilanteessa taustalle.Kärjen kiinni saamiseksi se joutui juoksemaan aika reippaasti. Ori saattoi mennä maitohapoille, kun ravaaminen laukan jälkeen ei ollut helppoa. Päällepäin hevosessa ei ole ollut startin jälkeen päällepäin havaittavissa mitään vikaa, ja uskon, että Pankeri jatkaa edelleen hyvässä kunnossa. Autolähtö on ollut tälle jostain syystä hankalampi. Jos hevonen antaa muille viime kerran tapaan taas tasoitusta, voi pärjääminen olla nytkin vaikeaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Pankerilla on ihan mukavasti vauhtia. Varmuuden juoksi sille annettu kuitenkin toistaiseksi tasaisia juoksuja.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Ville Pohjola, Hyvät reissut viimeissään saaneella Suutarin Tyttö (12) ei ole ollut nyt oikein puristusta. Pärjätäkseen hevosen pitää terästää otteitaan merkittävästi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka hyvälle starttarille on miinusta.

T5-vihje

Tämän kerran T5-lähdöt ovat kaikki laadukkaita. Viimeisissään huippuesitykset tehnyt, avauskohteessa juokseva Smart Leader on takarivin paikasta huolimatta ratapelin käytetyin varmaehdokas. Tukipilareita löytyy moneen makuun, ja T5:n osalta peli-ilta vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta.

T5-1 / LÄHTÖ 4

Varmaehdokas Tämän kauden starteissa kymmenellä yrittämällä kahdeksan kertaa ensimmäisenä maalissa ollut Smart Leaderille (10) olisi tehtävä eturivin paikalta vaikuttanut vieläkin sopivammalta. Uran kaikki ykköset ovat tulleet keulajuoksuilla. Selkäreissun vaikutuksesta suoritukseen ei ole varmuutta. Elokuun derbykarsinnassa Smart Leader matkasi johtavan takana, eivätkä rahkeet tuona päivänä kovassa seurassa noista asemista riittäneet parhaimpia vastaan. Vastus on nytkin kunnioitettava, mutta ei ole kuitenkaan läheskään yhtä vaativa. Eteenpäin ajaminen on ollut ennenkin mahdollista, eikä johtotehtäviin jo matkalla pääseminen ole täysin poissuljettua.

Yllättäjäehdokas Viime kaudellakovan luokkansa esitellyt mm. Oulun Express-karsinnan voittanut Little Boss (9) on tänä vuonna käynyt starttitilanteessa kovilla ylikierroksilla, eikä laukatta matkaan pääseminen ole ollut edes lähellä onnistua. Martti Pellikan mukaan hyvin treenannut ruunalla on tässä takarivin lähtöpaikka, joka voi auttaa ravilla matkaan pääsemisessä. Tuolloin kaikki on mahdollista.

Juoksunkulku arvaus. Kakkosradan turvin Black Maya (2) saattaa alussa vallata sisäradan paikan. Jos tuo onnistuu niin vahvalla, mutta hieman tasavauhtisella tammalla pyrittäneen pitämään asemista kiinni. Viitosrata on Oulun takasuoralla mainio lähtöpaikka, ja kovaa avaa Blady Bols Blue (5) voi pystyä etenemään johtopaikalle kaarteeseen mentäessä. Vetotyöt ovat ainakin tätä lyhyemmillä matkoilla käyneet mainiosti, mutta Ville Pohjolan mielestä myös selkäjuoksu sopii ruunalle. Viimeksi Bodenissa auton takaa yllättävän terävästi liikkeelle singahtanut Chicotte Chicille (4) kilpailee nyt kengät alla, millä on ilmeinen vaikutus tamman lähtönopeuteen. Ravilla asiallisesti avaava Daddy De Touchyon (1) voi saada kivat sisäradan asemat kärjen tuntumasta. Suhteellisen verkkaisesti käynnistyvä Herrera Boko (3) voi huonossa tapauksessa jäädä kolmosradalta ulos roikkumaan. Ylireipas matkavauhti olisi tuossa tapauksessa ja vähän muutenkin sitkeän kirijän toiveissa päällimmäisenä. Ruotsin starteissaan Rio Crowe (6) ei ollut eturivistä auton takaa kovin nopea. Suomen autokisoissa tamma on ollut joka kerta takarivissä, joten rooli lähtötapahtumissa on ennalta hieman hämärän peitossa. Marko Hakkaraisen mielestä hevonen menee rennommin vapaalta radalta, ja johtavan rinnalla saatetaan koettaa ajaa. Tuo ratkaisu tuntuukin ihan käyvältä, kun kyseessä on hiukkanen tasavauhtinen menijä. Johtopaikka on osoittautunut Smart Leaderille (10) sen verran edukkaaksi, että heti tilaisuuden tulleen saatetaan ajaa eteenpäin. Little Bossilla (9) yritetään selviytyä ravilla matkaan.

A: 10,9 B: 5,2,6 C:3,4,1,7,12,11 D: 8

T5-2 / LÄHTÖ 5

Varmaehdokkaat Mukavasti käynnistyvä Going Above (2) saanee kakkosradalta mainiot juoksuasemat joko keulassa tai sen välittömässä läheisyydessä, ja ykkösrahoihin pitäisi olla mahdollisuuksia. Blanket Slipper (9) oli ennen viime kisaa kolmen keulavoiton putki päällä. Juoksupaikka Kaustisella oli jälleen sama, mutta maalisuoraa hieman ponnettomasti juossut tuli ohitetuksi. Viime vuoden voitot Kannuksessa ja Pihtiputaalla tulivat selkäreissuilla, eikä suljettu paikka tuhonne voittosaumoja.

Yllättäjäehdokkaat Aika mukavalla suorituksella Juha Pylkkäsen treenistä aloittanut Summer Amour (5) on parhaimmillaan johtopaikalta, minne päästessään tamma voisi olla tässäkin hankala ohitettava. Greedy Pepper (4) ei saanut Bodenissa lopussa kiritilaa, ja voimia saattoi jäädä käyttämättä.Starttienmyötä pikku hiljaa paranteleva tamma voisi sopivasti menneellä reissulla nousta kamppailuun mukaan. Huippukuski tuntee hevosen nyt paremmin, joten liikkeelle lähtökin voisi olla jo sujuvampaa.

Juoksunkulku arvaus Tiukasti autoa seuraava Fairstorm (6) saattaa rykäistä startissa kärkeen. Torniossa koko matkan johdon perästä varmaan voittoon pitänyt ruuna ei kestänyt Rovaniemellä keulassa matkalla saamansa prässiä, ja laukka tuli loppukurvin pohjassa. Vastus ei viime kerroista ainakaan kevene, joten muunkinlaista taktiikkaa saatetaan harkita. Asiallisesti käynnistyvälle Going Abovelle (2) käy sekä keula- että selkäreissut. Aika lupaavalla esityksellä tauolta aloittaneelle hyvin avaavalle Summer Amourille (5) vetohommat kävisivät mainiosti. Usein aika rauhallisesti käynnistyvällä Greedy Pepperillä (4) yritetään olla jäämättä kolmannelle roikkumaan. Blanket Slipper (9) ja Neymar (10) ovat ehkä parhaimmillaan johtopaikalta. Molemmat osaavat tulla myös takaa, ja jompikumpi niistä nähtäneenkin ensimmäisenä kirikaistoilla.

A: 2,10,9 B: 6,5,4 C: 12,3,1,11,7,8

T5-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Varmaehdokas Ukebell Jet (7) suoritti Suomen debyytissään Rovaniemellä asiallisesti, vaikka se Marko Hakkaraisen mukaan oli tuossa kohtaa sairas. Kaiken ollessa kohdillaan ori on monipuolisesti laadukas kilpuri, joka kykenee tekemään omaa juoksuaan.

