Vihjeet 9.1.2017

08.01.2017

Valmentaja-/ohjastajakommentteja

LÄHTÖ 1

Tuomas Pakkanen, Jaksavassa Amorce Savagessa (5) on yhä nuotittamista. Se ei vielä luota täysin itseensä. Jos juoksussa tulee jotain ongelmaa, niin hevosen paletti saattaa hajota pahasti. Tällä on jouduttu ajamaan vielä aika raskaalla balanssilla. Kun kengitystä päästään keventämään, niin uskon, että Amorce Savage pystyy parantamaan. Onnistuessaan tamma pystyy tässäkin pärjäämään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Reippaasti matkaan koetaan lähteä, ja katsotaan miten juoksu lähtee sitten menemään. Amorce Savagen olisi hyvä saada häiriötön reissu.

Varustemuutokset: Lämmittelyssä kokeillaan löysempää sekkiä.

Keijo Hakala, Amazing Flight (11) tuli viimeksi tasaisesti loppuun asti. Startin uskoisi vieneen hevosta eteenpäin, joten rahasija on odotuksissa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Aika verkkaiselle avaajalle lähtöpaikka ei ole hirveä miinus. Seuraillaan täältä muita parhaan kykyjen mukaan.

Varustemuutokset: Ei ilmeisesti tule.

LÄHTÖ 2

Tuomas Pakkanen, Viimeissään oikeita juoksuja tehnyt Juguli (7) voi parantaa, kun se saa startteja alle. Tosi hyvin lämmittelyssä menevä ori on vielä kisatilanteessa omissa ajatuksissaan, eikä se nostele lopussa jalkojaan aivan tosissaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Peesijuoksu olisi tälle paras. Paikka johtavan voi olla vielä tässä vaiheessa Jugulin psyykelle hieman liian vaativa juoksuasema.

Varustemuutokset: Samoilla jatkettaneen.

LÄHTÖ 3

Tuomas Pakkanen, Suuongelmien takia Boulder Luckyn (2) suoritukset eivät olleet välillä ihan normaalilla tasolla. Viimeksi esitys kuolemalta ei ollut huono. Sopivalta lähtöpaikalta pärjäämiseen pitäisi olla mahdollisuudet.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Boulder Lucky lähtee sen verran hyvin, että se saa tästä tarvitsemansa juoksun. Selkäreissu käy mainiosti, mutta hevosella voi ajaa myös keulasta.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Keijo Hakala, Kuopiossa keulassa juossut Grainfield Alex (1) sai alkumatkasta pari prässiä. Aukaisin korvat viimeisellä takasuoralla, ja ruuna spurttasi kolmannen kerran. Hevonen ei ollut lopussa väsynyt, mutta huumori ei vain riittänyt ihan maaliin asti. Grainfield Alex on ihan kohtuullisessa iskussa, mutta ihan satku se ei ole. Ongelmiensa takia Grainfield Alexin mielialat ailahtelevat, minkä takia suoritusten ennakoiminen on vaikeaa. Voitto ei tule yllätyksen, jos hevoselle sattuu se hyvä päivä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kuopiossa Grainfield Alex avasi omista haluistaan kovaa. Lähtönopeuskin on tällä päivästä kiinni. Mielellään ajaisin selästä, mutta taktiikkaa pitää vielä katsoa starttitilanteessa.

Varustemuutokset: Ei muutoksia.

Mauri Jaara, Kuskin mielestä Tessa's Devil (6) teki viimeksi hyvän esityksen. Hänen mukaan turhankin kovaa lähtenyt tamma laukkasi alkukiihdytyksessä kiinniottoon. Tessa's Devil parantanee nyt startti alla. Jos mainiosti lauantain viimeistelyissä esiintynyt hevonen on samanlainen kuin viimeksi, niin kaukana se ei tässä ole.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Normaalisti ravivarma Tessa's Devil lähtee reippaasti, ja katsotaan mihin päästään. Jos keulat saadaan, niin sieltä ajetaan. Johtavan rinnaltakin tällä voi päästellä.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Tuomas Pakkanen, Ensimmäisellä takasuoralla tapahtuneen häirinnän takia jäimme viimeksi kolmannelle roikkumaan. Hieman turhan innokkaana olleen Little Donnien (9) juoksu meni tuon takia pahoin piloille. Nyt startti alla hevonen voi parantaa melkoisen paljonkin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Little Donnie pysyy johtopaikalta rauhallisempana, joten sieltä aika energisellä menijällä olisi helpompi ajaa.

Martti Pellikka, Little Donnie (9) nostettiin viimeksi ensimmäisellä takasuoralla kolmannelle, ja juoksu meni sitä myöten piloille. Ruuna on ollut parhaimmillaan, kun on päässyt starttailemaan säännöllisesti. Nyt tauon jälkeen on vasta yksi kisa alla, joten vire on varmaan vielä hieman hakusessa. Kärkisijat eivät ole tässä vaiheessa kovin todennäköisiä, ja jo sijoitus viiden sakissa tyydyttäisi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Selässä juostessaan Little Donnie painaa hieman turhan innokkaasti ohjille, joten vapaa rata olisi tälle parempi. Mielestäni ysirata ei ole Oulussa kovin edullinen lähtöpaikka ainakaan tällaiselle hevoselle.

Varustemuutokset: Little Donnie piristyi syksyllä, kun se sai juosta ilman etukenkiä. Nyt hokit ovat alla.

Minna Piironen, Minto's Don Juanilla (10) jäi viimeksi startissa turhan kauas. Kun se sitten joutui loppukaarteessa neljännelle, niin laukka vain tuli. Kuskin mukaan hevonen oli tuossa kohtaa voimissaan. Viime viikon pakkasten takia yksi treeni jäi pois. Tälle tuo ei ole iso haitta, kun starttiväli on lyhyt. Lauantain viimeistelyjen perusteella Minto's Don Juan on entisensä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Selässä huonommin viihtyvä Minto's Don Juan on ollut paras vapaalta radalta.

Varustemuutokset: Samoilla mennään.

Tuomas Pakkanen, Porukka on tasainen, ja huonon lähtöpaikan takia tehtävä on Sandelssonille (12) vaikea. Juoksun onnistuessa totosijalle saattaisi olla mahdollisuudet.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kiriin olisi hyvä saada vetävä selkä eteen.

Varustemuutokset: Yrityshalujen puutteesta kärsinyt Sandelsson paransi tosi paljon, kun siltä jätettiin sekki pois ja jenkkikärryt laitettiin perään.

T4-2 / LÄHTÖ 5

Tuomas Pakkanen, Treenien perusteella eteenpäin menneen Dreaming Bluesin (2) juoksu meni viimeksi niin monella kohtaa pieleen, että tehtävästä tuli tammalle mahdoton. Tässä kisassa hevoseen on luottoa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Dreaming Blues lähtee startin onnistuessa sen verran terävästi, että johtopaikan saantiin pitäisi olla hyvät saumat. Jos keulaan päästään, niin sieltä kokeillaan ajaa.

Varustemuutokset: Dreaming Blues on parempi ilman kenkiä. Treeneissä tamma on mennyt hyvin myös hokit alla.

Ahti Antti-Roiko, The One And Only (3) oli menossa jo parempaan suuntaan. Se sairastui räkätautiin, mistä joulukuun alun startin heikompi esitys johtui. Viime kisaan hevonen tuli aika kevyestä treenistä, ja vauhdikkaamman ajon puute näkyi tukkoisuutena. The On And Only ei mahtunut mukaan omaan sarjaansa. Startti haluttiin saada, joten tamma ilmoitettiin mukaan tähän reiluun ylisarjaan. Rahasija tässä tehtävässä on sopiva tavoite.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Sopivalta lähtöpaikalta yritetään saada nätti juoksu parijonossa. Katsotaan sitten lopussa mihin hevonen riittää.

Varustemuutokset: Ei muutoksia.

Mauri Jaara, Viimeksi Chicotte Chic (7) tuli kaikki tallella maaliin. Jos sopivassa kohtaan loppusuoralla olisi löytynyt kiritilaa, niin tamma olisi voinut vaikka voittaa. Nyt lähtöpaikkana on seiskarata, ja sarjamäärityskin on huonompi. Pakkasella on tähän kisaan kova hevonen, mutta juoksun onnistuessa ainakin muille sijoille pitäisi olla mahdollisuuksia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Chicotte avaa reippaasti, ja katsotaan mihin päästään. Helpommassa porukassa Oulun lounasraveissa tamma pystyi ykköseksi johtavan rinnalta.

Varustemuutokset: Samoilla jatkettaneen

Mauri Jaara, Kaustisella Crazy Valley (11) teki hyvän juoksun. Tammaa tuli mainiosti perille asti ja kesti kolmanneksi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin avaavalle kärjen läheltä parhaitten menevälle Crazy Valleylle tällainen lähtöpaikka on miinusta.

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Tuomas Pakkanen, Nätin sisäratajuoksun saanut Lakori (2) ei pysynyt Kuopion lopun 20-vauhdeissa kärkihevosten mukana, mutta ihan hyvä juoksun se kuitenkin 76-tasolla teki. Takaa lähtee muutaman turhan kova vastustaja, mutta 4-6 sakkiin Lakorilla voisi olla mahdollisuudet.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lakorilla on mahdollista kokeilla ajaa alussa keulastakin.

Antti Ojanperä, Josveisin (3) voitto Oulussa ei tullut minulle yllätyksenä. Kuopiossa juoksusta tuli aika vaativa. Alussa hevonen kiersi kolmatta, ja lopussa kiristä ilman selkää tuli aika pitkä. Esitys oli tuo huomioiden mainio. Virkeänä lauantain viimeistelyissä esiintynyt Josveis on ollut aiemmin terävämpi lyhyellä starttivälillä, eikä ykkössija tässäkään tehtävässä minua isosti yllättäisi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ykkösradasta ei pitäisi olla haittaa, kun edessä on paljon tyhjää tilaa. Katsotaan sitten miten juoksu lähtee luontumaan.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Ahti Antti-Roiko, Siirin Älli (4) teki viimeksikin hyvän juoksun. Ruuna oli mukana ekakierroksen kovassa vauhdissa, ja tuli ihan asiallisesti maaliin asti. Siirin Älli on tasavertainen Josveisin ja Koivikon Kallen kanssa. Asetelmat varmaan ratkaisevat kuka niistä on tänään ensimmäisenä maalissa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kakkonen on Siirin Ällille hyvä lähtörata. Siirin Älli on ollut paras keulasta. Jos pääsemme takamatkalaisista parhaitten matkaan, niin johtoon saatetaan kokeilla matkalla päästä.

Varustemuutokset: Hyväravinen Siirin Älli treenaa ja juoksee alleajossa ilman sekkiä. Nyt tuo varuste saatetaan jättää pois myös startissa, mikä voi piristää hieman mielialaherkkää hevosta.

Tuomas Pakkanen, Edellisessään ihan hyvän esityksen tehneellä Tähti Kepulla (5) oli viimeksi sekki liian kireällä, mikä haittasi menoa. Muutenkin ruuna oli nahkeamman oloinen. Tähti Kepu ei ole ollut ihan samanlaisessa iskussa kuin viime kevät talvena, jolloin se suoritti tosi mainiosti.

Tuomas Pakkanen, Koivikon Kalle (9) on kahden muun suosikin kanssa hyvin tasainen, eikä Kuopion perusteella näiden kolmen hevosen mahdollisuuksiin voi ei heittää ennalta eroa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Juoksulangalta on lähdettävä niin reippaasti kuin mahdollista, ja katsottava sitten mihin paikkaan päästään.

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Mauri Jaara, Viimeksi Bodenissa mentiin koko matkan kovaa, ja Walk a Mile (1) kesti sen mainiosti. Tauon jälkeen tasaisen hyvin suorittanut tamma voi pystyä tässä sopivalta lähtöpaikalta pärjäämään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Walk a Mile avaa reippaasti. Katsotaan sitten tilanteen mukaan miten ajetaan.

Varustemuutokset: Ei muutoksia.

Tuomas Pakkanen, Kipeänä olleen J.C. Lady Princessin (3) treenit ovat menneet hyvin, ja tammalla pitää taas yrittää päästä starttirytmiin mukaan. Juoksun onnistuessa J.C. Lady Princess saattaa pystyä ottelemaan kärkipään sijoista.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on sopiva nopealle avaajalle.

Varustemuutokset: Hokeillakin hyvin menevälle J.C. Lady Princessille saatetaan kokeilla jenkkikärryjä. Ennalta tuon muutoksen vaikutusta en tiedä.

Antti Ojanperä, Ihan hyviä juoksuja tehnyt Valle Streamline (7) jatkaa treenien perusteella yhä samassa iskussa. Seura vaikuttaa tässä aika sopivanoloiselta, ja pärjäämiseen pitäisi olla aika kivat mahdollisuudet.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Valle Streamline lähtee puolireippaasti. Katsotaan sitten mitä startissa tapahtuu. Juoksupaikalla ei ole tälle isoa merkitystä.

Varustemuutokset: Samoilla avovehkeillä jatketaan.

LÄHTÖ 8

Tuomas Pakkanen, Leksus (3) ei ollut nyt niin suora kuin viime kevättalvena, joten iskukykykään ei ole ollut aivan samalla tasolla. Vastus ei ole liian kova, ja onnistuessaan ruuna voisi pystyä tässä pärjäämään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Autolähtö on ollut Leksukselle helpompi. Juoksupaikalla ei ole tälle merkitystä.

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Mauri Jaara, Ruotsista palattuaan Miss Gladiator (2) piti latautumis- ja huoltotaukoa. Asiallisesti treenanneen tamman kunto tuntuisi olevan hyvällä mallilla.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Miss Gladiator lähtee reippaasti. Katsotaan mikä paikka saadaan. Jos keulaan päästään, niin sieltä kokeillaan ajaa.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan

Susanna Laulumaa, Hilde Småbo (4) ei ole keulasta yhtä hyvä kuin selkäjuoksulla, joten olin ihan tyytyväinen Kaustisenkin esitykseen. Johdossa juossut tamma sai kolmannella painetta. Kun prässiä antanut vastustaja laukkasi loppukaarteessa rinnalta, niin se kuvitteli maalisuoralla alussa, että homma oli ohi. Sille on käynyt samoin aiemminkin. Pakkaset sotkivat hieman suunnitelmia. Perjantain viimeistelyjen perusteella kaikki vaikutti olevan ihan. Treenissä ei ollut kaveria mukana, missä tilanteessa Hilde Småbo ei ole koskaan mitenkään erikoisen innostuneenoloinen. Juoksun onnistuessa Småbo on tässäkin mahdollinen voiton tavoittelija

Ajotaktiikka / juoksutoive: Alkuasetelmat eivät ole ihan parhaat mahdolliset. Hilde Småbo voi jäädä tästä alussa kolmannelle roikkumaan, tai ajautua toiselle ilman vetoapua. Vaikka tamma on tehnyt hyviä esityksiä johtavan rinnalta, niin vielä tässä vaiheessa tuo asema saattaa olla sille liian vaativa. Selkäjuoksu olisi toiveissa.

Varustemuutokset: Asia on vielä harkinnassa, mutta Hilde Småbolle saatetaan kokeilla tässä ensi kertaa vetolappuja.

Mauri Jaara, Molemmissa ajamissani starteissa (Bodenissa ohjaksissa oli John Östman) Gustav K. (6) on tehnyt mainiot esitykset. Joulukuussa ruuna otteli johtavan rinnalta toiseksi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Nykyään hyvin avaava Gustav K. kirii selästä terävästi. Marraskuun kisan perusteella tasaisella matkavauhdilla myös paikka toisella ilman vetoapua sopii.

Minna Piironen, Viimeksi Minto's Starman (8) joutui vaihtamaan loppukaarteessa parin kertaan, ja laukka tuli. Ravilla ruuna olisi voinut olla vaikka toinen. Viime viikon pakkasten vuoksi yksi harjoitus jäi tekemättä, ja se on tälle jonkinlainen miinus. Lyhyempi starttiväli olisi Minto's Starmanille parempi. Tältä lähtöpaikalta pärjääminen ei ole helppoa. Jos kaikki meni juoksussa putkeen, niin ainakin rahasijoille pitäisi olla saumoja. Yritetään päästä nyt ravilla maaliin asti.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kuten viimeksi nähtiin, niin Minto's Starman pystyy avaamaan ihan kivasti. Jos tältä paikalta satsaa alkuun liikaa, niin sen saattaa olla sitten pois lopusta.

Varustemuutokset: Minto's Starman on ottanut paremmin vauhtia, kun se juossut ilman sekkiä. Talvikeleissä sekki voi olla kuitenkin tarpeen. Yli vuoteen tuota varustetta ei käytetty, mutta nyt sitä saatetaan taas kokeilla.

Hannu Koistinen, Meille puolitoista kuukautta sitten treenattuna ja terveenä tullut Spitfire Effe (12) on itsellekin tähän ekakisaan vielä jonkinlainen arvoitus. Vaikka Norjan lähtöjen perusteella vauhtiakin löytyy ihan mukavasti, niin paremmin vahva kuin nopea ori on. Tässä tutustumisstartissa jo rahasija tyydyttäisi. Jatkoon on sitten enemmän odotuksia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Takarivi käy tähän tilanteeseen. Sopivalta tuntuvassa kohdassa toisella kierroksella lähdettäneen kiriin.

Varustemuutokset: Spitfire Effe on mennyt treeneissä hokit alla ihan hyvin. Hevonen juoksee nyt ensi kertaa kilpaa tuolla balanssilla, joten mitään varmaa ei voi lähteä lupaamaan. Muu varustus on vielä hieman auki, mutta suurimmaksi osaksi käytetään samoja kuin Norjassa.

LÄHTÖ 10

Mauri Jaara, Asiallisia esityksiä tehnyt E.V. Bena (1) voi olla nytkin sopivalla juoksulla kärkipäässä, mutta mitään ihan varmaa tämän kanssa ei uskalla ennalta mennä lupaamaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: E.V. Bena lähtee kovaa. Tilanteen mukaan ajetaan.

Varustemuutokset: Ei muutoksia.

T4-vihje

T4-lähdöissä on mukana normaaliraveihin tosi laadukkaita menijöitä. Tasoeroja löytyy, joten koviin isoihin kertoimiin tänään hyvissä olosuhteissa tuskin ylletään. Ratapelin vahvimmiksi ankkureiksi nousevat toisen kohteen Dreaming Blues ja päätöksen Valle Streamline.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Varmaehdokkaat

Tessa's Devil (6) teki viimeksi laukan jälkeen tosi vahvan esityksen. Starttitilanne on pieni kysymysmerkki, mutta tosi sähäkästikin ruuna voi matkaan lähteä. Kuopiossa epäonnistunut Minto's Don Juan (10) on kisan toinen kova. Vapaalta radalta parhaitten menevä ruunan edessä on hyvä starttari, joten johtavan rinnalle pääsy on mahdollista, mistä se voi pystyä puristamaan tässäkin ykköseksi.

Yllättäjäehdokkaat

Grainfield Alex (1) on ongelmiensa takia aina vaikea arvioitava. Aika todennäköisesti ainakin alussa keulassa juokseva hyvänä päivänään koviin esityksiin kykenevä ruuna voi pystyä yllättämään suosikkikaksikon. Jos huippukuntoon nousseen Sandelssonin (12) juoksu huonosta lähtöpaikasta huolimatta sujuu kuin elokuvissa, ja se saisi liftata esim. Minto's Don Juanin selässä loppusuoran alkuun asti, niin pienen pienet voittosaumat ruunalla voisi olla.

Juoksunkulku arvaus

Eturivin osanottajista pari poikkeusta lukuun ottamatta kaikki seuraavat autoa innokkaasti. Vaikka Oulussa ykkönen ei ole etu kuten monella muulla raviradalla, niin oikeana päivänään jo alkumetreillä nopea Grainfield Alexin (1) ottanee johtopaikan haltuunsa. Keijo Hakala sanoi ajavansa mieluiten selästä, mutta varmaan ihan kuka tahansa vastustaja ei kelpaa eteen. Myös Big Lebowski (3) on ensiaskelilla terävä, ja jos Grainfield Alexilla ei ole tänään se paras hetkensä, niin ruuna voi mennä alussa keulaan. Johtopaikka olisi Big Lebowskille paras juoksuasema. Vastus tuntuu kuitenkin sen verran tiukalta, että sopiva vetoapu kelvannee eteen. Papa Gallon (2) on hyvä lähtijä, mutta aivan alussa se ei ehtine kahden ensin mainitun kyytiin. Kuskin mukaan Tessa's Devil (6) lähti viimeksi hieman liiankin kovaa matkaan. Hän otti hevosta kiinni, josta seurauksena oli laukka. Tuota ennen ruunalla oli ollut vain kerran autolähdössä, jossa ei vielä satsattu starttiin täysillä. Kiihdytykseen Tessa's Devil on vielä tässä vaiheessa pieni arvoitus. Tosi ruudikkaasti hevonen saattaa pystyä avaamaan, eikä johtoon pääseminen ole mahdotonta. Jos niin käy, aikoi Mauri Jaara pitää asemista kiinni. Toisen selässä laiskasti menevä ja kirivä Minto's Don Juan (11) on paras vapaalta radalta, joten Henry Bollström saattaa ajaa jo ajoissa eteenpäin. Tuo taitaisi tietää paikkaa toisella ilman vetoapua, kun keulaan valjakkoa ei välttämättä päästetä.

A: 10,6 B: 1,12 C: 9,8,4,12,11,2,3,7

T4-2 / LÄHTÖ 5

Varmaehdokkaat

Mainiosta alkuasemistaan Dreaming Blues (2) saanee kärkiaseman haltuunsa, josta sen kukistamiseen vastustajillakaan ei liiemmin uskoa riittäne.

Yllättäjäehdokkaat

Kahden kärkihevosen jälkeen tulee aika pitkä hajurako. Jos ne molemmat jostain syystä epäonnistuvat, niin ilman hyviä tuureja tasaisesta muusta porukasta ei ole voittajaa ihan helppoa löytää.

Juoksunkulku arvaus

Dreaming Blues (2) ottanee alussa aika vaivatta keulat. Se saanee pitää paikkansa ilman suurempaa painostusta. Ennalta edellä mainitun ainoalta todelliselta uhkalta tuntuva Chicotte Chic (7) osaa avata mallikkaasti. Suosikin startin jostain syystä epäonnistuessa se etenisi puolestaan jo varhaisessa johtoon. Seiskaradalta Chicotte Chicin juoksuasemaksi voi kehkeytyä paikka johtavan rinnalla, joka maltillisella matkavauhdilla on aiemmin hevoselle sopinut. Eturivin kolmas ripeällä starttarilla Ettanilla (6) haettanee paikkaa sisäradalta mahdollisimman läheltä kärkeä

A: 2 B: 7 C: 8,5,11,10,4,6,3 D: 1,9

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Varmaehdokkaat

Kovan tasaisen kärkikolmikon kaikille hevosille voi halutessaan löytää perusteluja rivin ankkuriksi. Ennalta porukan varmimmalta tuntuvan Josveisin (3) pärjääminen on vähiten juoksunkulusta kiinni, kun huippuiskun löytäneelle ruunalle käy vähän kaikenlaiset reissut. Siirin Älli (4) on suosikkitriosta selvästi nopein avaaja. Ruuna voi kyetä etenemään mieliasemiinsa keulaan. Sieltä Siirin Älliä voi olla vaikea ohittaa, varsinkin jos varustemuutos vielä piristää hevosta. Kaksi edellä mainittua voivat mitellä voimiaan toisella kierroksella hieman liikaakin, jolloin puolestaan jykevästi loppuun asti jyräävä Koivikon Kalle (9) olisi vahvoilla ykkösrahojen suhteen.

Yllättäjäehdokkaat

Kolmen kova joukko erottuu selkeästi muista, ja yllättäjällä spekulointi tuntuu ennalta epämielekkäältä.

Juoksunkulku arvaus

Topmar (1) on varmaan paalun hevosista hieman nopeampi lähtijä, joten se juossee alkumatkan keulassa. Takamatkan kovasta kolmikosta Siirin Älli (4) on normaalisti terävin avaaja. Ruuna on ollut selvästi parempi johtopaikalta, joten sinne Ahti Antti-Roiko pyrkii mahdollisuuksien mukaan pääsemään. Koivikon Kalle (9) lähtee joskus voltista hieman ryntäämällä matkaan, ja startin onnistuminen on pieni arvoitus, mitä näihin tehtäviin harvinainen lähtöpaikka juoksulangan ulompi rata vielä mystifioi. Ori saattaa päästä kovaakin liikkeelle. Nousukuntoinen ori jaksaa rutistaa pitemmälläkin kirillä hyvin perille. Josveis (3) on vain tavallinen avaaja, mutta tuosta ei pitäisi olla pienessä porukassa isoa haittaa. Paikka johtavan rinnallakin käy kovavireiselle riskille ruunalle.

A: 3,9,4 B: 5,7,6,2,1 C: 8

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Varmaehdokkaat

Paljon tasokkaammissa seuroissa vahvoja esityksiä tehnyt Valle Streamline (7) kohtaa tässä sopivat vastustajat, ja huippuruuna jyrännee aika vaivatta ykköseksi.

Yllättäjäehdokkaat

Jos hieman verkkaisesti avaava Evelyn Index (2) saa kivalta lähtöpaikaltaan sopivat iskuasemat, niin tauluaan parempi tamma voi kamppailla kärkipään sijoista.

Juoksunkulku arvaus

Mainiosta alkuasemista starttaavat Walk A Mile (1) ja J.C. Lady Princess (3) ovat nopeita avaajia, joista jompikumpi ottanee alussa keulat. Kummallakaan ei pidettäne asemista kiinni, jos suuri suosikki ilmestyy rinnalle. Johtoon päästessään Valle Streamline (7) saanee viime esitysten aiheuttaman kunnioituksen ansiosta vetää porukkaa maltilla pitkään. Sophie Savagella (5) ajetaan usein ajoissa eteenpäin, ja tuo on nytkin mahdollista.

A: 7 B: 1,3,2,5,4 C: 8,6 D: 12,10

T4-systeemit

Pieni: 6,10 (1,12) 2 (7,8) 3,9,4 (5,7) 7 (1,3) = 6 riviä
Suuri: 6,10,1,12 (9,8) 2,7 (8,5) 3,9,4 (5,7) 7 (1,3) = 24 riviä

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Varmin kolmen sakkiin

En löydä tähän troikkakisaan mieleistä ankkuria, kun kaikilla pelatuimmilla on omat akilleenkantapäänsä. Lyhyellä starttivälillä yleensä parantanut Crystal Eye (9) olisi eturivistä ollut maistuva tuohon rooliin. Tamma lähtee todennäköisesti keulassa juoksevan takaa, mutta juoksun onnistumisen ei siltikään ole ennalta mitenkään varmaa.

Yllättäjäehdokas

Normaalisti varmasti suorittava edellisissään hyvää kunto esittänyt Gustav K. (6) oli viimeksi tosi vaisu. Jos vireen katoaminen oli vain tilapäistä, niin nykyään asiallisesti matkaan pääsevän mikään sijoitus ei olisi järisyttävä yllätys.

Arvoitus

Näistä asemista Miss Gladiator (2) on normaalina ollessaan vaikea voitettava. Epäonnistuneella Ruotsin hieman siipeensä saaneen tamman henkinen vire on ennalta hienoinen arvoitus. Pelkästään Norjan esitysten perusteella hevosen suoritustasoa on vielä vaikeampi arvioida kuin Ruotsin ravien katsomisella, mutta ihan asiallisen oloiselta hankinnalta Spitfire Effe (12) vaikuttaa. Paremmin vahvalla kuin nopealla oriilla ajetaan tämä kokeilustartti vielä maltilla, mutta jos matkavauhti on riittävän kovaa, piti Janne Lukkari jonkinlaista pärjäämistä mahdollisena. Spitfire Effe kilpailee tässä ensi kertaa hokit alla.

Juoksunkulku arvaus

Normaalina ollessaan Miss Gladiator (2) ottanee kakkosradalta johtopaikan hallintaansa. Jos näin käy, niin sieltä Mauri Jaara aikoi myös ajaa. Hilde Småbo (4) avaa asiallisesti, mutta edellä mainitusta se tuskin pääsee alussa ohi. Selkäjuoksu on Susanna Laulumaan mukaan parempi hevoselle, joten ihan hampaat irvessä johtoon ei varmaan pyritäkään. Paikka johtavan rinnalla saattaa tulla tamman juoksupaikaksi. Viimeksi sisäradalta keulat pitänyt Minto's Starman (8) pystyy avaamaan räväkästi, mutta alkuun satsaamisessa kasiradalta on vaaransa. Crystal Eye (9) voi saada suosikin takana namureissun, jos parhaimmillaan asiallisesti matkaan pääsevä Dark Viper (1) ei pysty puolustamaan alussa asemiaan.

A: 2,9,4,6 B: 8 C: 3,7,11,5,1Muut lähdöt

1. 8. Milia's Yankee – 5. Amorce Savage – 2. Charit – 7. Miss Summer Star – 1. Caligo (4. No Jackpot – 9. My Dream Anayway – 11. Amazing Flight)
2. 12. Heikkalan Pehtoor – 4. Hymyn Häivä – 7. Joguli – 6. Hullupoika – 8. Katajan Kunnari – 5. Vilkkaan Tuuri (2. Nynne – 13. Oleg)
3. 2. Boulder Lucky – 1. Hiphop Highlight – 11. Arwen Hoss – 6. Pink Floyd– 4. Absolute Arctica –3. Lucas Gran – 12. Global Solution – 7. Lucky Lacrosse (10. Elvira Di Quattro – 5. Bid Or Star)
8. 2. Lento- Essi – 1. Ekopetus – 7. Poika Vauraus – 4. Mimmin Kurko – 8. Svartsjöfax – 4. Valter Myrberg (3. Leksus)
10. 10. Elzar Creek – 2. Kike – 1. E.V. Bena – 7. Dayhill Cinderella – 9. Such A Fairy – 12. Aaron Beonce – 4. Glorious Star
(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)

Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen