Vihjeet 8.9.2018

07.09.2018

Ohjastaja- ja valmentajakommentteja:

L6/1 Iikori: Ori on tehnyt nyt kaksi ehjää suoritusta putkeen ja jatkaa paremmassa iskussa kuin koskaan. Ykkösrata sopii reippaalle avaajalle, ja tuosta pääsee myös varmemmin ravilla matkaan. Ennakkoon taktiikkana on kokeilla pitää keulapaikka niin pitkään kuin mahdollista. Viimeksi edelle meni vain yksi avoimen sarjan pyssy, mutta tässä porukassa jopa voittokantaan paluu voi onnistua. (Markus Porokka)

L7/6 Por Nie Rock: Ruunan pitäisi olla kuntonsa puolesta huipussaan, ja viime kerran kiri miellytti jo silmää edelliseen verrattuna. Tänään kokeillaan isopalkintoisessa lähdössä etukengittä, ja kyllä minä jotain menestystä odotan. Tämä on kirihevosia ja voi vaikka voittaa reippaalla matkavauhdilla, mutta taktiikkajuoksu vaikeuttaisi puolestaan kovasti. (Markku Nieminen)

L7/10 Boulder Cannon: Ori jäi viimeksi pitkällä kirillä pois totosta, mutta ei sen suoritusta voi moittia aiempaan verrattuna. Siinä joutui kääntelemään lopussa neloskaistalle ja kärki meni 10-vauhtia karkuun. Tässä voi olla syytä ajaa aikaisin keulan rinnalle, mutta katsotaan nyt miten tasokas lähtö lähtee juontumaan. (Markus Porokka)

L7/11 Tromb Access: Ruunalla oli Mikkelin startin jälkeen kaviovaivaa, ja ajattelin sen olevan Torniossa kohdallaan, mutta siinä startissa alkulaukka pilasi saumat. Viimeksi päästiin ravia, mutta kiritilaa tuli liian myöhään ja ohjastaja toi hevosen täysissä voimissa talleille. Torniossa ajettiin jenkkikärryillä, ja nyt luultavasti kokeillaan niillä Rovaniemen kisasta poiketen. Ihan samanlaisessa iskussa ruunan pitäisi jatkaa - treeneissä ei ole ilmennyt mitään negatiivista. (Tuuli Kurkinen)

L8/2 Tähen Toivomus: Ori oli Rovaniemellä pienestä tauosta huolimatta huippuhyvä ja voitti parastaan antamatta. Kaikki on mennyt hyvin tässä välissä, ja uskoisin kunnon säilyneen vähintään samana kuin viime startissa. Nyt viivalla on tosi kova Polara, ja meillä taitaa olla ennakkoon lähtöpaikkojen vuoksi etu. Takakengittä ajaminen sopii Tähen Toivomukselle parhaiten, ja sillä balanssilla jatketaan. Ei mitään negatiivista tässä vaiheessa, ja ainahan tällä hevosella lähdetään taistelemaan parhaista sijoista. (Pauli Raivio)

L8/7 Vixen: Ori kierteli Forssassa väkevästi, mutta sen jälkeen tuli pieniä mahahuolia ja jätimme Kirppu-ajon suosiolla väliin. Ei tuolla pitäisi olla kuntoon isompaa vaikutusta. Viivalla on kaksi maamme parhaisiin lukeutuvaa vastustajaa, ja kyllä se kolmas sija on realistinen tavoite etenkin näin ulkoa. (Markus Porokka)

L9/2 Bret Boko: Vanhalle herralle on sattunut hyvä lähtöpaikka, ja keulojen saaminen vaikuttaa tuosta todennäköiseltä. Maili on Bretin paras matka, mutta kyllä se voi täydelläkin matkalla voittaa hyviä hevosia, jos pääsee rauhoittamaan vauhtia. Tässä ei näytä olevan viivalla oikein kovia vauhdinpitäjiä. Ei se yllättäisi jos ruuna vetää perille saakka, mutta mitenkään salettimielellä ei olla matkassa. (Markku Nieminen)

L10/9 Landen Paukku: Vähän on kysymysmerkkejä ilmassa tämän kilpailun alla. Karsinnat eivät nousseet pystyyn, ja starttiväli on siksi vähän päässyt venymään. Toki se on sama juttu muidenkin kohdalla. Ori ei ole ollut treeneissä ihan satku, vaan se on mennyt herkästi jäykäksi. Tällä on vielä kasvurajat auki, ja ajan kotona yleensä rauhallista tahtia hevosen kuumumista välttäen. Saa nyt sitten nähdä, miten kilpailuvauhdeissa käy. Taas on ikäluokan kovimmat haastajat viivalla, ja jossain vaiheessa joku niistä vielä päihittää Landen Paukun. Toivotaan että putki jatkuu vielä. (Jani Suonperä)

L11/5 Double Revenge: Tamma on lahjoiltaan oikeinkin hyvää luokkaa, mutta kaarrejuoksussa on vielä ongelmia. Olemme yrittäneet saada hevosen balanssia paremmaksi pienillä muutoksilla, mutta on siinä vielä tekemistä. Tuon vuoksi jätämme kenkien riisumiset ja muut isommat varustehommat tulevaisuuteen. Tamma avaa auton takaa kovaa, mutta kurviin mentäessä on vaaran paikka, jos lähtee tosissaan matkaan. Odotan tästä jatkossa paljon, jos askellus saadaan paremmaksi. Hevosella on hyvä kapasiteetti. (Markku Nieminen)

L11/6 Hit The Road Jack: Ori teki mielestäni itselleen aika tyypillisen suorituksen karsinnassa - paineli suunnilleen 15-vauhtia läpi ja kesti ylimääräisen työnteon hyvin. Vähän tasatahtinen, mutta yrittävä hevonen, joka ei taida tässä porukassa riittää aivan parhaille. (Markku Nieminen)

L11/7 Daze: Karsinnan suoritus oli suoraan sanottuna pettymys, ja tammalta odotetaan finaalissa paljon parempaa jälkeä. Päävehkeitä muutetaan hieman ja hevosta on koitettu saada treenissä terävämmäksi. Paljon parempi tässä pitääkin olla, jos aikoo pärjätä E-P:n hevoselle tai muille hyville. Tamma on jo menestynyt rahallisesti hyvin, mutta odotan tältä silti jatkossa paljon lisää. (Markku Nieminen)

Lähtö 1:

Kuopiossa keulapaikalla reipasta vetänyt 10 George Birdland piti voittokone Exuberancen varmoin ottein takaviistossa ja jatkaa tuon startin perusteella huippuvireessä. Takarivi on selkeä miinus, mutta edestä lähtee kelvollinen avaaja, ja nopeaan rytminvaihdokseen pystyvä ruuna ehtii kärkimatsiin myös parijonon puolivälistä. 6 Batman Evo nappasi nelivuotiaana arvokkaan kakkossijan Kuopio Stakesissa ja menestyi jatkossa länsinaapurissa lähinnä montélähdöissä. Ori sai Härmässä myöhään vapaata sisäradalta ja vaikutti nousuvireiseltä. Vastus on nyt hieman helpompaa tasoa, ja lähtönopeutta löytyy kuskin niin halutessa.

4 Ambrogio on parhaimmillaan pidemmillä matkoilla, sillä rytminvaihtokyky ja maksiminopeus eivät ole hevosen ykkösaseita. Kenkien riisuminen auttaa asiaa, kuten kunkkarilauantaina nähtiin. Reipas tempo läpi matkan olisi ruunalle mieleen. 2 Astaire America laukkasi viimeksi mailin voltissa heti alkuun ja menetti mahdollisuutensa kärkisijoille. Ruuna osoitti jatkavansa vireessä ohittamalla maalisuoralla ulkokautta muutaman taipuvan vastustajan. Asemat suosivat nopeaa avaajaa, joka pitää huomioida etenkin kaksareissa aikaisin. 7 Fleetwood Web eteni Torniossa aikaisin keulaan tallikaverinsa edelle ja voitti lopulta ylivoimaisesti, kun ainoa uhkaaja laukkasi maalisuoralla rinnalta. Uransa ensimmäiseen mailin kilpailuun lähtevä ruuna voi parantaa otteitaan, mutta reissu voi mennä helposti pieleen.

A: 10,6,4 B: 2,7,9,11,12,3 C: 1,5,8

Lähtö 2:

2 Moonwhisper palasi Härmässä voittokantaan vakuuttavalla keulasuorituksella ja paransi paljon viime kilpailustaan, jossa tamma luovutti keulahevosen kupeelta jo ennen loppukurvia. Lähtönopeus voltista on kunnossa ja rattailla nopea kuski, joten viime kerran taktiikka ei ole syytä vaihtaa. Vastus on viime kertaa tasokkaampi, mutta samanlainen suoritus voi riittää edelleen keulavoittoon.15 Dreaming Blues veti Rovaniemellä johtopaikalla reipasta tahtia ja piti muita maalisuoralla pilkkanaan. Menohaluinen tamma on tehnyt parhaat suorituksensa keulasta, mutta meriittejä löytyy myös ulkokautta kiertämällä. Äimärautiolla on vaikea voittaa näitä 76-päivän tammavoltteja kaukaa takaa, joten Tuomas Pakkanen saattaa tehdä aikaisia ratkaisuja takamatkalta.

B-porukasta löytyy paljon viime aikoina iltaravitasolla pärjänneitä hevosia, ja lähtö on pelimielessä sitkeää purtavaa. 7 Gasoline Gal voitti Porissa keulasta varmoin ottein ja sai viimeksi Teivossa kiritilat liian myöhään. Tamma jatkaa ennätyskunnossa, saa rattailleen maestro Kontion ja pystyy iskemään juoksuradalta heti lähelle kärkeä. 12 Star Price oli viimeksi epäkiitollisen tehtävän edessä, kun viidennessä ulkona juossut ruuna joutui yrittämään 11-lopetuksessa ulkokautta. Sijoitus ei kerro hevosen suorituksesta tai kunnosta mitään, ja edelliset kaksi lennokasta kiriä kannattaa muistaa. Kenkien riisuminen on tuonut kymmenenvuotiaaseen tammaan lisää virtaa.

4 Amaranth Artist starttaa rahojensa puolesta ylisarjassa, mutta tamman viime otteiden perusteella tilipussi karttuu jo lähiaikoina. Rovaniemellä ylivauhti auttoi neljännessä ulkoa juossutta tammaa, joka ei aivan ehtinyt maalisuoralla viimeisen vastustajan edelle. 8 Outfield Olga voitti suoraan tauolta onnistuneen selkäjuoksun jälkeen, mutta viimeksi tamma teki itse työt ja tippui päätössatasella kolmanneksi. Nyt reissusta voi tulla tuureilla täysin onnistunut, sillä edestä avaa kovaa 1 Sunday's Robertta. Se jäi viimeksi sisäratajuoksulla voittajan näköisenä pussiin ja kohtaa nyt selvästi tasokkaamman vastuksen. Näistä asemista totoon on silti saumoja.

A: 2,15 B: 7,12,4,8,1,3,14,11,13,10,9,6

Lähtö 3:

1 Raggari havisi sekä Rovaniemellä että Jyväskylässä selkeänä ennakkosuosikkina, mutta vaikea hevosen suorituksia on mennä moittimaan. Rovaniemellä viisivuotias sai kolmannella puolikkaalla kovaa painetta Menoksilta, eikä pystynyt enää päätösmetreillä pitämään asemiaan kärjessä. Viimeksi ruuna näytti vetävän johtopaikalla omasta halustaan kovaa, ja ohi kiri vain voittokone Vernanto, joka starttaa tänään ylemmässä divisioonassa suosikkina. Raggari avaa auton takaa lujaa ja saa ykköseltä keulapaikan tai asemat kärkiporukasta.

4 Punta-Pate juuttui viimeksi kovassa vauhdissa kolmoskaistalle, jatkoi hetken aikaa toisella ilman selkää ja taipui lopussa ulos kärkikuvioista. Nopea avaaja on vaihteeksi kunnollisissa lähtöasemissa ja haastaa suosikin heti alussa. 2 Ekon Kava löysi viimeksi loppukurvissa takakautta vapaata ja lähti lennokkaaseen kiriin, joka katkesi hetken kuluttua laukkaan. Ruuna lopetti vielä hyvin ja teki ilmiselvän tipsiesityksen. Takakenkien riisuminen on tuonut vauhtikestävälle hevoselle lisää nopeutta, mutta ravi lipsuu herkästi laukan puolelle. 8 Niemen Eemil kiri Rovaniemellä kolmannen kautta kärkeen, mutta selässä liftannut 12 Aaprahami kuittasi maalisuoralla edelle. Molempien kohdalla heikot lähtökuopat ja astetta kovempi vastus laskevat osakkeita.

A: 1 B: 4,2,8,12,10,9,3,5,7,11,6

Lähtö 4:

3 Blanket Slipper voitti Härmässä johtopaikalta hienolla tyylillä ja paransi ennätystään nopealla baanalla parastaan antamatta. Jo edellinen suoritus oli lupaava, ja voittostartin menon perusteella luvassa voi olla vielä parempaa. Ruunalla on hyvä sauma päästä porukan vetäjäksi tässäkin, eikä vastus näytä yhtään viime kertaa kovemmalta. 5 Miss Lady Lindy saattaa ohittaa suosikin alussa, mutta hyvä juoksupaikka toisessa sisällä kelvannee J-P Niskaselle. Tamma ei voinut viimeksi keulavoittajalle mitään sen takaa, mutta muu porukka jäi turvallisen marginaalin päähän.

10 Mucho Macho Man taisteli viimeksi voitosta päätösmetreille saakka ja jatkaa ennätyskunnossa. Takarivi vaikeuttaa, mutta lähtö on suosikki poislukien jopa paria viime kertaa helpompi. 7 Deal Chap kiri toissa kerralla positiivisesti avojaloin, mutta viimeksi ori oli reippaan vauhdinpidon jälkeen aseeton lopussa. Kengittä aikaisin mukaan peleihin. 8 Furman Web nousi Torniossa kirikaistalle jo kirilenkin alussa ja eteni mukaan kärkirintamaan. Lähtöpaikka on vaikea, mutta vastus näyttää sopivammalta kuin viime kilpailuissa. 9 Hell Racer luovutti viimeksi keulasta ajoissa ja jatkaa kuntonsa puolesta arvoituksena. Ruuna teki edelliskerralla toiselta ilman vetoapua paljon paremman suorituksen ja riittää samanlaisena korkealle tässäkin.

A: 3 B: 5,10,7,8,9,6,11,4,2 C: 12

Lähtö 5, Toto76-1:

3 Cash No Limit on tehnyt loistotyötä jo pitkään ja olisi saattanut selvittää paremmista lähtöasemista tiensä Derbyn finaaliin. Kova alkuvauhti vaikutti olevan vahvalle kirihevoselle eduksi, mutta kirivaihe ei mennyt lainkaan sujuvasti, ja tuloksena oli viides sija hyvällä suorituksella. Ruuna eteni viimeksi Vermossa kierroksen kirillä vastustamattomasti kärkeen ja olisi jatkanut 10-vauhtista kiriään vielä pitkän pätkän.

6 Petersin on viime näyttöjensä puolesta lähellä suosikin tasoa ja voi päästä kuskin satsatessa alkuun tämän etupuolelle. Ruuna oli viime startissa aseeton kärjen kestäessä kovan alkuvauhdin perille saakka, eikä kunto ole ainakaan laskenut edellisistä voittostarteista. 9 She Is Cecilia voitti Torniossa helpon lähdön pullailemalla keulassa epätasaista vauhtia. Tamma jäi viimeksi kaikki voimat tallella pussiin ja jatkaa hyvässä iskussa aiempaa tasokkaampaan lähtöön. 2 Pasi Von Bentz jäi samassa lähdössä suosikkina viidenneksi ja oli pieni pettymys, mutta kyvykästä ruunaa ei voi unohtaa nappiasemista. 12 Rapid Leader voitti tuon Rovaniemen mailin johtopaikalta varmoin ottein ja olisi paremmista lähtökuopista tässä suosikkien kuumimpia haastajia. 1 Kurir Brodde ei puolestaan hyödy sisäradan lähtöpaikasta ja saattaa valua alussa aivan takajoukkoihin. Ruuna saa kyytiinsä lähtönopean kuskin ja on sujuvalla reissulla mahdollinen totohevonen.

A: 3,6 B: 9,2,12,1,8,4,11,7,5 C: 10

Lähtö 6, Toto76-2:

7 Vernanto kiri Jyväskylässä maalisuoralla iloisesti ohi keulan Raggarin ja voitti uransa parhaalla suorituksella. Voittokoneen pohjat ovat edelleen katsomatta, ja tässä tehtävässä jo viime kerran tasoinen suoritus riittää korkealle. Ori on napsinut voittoja sekä keulasta että toisten takaa, eikä johtopaikalle pääseminen ole erityisen tärkeää. Kovimmista haastajista moni starttaa takamatkalta, ja aikainen johtopaikan hakeminen olisi niitä vastaan iso etu.

15 Hanslankari kiri Vermossa maalisuoran kovaa ja eteni kakkoseksi, vaikka ravi meinasi hajota kovassa vauhdissa. Ori on parhaimmillaan tasaisen reippaalla matkavauhdilla, ja Risto Tupamäki saattaa ajaa alusta alkaen kohti kärkeä. 11 Tuurin Toivo kiri viimeksi totutun vahvasti, vaikka kuudenneksi jäikin. Ori on Hanslankarin tapaan väsymätön vääntäjä, jolla voi ajaa tarpeen mukaan aikaisin kohti kärkeä. 6 Tarun Tykki kesti Kirppu-ajossa pääporukan mukana hyvin, vaikka taipuikin ulos totosta. Ori voitti Rovaniemen kuninkuusraveissa Antti Teivaisen ajamana tyylikkäällä kirillä. Tällä kertaa luvassa voi olla keulajuoksu. 10 Piispalan Santeri voitti Teivossa lennokkaalla kirillä, mutta Torniossa ravirytmi oli hukassa lämmityksestä alkaen, ja ravi vaihtui loppukurvissa laukaksi. Ori on normaalitasollaan hyvä hevonen tähän porukkaan.

A: 7 B: 15,11,6,10,1,14,16,2,13,12,8,4,3 C: 5,9

Lähtö 7, Toto76-3:

Pronssifinaali on tosi vaikea pelipähkinä. Viime vuonna ikäluokkatasolla asti pärjännyt 4 Ricocone palasi viimeksi Vermossa voittokantaan puristamalla Axel Foleyn rinnalta väkisin kärkeen. Ruuna teki jo edelliskerralla lupaavan suorituksen saatuaan sisäradalta kiritilat vasta maalisuoralla. Ruunallla ei olla satsattu vähään aikaan lähtöön, eikä juoksun onnistumisesta ole takeita.

5 Grand Ale saattaa iskeä eturivin keskeltä keulaan, ja ruuna olisi mielipaikaltaan vaikea ohitettava näinkin kovassa seurassa. Viimeksi tuli yllätystappio numeroa 9 Tarabuso Jet vastaan, ja tätä ennen ruuna hallitsi porukkaa alusta loppuun ilman ongelmia. Tarabuso Jet kiri Vermossa terävästi kakkoseksi ja teki tappiosta huolimatta uransa parhaan suorituksen. Ruuna pääsee nyt suoraan parijonoon ja on kirissä vaarallinen. 6 Por Nie Rock kiri Vermossa edellisen tapaan hyvin, eikä päässyt käyttämään kaikkia voimiaan. Edellisessä startissa meno ei maistunut samalla tavalla, mutta Jyväskylässä ruuna kiri tilat saatuaan terävästi.

3 Ramboldo Jet kestää normaalisti paikan kuin paikan, mutta viimeksi Vermossa ori hellitti keulan rinnalta, kun vauhti kiihtyi 13-lukemista kymppiin. Suoritusta ei voi moittia, ja lähtöasemat ovat tasaiselle avaajalle edelleen hyvät. 1 Only Eyes Broline voitti Rovaniemellä johtavan rinnalle etenemisen jälkeen vakuuttavasti ja jätti numeron 8 Wheelie Awake varjoonsa. Sisäradan lähtöpaikka on tasaista avaajaa vastaan, ja pelkästään toiselle radalle pääseminen voi tuottaa tuskaa.

A: 4,5,6,9 B: 3,1,10,8,12,11,7,2

Lähtö 8, Toto76-4:

Kaksi kovaa erottuvat Valiodivisioonan finaalissa muista, ja 2 Tähen Toivomus on paremman lähtöpaikan turvin selkeä suosikki ennen numeroa 9 Polara. Tähen Toivomus voitti Rovaniemellä Kirppu-ajon ylivoimaisella suorituksella ja olisi tarpeen vaatiessa mennyt matkan kovempaakin läpi. Ori saanee tässä keulat ennemmin tai myöhemmin ja on siksi etulyöntiasemassa kovimpaan haastajaansa nähden. Polara juoksi Vermossa keulasta ja vastasi maalisuoralla lujaa rinnalle iskeneelle Hullumiehelle varmasti. Suosikkikaksikon viime kohtaaminen tapahtui heinäkuussa Mikkelissä, ja Tähen Toivomus vastasi silloin keulasta Polaralle varmasti.

Jonkun muun voitto olisi iso yllätys. 7 Vixen ohitti Forssan neljällä kilometrillä kaikki paitsi kovan kärkiparin ja jatkaa hyvässä iskussa kuninkuusravien jälkeen. Lähtöpaikka on pieni ongelma, ja kärkiparin valtava taso paljon isompi. 4 Vaellus riittänee tulevaisuudessa rodun huipulla, mutta A-kaksikon lyöminen olisi tässä vaiheessa iso yllätys. Ori laukkasi viimeksi ahtaassa paikassa ja teki tätä ennen tasaisen hyvää työtä tätä helpommissa lähdöissä. 5 Koskelan Akseli hävisi Ylivieskan ruunakunkkareissa vain Polaralle ja paikkasi viimeksi alkulaukkansa väkevästi. Nopea avaaja hakee tässä paikkaa sisäradalta ja voi yltää jopa totoon.

A: 2,9 B: 7,4,5 C: 1,3,6,8

Lähtö 9, Toto76-5:

Lämminveristen GP on päivän parhaita lähtöjä sekä urheilullisesti että pelillisesti. 2 Bret Boko saanee hyvistä lähtöasemista keulat ja on suosikki, mutta ruunaan ei uskalla luottaa 2100 metrin matkalla täysin, ja etenkin näin tasokkaassa lähdössä. Riihimäen voitto irtosi johtopaikalta sopivalla vauhdinjaolla, ja viimeksi vanha herra teki takajoukoista asiallisen suorituksen. Keulajuoksu on aina ollut Bret Bokolle mieleen.

6 Starzinner ei päässyt Ylivieskassa Bret Bokosta ohi tämän ulkopuolelta ja starttaa nyt pieneltä tauolta. Ruuna oli aiemmin hieman parempi ja voi olla pikkuhuililta yhtä hyvä kuin voittojuoksuissaan. 10 Your So Vain teki lupaavat suoritukset Kultaloimessa, ja etenkin finaalin maalisuoran kiri oli komeaa katseltavaa. Hevosen luokka on näihin ympyröihin kivenkovaa tasoa, ja pieni tauko voi olla tehnyt pelkästään hyvää. 5 Zigge Silvio voitti Suurmestaruuden kanuunakirillä, jäi sen jälkeen Ylivieskassa pussiin Bret Bokon taakse, eikä voinut Riihimäellä Bret Bokolle mitään senkertaisella vauhdinjaolla. Kirivahva ruuna pystyy suotuisalla juoksulla voittoon.

9 Callela Ladyboss osallistui viimeksi Vermossa alun vauhdinpitoon ja kesti jatkossa johtavan takaa totoon. Suoritus oli huippuluokkaa, ja tamma voi päästä suosikin takaa loistaviin kiriasemiin. 3 Tir Du Caux sai Rovaniemellä vauhdin päälle vasta maalisuoralla, eikä ehtinyt haastamaan keulahevosta. Ruuna avaa nykyään asiallisesti ja saattaa päästä sujuvasti toisen radan letkan vetäjäksi. Ruuna voitti samoista asemista Bret Bokon Rovaniemellä hienon kaksintaiston päätteeksi.

A: 2,6,10,5 B: 9,3,1,4,8,12 C: 7,11

Lähtö 10, Toto76-6:

Molempien rotujen Oulu Expresseihin on tarjolla tänä vuonna iso ykkössuosikki. 9 Landen Paukku jatkaa tappiottomana, vaikka kahdessa viime kilpailussa laukka on säikäyttänyt sen kannattajat. Rovaniemellä hyppy tuli auton takana ennen lähtölinjaa, ja ori eteni jatkossa keulahevosen rinnalta vakuuttavaan voittoon. Kaustisen Pikkupelimannissa Landen Paukku avasi kovaa, mutta sortui ensimmäisen kaarteen alussa laukalle numeron 4 Sirukasson pyyhkäistyä vauhdilla edelle. Voitto irtosi tuolloinkin helposti, ja voittoputken jatkumiseen on ehjällä suorituksella isot mahdollisuudet.

Sirukasson ei voinut Rovaniemellä suosikille lopulta mitään, mutta nyt on uusi päivä ja asetelmat ovat jälleen Mika Forssin ajokin puolella. Ori on parantanut tasaiseen tahtiin ja pystynee ennen pitkää tarjoamaan Landen Paukulle kunnon vastuksen - kenties jo tässä. 3 Jostois jäi Rovaniemellä kärkiparin vauhdista lopussa ja voitti sen jälkeen sopivan lähdön kotiradallaan, kun ainoa uhkaaja sortui maalisuoralla laukkaan. Ori on Sirukassonin ohella riittävän lahjakas hevonen suosikin haastamiseen. 10 Vixeli jatkaa ikäluokan kärkivarsojen sarjaa ja yrittänee pysyä kirivaiheessa Landen Paukun perässä niin pitkään kuin mahdollista. Viimeksi ori hellitti lopussa edelle rankattujen vauhdista.

A: 9 B: 4,3,10,6,7 C: 1,2,5,8,11

Lähtö 11, Toto76-7:

Lämminveristen Oulu Expressin jättisuosikkina starttaava 2 Graceful Swamp on kokenut urallaan vain kaksi tappiota, ja ori jatkaa uskomattomassa kahdentoista voiton putkessa. Lähdöt eivät ole olleet mitään iltaravitasoa, ja ori on voittanut kerta toisensa perään parastaan antamatta. Karsintavoitto irtosi johtopaikalta ilman mitään ongelmia, ja tässäkin keulaan pääseminen tapahtunee ennemmin tai myöhemmin.

1 Zogo Match sai Oulun karsinnassa kiritilat vasta päätössatasella, mutta ehti tulisella spurtilla niukkaan voittoon. Lähtöpaikka tuo ruunalle hyvän mahdollisuuden suosikin taakse pääsemiseen, ja sitä kautta kakkossijalle on isot saumat. Ruuna voitti tosin Mikkelissä kengittä loistotyyliin ja pystyy ainakin jatkossa tarjoamaan ikäluokan ykköshevoselle kunnon vastuksen. Tässä vaiheessa taktiikka lienee passiivinen. 3 Count Forte nappasi karsintakakkosen Graceful Swampin takaa ja valtaosin juoksunkulun ansiosta, mutta kyllä hevosen suorituskin oli aiempaa parempi. Nyt sisäradalle pääseminen voi olla vaikeaa, mutta aikeen onnistuessa totosaumat ovat suuret. 5 Double Revenge kiri karsinnassa ulkokautta silmiinpistävän kovaa maaliin ja on mielenkiintoinen seurattava jatkoa ajatellen. Tamma osaa avata auton takaa kovaa, mutta kova vauhti kaarteessa nostaa laukkariskiä.

A: 2 B: 1,3,5,4,9,6,10 C: 7,8,11,12

Toto76-vihjesysteemit:

3,6 (9,2)

7 Vernanto (15,11)

4,5,6,9 (3,1)

2 + 9 (7,4)

2,6,10,5,9 + 3,1,4,8,12 (7,11)

9,4,3 (10,6)

2 Graceful Swamp (1,3)

Pieni systeemi: 120 yhdistelmää - 6 euroa

Suuri systeemi: 480 yhdistelmää - 24 euroa