Yllättäjäehdokas Quiet Leader (1) kannatus aamunprosenttien perusteella tuntuu jäävän yllättävän pieneksi. Mainiolta paikalta ruuna saanee hyvän reissun sisäradalla joko kärjessä tai sen takana, eikä menestys yllätäisi.

Juoksunkulku arvaus Quiet Leaderin (1) nopeus voi riittää ulkopuolelta lähtevien kurissa pitämiseen, jollei starttia joudu sitten ottamaan laukkavaaran takia hieman varman päälle. Jos niin käy, niin hyvin autoa seuraava Willy Wingston (5) voisi olla ensimmäisten joukossa hyödyntämässä tilannetta. Willy Wingstonin ravilla matkaan pääseminen ei sekään ole ollut aina aivan itsestään selvää. Keskikesän kuumilla keleillä vaatimattomammin suorittaneen Lovetown (2) oli taas tosi viimeksi oma hyvä itsensä ja voitto oli helppo. Ruuna saattaa pärjätä lähtönopeudessa kaikille. Vaikka keulapaikalle pääsy onnistuisikin, niin ihan verissä päin Marko Pellinen ei aikonut asemia puolustaa, kun Lovetownin raakaan loppuun voi luottaa. Astaire America (8) on ollut parempi kärjen läheltä, ja heti ensiaskelillaan nopealla satsattaneen kasiradasta huolimatta alkuun.Jos Ukebell Jetin (7) asiat ovat mallillaan, niin se kestää vähän raskaammatkin reissun, ja Marko Hakkarainen voi heti tilaisuuden tullen kääntää vilkun oikealle. Parissa viime kisassa keulassa juosseelle Ambrogiolle (10) on nyt tiedossa erilainen reissu.

A: 7,5,1,2 B: 10,8 C: 3,4,9

T5-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Varmaehdokkaat Tasokkaassa ja muuten tasaisessa koitoksessa kaksi voitokasta osanottajaa erottuu porukasta.Jaksava ja pääsevä Vappuäijä (6) on viime esitystensä perusteella iskussa. Ori voi startin onnistuessa päästä heti hallintapaikalle, josta sitä on ollut vaikea ohittaa. Viisivuotias on kuitenkin edelleen epävarma, ei ravilla meneminen ole koskaan ennalta taattua. Yhtä lukuun ottamatta kaikki laukattomat starttinsavoittanut Koveri (8) on suorittanut välivuoden jälkeen taas kovalla tasolla. Lähtöpaikka ei ole terävälle avaajalle paras mahdollinen, mutta pujottelun onnistuessa Koveri voi olla heti miten kärkikuvioissa mukana.

Yllättäjäehdokas Tauluaan paremmassa kunnossa olevalla N.P. Turbolla (4) laukka on ollut hieman turhan pinnassa ja varsinkin lähtötilanne on ollut hevoselle vaikea. Ehjällä juoksulla N.P. Turbo on ensimmäisten joukossa odottamassa kahden suosikin epäonnistumista.

Arvoitus Liukkaasti voltista Malkkin (11) käynnistyvä voi olla heti kärjen tuntumassa. Varovaisesti treenattavalla hevosella on nyt pari starttia alla, joten vauhtia saattaa löytyä edelliskertoja merkittävästi paremmin. Matkakaan ei tunnu lahjakkuudelle ollenkaan hassummalta. Vastus on kuitenkin edelliskertaan verrattuna aivan eri luokkaa.

Juoksunkulku arvaus Vetotyöt sopivat ravilla hyvin käynnistyvälle Vappuäijälle (6), ja startin onnistuessaoriilla ajettaneen kärjessä. Jos edellä mainittu ei selviä kunnialla matkaan, saattaa Lahjottu (2) ottaa vetotyöt hoitaakseen. Asiallisesti liikkeelle pääsevälle Huiskerille (1) kelvannee vetävä selkä eteen. 20 m pakilla on pari aika liukasta starttaria. Ärhäkkäästi kiihtyvä, lähes kaikki voittonsa johtoasemista ottanut Koveri (8) on saanut itselleen hieman huonon lähtöpaikan. Ensimetrien karikot välttäessään ori voi olla jo varhain vaatimassa itselleen kärkipaikkaa. Malkin (11) avaa voltista kovaa, ja tuota avua pyrittäneen nytkin hyödyntämään. Vahvalla, mutta hieman tasavauhtisella kunnossa olevalla Jumiinilla (13) ei voi jäädä taustalle odottelemaan. Jo alkumatkalla saatetaan lähteä ulkoradoille, kun paikka johtavan rinnallakaan ei haittaa. Asiallisesti avaava Vasker (14) tarvinnee 2600 m aika pitkään selkää eteensä. Kolmelta takamatkalta starttaava Menoks (16) on jaksanut kiertää pitempäänkin. Näistä asemista Juha-Matti Paavolan aikoi luottaa tuureihin, kokeilee pujotella sisempiä ratoja pitkin kohti kärkipäätä.

A: 6,8 B: 11,1,16,10,4,14,2 C: 13,15,7,9,3,5

T5-5 / LÄHTÖ 8

Varmaehdokkaat Maistuvan oloista tukipilaria en osaa tähän kohtaan ehdotella. Lähinnä tuohon rooliin tulee mieleen Regent Zet (6). Ruuna on vielä kuitenkin aika kaukana huippuvireestään, ja viime kerran kakkossija oli paljolti ylivauhtisen juoksun ansiota. Kun tiedossa tähän kohtaan tuntui olevan yhä aika passiivinen ajotaktiikka, voi Regent Jetillä joku jäädä ohittamattakin.

Yllättäjäehdokas Maililla keulasta on hyvä ajaa. All Inn (4) tuntuu tässä mahdolliselta tuohon tehtävään. Mainiossa kunnossa oleva veteraani voi kyetä pitämään asemansa malliin asti.

Arvoitus Antti Ojanperän tässä aloittava Shadow Woodlandin (10) luokka on näihin tehtäviin riittävä, mutta tauolta palaajan iskukyky ei ole Antti Ojanperän mukaan vielä kovin lähellä parasta mahdollista.

Juoksunkulku arvaus Bad Moon Rising (1) ei onnistunut viimeksi puolustamaan sisäradan paikkaansa, kun yksi ulkopuolelta startannutsille oli liian nopea.Keulaan yritettäneen taaspäästä. Asiallisesti käynnityvälle Breedlovelle (2) selkäjuoksu on osoittautunut selvästi paremmaksi vaihtoehdoksi, joten vetotyöt jätettäneen muille. Pitkästä aikaa sopivat alkuasemat saanut Handsome Knight (3) voisi olla alussa nopein. Ville Pohjolan mielestä ruuna tarvitsee nätin reissun, joten vaikka johtoon päästäisiin, niin asemia tuskin aletaan puolustaa. Tuomas Pakkasen mukaan All Innin (4) kanssaon parastaajaa koko matka täysiä. Liukkaasti lähtevä seniori on hutera ykkösveikkaukseni porukan vetäjäksi. Antti Ojanperä tuntui kaavailevan Regent Zetille (5) edelleen selkäreissua. Ville Pohjolan mukaan hyvinautoa seuraavaa Disco A.E.:ta (7) ei voi ottaa heti startissa kiinni. Hän aikoi ajaa alussa jonkin matkaa eteenpäin, ja sen jälkeen yrittää pudottaa ajokkinsa sopivaan paikkaan parijonoon.

A: 6,2 B: 1,4,12 C: 3,7,11,10,8,9

T5-systeemit

A: 10,9 (5,2) 2,9,10,6,5,4 (12,3) 7,5,1,2 (10,8) 6,8 (1,8) 6,2,1,4,12 (3,7) = 480 riviä

B: 10,9,5 (2,6) 2,9,10,6,5,4 (12,3) 7 (5,1) 6,8,11,1,16,10,4, (8,1) 6,2,1,4,12 (3,7) = 630 riviä

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Troikka-ankkuriehdokas Starfly Sel (9) kilpaili viimeksi Torniossa ensikertaa Mauri Jaaran hoteista. Pitkään auton takaa laukannut tamma kävi ilmeisesti välissä pari askelta ravilla, kun hylkäystä ei tullut. Raville selvittyään meno oli tosi lupaavannäköistä. Jaara piti takarivin lähtöpaikkaa hevoselle sopivana. Ravia mennessään Starfly Sel pitäisi otella tässä tiukasti ykkösrahoista.

Yllättäjäehdokas Edulliselta lähtöpaikaltaan Jailhouse Trainillä (3) voisi olla ammattimiehen opastamana mainiot saumat liftata ainakin alemmille troikkasijoille.

Arvoitukset Petri Klemolan kertoi, että Tonight Leaderillä (6) on kova kiima päällä, jonka vaikutuksesta kilpailusuoritukseen hänellä ei ollut käsitystä. Kyvykkäälle Surprise Roselle (8) on tullut viime starteissa laukkoja, eikä ravilla menosta ole nytkään mitään varmuutta.

Juoksunkulku arvaus Oulussakoko matkan perästä voittoon kestänyt Gennaro Web (1) saattaa pystyä nytkin pitämään alussa kaikki ulkopuolellaan. Viimeksi hyväksi havaittua taktiikka saatetaan kokeillaan uudestaan. Jailhouse Train (3) on parhaimmillaan seurannut autoa tiiviisti. Johtoon pääseminenkään mainiolta paikalta ei ole aivan mahdotonta, mutta todennäköisesti tammalle kokeillaan saada vain kiva juoksupaikka läheltä kärkeä. Tonight Leader (6) ei ole ollut koskaan auton takana eturivissä, joten hevosen rooli lähtökiihdytyksessä on ennalta arvailujen varassa. Hyvin avaavalla Too Cool For Youlla (7) ajettaneen seiskaradasta huolimatta alussa eteenpäin, mutta tuskin kuitenkaan johtopaikka mielessä. Raviongelmista kärsineellä Surprise Rosella (8) jouduttanee ottamaan ensimetrit aika tavalla varman päälle. Starfly Selillä (9) pyrittää selviytyä alku ravilla. Lupaavana viime esityksen perusteella kuski voi luottaa hevosen vahvaan loppuvetoon. Blue Moon Stella (2) takana istuu tällä kertaa osaomistaja. Kajaanissa valjakko lähti kakkosradalta jostain syystä aika varovaisesti liikkeelle, ja vastaava tietäisi tässä tipahtamista porukan hännille.

A: 9,6,1 B: 3,8,2,11,7 C: 5,10,12

Muut lähdöt

  1. 5.Zio Paperone – 7.Yanry – 2.He Man Gran– 4.Backward's Boy – 1.The Word Is Mine – 12.Emilie Boost – 13.Barbossa Beyonce (3.Excel Porsche)

  2. 7.Enterin Valpuri – 6.Pärttyl – 4.Salaliitto – 1.Iinan Prinssi – 2.Pikku-Irmeli – 12.Leidi Tyttö (11.Neitorilla – 10.Tuuving – 8.Einon Into)

  3. 3.Bianca Creek – 5.Hard To Trick – 6.Amaranth Artist – 4.Bone's Star – 1.Outfield Olga ­– 7.Amaze Me Peak (9.Dilba Sisu)

  1. 10.Tovin Lento – 9 .Rööperi – 6.Pankeri – 5.Metsärinteen Sisu – 7.Markin Satu – 11.Taifun (3.Jim Myrberg – 2.Pontriot – 9.Ryyppy)

(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)

Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen