Vihjeet 4.12.2017

03.12.2017

Valmentaja-/ohjastajakommentteja

LÄHTÖ 1

Santtu Raitala, Inatt Boko (3) meni kokeessa niin minua miellyttäneellä tyylillä, ettenhalunnut ajaa sillä tuossa startissa kovempaa. Vaikka tässä kisassa voittoa ei lähdetä väkisin hakemaan, niin mainion kuvan itsestään jättäneelle ruunalle se on mahdollinen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Pidetään mielessä, että Inatt Boko juoksee toivottavasti vielä monta vuotta kilpaa

Varustemuutokset: Samoilla mennään.

Tuomas Pakkanen, Fade To Black (7) teki Bodenissaihan hyvän startin. Kun talvi treenataan, niin ensi vuonna tämä on varmaan jo ihan eri hevonen. Tässä Fade To Black voisi olla kolmen neljän sakissa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ajetaan täältä muitten perään, ja katsotaan sitten lopussa.

LÄHTÖ 2

Jukka-Pekka Niskanen, Oleg (2) tuntui viimeksi sen verran hyvältä käteen, että ajoin aikaisin eteenpäin. Ruuna meni loppukurviin hieman vinoksi ja menetti tuossa asemiaan. Maalisuoralla oli ruuhkaa. Emme päässeet kunnolla etenemään, ja hevonen jäi tekniseen pussiin. Viime talvena hyvin suorittanut Oleg on nyt paremmassa kunnossa kuin silloin. Jos vielä hieman paksussa kunnossa oleva hevonen ei vielä tässä pärjää, niin kohta uskon sen menestyvän.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ravia koetetaan matkaan päästä. Oleg tykkää tehdä töitä, joten eteenpäin ajetaan.

Arto Laurukainen, Treeneissä normaalisti suorittanut Lento-Essi (4) voisi yltää tässä neljän sakkiin, jos veto pysyy päällä yhtä hyvin kuin viime kisoissa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Alkuun on pieni laukan vaara, mutta ravillaLento-Essilähtee terävästi. Sopivan vastustajan selkä voidaan ottaa eteen.

Varustemuutokset: Samoillajatketaan.

Santtu Raitala, Hyvässä kunnossa jo pitkään olleelle Aaprahamille (6) viimeisen ohittaminen on ollut monesti hieman vaikeaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Toisten välistä hieman ryntäämällä avaavalle Aaprahamille tällainen lähtöpaikka on varmaan paras mahdollinen. Viimeksi ruuna pääsi juoksulangalta varmasti liikkeelle. Aaprahami on ollut hyvä keulasta, sieltä saatetaan kokeilla ajaa.

Varustemuutokset: Aaprahamilla ei ole ollut aiemmin mitään vetolaitteita varusteissa. Tässä kisassa saatetaan kokeilla vetolappuja.

LÄHTÖ 3

Jukka-Pekka Niskanen, Alvar Hemillä (5) oli Ylivieskassa sille päivälle väärä balanssi, mikä oli alkuun tullen hypyn syy. Tuossakin kisassa esitys laukan jälkeen oli hyvä. Normaalisti suoritus- ja ravivarma hevonen menee starteissa vain sen mitä tarvitsee. Jos esityksillään minut ja taustajoukot yllättänyt Alvar Hem on oma itsensä, niin sen pitäisi pystyä taas pärjäämään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Alvar Hem tuntuu olevan parhaimmillaan vapaalta radalta.

Varustemuutokset: Alvar Hemillä oli jo viimeksi hokit alla.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Antti Ojanperä, Välillä sairaana ollut ja tuon takia huonommin suorittanut Valle Streamline (3) oli Jutan mukaan hyvä hänen viikolla ajamassaan kovemmissa treeneissä. Vire on kuitenkin vielä tähän kisaan pieni arvoitus.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Varsinkin ulommilta lähtöradoilta Valle Streamline voi lähteä oikeana päivänään tosi kovaa, mutta toisinaan taas ei. Ruuna on saanut viime juoksuissaan aika raskaista reissuja, joten nätti selkäreissu saattaisi olla tähän kohtaan tarpeen.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Antti Ojanperä, Ypäjä Hereiam (4) teki viimeksi ihan kelvollisen esityksen, ja hyvin menneen reissun perästä voitto tuli varmalla tyylillä. Ei suoritus kuitenkaan mitään huippuluokkaa vielä ollut. Välillä kipeänä ollut ruuna viimeisteltiin tuohon kisaan aika nätisti, kun tarkoituksena oli vain päästä kivaan starttirytmiin. Lauantaina ajetuissa treeneissä hevonen oli paremmantuntuinen. Tallimme hevosista odotan Ypäjä Hereiamilta tässä kisassa hieman enemmän, ja uskoisin, että se on niistä ennen maalissa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ypäjä Hereiam tulee aika tavalla kaikenlaisilla juoksuilla, joten tuon suhteen ei ole isompia toiveita.

Varustemuutokset: Ypäjä Hereiamilla oli viimeksi puolilaput. Nyt palataan kokolappuihin, joilla hevonen on ollut terävämpi.

Marko Hakkarainen, M.T.Illustrious (6) oli viimeksi paljon parempi kuin pitkään aikaan. Kiritilaa ei lopussa löytynyt, ja tosi paljon voimia jäi käyttämättä. Pitkään rohissut kurkkukaan ei nyt ääntänyt. Jos M.T.Illustrious on samanlaisena kuin tuossa kisassa, niin pirteänä sunnuntain viimeistelyissä ollut hevonen voi pystyä tässä heittämään haasteen kelle tahansa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: M.T.Illustrious ei ole ensi metreillä niin terävä, että pysyisi alussa nopeimpien matkassa. Rohkeasti jatkossa ajetaan.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Mauri Jaara, Anaheim Kemp (8) teki viimeksi johtavan rinnalta ihan asiallisen suorituksen. Tuohon kisaan hevosta ei ollut voitu kelien takia viimeistellä normaalisti. Nyt olemme päässeet pari viikkoa treenaamaan paremmin. Pitkään tasaisen hyvää työtä tehneelle Anaheim Kempille ei tässäkään juoksun onnistuessa kärkisija ole ihan mahdottomuus.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on taas huono. Nyt ajetaan selästä.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T4-2 / LÄHTÖ 5

Ville Koivisto, Eilen Kaustisella Elis Halm (2) oli oikein hyvänoloinen. Kisassa meitä häirittiin kolmeen kertaan, joista ensimmäinen tuli jo auton takana. Uskon, että hevonen on nyt lyhyellä starttivälillä vielä parempi. Jos Elis Halm malttaa mennä ravia, niin kovin kaukana kärjestä sen ei pitäisi tässä olla.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtö pitää ottaa isolla jenkkikärryt takanaan juoksevalla Elis Halmilla aika tavalla varman päälle. Ruuna ei kykene nopeisiin rytminvaihdoksiin. Toivotaan, että kisassa mennään matkalla tasaisen reipasta. Vahvalla hevosella voi ajaa tarvittaessa vaikka johtavan rinnalla.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Jukka-Pekka Niskanen, Valmentaja hoiti Punta-Paten (3) pitkän tauon aikana kuntoon. Ylivieskassa tuomaritoiminnan takia voiton menettänyt hevonen oli hyvä Oulussa. Nyt starttiväli on viime kertaa sopivampi. Jos ori on samanlainen kuin viimeksi, niin sen pitäisi otella voitosta.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Keulasta Punta-Patella mielellään ajaisin, mutta ei muukaan juoksupaikka ole tälle katastrofi.

Varustemuutokset: Katsotaan minkälaiset hokit rata vaatii.

Santtu Raitala, Tykkäsin Koskelan Helemin (8) viime esityksestä. Se tuli hyvin sisään asti, ja vain yksi parempi jäi edelle.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Koskelan Helemi on pikkaisen epävarma starttiin. Ravilla se osaa lähteä ihan mukavasti. Tamma pystyy tekemään monenlaista juoksua.

Mauri Jaara, Hyviä suorituksia tehnyt Ruhvanan Urho (9) voitti Kuopissa takaa. Ulkoradat olivat sisäratoja kovempia, mikä saattoi suosia meitä. Mainiossa kunnossa kilpaileva Ruhvanan Urho on tässäkin kisassa yksi mahdollinen pärjääjä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Juoksupaikalla ei tunnu olevan Ruhvanan Urholle isoa merkitystä.

T4-3 / LÄHTÖ 6/PD-1

Tuomas Pakkanen, Amorce Savage (3) ei ollut kokeessa heti lääkekuurin jälkeenparhaimmillaan. Harjoitusten perusteella tamman pitäisi olla nyt parempi. Amorce Savagella on paljon sisällään, joten aina sen kanssa tulee jotain odottaneeksi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Alkuun Amorce Savagella ei voi satsata. Pitää vain yrittää päästä ravilla matkaan. Tilaisuuden tullen eteenpäin ajetaan.

Varustemuutokset: Jenkkikärryt laitetaan taakse, millä pyritään pienentämään hokkien aiheuttamaa haittaa.

Tuomas Pakkanen, Herkällä tyylillä suorittanut Jimmigration (4) teki viimeksi hyvän esityksen, vähän sellaisen mihin sen olisi treenien perusteella pitänyt jo aiemmin pystyä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kuski saa ajaa, kuten hän parhaaksi näkee.

Varustemuutokset:Samoilla mennään.

Tapio Kalaja, Pikku tauolta palanneella Beaming Chickillä (7) ei ollut tuohon kisaan kuin yksi hiitti alla. Tuon takia tukkoisena ollut tamma meni loppukaarteessa maitohapoille ja laukkasi. Uskon, että hevonen on nyt startti alla parempi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Viime kerran perusteella Beaming Chick on starttitilanteessa hokit alla tahmeampi. Tamma voi jäädä täältä alussa takajoukkoihin. Normaalina olleessaan Beaming Chick on jaksanut kiertää, joten ajoissa reissuun lähdetään. Kova matkavauhti oli tälle etu.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Santtu Raitala, Tauko oli tehnytmonella osa-alueella hyvää, jaolin tyytyväinen aiempaa suorempana juosseen ja letkeämmin menneen Chicotte Chickin (8) esitykseen. Kiltin reissun perästä tamma tuli hyvin perille asti.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Jos lähtöpaikka olisi ollut parempi, niin taktiikka olisi ollut varmaan rohkeampi. Nyt jouduttaneen ajamaan passiivisesti, ja edistämään starttirytmiin pääsyä.

Marko Hakkarainen, Rio Crowe (10) on vielä tähän kisaan itsellenikin iso arvoitus. Treeneissä rentous on ollut vähän kateissa. Tammalle oli sattunut ennen meille tuloa pieni haaveri, mikä saattoi olla yksi mahdollinen syy jäykkyyteen. Rio Crowella on ollut nyt ensikertaa hokit alla, mikä sekin on saattanut haitata hevosta. Tässä meillä on hyvät kilpailleet hevoset vastassa, joten ihan hampaat irvessä voittoa ei lähdetä vielä tavoittelemaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Rio Crowe on kiihdytystilanteessa epävarman tuntuinen. Eturivistä alkuun ei olisi uskaltanut satsata, joten lähtöpaikka on tähän tilanteeseen paras mahdollinen. Yritetään päästä ravia koko matkan, ja näin testistartissa koetetaan saada tammalle hyvä juoksu.

Varustemuutokset: Rio Crowella on nyt ekakertaa kilpatilanteessa hokit alla. Kovemmissa vauhdeissa balanssin sopiminen on ennalta jonkinlainen arvoitus. Muut varusteet ovat vielä jonkin verran auki.

Pirkko Rahkonen, Tilaa saatuaan viime startissakin hyvin loppua tullut Glamour Checkin (11) hiitit on päästy ajamaan ihan normaalisti, ja treenein perusteella on säilynyt ennallaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Toivotaan, että kuski löytää paikan l toiselta radalta suhteellisen läheltä kärkeä. Kova matkavauhti suosisi tammaa.

Varustemuutokset: Hokit olivat jo viimeksi alla, eikä niistä tunnu olevan Glamour Checkille isompaa haittaa, muutenkin samoilla jatketaan.

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Tapio Kalaja, Viime esityksenä perusteella Zell Memento (1) tuntuisi olevan menossa parempaa päin. Jos hevosella on yhä kaikki normaalisti, niin uskon sen parantavan edelleen. Kuopiossa Zell Mementolla oli hieman liian lyhyet hokit alla, eikä se saanut niillä kunnon pitoa. Ouluun laitettiin taakse pitemmät nastat, ja niillä ori pääsi tutun terävästi matkaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Nätin reissun tarvitseva Zell Memento saanee nyt itselleen sopivan juoksun. Ori seuraa hyvin kovassakin vauhdissa, joten sellainen tempo on toiveissa.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Marko Hakkarainen, Faith In Life (2) sai lauantaina pienen haavan jalkaansa, mutta sunnuntain treenien perusteella siitä ei tuntunut olevan hevoselle haittaa. Meillä oli pitkään huonoja kelejä. Vasta viikon verran on päästy ajamaan normaalisti, joten hevosemme voivat olla vielä näihin raveihin tukkoisia. Tamma on tuntunut treeneissä rennommalta kuin pitkään aikaan. Mielestäni Faith In Life pitää olla tässäkin kisassa ensimmäisten joukossa lapulla.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tarvittaessa kovaakin avaukseen pystyvällä Faith In Lifellä voi ajaa monella tapaa, joten lähtöpaikka on tosi sopiva.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Arto Laurukainen, Wille Caramellin (5) laukkoihin ei ole löytynyt syytä. Välillä ruuna menee oikein hyvinkin. Jonkinlaisen juoksun Wille Caramell voisi nytkin tehdä. Näin kovassa seurassa jo rahasija tyydyttäisi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ehyt suoritus on pääasia, ja tasaisen juoksu koetaan nyt ajaa.

Varustemuutokset: Kokolappujen kokeilu on harkinnassa.

Eino Haara, Turun 76-kisassa Disco Diandra (7) ei ollut oma itsensä. Epäonnistuminen oli varmaan monen tekijän yhteissumma. Pitkä kuljetus, yöpyminen vieraassa tallissa, balanssin muuttuminen ja kova kiima olivat haittoina. Hyvin reissusta palautunut hevonen kävi klinikalla, mutta mitään vikaa ei löytynyt. Viime hiitit on ajettu hokit alla, ja niissä tamma on ollut oikein mainio. Vaikka kengät ovat Disco Diandralle pikku miinus, niin kolmen sakkiin on odotukset.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Uskon edelleen, että Disco Diandra tulee paikasta kuin paikasta, joten seiskarata ei ole ongelma. Hyvin hevosen tunteva kuski saa ajaa tilanteen mukaan.

Varustemuutokset: Disco Diandra kilpailee nyt hokit alla.

Heikki Valli, Keleistä huolimatta Last Finn (10) on päässyt treenaamaan normaalisti. Harjoitusotteiden perusteella tamma jatkaa edelleen samassa vireessä. Vastus tiukkenee koko ajan , ja tältä lähtöpaikalta pärjääminen paljon myös juoksunkulusta kiinni.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tältä paikalta on tiedossa selkäreissu.

Varustemuutokset: Last Finnille on ollut mielestäni hyötyä korvien aukaisemisesta. Tuota ei ole kuitenkaan tehty viimeiseen seitsemään starttiin. Viimeksi kuski yritti saada ne auki, mutta narujen kiertyminen esti sen. Olen muuttanut systeemejä, ja nyt korvien pitäisi lopussa aueta.

Mauri Jaara, Tauolta palaava Also Starring (11) on päässyt treenaamaan normaalisti, eikä kunnossa pitäisi olla moittimista. Paussin ja lähtöpaikan takia tarkempaa menestystä on vaikea lähteä ennustelemaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Täältä tulee selkäreissu. Katsotaan sitten miten juoksu lähtee menemään.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

LÄHTÖ 8

Mauri Jaara, Uransa avauksessa ihan asiallisen juoksun tehnyttä Mucho Macho Mania (5) startti vei varmaan eteenpäin. Ruuna on sen oloinen, ettei autolähtö aiheuttane ongelmia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Vielä tähän kisaan ei ole mitään suunniteltua ennakkotaktiikkaa.

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Tuomas Pakkanen, Talvikeleillä Mr Piraten (2) vauhdit riittävät paremmin kuin kesän nopeissa olosuhteissa. Ruuna olisi viimeksi pystynyt varmaan voittamaan, jollei olisi jäänyt kärjen rinnalle hieman junnaamaan.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Ravia kokeillaan liikenteeseen päästä. Mr Pirate ei ole varmaan niin nopea startista, että pääsisi keulaan. Ihan kärjen tuntumasta se voi kuitenkin paikan saada.

Varustemuutokset: Viime kerran junnailun takia hevoselle saatetaan kokeilla vetolappuja.

Marko Hakkarainen, Mistrals Chuck (4) teki viime starttiin aiempaa aika paljon sitkeämmän esityksen. Oli ikävää, että hevonen tuli sairaaksi ja joutui tauolle. Juoksun onnistuessa rahasijoille pitäisi olla mahdollisuuksia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Aika hyvin avaava Mistrals Chuck voisi ottaa tässä ekakeulat. Pussilta tulevalle hevoselle toivotaan kuitenkin tällä kertaa selkäjuoksua.

Varustemuutokset: Ei muutoksia.

Samuli Sinkkonen, Salama Sea (5) olisi tullut jo keväällä starttiin, mutta molemmista takajaloista menivät hankositeet. Koko ajan hevosta on treenattu. Jalat eivät ole nyt oireilleet. Meillä Kalajoella kelit ovat olleet hankalia, enkä ole päässyt ottamaan normaalia viimeistelyhiittiä. Tukkoinen hevosen ei pitäisi kuitenkaan olla. Jossain vaiheessa Salama Sealla oli ongelmaa kurkun toimimisen kanssa, eikä tuostakaan asiasta voi olla ennen kisaa täysin varma. Mitään sijoitusodotuksia ei ole, muttei Salama Sean pitäisi kuitenkaan olla viimeinenkään maalissa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Normaalina ollessaan Salama Sealle on käynyt kaikenlaiset juoksut. Ruuna voisi päästä tässä alussa johtoon. Jos ulkopuolelta tulee kovaa painetta ,niin väkisin asemia ei aleta puolustaa. Selkäreissu olisi hevoselle tähän tilanteeseen varmempi vaihtoehto.

Varustemuutokset: Salama Sea ei osannut aiemmin juosta hokeilla ollenkaan. Kun kengät laitettiin väärin päin alle, niin hokeista ei ole mitään ongelmaa.

Santtu Raitala, Classical Dream (8) on olemassa hyvä hevonen. Laiskan pulskealla ruunalla oli viime kisaan pitkä starttiväli, joten osasin vähän odottaa tuollaista hieman nihkeää esitystä. En osaa olla huolissani. ja uskon, että Classical Dream on jo tähän kisaan parempi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Classical Dream on riski hevonen tekemään töitä. Ruuna menee vähän paikasta kuin paikasta. Tuntuu, että Classical Dream on vielä tässä vaiheessa aavistuksen parempi vapaalta radalta, ja on mahdollista, että heti startissa ajetaan eteenpäin.

Varustemuutokset: Muutoksista ei ole ollut puhetta.

Mauri Jaara, Mahansa kuntoon saanut Listas Hector (9) on kehittynyt paljon ja nykyään ruuna jaksaa mennä. Talvikelit tuntuvat sopivan Listas Hectorille hyvin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Monipuolisella Listas Hectorilla voi ajaa useammalta paikalta. Lähtörata tuntuu sopivalta.

Santtu Raitala, Viimeksi matkalla mentiin puolireipasta. Listas Hector (9) teki rehellisen esityksen ja tsemppasi hyvin ykköseksi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ajamani startin perusteella Listas Hector pystyy tekemään monenlaista juoksua.

LÄHTÖ 10

Mauri Jaara, Asiallisen oloinen Artie B.Zet (2) hakee vielä hieman itseään. Aiemmin kurvit olivat vaikeita ja niihin tuli laukkoja. Viime startin perusteella hevonen on mennyt tuossa suhteessa eteenpäin, kun se kulki koko matkan ravia.

Santtu Raitala, Minulle tuntemattomasta syystä Blanket Slipper (6) on ollut starttitauolta. Sitä ennen se teki pitkään kelpo juoksuja.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on sopiva voltista hyvin avaavalle hevoselle. Jos keulaan päästään, niin sieltäkin voidaan kokeilla ajaa.

T4-vihje

Oulun illan ratapeli tarjoaa taas mainiota pohdiskeltavaa ja pelattavaa. Aamupäivän peliprosenttien perusteella en onnistunut löytämään riittävän maistuvaa kandidaattia kupongin ankkuriksi.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Varmaehdokkaat Viimeksi kivasti onnistuneen reissun perästä lopussa varmasti ykköseksi kirinyt Ypäjä Hereiam (4) on riski menijä, joka voi pystyä oikeana päivänään hoitamaan tällaisen tehtävän menestyksellä vaikka johtavan rinnalla.

Yllättäjäehdokas Viimeksi voimissa ilman kiritilaa jäänyt M.T.Illustriouksen (6) olemus viime treeneissä on ollut Marko Hakkaraisen mieleen. Jos juoksu tamman kannalta sujuisi oikein suotuisasti, ei voittokaan ihan mahdottomuus olisi.

Arvoitus Vauhdikas O.F.V.Continue (2) aloittaa nyt täysin uusista ympyröissä. Vauhdikkaan hevosen motivaatio viimeisellä sadalla metrillä oli viime starteissa aika pahasti kadoksissa, joten kilpailuhuumori on tähän kohtaan melkoinen kysymysmerkki.

Juoksunkulku arvaus Oulun ykköseltä on päästy nykyään hyvin matkaan, eikä ole mahdotonta, että Take Of Sound (1) olisi ihan ensimetreillä nopein. Sopiva selkä otettaneen mielellään eteen. Startista terävä O.F.V.Continue (2) saattaa sekin singahtaa alussa johtoon. Voi olla, ettei ruunalla uskalleta/haluta heti ajaa keulasta varsinkin, jos ulkopuolella on tulossa eteen sopivia vetureita. Oikeana päivänään tiiviisti autoa seuraava Valle Streamline (3) saattaa edetä alkumatkasta keulaan. Viime starttien esitykset pikku sairastelun takia eivät olleet normaalilla tasolla. Kun hevonen on saanut Antti Ojanperän aika vaativia juoksuja, niin hän toivoi hevoselle selkäreissua. Jos Valle Streamline pääsee johtoon, niin tallikaveri Ypäjä Hereiam (4) laskettaneen mieluusti eteen. Kärjestä hyvin suorittaneella Hit Thatillä (5) on viitoseltakin taas mahdollisuudet edetä mieliasemiinsa, mutta alkuun satsaaminen saattaa myös tuottaa paikan johtavan rinnalla. Tuo olisi varmaan tässä pärjäämistä ajatellen liikaa. Taas ikävän lähtöpaikan saaneella Anaheim Kempille ( 8) ei halutta toista kertaa peräkkäin ajaa johtavan rinnalta. Alussa saatetaan pakittaa hännille, mikä näin pienessä porukassa ei ole kauhean vaarallista.

A: 4 B: 8,5,3,6 C: 2 D: 7

T4-2 / LÄHTÖ 5

Varmaehdokkaat Vuoden viidestä yrityksestä ainoastaan kerran ilman voittoa jäänyt Punta Pate (3) voi taas hallita aja-komennosta alkaen. Vastus tosin hieman tiukentuu, eikä kukkaan puhjennut Ruhvanan Urho (9) ole ihan helppo takana pidettävä.

Arvoitus Eilen Kaustisella kolmeen kertaan häiriintynyt Elis Halm (2) tuli loppukaarteessa ottamansa laukan perästä lupaavan vahvasti maaliin. Moni suomenhevonen vielä parantaa, kun startti on ollut edellisenä päivänä. Ravilla meneminen ei ole todellakaan varmaa, mutta ehjällä juoksulla Elis Halm saattaisi pystyä kamppailemaan tässä jopa ykkösrahoista.

Juoksunkulku arvaus Vauhdikkaasti käynnistyvällä Punta Pate (3) pyrittäneen taas heti vetotöihin. Viimeksi edellä mainitun rinnalta startissa maalipaalun kohdalla laukkaan sortunut Alman Into (6) avaa hyvin. Viime kerran esityksen jälkeen selkäreissu kelvannee, kun vastuskin kokonaisuutena ottaen vaikuttaa aiempaa hieman vaativammalta. Ruhvanan Urhon (9) viime ykkönen tuli selkäreissulla. Kuskilla on ajotaktiikan suhteen valinnan varaa. Reissu vapaalla radallakin onnistuu, joten jo matkalla eteenpäin voidaan ajaa. Viime raveissa nousukunto esittänyt Hullupoika (10) pääsee ravilla asiallisesti matkaan, joten ruuna voisi saada juoksupaikan suhteellisen läheltä kärkeä. Santtu Raitala takanaan mukavasti suorittanut Koskelan Helemi (8) voi aika verkkaisena lähtijä jäädä alussa takajoukkoihin, ja pärjäämisen eteen tamma voi joutua tekemään loppuun aika pitkänkin kirin. Isokokoisella jenkkikärryt takanaan kilpailevalla Elis Halmilla (2) alku on Ville Koiviston mukaan otettava aika tavalla varman päälle. Vahva jutikka jaksaa mennä, joten paikka johtavan rinnalla voisi olla menestystä ajatellen sopiva.

A: 3,9 B: 8,2,10,6,13 C: 1,5,7,12,11

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Varmaehdokkaat: Joensuussa hurjan lopetuksen perusteella Ain't She Sweet (12) vaikuttaisi olevan selkeässä nousukunnossa. Lähtöpaikka on hankala, ja voitto edellyttää tuurejakin.

Yllättäjäehdokas Mainion kauden tehnyt viimeisissäänkin hyvin suorittanut Glamour Check (11) jatkaa Pirkko Rahkosen mukaan vireessä. Jos rehdin tamman juoksu takarivistä sujuu onnellisissa merkeissä, niin voitto on täysin mahdollinen.

Arvoitukset Ravia mennessään lahjakas Amorce Savage (3) olisi varmaan vaikea voitettava. Virekin on koelähdön normaalia vaisumman suorituksen takia hieman hämärän peitossa. Tuosta juoksusta ei voi kuitenkaan hirveästi päätellä, kun Tuomas Pakkasen mukaan annetun lääkekuurin vaikutus näkyi vielä hevosessa. Tauolta palaava ja uusista ympyröistä aloittava Rio Crowe (10) on luokaltaan näihin karkeloihin selkeän riittävä peli. Meno harjoituksissa on ollut jostain syystä hieman jäykkää. Hokit ovat nyt ensi kertaa alla kilpailuvauhdeissa, mikä vielä kasvattaa kysymysmerkin suuruutta.

Juoksunkulku arvaus Hyvin avaavilla Jimmigrationilla (4) ja Purple's Pipillä (5) on molemmilla keulasta tullut voitto taulussaan, ja jompikumpi niistä juossee tässä johtopaikalla. Kohtuullisen kivasti matkaan pääsevälle Olive Smithille (1) reissu kärjen takana kelvannee mainiosti. Muut eturiviläiset ovat enemmän ja vähennän tavallisia lähtijöitä. Amorce Savagella (3) jouduttaneen ottamaan ison laukan vaaran takia startti tosi maltilla. Tamma jäänee ravilla lähtiessäänkin alussa takapareihin. Viimeksi loppukaarteessa johtopaikalta rytminsä menettäneelle Beaming Chicille (7) seiskarata tiennee vaativaa reissua. Sitkeästi loppua tulevalle Rio Crowelle (10) lähtöpaikka on mainio. Pitkältä tauolta Suomen uransa aloittavalla tammalla ei ajeta välttämättä heti ihan hampaat irvessä voitosta, ja kiriin saatetaan odottaa selkiä eteen. Glamour Check (11) ja Ain't She Sweet (12) kykenevät koviin loppuvetoihin, mihin näistä asetelmista onkin todennäköisesti tarvetta.

A: 12,11,3,4,7 B: 10,9,6 C: 8,1,5,2

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Varmaehdokas: Tosi vahvasti edellisissään suorittaneen Disco Diandran (7) kannalta moni asia oli Turun 76-kisassa väärällä mallilla. Tuon jälkeen Eino Haaran mukaan hyvin harjoittelut tamma saattaa palata tässä taas voittojen tielle. Faith In Lifen (2) harjoitusotteet ovat olleet parempi kuin pitkään aikaan, eikä optimaaliselta paikalta matkaan pääsevänrehdin tamman ykkössija yllättäisi.

Yllättäjäehdokas Nätin sisäratareissun ykköseltä todennäköisesti saava Zell Memento (1) vaikuttaa nousuvireiseltä. Viimeksi voitto ei ollut enää kaukana. Jos kisassa pidetään taas reipasta tempoa yllä, ei sijoituksen paraneminen yhdellä pykälällä ole ihan täyttä utopiaa.

Arvoitus Alkuvuodesta hienosti pärjännyt Also Starring (11) on Mauri Jaaran mukaan mennyt hyvin treeneissä. Vaikka hänen valmennuksesta hevoset tulevat aika valmiina tauolta, niin paussi saattaa kuitenkin näkyä vielä suorituksessa.

Juoksunkulku arvaus Tiukasti autoa seuraava Zell Memento (1) saattaa olla alussa vikkelin. Keulareissu sopivuus ei ole kuitenkaan parasta mahdollista luokkaa, joten hyvä veturi haluttaneen eteen. Faith In Life (2) seuraa autoa mainiosti. Jos johtoon päästään, niin sieltä myös ajettaneen. Marko Hakkaraisen mukaan treeneissä letkeänä olleelle tammalle sopii vähän kaikenlaiset reissut, joten kakkoselta alkuun ei kuitenkaan välttämättä kannatta satsata liikaa. Kovaa avaavalla Gollumille (6) tavoiteltaneen keulajuoksua. Aiemmin mainiosti vaativat reissun selvittäneelle Disco Diandralle (7) Turun Haastajadivisioonakarsinassa paikka johtavan rinnalla oli yllättäen liikaa. Eino Haaran kertoi, että tuossa kisassa oli monenlaista pikku haittaa. Hyvin harjoitelleella tammalla ajettaneen taas rohkeasti, eli heti sopivan tilaisuuden tullen eteenpäin. Wille's Caramellilla (5) ei ole normaalisti jarruteltu. Nyt taitaa olla kuitenkin rauhallisemman taktiikan vuoro, kun hylkäys tietäisi taas kutsua koelähtöön. Pitkästä aikaa takariviin arvottu Last Finn (10) ei pääse täältä hyödyntämään mainiota lähtönopeuttaan, ja vaativa reissu voi olla tiedossa. Also Starringilla (11) lähdettäneen reissuun toisen kierroksen aikana, ja tauolta palaajalle toivotaan kirissä vetäviä selkiä eteen.

A: 7,2,10,6 B: 1,3,11 C: 5,8,4,9,12

T4-systeemit

Pieni: 4 (8,5) 3,9,8,2 (10,6) 12,11,3,4,7 (10,9) 7,2 (10,6) = 40 riviä

Suuri: 4,8,5,3,6 (2,7) 3,9,8,2 (10,6) 12,11,3,4,7 (10,9) 7,2,10,6,1 (3,11) = 500 riviä

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Troikkapelin tukipilari Viimeksi pitkällä starttivälillä hieman tasapaksusti suorittanut Classical Dream (8) on tähän porukkaan kova hevonen. Lähtöpaikka on ulkona, mutta tuota Santtu Raitala ei osannut pelätä, kun vahvalla menijällä voi hänen mukaan ajaa eteenpäin. Juoksun jollakin tavalla onnistuessa Classical Dreamin pitäisi riittää tässä kolmen sakkiin.

Yllättäjäehdokas. Liukkaasti avaava Mistrals Chuck (4) saanee kivan reissun sisäradalla kärjen takana, joten tauosta huolimatta mitali ei ole mahdottomuus.

Arvoitus Salama Sea (5) olisi kyvyiltään tällaiseen tehtävään riittävä peli. Ruuna loukkasi keväällä molempien takajalkojen hankositeet. Samuli Sinkkosen mukaan huonojen treenikelien takia viimeistelyhiitti jäi ajamatta, joten tarkempi vire on aika tavalla arvailujen varassa.

Juoksunkulku arvaus. Eturivissä on useampi näppärä avaaja, mutta ei yhtään varsinaista starttirakettia. Jos Mistrals Chuckin (4) heti tauolta on riittävällä tasolla, niin se voisi olla alussa nopein. Marko Hakkarainen toivoi tähän kohtaan selkäreissua, joten sopiva vastustaja päästettäneen eteen. Ruunan ulkopuolelta starttaavilla asiallisilla lähtijöillä on yleensä aika optimistisesti ajavat kuskit, joten painetta saattaa tulla. Kohtuullisen kivasti autoa seuraava Bwt Admiral (3) saa taakseen aktiivisesti ajajan, ja ori saattaa näytellä merkittävääkin osaa lähtökiihdytyksessä. Santtu Raitala voi ajaa kasiradasta huolimatta heti eteenpäin, kun Classical Dream (8) on hänen mukaan vähän parempi vapaalta radalta. Vastustajien kunnioitus saattaa olla kohdallaan, eikä jo alkumatkasta johtoon pääsykään ole mahdotonta. Vaikka Mr Pirate (2) ei ole hirveän räväkkä starttari, niin kakkoselta se pystynee hankkimaan itselleen kivan juoksupaikan läheltä aika kärkeä, eikä kiriin tarvitse lähteä ennen kuin viimeisellä takasuoralla. Tasaisen hyvin suorittava Listas Hector (9) saanee kohtuullisen asemat parijonosta. Jos matkavauhti on verkkaista, niin ruuna saattaa joutua lähtemään reissuun jo reilu kierros ennen maalia.

A: 8 B: 2,9,4,11,10,5,3,6 C: 1,12,7

Muut lähdöt

  1. 3. Inatt Boko – 1. Ninja Casall – 2. Fugger Am– 6. All Victor

  2. 6. Aaprahami – 1. Mathilde – 4. Lento-Essi – 2. Oleg – 8. Lakori – 7. Kaakon Jouni

  3. 5. Alvar Hem – 3. Joutava – 2. Tuuliniemen Bella – 7. Corinna – 6. E.V. Arto – 8. Kristal Aria (1. Viheen Sirius)

  1. 5. Mucho Macho Man – 4. Sweet Cherry – 12. Begin To Trust – 11. Pinky Toe – 1. Moon Eagle (7. Lady Ecus –10. Singel Fay – 9. Funny Toe)

  1. 5. Amigo Brodde – 6. Blanket Slipper – 4. Soleil Journey – 1. Giant Leap – 10. Sound Of Music – 7. Amaze Me Peak (9. Upp All Right – 2. Artie B.Zet)

(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)

Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen