Vihjeet 5.11.2017

05.11.2017

Valmentaja-/ohjastajakommentteja

 

LÄHTÖ 1

Mika Jauhola, Täydessä hokkakengässä juossut Shaking Dude (7) teki Rovaniemellä tasapainoisen esityksen. Edelleen parantava riski ruuna voisi hyvissä olosuhteissa kyetä 18-alkuiseen tulokseen. Vaikka kyseessä on Shaking Duden ekastartti auton takaa, niin en usko tuon tuottavan järkevänoloiselle hevoselle ongelmaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hieman ylivauhtinen kisa sopisi hyvin.

LÄHTÖ 2

Arto Laurukainen, Kokkolan kisan aikoihin 17-kunnossa ollut Gary Caramell (3) loukkasi tuon jälkeen hieman itseään, eikä hevonen vieläkään ihan yhtä hyvässä iskussa. Ruuna teki Ylivieskassa maililla radalta 12 ihan asiallisen suorituksen. Tämä ei ole ollut koskaan auton takana eturivissä, joten lähtötilanne on ennalta pieni arvoitus. Jos Gary Caramell pääsee kuitenkin asiallisesti matkaan, niin neljän sakkiin saattaisi olla mahdollisuuksia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hevoselta puuttuu vielä pätkää, joten jos kaikki menee startissa ilman ongelmia, niin tasaisesti eteenpäin lähdetään ajamaan.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.

Petteri Joki, Amigo Brodde (12) ruunattiin, ja nyt käytös kilpatilanteissa on ollut asiallista. Loppukurviin tuli laukka vielä viime startissakin. Tuntui, että hyppy tuohon kohtaa on jäänyt sillä jotenkin päähän. Maalisuoralla ravissa ei ollut moitetta. Amigo Brodden pitää kehua itse itseään. Se ei ole ollut hyvä starteissaan, ja totosija olisi pieni yllätys.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Amigo Brodde on ollut keulasta turhan meneväinen, ja täältä tuleva selkäjuoksu on sille parempi.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Koko kesän hokkakengässä juossutta Amigo Broddea ei kelin vaihtuminen haittaa. Jenkkikärryjä ei laiteta nyt taakse.

LÄHTÖ 3

Arto Laurukainen, Larsin Vapulla (8) oli kesällä jotain häikkää, mutta sillä alkaa olla asiat taas hyvällä mallilla. Jos hevonen on samanlainen kuin viimeksi Rovaniemellä, niin aika kärjessä sen pitäisi tässäkin kamppailla.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin lähtevälle Larsin Vapulle monenlaiset juoksut. Tamma on mennyt mainiosti sekä keulasta että johtavan rinnalta.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Mika Jauhola, Viimeksi hyvän lopetuksen tehneellä All The Betterillä (4) tuntuisi olevan kaikki kunnossa. Toissa kerralla ajettiin kokolapuilla, ja ruuna painoi keulassa liika ohjille. Viimeksi hevosella oli vetolaput silmillä, ja niillä on tarkoitus jatkaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Itsestään kovaa lähtevälle All The Betterille on todennäköisesti tulossa tässä keulajuoksu.

Varuste- ja kengitysmuutokset: All The Better on siirtynyt jo hokkakenkään, mistä ei tunnu olevan sille ainakaan haittaa.

Janne Soronen, Bodenin 15 hevosen lähdössä Herrera Boko (5) teki hänniltä pitkän hyvän kirin. Esitys oli aika tavalla samalla tasolla kuin edellisillä kerroilla. Terveenä ollut ja säännöllisesti kilpaillut ruuna ei ole treenien perusteella mennyt ainakaan huonompaan suuntaan.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Lähtöpaikka on vain kohtuullisesti avaavalla Herrera Bokolle sopiva. Rehti ja nuori hevonen on voittanut keulasta ja takaa, joten juoksupaikalla ei tunnu olevan isoa merkitystä.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Herrera Boko ei ollut viimeksi lopussa väsynyt. Hevonen meni vain sen verran toisohjaiseksi, ettei sitä pystynyt ajamaan. Haittaa yritetään poistaa pienillä varustemuutoksilla. Herrera Boko suorittaa paremmin ilman kenkiä. Nyt kengitys joudutaan katsomaan vasta paikan päällä.

Tuomas Pakkanen, Hyvin treenaava Jimmigration (6) on ollut pettymys starteissaan, joissa se tyytynyt seurailemaan. Olisin tyytyväinen sijoitukseen kolmen sakissa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Puolireippaasti avaajalle tavoitellaan tarkkaa selkäreissua.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.

Petteri Joki, L'Amour De Gull (10) on parhaimmillaan maililla, eikä viimekertainen 2600 m ole sen matka. Lisäksi hevonen veti heti startissa ilmaa sisäänsä. Kaksi kiekkaa tamma voisi mennä ihan hyvällä tyylillä, eikä pärjääminen tunnu tässä aivan mahdottomalta.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kovalla lähtijällä olisi eturivistä voitu kokeilla keulajuoksua. Kuski saa päättää ajotaktiikasta.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Viimeksi rautakengillä kilpailleelta tammalta olisi voitu ottaa nyt kengät pois. Tuo ei taida nyt olosuhteiden takia onnistua, joten alle laitetaan alumiinit.

T4-2 / LÄHTÖ 5

Arto Laurukainen, Lento-Essi (2) on melkoisesti mielialahevonen. Viimeksikin veto oli hyvin päällä kunnes voittaja pääsi ohi. Halutessaan tamma olisi pystynyt kamppailemaan voitosta. Matka ei ole tälle ongelma, jos vain tahtoa riittää

Ajotaktiikka / juoksutoive: Terävästi lähtevälle Lento Essille 2600 m matkalla selkäjuoksu voisi olla parempi vaihtoehto. Kuski saa päättää lopullisen taktiikan.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Kokolaput päässä Lento-Essi painaa alkumatkasta liikaa ohjille, joten tähän kisaan sille tulee vetolaput.

Janne Soronen, Kaakon Jouni (9) on ollut aina hieman nahkea menemään. Sitä on yritetty saada kotona virkistymään, ja ihan pirteänä se on viime aikoina ollutkin. Koelähdössä ruuna juoksi vain sen mitä pitikin. Tuo on kovinta vauhtia mitä sillä on meillä menty. Paljon jarrukärrytreeniä saaneella hevosella on kerran ajettu matka 37-vauhtia läpi. Puolentoista vuoden kilpailutauolta palaava Kaakon Jouni tarvinnee startteja alle. Laiskan menijän harjoitusotteiden perusteella on vaikea sanoa, mitä se tässä meiltä ajettavassa ensimmäisessä kisassa pystyy tekemään.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Voltista liukkaasti lähtevä voisi mennä parhaitten keulasta. Kilpailurytmiin pääseminen on tärkeää.Johtavan rinnalta ei tässä ekastartissa haluta ajaa, mieluimmin jäädään vaikka pussiin.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Kengitys ratkeaa olosuhteiden mukaan.

Mika Jauhola, Kahteen viimeiseen hyvät esitykset tehneellä I.P. Soturilla (11) on ollut tähtäin talvikauteen. Yksi reippaampi treeni orilla on hokkakengässä otettu, eikä niistä tuntunut olevan sille haittaa. Ekakaarteessa on arkuuden takia laukan vaara. Tuohon asiaan lähtöpaikalla ei ole isompaa merkitystä. Matka sopii vahvalle menijälle, ja kolmen sakkiin on odotukset.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tilanteen mukaan ajetaan. Jos matkalla mennään turhan hiljaa, niin tällä joutuu lähtemään ajoissa reissuun.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.

T4-3 / LÄHTÖ 6/PD-1

Tuomas Pakkanen, Vie De Adonis (1) saanee tältä lähtöpaikalta tarvitsemansa tarkan reissun. Hevosen tämän hetken kunnosta minulla ei ole tarkempaa käsitystä.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Puolireippaasti lähtevälle ruunalle haetaan selkäreissua.

Arto Laurukainen, Wille Caramellia (3) on päästy ajamaan ihan suunnitellusti, ja ihan jonkinlaiseen kunnossa hevosen pitäisi nyt olla. Ravin suhteen on vaikea lähteä ennalta mitään lupaamaan, vaikka kotona tuon asian suhteen ei ole ollut ongelmia. Ravin sujuessa 4-5 sakkiin pitäisi olla mahdollisuuksia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Wille Caramell lähtee voltista suhteessa paremmin liikkeelle. Ruunalle käy vähän kaikki juoksupaikat, ja tasaisesti eteenpäin nyt on tarkoitus ajaa.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla mennään.

Mauri Jaara, Bessie Bliss (5) tehnyt hyviä on tehnyt jo pitkään juoksuja.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Minulle on tullut sellainen tunne, että Bessie Bliss olisi tätä nykyä parempi selkäjuoksulla.

Janne Soronen, Räväkkää liikettätarvitseva Smooth Criminal (6) palasi viime starttiin pikku sairastauolta. Valmistelut olivat turhan kevyet, ja suoritus oli aika tahmea. Nousukuntoisen oloinen ruuna on toimiva ja nopea startissa. Tällä mielialahevosella hyvän huonon päivän ero on tosi iso. Smooth Criminalilla voi nousta tässäkin yllättävän korkealle, jos sillä on se oikea hetkensä, ja juoksu onnistuu.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Hyvänään ollessaan Smooth Criminal on tehnyt mainioita esityksiä keulasta, josta se onkin varmaan ihan parhaimmillaan. Oikeana päivänään ruuna on kirinyt selästä tulisesti. Paikka johtavan rinnalla saattaisi olla tämän psyykelle liian vaativa.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Kengitys ratkeaa olosuhteiden perusteella.

Tuovi Huttunen, Raise Wise Asilla (7) on uransa aikana ollut aika isojakin terveysongelmia,. Ori on tarvitsee hoitoa ja hellyttää, että kaikki asiat pysyvät kunnossa. Kaikin puolin hienon hevosen aloitus meni vähän pitkälle. Useampia kysymysmerkkejä on tähän kisaan ilmassa. Hokit ovat olleet sillä ensimmäistä kertaa elämässä alla ja vasta viikon verran. Oulun rataprofiili, jossa on tiukka viimeinen kurvi ja lyhyt loppusuora eivät suosi hieman kaarrevaikeuksista kärsivää vahvasti kirivää menijää. Märät olosuhteet voivat olla haitata hengitystä. Jostain kuitenkin oli aloitettava.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Ykköstoiveena on ehdottomasti ehjä juoksu.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Ruotsin starteissa kenkien poisottamisesta ei ole näyttänyt olevan hevoselle hyötyä, joten pysyvät alla. Jos olosuhteet sallivat, niin hokit ruuvataan pois.

Mauri Jaara, Tänä vuonna selvästi lisää sitkeyttä saanut Anaheim Kemp (13) teki viimeksikin mainion esityksen. Nyt se juoksee kengät jalassa. Jos rata on karkea ja napakka pinnaltaan, niin tuosta ei ole tälle merkittävää haittaa. Pehmeät olosuhteet olisivat Anaheim Kempiä vastaan.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Hyvin voltistakin lähtevä Anaheim Kemp pystyy nykyään tekemään omaakin juoksua. Jos matkavauhti menee turhan verkkaiseksi, niin ajoissa eteenpäin on lähdettävä ajamaan.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Muuten samat varusteet, mutta nyt kengät tulevat alle.

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Minna Piironen, Saamaansa juoksuun ja epäedulliseen vauhdinjakoon nähden Minto's Romeo (2) teki Jyväskylässä hyvän esityksen. Toisenlaisella reissulla ruuna olisi voinut olla tuossa kisassa aika korkeallekin.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Tasaisen kova matkavauhti olisi tälle parasta.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Minto's Romeolle hokeista ei ole haittaa. Muuten samat.

Mika Jauhola, Hit Thatille (4) vauhdit ovatraskaalla kelillä sopivampia, jolloin ruuna voi jollakin tavoin pärjätäkin. Nopeissa olosuhteissa kyydit eivät riitä tällaisessa seurassa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tällä pitäisi päästä ajamaan joko keulassa tai johtavan rinnalla.

Varuste- ja kengitysmuutokset: En tiedä millä balanssilla tällä kertaa on tarkoitus ajaa. Hokkakengän vaikutus suoritukseen on minulle ennalta arvoitus.

Petteri Joki, Täydessä kunnossa meille tulleella Callela Leonardilla (5) ei ole päästy ajamaan reippaampaa kuin kerran Bodenissa, jossa sillä mentiin matka 19-vauhtia läpi. Tuon se suoritti väljällä tyylillä. Hevonen oli hyvänmakuinen lauantain treeneissä. Liikettä Callela Leonard on saanut kuitenkin sen verran, että kolmen sakkiin pitäisi olla mahdollisuuksia. Jyväskylän Kasvattajakruunuvälierän takia ruuna tarvitsi startin tähän paikkaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin autoa seuraavalla Callela Leonardilla on ekakaarre jouduttu ottamaan jostain syystä hieman varman päälle. Kuski saa ajaa, miten hän parhaimmaksi näkee.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Raskaat etukengät alla kilpailleen Callela Leonardin balanssia saatetaan hieman keventää. Katsotaan sitten lämmittelyn perusteella ajetaanko sillä kengityksellä vai ei. Hokeista ei tunnu olevan hevoselle ongelmaa.

Mauri Jaara, Breedloven (8) juoksu ei mennyt Rovaniemellä helpoimman kautta, mutta hyvällä esityksellä se pystyi nousemaan vielä toiseksi. Napakka rata olisi tälle parempi.

Hannu Korpi, Remote Control (10) oli ennen viime kisaa tallilla. Ruokinnan suhteen tuli jokin väärinkäsitys, ja hevonen sai tupla sapuskat. Ruuna oli kisan aikaan aivan turhan täynnä, eikä kyennyt tuon takia normaaliin suoritukseen. Eväät on tarkistettu, ja viljan määrän vähennetty. Hevonen on ollut Hannu Heikkilän mielestä sen jälkeen paljon virkeämpi. Tir Du Caux on kovassa iskussa, mutta ainakin muista sijoista Remote Controlin pitäisi pystyä ottelemaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Nopealle avaajalle eturivi olisi ollut etu. Remote Control on pärjännyt myös selästä, ja se on kyennyt sellaisella hitaankin matkavauhdin jälkeen voittoon.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Hokit ovat tälle suhteessa etu. Tämä kisa ajetaan kokolapuilla, ja korviin tulee pitkästä aikaa vetopallot.

Antti Ojanperä, Tir Du Caux (12) pitäisi olla edelleen ihan kunnossa. Lähtöpaikka ei optimaalinen, ja juoksukin pitää nyt onnistua. Siinä tapauksessa hyviä esityksiä tehnyt nousee taas lähelle. Vastus on ihan ok.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Tilanteen mukaan jossain kohtaa eteenpäin on ajettava.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Tir Du Cauxilla oli jo viimeksi hokit alla. Samoilla jatketaan.

LÄHTÖ 8

Mika Jauhola, Hyvältä näyttävä May Cruise (2) jaksaa ja pääsee, mutta onnistumisia ei vain jostain syystä ole tullut. Rovaniemellä viimeiseen kurviin oli jotain kummallista. Ilman loppusuoran alussa tullutta laukkaa tamma olisi voinut vaikka voittaa tuon kisan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Asiallisesti lähtevälle May Cruiselle haettaneen selkäreissua.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Hokkakenkä eivät olisi tälle etu. Samoilla mennään.

Tuomas Pakkanen, Nice Officer (6) teki viimeksi kevyessä seurassa hyvän juoksun.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Tamma on lähdössä ilmeinen laukkariski, ja tuon takia pitää ottaa tosi tarkasti, joten selkäreissu on tiedossa.

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Arto Komulainen, E.V. Jory (3) joutui Kajaanissa loppumatkalla väistämään ulospäin tullutta vastustajaa, missä saattoi mennä voitto. Tiistaina pääsimme treenaamaan reippaampaa sen verran, ettävaikka lauantain harjoituksissa jouduimme olosuhteiden takia menemään hölkkää, niin uskon hevosen saaneen riittävästi liikettä. Ruuna on epävarma auton takana, minkä takia sillä ei voi satsata alkuun. Tällainen lähtöpaikka on sille sopiva, kun olemme valmiiksi toisella radalla.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tasaisen reipas tempo olisi tälle parasta. Keulasta tai selästä E.V. Jory on varmaan paras. Kuoleman paikaltakin on ajettu, mutta se ei ole tälle yhtä mieluista.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Hokeista ei ole tälle haittaa.

Minna Piironen, Minto's Don Juanin (10) pitäisi olla ihan mukavassa kunnossa. Pärjääminen on ollut vaikeaa, kun ruuna on alkanut ottamaan viimeisessä kurvissa vauhdin pois. Maalisuoraa se tulee taas kovaa. Noin kävi myös viimeksi Kajaanissa. Vaikka kuskien mukaan hevonen on ollut varman oloinen viime starteissaan, niin edelleen jonkinlainen laukan vaara on olemassa.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Minto's Don Juan on hieman verkkainen avaaja, joten lähtöpaikka ei ole sille kovin isoa miinus. Jos vauhti hiljenee liikaa, niin jo matkalla pitää ajaa eteenpäin.

Varuste- ja kengitysmuutokset: Koko kesän flappikengässä juossut ruuna on vaihdettu nyt rautakenkään. Kotona hevonen on mennyt niillä moitteitta, mutta kilpavauhdeissa tilanne voi olla tietenkin myös toinen.

Mika Jauhola, Vahva jaumpirehellinen Jaro's Domain (12) tulee viimeiset 800 m niin rehdisti, ettei pärjääminen ole tässäkään mahdotonta. Raskas keli parantaisi vielä menestyssaumoja.

LÄHTÖ 10

Mauri Jaara, Listas Hectorin (11) mahaa oli hoidettu ennen viime kisaa, ja ruuna oli hyvä johtavan rinnalta. Listas Hector ei nopea startissa, joten paikka ei ole tälle kovin suuri miinus.

T4-vihje

Ennalta mielenkiintoiselta vaikuttavaan T4:n ei ole esittää erityisen maistuvaa varmaehdokasta. Tänään kaikki joutunevat juoksemaan hokit alla, mikä voi olla joillekin ilman kenkiä hyvin menneille hevosille miinusta.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Varmaehdokas Herrera Bokon (5) viime suoritus ei ollut sen huonompi kuin kahdessa edellisessä, jossa ruuna voitti. Hieman tasavauhtiselle menijälle takaa kärkeen nouseminen oli vain liian hankala tehtävä. Janne Sorosen mielestä ilman kenkiä paremmin menevä ruuna joutuu nyt juoksemaan hokit alla, mikä voi olla jonkinlainen miinus. Aamupäivän peliprosentit tuntuvat vähän turhan korkeilta.

Yllättäjäehdokas. Toissa kerralla All The Betterillä (4) ajettiin kokolaput silmillä, ja painetta johtopaikalla oli liian kanssa. Viimeksi käytössä oli vetolaput, ja niillä hevonen oli Mika Jauholan mukaan rauhallisempi. Kovaa avaaja juossee tässä keulassa, ja viime kerran varustus toimii myös vetotöissä, voi All The Better hallita kisaa lähdöstä maaliin asti.

Juoksunkulku arvaus Tiukasti autoa seuraava All The Better (4) kiitänee mainiolta lähtöpaikaltaan vetotöihin, mistä sillä saatetaan kokeilla ajaa. Ruuna on joskus käynyt johtopaikalta hieman liian kovilla kierroksilla. Tuohon vikaan on nyt käytössä vetolaput, joilla voi olla positiivinen vaikutus asiaan. Herrera Boko (5) ei lähde aina kovin reippaasti matkaan. Oikeana päivänään ruuna voi edulliselta lähtöradalta saada kivanpaikan parijonosta, josta sitkeän kirin osaava voisi suunnata hyökkäykseen viimeisen takasuoran alussa. Oulussa selkäreissun perästä terävästi viimeiset 400 m kirinyt Dreaming Artist (8) kesti Ylivieskassa keulasta maalikamerassa ykköseksi. Sisäradalla juokseminen ei ollut noissa olosuhteissa etu, joten esitystä ei voi moittia. Ruuna toimii auton takana mainiosti, ja kuski voi pystyä kasiltakin hankkimaan sille hyvät hyökkäysasemat. Ensimmäisenä reissuun uskaltautuvaa on vaikea ennalta tietää.

A: 5,8,4 B: 9,6 C: 1,7,2,10,12 D: 3

T4-2 / LÄHTÖ 5

Varmaehdokas Tasaisesta porukasta on vaikea nostaa ketään kovin paljon muiden yläpuolelle. Nousukuntoiselle riskinoloiselle Ralli-Tähkälle (5) 2600 m matkan pitäisi olla etu, ja ehjällä juoksulla ruuna voisi olla voittokamppailussa vahvoilla.

Yllättäjäehdokas Viime sunnuntaina Ylivieskassa sisärata oli ilmeisesti muita ratoja pehmeämpi, eikä keulassa juoksemisesta ollut etua. Tuo huomioiden Lento-Essin (2) suoritus ei ollut yhtään hullumpi. Arto Laurukaisen mielestä tamman pärjääminen on paljolti huumorista kiinni. Nyt joko kärjessä tai sen takana matkaava tamma ei ole välttämättä ihan ulkona voittokamppailusta, jos motivaatio on lopussa kohdillaan.

Juoksunkulku arvaus Lento-Essi (2) voisi olla alussa nopein, ja keulastakin saatetaan ajaa. Matka tuntuu tammalle pitkähköltä, joten veturin eteen ottaminen tai sen taakse meneminen voisi olla lopputuloksen kannalta järkevää. Asiallisesti avaava Viehko Venla (1) on parhaimmillaan mennyt hyvin pitempiä matkoja. Keulastakin tammalla pystyy ajamaan. Ravilla meno on kuitenkin aina tosi epävarmaa. Alun vaikeuksien jälkeen Rovaniemellä vahvat loppua tullut I.P. Soturi (11) starttaa yksin paalultaan, mikä helpottanee ravilla pääsyä.Vaikka ori on voittanut 2600 m, niin mihinkään välirevittelyihin sillä ei voine lähteä. Kahden tikun kanssa kisaan lähtevä Tohari (12) tarvinnee vähänkään pitempään kiriin vetävän selän eteensä, joten pärjääminen näin takaa on paljon juoksunkulusta kiinni.

A: 11,5,10,12,2,1 B: 6,8,9,4 C: 3,7

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Varmaehdokas: Elämänsä iskussa kilpaileva Anaheim Kemp (13) oli viime kerran kovassa seurassa ikävät alkuasemat. Pitkällä vahvalla kirillä ruuna kykeni kuitenkin nousemaan lopussa toiseksi. Liukkaasti voltistakin avaava Anaheim Kemp voi takamatkasta huolimatta saada kohtuullisen mukavat asemat parijonosta, ja edelliskertoja jonkin verran kevyemmältä vaikuttavassa tehtävässä voittoon pitäisi olla saumat.

Yllättäjäehdokas Kovaa liikettä tarvitsevan Smooth Criminalin (6) valmistelut Bodeniin olivat olleet turhan kevyet, eikä tauolta palannut ruunaei jaksanut puristaa aivan maaliin asti. Janne Sorosen mielestä nousukuntoisen oloinen hevonen toimii voltissa mainiosti, ja startti aina hieman arvoitukselliselta juoksulangan paikalta voi onnistua hyvinkin, vaikka taakse hyppääkin aika rutinoimaton ohjastaja.

Arvoituksia. Tauolta palaava laadukkaan oloinen Raise Wise As (7) aloittaa uudesta valmennuksesta. Tuovi Huttusen mukaan moni asia saattaa olla vielä tässä kisassa hevosta vastaan, joten suoritus on ennalta jonkinlainen kysymysmerkki.

Juoksunkulku arvaus Ykkösradan turvin Vie De Adonis (1) voisi olla nopein ensimetreillä. Esitykset ovat olleet pitkään takapaksuja, joten selkä kelvannee eteen. Ketterästi voltista pyörähtävä Bessie Bliss (5) tuntuisi todennäköisimmältä porukan vetäjältä, vaikka selkäjuoksu saattaisi olla tammalle parempi kärkisijaa ajatellen. Myös Crystal Eye (4) avaa hyvin. Johtopaikka käy, ja jos ei vielä tässä, niin jossain kohtaa sillä saatetaan kokeilla ajaa keulasta. Hyvin voltista lähtevä Anaheim Kemp (13) on pystynyt voittamaan tänä vuonna jopa johtavan rinnalta, joten kuski uskaltanee päästellä sillä rohkeasti.

A: 13 B: 5,3,7,6 C: 4,1,8,11,12,9

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Varmaehdokas: Hurjan syysvireen löytänyt Tir Du Caux (12) tuntuu ikävästä alkuasemastaan huolimatta kisan todennäköisin pärjääjä. Tosin radalta 12 pärjäämiseen tarvitaan yleensä myös tuureja.

Yllättäjäehdokas Rovaniemellä helposti keulasta voittanut Remote Control (10) oli uudessa majapaikassa saanut väärinymmärryksen takia aivan liikaa ruokaa ennen Bodenin kisaa, eikä ruuna tuon takia suorittanut omalla tasollaan. Nyt kaikki pitäisi olla taas kunnossa, joten pienet voittosaumatkin hevosella saattaisi tässä olla.

Arvoitus Hienosti kolmivuotiaana mennyt Callela Leonard (5) on tehnyt vähintäänkin asiallista työtä myös nelivuotiskaudellaan. Tallin vaihdon jälkeen treeni on ollut olosuhteiden takia vajavaista, joten vielä tähän kisaan hevonen ei ole varmaan läheskään terävimmillään.

Juoksunkulku arvaus Lämpöisten avoimessa ryhmässä yleensä aina joku on oikein nopea auton takaa, mutta näistä osanottajista yksinään ei ole vähään aikaan esiintynyt starttiraketin lailla. Välillä hieman hukassa olleen lähtönopeutensa tälle kaudelle löytänyt Benjamin Duo (1) saattaa pitää alussa keulat, eikä ole ihan mahdotonta, että myös tuolta paikalta kokeiltaisiin ajaa. Myös Hit That (4) ja Baretta Boko (7) käynnistyvät asiallisesti. Ainakin jälkimmäisellä vetotyöt sopisivat. Tir Du Caux (12) pystyy tekemään omaa juoksua, ja jossain sopivassa kisaa eteenpäin suunnataan.

A: 12 B: 10,2,5,1,7,8 C: 9,4,6,11

T4-systeemit

Pieni: 5,8,4 (9,6) 11,5,12,10,2,1 (6,8) 13 (5,3) 12 (10,2) = 18 riviä

Suuri: 5,8,4 (9,6) 11,5,12,10,2,1 (6,8) 13,5,3,7,6 (4,1) 12,10,2,5 (1,7) = 360 riviä

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Tyrkyllä kolmen sakkiin Ravilla matkaan päästessään E.V Jory (3) saanee kohtuullisen paikan toisella radalla parijonosta, josta hyvävireisen ruunan uskoisi riittävän ainakin jollekin troikkasijalle.

Yllättäjäehdokas yläriville Selässä laiskasti menevä Minto's Don Juanille(10) ei ole helppoa löytää oikealaista juoksua, ja taulu on päässyt huonompaan kuntoon kuin mitä vire edellyttäisi. Päätöslenkin aikana sopivassa kohtaa vapaalle radalle päästessään ruuna on parhaimmillaan pystynyt koviin kireihin, ja sellaisella se voisi pystyä ohittamaan tässä vaikka kaikki vastustajat.

Juoksunkulku arvaus. Emma Boko (5) ja Goldshoe Flight (6) seuraavat autoa mukavasti. Ensimainitulle selkäjuoksu kelvannee mainiosti. Jälkimäisellä saatettaisiin Bodenin keulavoiton motivoimana yrittää samaa taktiikkaa. Arto Komulaisen mukaan E.V. Jory (3) käy auton takana hieman lämpimänä, mikä aiheuttaa laukan vaaraa. Tuon takia alku on otettava varmaan päälle. Joko Empress It (9) tai Jaro's Domain (12) voisi olla ensimmäisenä ulkoradoille lähtevä osallistuja. Selässä laiskasti menevä Minto's Don Juanille(10) ei ole helppoa löytää oikealaista juoksua. mutta sopivassa kohtaa päätöslenkin aikana vapaalle radalle päästessään ruuna on pystynyt koviin kireihin.

A: 10,3,9,7 B: 2,6,12,5 C: 11,4,8

Muut lähdöt

  1. 3. Lovely Easy – 1. Eco Creek – 2. Make No Mistake – 8. Ditchback Duke – 5. Sjöhultets Lilo – 4. Lightning Ace – 7. Shaking Dude (11. Holy Victory Koks – 9. Gusten Gold 6. Babaraz – 12. Sweet Cherry)

  2. 4. King Kasper – 7. Salama Star – 3. Gary Caramell – 1. Callela Nutbush – 1. Jolly Jane (12. Amigo Brodde – 5. Mary's Lily)

  3. 8. Larsin Vappu – 4. Tutun Impi – 6. Corinna – 3. Kristal Aria – 7. Huiskeri – 2. Sirena Rok

  1. 8. Soleil Journey – 6. A Nice Officer – 11. Cracled In Love – 10. Svamp's Rose – 4. Lilla Robert (2. May Cruise – 7. Amazing Flight – 1. Hermione Windcape)

  1. 8. Snowline Ace – 11. Listas Hector – 6. Joana's Roadrunner – 5. Fakir Nyx – 1. Felippe Star – 4. Vic Afeidas (9. Circle Star)

(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)

Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen